Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מליבו חדשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד כאן, ודאי לא אני, משווה אותה למוצרי יוקרה מוטורית ידועים (בווארית זה רק ב.מ.וו. כל שאר מותגי היוקרה הגרמניים מגיעים ממחוזות אחרים ). גם נסיוני להסביר את כוונתי, כאן למעלה, לא עלה יפה מסתבר. אני מוותר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב,הנאה זה דבר יחסי..

המאליבו הישנה לא היתה אלא גירסה אמריקאית של האופל וקטרה,מכונית בינונית למדי ששברה שיאים במספר מתיחות הפנים שעברה מאז שהוצגה.

מיסתבר שמאז שנות ה 70' עברו לא מעט מיים בירדן(הההרי..)וגם בארץ כבר לא ממש מעריצים מכוניות אמריקאיות,ומעדיפים על פניהם מכוניות יפניות או אירופאיות טובות.

נכון..זה עניין יחסי וסובייקטיבי, לשני הכוונים, כלומר הבון טון להתנשא על חובבי האמריקאיות וללגלג על הטעם שלהם גם הוא דבר יחסי..

אני אישית לא מעריץ שום רכב שהוא בן פחות משלושים שניה..בשבילי הרכב האירופאי שלי הוא כלי לשינוע שיהיה אמין ונח לנהיגה רגועה. ואם אמריקאית מספקת לי את זה אז אחלה..

אני לא פוסל רכישת מליבו עוד שנה, כשיגיע תורה של הקורדובה ללכת...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני,אל תשכח שלפני 30 שנה ויותר,רק למכוניות אמריקאיות היה מזגן,הגה כוח וחלונות חשמל.

היום יש את כל איבזור המותרות הנ"ל גם ביונדאי גטס או דייהטסו סיריון.

תעשיית הרכב האמריקאית היסתיידה והיתנוונה,ולמרות השיפור המשמעותי שחל ברמת המכוניות,יש להם עוד דרך ארוכה מאד לעבור בטרם יצליחו להתחרות במיטב התוצרת היפנית או האירופאית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא הבנת?

אני אוהב היום מכוניות בנות 30 שנה, לא משנה איזה תוצרת...

ואגב, למוסטנג שלי (בת 42 שנה..) אין ה"כ, ח"ח ומזגן...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אף אחד כאן, ודאי לא אני, משווה אותה למוצרי יוקרה מוטורית ידועים (בווארית זה רק ב.מ.וו. כל שאר מותגי היוקרה הגרמניים מגיעים ממחוזות אחרים ). גם נסיוני להסביר את כוונתי, כאן למעלה, לא עלה יפה מסתבר. אני מוותר.

לא הייתי משווה אותה גם לB4, למונדאו, למאזדה 6, לטויוטה קאמרי, לא לפאסאט ולא לכל אירופאית שמכבדת את עצמה.

יש לי בראש מה שנקרא - אנטישברולט - כל כך סבלתי מהחברה הזאת ובמיוחד מהמוסכים שלהם.

אף אחד עדיין לא יודע באמת את האמינות של המאליבו החדשה, את זה רק זמנים יגידו

פורסם
לא הייתי משווה אותה גם לB4, למונדאו, למאזדה 6, לטויוטה קאמרי, לא לפאסאט ולא לכל אירופאית שמכבדת את עצמה.

יש לי בראש מה שנקרא - אנטישברולט - כל כך סבלתי מהחברה הזאת ובמיוחד מהמוסכים שלהם.

אף אחד עדיין לא יודע באמת את האמינות של המאליבו החדשה, את זה רק זמנים יגידו

1.חשיבה מוּטה לא מאפשרת בחינה/הערכה רציניות. נקודה.

2. רמת השרות השתפרה. אני מטפל ב UMI בב"ש ואני מקבל יחס נפלא מאדם נפלא(שאול צפני).

3.אמינות? . בסה"כ אפשר לומר על אמריקאיות הרבה דברים(לטוב ולרע) אבל היעדר אמינות איננה מעלה נפוצה בקרבן(בהכללה). מנוע ה 3.5 הוכיח את עצמו בציי רכב אמריקאיים וחברות השכרה בארה"ב ודווקא משום שאיננו חדיש/חדש במהותו הצטבר לזכותו קילומטראז' גדול מאוד. גם פה בארץ ישנן מליבו רבות שהגיע כבר לחצי מליון קמ' ללא פתיחת מנוע או בעיות כלשהן בתמסורת ו/או במערכות מרכזיות אחרות. למנועים אלה פוטנציאל להגיע להרבה יותר. אלה מנועים שפועלים בתחום סל"ד נמוך אפילו ביחסית לדיזלים והבלאי נמוך.

