Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרוב אושר אני מתחיל לטבול מלא חלקים :multi:

ווואאאווו.

סנו אמרת?

אני מקווה שלא ייחסר על המדפים:drinking:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תרחיבו אופקים קצת , הטיפ הנ"ל מוזכר ברוב שירשורי השיפוץ בזמן האחרון.

שבהם גם יש את הקישור הזה עם כל ההסברים ההמלצות והתמונות.

אופיר , כדי שלא ישארו לך כתמים קטנים כאלו של חלודות שהגיעו לעומק מה שצריך לעשות זה ברגע שהחלודה עולה לפני השטח של החלק.

להוציא אותו לנקות תחת ברז מים את הכל ואם יש צורך לנקות נקודתית עם סקוטצ, וחזרה למיכל הניקוי.

כך החומר יכול להמשיך לחדור ולנקות במקום להעצר בגלל חלודה שלא מתפוררת ונשארת במקום.

מקצר את זמן הניקוי משמעותית.

חשוב מאוד מהר מהר לנקות במגבת כלשהי...לייבש ולהגן באופן מיידי , החלק רגיש פי 10 לאחר הניקוי.

בהצלחה

ים

פורסם

ביום שישי בשבוע שעבר, פרקתי את משאבת הבלם / מצמד ( Dual Master Cylinder ) בין יתר החלקים שפירקתי.

ביום שלישי לאחר העבודה, פתחתי את המכסה הקידמי של המשאבה בשביל לראות מה מצב הבוכנות (משום שבמשאבה ובצינוריות

שיוצאות ממנה לא היה נוזל כלל). שתי הבוכנות תפוסות כל אחת בתוך חלל הצילינדר שלה ולא זזות גם עם דפיקות קלות פנימה,

התזתי הרבה חומר חודר לתוך חלל הצילינר וגם לתוך חרירי חיבור הצינוריות מאחור בשביל לשחרר קצת את הבוכנות עד יום שישי.

מאותו ערב העסיקה אותי המחשבה כיצד לחלוץ את הבוכנות, כי אין פתח מאחור והדרך החוצה היא רק מקדימה והבוכנות שקועות כשני ס"מ בתוך חלל הצילינדר. אחת המחשבות היתה לחרוט בוקסה ממתכת, בעיקרון של דיבל פלסטיק, בשביל להדק את הבוקסה בתוך קדח הבוכנה ולמשוך אותה החוצה. ביום חמישי בערב גלשתי באתרים לשיפוץ MGA וניתקלתי באתר שמפרט בתמונות ובהסברים מאוד מפורטים כיצד לחלוץ את הבוכנות של המשאבה, פשוט דוחסים גריז ע"י מגרזת ידנית לתוך החריר האחורי דרך הבנג'ו. לכן דבר ראשון הבוקר קפצתי להידראוליקה נהריה, לייצר מתאם בין פיית המגרזת להברגה של הבנג'ו.

הפרוייקט הראשון להיום היה לחלוץ את הבוכנות, חיברתי את המתאם לפיית המגרזת ואת הקצה השני לבנג'ו,הידקתי היטב והתחלתי לדחוס את הגריז, הבוכנה פשוט יוצאת החוצה, פרקתי את הבורג עם הבנג'ו והעברתי אותו לחריר השני וגם הבוכנה השניה יצאה החוצה, הוצאתי את הקפיצים ואת יתר החלקים מהצילינדר ושמתי אותם בטרפנטין (זה מה שהיה לי) להסיר את הגריז ויתר השומנים. ביום ראשון אני אקבל מכשיר הונינג לקדחים קטנים ונסיים את שיפוץ המשאבה (קיט אטמים וגומיות כבר יש).

לאחר שראיתי את ההיתלהבות של אופיר מהשימוש בנוזל לניקוי אסלות של פנטסטיק, רציתי גם!

לכן שמתי בתוך גיגית כ 14 ליטר מים, שפכתי פנימה שני בקבוקים (1.5 ליטר) מנוזל הפלאים, הכנסתי פנימה סעפת פליטה

מאוד מלוכלכת ומלאה באבנית (לא חלודה כי היא עשויה מסגסוגת אלומיניום) , שני מנופים של בלם ומצמד ואת מניפת הרדיאטור.

מחר נלך לראות אם יש תוצאות.

מה MGA פרקתי את כל מה שניתן לפרק עד לשלב הנוכחי, (הבודי לגמרי ערום) ועכשיו אני מחכה שיגיעו חלקי פחחות שהזמנתי מחו"ל, לאחר תיקון הפחחות מסביב לדלתות ניתן יהיה להרים את הבודי מהשילדה ולהמשיך לפרק.

עד אשר יגיעו הפחים אני אתחיל לשפץ את החלקים שכבר פירקתי.

תמונות מצורפות.

שבת שלום,

ישראל

IMG_1073.jpg

IMG_1074.jpg

IMG_1075.jpg

IMG_1076.jpg

IMG_1065.jpg

IMG_1069.jpg

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

השיטה עם המגרזת היא אכן הדרך המועדפת לעשות את זה, אבל זה ניתן גם ע"י שימוש בלחץ אויר. שמים את הפיה של לחץ האויר על יציאת הנוזל ההידאולי, דוחפים אויר ותופסים מחסה כי הבוכנה עלולה לעוף החוצה. מאוד לא בטיחותי אבל יעיל מאוד.

