Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חביבי אם היית מבין בכלי נשק היית יודע שנת ייצור 85 זה לא כזה ישן. ( לראיה גילם של רוב המטוסים בחיל האויר , שהוא עמוד השדרה של הצבא במלחמה, נושק לגיל 30 : הפנטומים מתחילת 70 , אף 15 מאמצע השבעים, אף 16 תחילת שנות ה80 , אף 16 סי די אמצע שנות ה80 ). הגיל לא תמיד משחק תפקיד כל כך בכלי נשק יקרים אלה מצב הכלי נשק והשידרוגים שהוא עבר!

ד"א גם רוב טנקי המרכבה של צה"ל הם סימן 2-3 שהם משנת ייצור 85 -90.

אם היית קצת יותר מתעניין היית מבין שבישראל היתה דאגה רבה שהטנקים האלה הגיעו לידיים מצריות, טנקים שהם העמוד שדרה המרכזי בשריון המעצמה החזקה בעולם. אז תן קצת יותר כבוד.

ד"א מי פקטור במלחמה כוללת?

יוגב

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שמצריים היא זאת שתגן על פלסטין, יותר נכון סוריה ואיראן יתערבו. ואז זה יהיה דיי קשה.

עם ההנהגה שיושבת היום בראש המדינה, מפחיד לי לחשוב בכלל על מחלמה.

בימי אריאל שרון מלחמה הייתה יכולה להיות צעד מבורך. אבל היום..

:-) just smile
פורסם
ילדי שדרות מאד מדאיגים אותי, כמו גם ילדי קריית שמונה, שהמשיכו לסבול למרות נוכחותנו בלבנון.

דווקא בגלל הפחד שיהרגו עוד, דווקא בגלל הסבל של אותן משפחות שיסבלו כי יאבדו את יקיריהם, הייתי רוצה שהכל יפסק.

הינו בלבנון ולא מנענו את החיזבולה, נהפוכו מכנופיה מזויינת תרתי משמע הם הפכו לכח גרילה מקצועי, ששולט בכל הנעשה בלבנון.

זה מה שיקרה עם החמאס.

מה כבר אפשר לעשות יותר טוב? שאלתי גם מקודם, לשחוט שם את כולם? זה מה שאתה הנאור והרחום מציע?

אם אתה חושב שיש לך פתרון אז השמע אותו, אותי מענין לדעת איך אתה מציע לפתור זאת?

אני להבדיל ממך ולמרות דברים שהשמעת בעבר, עדיין לא כל כך נחרצת לגבי דעותיך

אירית

גם אני בדיוק כמוך הייתי שמח אם מחר בבוקר הכל היה נגמר.

אך לצערי, אין כך הדבר וגם לא ימצא לזה פתרון.

ה"סכסוך הערבי-ישראלי" הוא משהו שתמיד יהיה שם.

המדינות השכנות לנו בעלי מעט חוכמה ומחשבה לטווח הארוך כבר עשו עימנו שלום (מצרים וירדן).

השכנות עם קשיי הלמידה אולי יבינו זאת בעתיד.

הסכסוך הזה, הוא בכלל איננו סכסוך דו צדדי.

אלא הוא חד צדדי -מהצד הערבי.

את הבעיה הפלסטינאית זרקו מכל הכיוונים, המצרים לא רצו אותם, הירדנים רצו לכלותם וכנ"ל גם הסורים.

רק אנחנו הישראלים שחשבנו שאנחנו מחזיקים בחלקת אלוהים קטנה, ונשארנו אם העצם בגרון.

לצערי, ואינני מתבייש לאמר זאת, כן, יש להשאיר את האדמה חרוכה.

בשדרות אנשים חיים בפחד יומיומי מקאסמים או מכל רקטה אחרת שמאיימת על שלום חייהם במשך שנים.

כך גם היה גם בקריית שמונה עם הקטיושות.

צריך להעביר יום שחור על עזה על כל קאסם שנוחת בשדרות או אשקלון.