4. אל תשווה למותגים שהזכרת...אם אינך רוצה לעשות כך. בחו"ל עושים את זה בשבילנו מרגע שהמאליבו החדשה יצאה ובכל ההשוואות היא איננה יוצאת וידה על התחתונה(בלשון המעטה), גם בהשוואה לקאמרי או לאקורד .

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

נסעתי על המאליבו החדשה, נסעתי גם כן בקאמרי ובB4 ממש ממש לאחרונה.

אמנם המאליבו יותר נוחה מהB4, אבל איןבכלל מה להשוות לקאמרי, שגם הרבה יותר נוחה וגם הרבה יותר מתנהגת.

מה גם שאין במאליבו שום דבר מושך, היא מרגישה כמו כל ספינה אמריקאית שפשוט עברה מקצה שיפורים קל, היא יותר טובה מהאימפלה ששווקה בישראל עד שנת 2004 ומהמאליבו הקודמת אבל עדיין לא מתקרבת לדעתי לאירופאיות.

המנועים שלהם באמת אמינים יחיסית, אבל מנוע זה ממש לא הכל ברכב, כשהן מזדקנות כל חודש בממצוע מגלים משהו חדש שמתקלקל.

השירות של UMI באילת ובבני ברק (רק בהם יש לי נסיון) הוא מתחת לכל ביקורת, באילת ניסו לרמת אותי ב1800 שח, שטענו שבכדי לפתור בעיה מסויימת (מנוע חותך) צריכים להחליף כויילים, חוטי הצתה, פלאגים ומשאבת מיים שאין לי מושג איך קשורה.

בסופו של דבר במוסך אחר נגמר הסיפור ב 150 שח כאשר פלאגים הוחלפו וחוטי הצתה על הדרך.

פורסם
אמר בעל המאזדה.

כמה שאני לא סובל "שברולטים" חדשות, שמביישות את הסמל שהן נושאות, העיצוב של הנ"ל מרשים למדי.

מה קשור איזה אוטו יש לי בכלל?? :roll:

המליבו מרווחת ו..... בעצם זהו!

גם אם היה לי קורקינט חשמלי עדיין לא הייתי נוגע במליבו עם מוט קפיצה לגובה מתחרויות אתלטיקה, אני לא סובל את האוטו המעפן הזה.

ואגב, יש לי ב.מ.וו - עכשיו יש לי זכות לדבר בשבילך? :roll:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
נסעתי על המאליבו החדשה, נסעתי גם כן בקאמרי ובB4 ממש ממש לאחרונה.

אמנם המאליבו יותר נוחה מהB4, אבל איןבכלל מה להשוות לקאמרי, שגם הרבה יותר נוחה וגם הרבה יותר מתנהגת.

מה גם שאין במאליבו שום דבר מושך, היא מרגישה כמו כל ספינה אמריקאית שפשוט עברה מקצה שיפורים קל, היא יותר טובה מהאימפלה ששווקה בישראל עד שנת 2004 ומהמאליבו הקודמת אבל עדיין לא מתקרבת לדעתי לאירופאיות.

המנועים שלהם באמת אמינים יחיסית, אבל מנוע זה ממש לא הכל ברכב, כשהן מזדקנות כל חודש בממצוע מגלים משהו חדש שמתקלקל.

השירות של UMI באילת ובבני ברק (רק בהם יש לי נסיון) הוא מתחת לכל ביקורת, באילת ניסו לרמת אותי ב1800 שח, שטענו שבכדי לפתור בעיה מסויימת (מנוע חותך) צריכים להחליף כויילים, חוטי הצתה, פלאגים ומשאבת מיים שאין לי מושג איך קשורה.

בסופו של דבר במוסך אחר נגמר הסיפור ב 150 שח כאשר פלאגים הוחלפו וחוטי הצתה על הדרך.