אתה בטוח שהחומצה לא תזיק לסעפת האלומיניום?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
השיטה עם המגרזת היא אכן הדרך המועדפת לעשות את זה, אבל זה ניתן גם ע"י שימוש בלחץ אויר. שמים את הפיה של לחץ האויר על יציאת הנוזל ההידאולי, דוחפים אויר ותופסים מחסה כי הבוכנה עלולה לעוף החוצה. מאוד לא בטיחותי אבל יעיל מאוד.

אתה בטוח שהחומצה לא תזיק לסעפת האלומיניום?

עם המגרזת הלך מאוד בקלות, לא נראה לי שעל ידי הצמדת פיית לחץ האויר משהו היה זז, הגומי היה יבש ותפוס.

הריכוז של החומצה מאוד נמוך לכן לא סביר שיגרם נזק, מה שכן אני לא מתכונן להשאיר את זה ללא השגחה שבוע ימים,

מחר בבוקר אני אבדוק את התוצאות.

ישראל

פורסם

הבחור באתר האינטרנט שמפרט על שיפוץ משאבת הבלם / מצמד,

לאחר הפרוק, ניקוי משומנים, וניקוי על ידי ריסוס חול הוא מצפה את כל הצד החיצוני של המשאבה

בספרי פוליאוריטן שקוף למניעת חלודה בעתיד.

האם מישהו מכיר את הספרי הנ"ל ויודע איפוא קונים?

מצורפת תמונה של הספרי.

תודה,

ישראל

ספרי פוליאוריטן.jpg

התזת ספרי פוליאוריטן.jpg

פורסם

לדעתי לאלומיניום עדיף חומר פחות חזק , אפילו שהריכוז הנ"ל נמוך.

סעפת פליטה מאלומיניום...זה פשוט לא רעיון טוב , רק אצל האנגלים תמצא שטויות כאלו....

פורסם
ישראל, העניין הזה עובד מצויין, לפי כמות החלודה אצלך באוטו זה יחסוך לך הרבה כסף על ניקוי חול לחלקים קטנים עד בנוניים,

אתמול ניסיתי לראשונה את השיטה ואני חייב לומר שזה מדהים, היו לי 2 חלקים ממש חלודים קרוב לרקבון שחשבתי לשייף אותם עם מלטשת שולחנית (עבודה מאומצת של לפחות חצי שעה) אבל החלטתי לנסות עם חומר אסלות של סנו,

שמתי את החלק אתמול בלילה והיום שחזרתי לבית אחרי הצהריים הסתבר שהחלודה הפכה למין "קרום" כמו של חלב על המתכת,

שטיפה קלה במים "והקרום" נופל והחלק ממש חדש, לאחר מכן צבעתי אותו צביעה ראשונית.

מרוב אושר אני מתחיל לטבול מלא חלקים :multi:

מציע לשטוף את הקרום שתיארת ולהכניס לטבילה נוספת כך שהומר בא במגע עם שטח פנים חדש ונקי יותר. בחלקים מורכבים אני משתמש בשטיפה באמצעות גרניק. כפי ש KD2 מסר (זכות הראשונים לשיטה הודות לו) ליבש מהר באמצעות מגבת ולתת צביעה ראשונית. בחלקים מורכבים אני מיבש באמצעות ניגוב מהיר וייבוש מהיר על תנור ספירלי מוכן מראש.

פורסם
כפי ש KD2 מסר (זכות הראשונים לשיטה הודות לו) ליבש מהר .

עודד , כפי שכבר ציינתי בעבר את הטיפ שמעתי לראשונה מיגאל מהפורום ( בקשר לניקוי שטח קטן לפני צביעה , וניסיתי את השיטה בטבילה ).

אני רק "מסחרתי" את הטיפ.

פורסם
הבחור באתר האינטרנט שמפרט על שיפוץ משאבת הבלם / מצמד,

לאחר הפרוק, ניקוי משומנים, וניקוי על ידי ריסוס חול הוא מצפה את כל הצד החיצוני של המשאבה

בספרי פוליאוריטן שקוף למניעת חלודה בעתיד.

האם מישהו מכיר את הספרי הנ"ל ויודע איפוא קונים?

מצורפת תמונה של הספרי.

תודה,

ישראל

תנסה לשאול טלפונית בהספקה לתעשיה בפ"ת. אני יודע שהביאו בעבר הרבה מהמוצרים האלו. כיום אני חושב שהפסיקו אבל יתכן שנותר במלאי. דבר עם מנהל החנות אילן 0546646121.

אם יש דבר איתי אני עובר שמה הרבה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי ישראל,

מאוד מאוד נהנתי לקרוא את היומן, אבל כבר שבועיים ויותר לא סיפרת איך אתה מתקדם (כל לילה בדקתי...)

:brickwall:

מקווה שתחזור לשתף

אייל

פורסם
היי ישראל,

מאוד מאוד נהנתי לקרוא את היומן, אבל כבר שבועיים ויותר לא סיפרת איך אתה מתקדם (כל לילה בדקתי...)

:brickwall:

מקווה שתחזור לשתף

אייל

גמני גמני, מסוקרן לדעת מה קורה, מה חדש?

:onfire:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

לא החמצתי אף יום שישי, רק שכרגע ההתקדמות הולכת לאט ובשלבים.

רק לאחר פירוק החלקים אפשר לאמוד את מצבם, האם ניתן לשפץ ואם כן מה צריך לקנות לשם כך.

מצורפות כמה תמונות לפני, תוך כדי ואחרי שיפוץ. (חלקים מסוימים הורכבו זמנית עד לקבלת פריטים שהוזמנו)

IMG_1066.jpg

CIMG2647.jpg

IMG_1068.jpg

IMG_1104.jpg

IMG_1138.jpg

• תוכן חדש...