אם היה מדובר על גוש-דן המצב היה נראה אחרת, אך מכיוון שגם ככה מדובר על עיירת פיתוח שרוב אוכלוסיית ישראל לא הייתה שם מעולהם בדיוק כמו בירוחם,ערד,נתיבות או דימונה(סליחה, שם עוצרים לפחות בשביל השירותים בדרך לאילת) אז זה פחות חשוב ואפשר לתת לאותם תושבים במשך 7 שנים לחיות בפחד.

הבעיה היא שכאן מתעוררים לאט, או לא מתעוררים בכלל.

הרשות הפלסטינאית היא מדינה אם נרצה או לא נרצה, היא עדיין לא באופן רשמי אך ההסטוריה מלמדת אותנו שאין עם שרצה להקים מדינה ולא הקים אותו לבסוף.

השגשוג הכלכלי שאת מתארת ב93-96 הוא זמני ולא רלוונטי, לעולם לא יהיה פה שגשוג כל עוד אנחנו עם תחת איום של הכחדה באופן מתמיד.

אם לא היו לנו בעיות ביטחוניות או אם החשש לבטחון היה יורד ב50% היה כאן שגשוג.

התקציבים העצומים המועברים לטובת הבטחון היו קטנים והיינו יכולים להשקיע את מיטב המשאבים הכלכליים על הדברים החשובים לשגשוג שזה חינוך,פיתוח,כלכלה ותשתיות.

ללא תקציב מתאים לנושאים הנ"ל ובמיסוי גבוה בשחקים לעולם לא יהיה כאן שגשוג.

פתרון הבעיה הפלסטינאית הוא גורם מאוד מכריע בעניין הזה.

הבעיה עם הפלסטינאים היא שהם עוד לא מדינה, לכן אי אפשר להכריז גבול ואי אפשר לתת מענה מול מדינה שלוקחת אחריות על עצמה.

כרגע יש שם ממשלה,הנהגה ותקציבים וכל הדומה להיות מדינה קטנה.

אבל כאשר את ואני משלמים להם את המים,חשמל ,גז,דלק ועוד- זה לא יכול להיות גוף עצמאי שאפשר לעמוד מולו בעת הצורך ולדרוש שמירה על בטחוננו.

אם את רוצה להאמין שאם נחזק את העם הפלסטינאי בכלכלה בריאה ונאמץ אותם כשותפים כלכליים זה יתרום במשהו, את טועה ואת צריכה להתעורר מהחלום הזה.

אני לא רוצה שגשוג כלכלי איתם, מעדיף שיהיה כאן גבול פיזי ומדינה שיפריד ביננו מעתה ועד עולם.

ספגנו מספיק במהלך השנים האלו שנמשיך לשתוק או נחזור על הטעות ונקיים עימם יחסי אמון.

ויסלחו לי כל אותם הישראלים שהולכים בשבתות לחבק פלסטינאים ולערוך סדנאות על נושא השלום , תתעוררו גם אתם.

אין לזה פתרון שקט,נעים וטוב.

פתרון יהיה רק בפעולות צבאיות שיובילו לפגיעה חמורה בלב הרשות הפלסטינאית אך יבטיח שקט בגבולות ארצנו.

ניר,(שמבקש סליחה אם דבריו נשמעים מתלהמים אבל זה רק מתוך איכפתיות).

under construction..

פורסם

green monster-ניר,

הוצאת לי את המילים מהמקלדת,כיף לקרוא תגובות כמו שלך.

יישר כוח.

Nothing runs like a Deere.

פורסם
אפרופרו הסברה ישראלית כושלת.

הנה דוגמא טובה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3513109,00.html

הכותרת אומרת "צה"ל פועל בצפון הרצועה; 14 פלסטינים נהרגו"

מה אני אמור להבין מהכותרת, שצה"ל הרג 14 פלסטינים תמימים.

אבל זה לא נכון, כי צה"ל הרג 14 מחבלים שירו על חיילי צה"ל. הרי לא נפצעו חיילים שלנו סתם, מישהו ירה עליהם.

אם בארץ אומרים פלסטינים ולא אומרים מחבלים, בחו"ל קרוב לוודאי מוסיפים דברים נוספםים כך שמתקבל שצה"ל הרג סתם ללא סיבה 14 אנשים.

איפה הצנזורה??

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3513637,00.html

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...