המאליבו חדשה לגמרי ואיננה תוצר של שינויים קוסמטיים. הפלטפורמה נותרה על כנה וכך המנוע, אבל אלה הושתלו בתוך קונטקסט מכני וחיצוני אחר לגמרי. "ספינה אמריקאית"? אמירה שאיננה מעידה אלא על היעדר ניסיון נהיגה ברכב. תסתכל בכל המבחנים שעשו בישראל(לכל הפחות), תראה כתבי רכב שונים לגמרי(בהעדפותיהם ובטעמם וכו') מציינים לשבח את התנהגות המאליבו. כולם שיכורים, חסרי ניסיון או שוּלמו ע"י GM או UMI?. לא נראה לי.

כ"כ קשה לקבל את העובדה ש GM יצרו רכב טוב? עד כדי כך שאנשים מלהגים ללא כל בסיס(לרבות toM\\\ לעיל) ?

לגבי שרות אני מסכים. תלוי במוסך השרות. כשהיתה לי פולקסווגן בורה "זכיתי" להכיר כל מוסך שרות כמעט של צ'מפיון בדרום (אלא מה, תקלות למאותיהן מהיום הראשון שרכשתי את הרכב ועד מכירתו אחרי 7 שנים). היו מוסכים קטסטרופליים עד כדי ביצוע מעשי רמייה והיו אחרים הגונים וישרים.

פורסם

אף אחד לא משבח את התנהגות המליבו באף מבחן דרכים, וקראתי את רובם אם לא כולם בישראל

אומרים שהיא אכן מתנהגת יותר טוב מבעבר, אבל עדיין לא משתווה לאירופאיות או יפניות, ובזה גם אני מסכים לאחר נסיעה של 4 שעות ברכב הזה (מאילת לתל אביב)

פורסם
אף אחד לא משבח את התנהגות המליבו באף מבחן דרכים, וקראתי את רובם אם לא כולם בישראל

אומרים שהיא אכן מתנהגת יותר טוב מבעבר, אבל עדיין לא משתווה לאירופאיות או יפניות, ובזה גם אני מסכים לאחר נסיעה של 4 שעות ברכב הזה (מאילת לתל אביב)

אז לא קראת. בדוק את המאמר הארוך והמנומק של עורך הרכב של אתר WALLA ותראה שהוא(בדיוק כמו אנשי ירחון "אוטו" גם כן) קובע שהיא משתווה ליפניות.

בכל הקשור להתנהגות הכביש שלה נכתב בין השאר:

"הדור השישי של המליבו קיבל גם מתלים חדשים שאמורים לשקף פילוסופיה אמריקנית חדשה לטיפול באספלט, שעיקריה היא לא עוד רכות מוגזמת ומעוררת בחילה. אבל האספלט הירדני שמצליח להיות גרוע אפילו מזה של מע"צ הישראלית מאיים להעמיד אתגר קשה עבור כל מכונית באשר היא, כולל המליבו.

אולם, מתלי המק'פרסון מלפנים והרב-חיבורי מאחור מצליחים להתמודד באופן מפתיע עם כל מה שיש לעבר הירדן להציע. בכפרים פגשנו באמפים אכזריים, הכבישים הבינעירוניים מצולקים והכבישים ההרריים בדרך לפטרה (נקב א-נמלה) התאימו יותר לרכבי שטח מאשר למכונית מנהלים מפנקת. אבל למרות הקושי, הכל נבלע תחתיה ללא דרמות וללא התרסקויות מיותרות..."

וכן: "אבל גם מחוץ לשוק הציים, סוף סוף יש למותג אמריקני מתחרה ראויה שעומדת מול היפניות והאירופיות ללא רגשי נחיתות – בטח לא שכשבמספר סעיפים היא טובה יותר...".

מתליה של המליבו התגלו כקשיחים יותר מהמקובל בקרב האמריקניות, אולם, לא מדובר כאן במתלים ספורטיביים כמו של האקורד. למרות זאת, המליבו מפגינה שליטה מצוינת בגוף תחת עומסי פניות ואחיזת כביש גבוהה גם בתנאים רטובים. היא לא נוטה לשוט על האספלט והיא אינה מנתקת את האוחז בהגה ממה שקורה שם למטה, אלא מצליחה להעניק מידה לא מבוטלת של ביטחון בנהיגה. גם הבלמים עושים עבודה מצוינת, כל עוד לא מתמידים בהתעללות של האטות חזקות וחוזרות ממהירויות גבוהות."

לכתבה המנומקת וכו': http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1228038

אלה קביעות משמעותיות מאוד, גם אם ייתכן (למהדרין שבינינו) שעדיין יש כברת דרך לעשות עד שתשתווה בעתיד גם לאירופאיות המובילות. אגב, זה נכון גם לקאמרי שנופלת כמעט בכל פרמטר יחסית לתוצרת בוואריה ו/או שטוטגארט...ו/או וולפסברג.

פורסם

מלהג ללא בסיס?

היה לי את המליבו למשך שלושה ימים והאוטו רך מאוד (יתרון בנוחות, חיסרון בכל מה שקשור להתנהגות ספורטיבית!) ולא מתקשר בכלל.

הכוונה של קובי ליאני בנושא המתלים הוא שיכוח מהמורות בלבד!

רשום בכתבה שהיא לא קרובה להתנהגות כביש כמו של האקורד אלא רק שהיא משכחת מהמורות באופן מעולה.

אתה צריך להבין שכאשר כתב כזה או אחר אשר רושם שההתנהגות של הרכב השתפרה פלאים הוא מתכוון בהשוואה לדגם הקודם וזה לא מעיד כלום בהקשר למתחרות האחרות שלה בשוק!

היא לא ספינה אמריקאית? בהחלט כן! היא הכי גדולה מבין כל המתחרות שלה.

דבר אחרון, הקביעות האלו לא משמעותיות מאוד כפי שאתה מתאר אותן כיוון שהם מתארות תחושות כאלו ואחרות של כתב כזה או אחר.

אני לא יילך לקנות מליבו רק בגלל שקראתי בכתבה שהיא טובה בככה וככה!

אני בהחלט יעשה נסיעת מבחן במליבו בגלל שקראתי בכתבה שהיא טובה בככה וככה!

בסופו של עניין כל אחד מחפש את המאפיינים שמעניינים אותו ברכב, לחלק יותר חשובה צריכת הדלק, חלק בטיחות, התנהגות, גודל תא מטען, מראה, צבע וכו'

והעיקר שכולנו נשמח בחלקנו

שבת שלום

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
אז לא קראת. בדוק את המאמר הארוך והמנומק של עורך הרכב של אתר WALLA ותראה שהוא(בדיוק כמו אנשי ירחון "אוטו" גם כן) קובע שהיא משתווה ליפניות.

בכל הקשור להתנהגות הכביש שלה נכתב בין השאר:

"הדור השישי של המליבו קיבל גם מתלים חדשים שאמורים לשקף פילוסופיה אמריקנית חדשה לטיפול באספלט, שעיקריה היא לא עוד רכות מוגזמת ומעוררת בחילה. אבל האספלט הירדני שמצליח להיות גרוע אפילו מזה של מע"צ הישראלית מאיים להעמיד אתגר קשה עבור כל מכונית באשר היא, כולל המליבו.

אולם, מתלי המק'פרסון מלפנים והרב-חיבורי מאחור מצליחים להתמודד באופן מפתיע עם כל מה שיש לעבר הירדן להציע. בכפרים פגשנו באמפים אכזריים, הכבישים הבינעירוניים מצולקים והכבישים ההרריים בדרך לפטרה (נקב א-נמלה) התאימו יותר לרכבי שטח מאשר למכונית מנהלים מפנקת. אבל למרות הקושי, הכל נבלע תחתיה ללא דרמות וללא התרסקויות מיותרות..."

וכן: "אבל גם מחוץ לשוק הציים, סוף סוף יש למותג אמריקני מתחרה ראויה שעומדת מול היפניות והאירופיות ללא רגשי נחיתות – בטח לא שכשבמספר סעיפים היא טובה יותר...".

מתליה של המליבו התגלו כקשיחים יותר מהמקובל בקרב האמריקניות, אולם, לא מדובר כאן במתלים ספורטיביים כמו של האקורד. למרות זאת, המליבו מפגינה שליטה מצוינת בגוף תחת עומסי פניות ואחיזת כביש גבוהה גם בתנאים רטובים. היא לא נוטה לשוט על האספלט והיא אינה מנתקת את האוחז בהגה ממה שקורה שם למטה, אלא מצליחה להעניק מידה לא מבוטלת של ביטחון בנהיגה. גם הבלמים עושים עבודה מצוינת, כל עוד לא מתמידים בהתעללות של האטות חזקות וחוזרות ממהירויות גבוהות."

לכתבה המנומקת וכו': http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1228038

אלה קביעות משמעותיות מאוד, גם אם ייתכן (למהדרין שבינינו) שעדיין יש כברת דרך לעשות עד שתשתווה בעתיד גם לאירופאיות המובילות. אגב, זה נכון גם לקאמרי שנופלת כמעט בכל פרמטר יחסית לתוצרת בוואריה ו/או שטוטגארט...ו/או וולפסברג.

קרא מה אומרים ב YNET.

אני אומר לך בתור מי שנהג במאליבו הזאת, שאין שום קשר בין ההגה שלה להגה מתקשר, היא באמת יותר נוקשה אבל יחסית עדיין חסרת אחיזה, הקאמרי, שאמנם לא מתנהת משהו מיוחד בכלל, מתנהגת הרבה יותר טוב ממנה וגם הרבה יותר נוחה ממנה.

גם בקאמרי, וגם במאליבו, ביצעתי נסיעות לא כך כך מנהלתיות עם הרבה השארת גומי על הכביש.

לציין כי הקאמרי שנהגתי בה הייתה מדור קודם (שנת 2003) ולמרות זאת והפרש השנים המשמעותי הקאמרי הייתה טובה מהמאליבו ממש בכל הבחינות.

פורסם
מלהג ללא בסיס?

היה לי את המליבו למשך שלושה ימים והאוטו רך מאוד (יתרון בנוחות, חיסרון בכל מה שקשור להתנהגות ספורטיבית!) ולא מתקשר בכלל.

הכוונה של קובי ליאני בנושא המתלים הוא שיכוח מהמורות בלבד!

רשום בכתבה שהיא לא קרובה להתנהגות כביש כמו של האקורד אלא רק שהיא משכחת מהמורות באופן מעולה.

אתה צריך להבין שכאשר כתב כזה או אחר אשר רושם שההתנהגות של הרכב השתפרה פלאים הוא מתכוון בהשוואה לדגם הקודם וזה לא מעיד כלום בהקשר למתחרות האחרות שלה בשוק!

היא לא ספינה אמריקאית? בהחלט כן! היא הכי גדולה מבין כל המתחרות שלה.

דבר אחרון, הקביעות האלו לא משמעותיות מאוד כפי שאתה מתאר אותן כיוון שהם מתארות תחושות כאלו ואחרות של כתב כזה או אחר.

אני לא יילך לקנות מליבו רק בגלל שקראתי בכתבה שהיא טובה בככה וככה!

אני בהחלט יעשה נסיעת מבחן במליבו בגלל שקראתי בכתבה שהיא טובה בככה וככה!

בסופו של עניין כל אחד מחפש את המאפיינים שמעניינים אותו ברכב, לחלק יותר חשובה צריכת הדלק, חלק בטיחות, התנהגות, גודל תא מטען, מראה, צבע וכו'

והעיקר שכולנו נשמח בחלקנו

שבת שלום

תום

1.כעת אתה מנמק, מבאר ומסביר. גם אם דעתי עדיין שונה משלך, אוכל לקבל ולהבין את העדפתך. שים לב שבתגובה זאת אתה מסביר מתוך גישה לוגית ולא בדומה תגובה המוקדמת שנראתה כתגובה אינסטינקטיבית בלי הסבר ראוי.

2. "ספינה אמריקאית" מבחינת מימדים ולא מבחינת התנהגות. בשנות ה 70 זה היה כינוי שכוּון להתנהגותה ולא רק למימדים ולא כך הוא בהתייחס לדגם הנוכחי החדש.

3. התנהגות ספורטיבית איננה הסיבה לרכישת המאליבו. רוכשיה להערכתי הזהירה, לא מעוניינים או מתכננים נסיעות ספורטיביות. לא לקהל זה מיועד הרכב(גם לא בהתייחס לגיל הרוכשים, אם מותר לי להעריך...). כפי שרכב שטח לא היה מתאים לעכבר עירוני שכמותי, גם אם בלנד קרוזר V8 מדובר, כך יש לראות את התאמת קווי המתאר של הרכב בו מדובר לצרכי הרוכש..לא?.

4.כך או כך, שים לב שהדיון סביב המאליבו החדשה לא דומה לדיונים שנעשו בעבר כשהיא נחשבה להרבה פחות טובה. כעת היא מתחרה ראויה והיא נלקחת בחשבון בשיקולי רכישה. על זה קשה להתווכח.

• תוכן חדש...