Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא החמצתי אף יום שישי, רק שכרגע ההתקדמות הולכת לאט ובשלבים.

רק לאחר פירוק החלקים אפשר לאמוד את מצבם, האם ניתן לשפץ ואם כן מה צריך לקנות לשם כך.

מצורפות כמה תמונות לפני, תוך כדי ואחרי שיפוץ. (חלקים מסוימים הורכבו זמנית עד לקבלת פריטים שהוזמנו)

כל הכבוד.............

לסנו:lol:

היתה בשבוע שעבר תוכנית בyes על MG נולדת מחדש.

תוכנית בריטת כמובן והשיפוץ שה MG שם עברה היה מאלף ומעלף.

הוא ניקה וחידש את סעפת הדחיסה ואילו את סעפת הפליטה הוא החליף באחת חדשה מנירוסטה עם ציפוי קרמי למניעת פליטת חום באזור הקרבורטור.

מה שכן לא היו חסרים לו חלפים וככל הנראה גם לא כסף:roll:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
משאבת בלם/מצמד ומשאבת דלק

בהמשך לתוכנית ב YES הבחור שם החליף את הפיקוד המכני לסולונואיד במשאבת הדלק לפיקוד אלקטרוני.

הפיקוד מגיע כקיט עם הנחיות חיבור וניתן לכוונן את מהירות הפעולה של הסולונואיד ובכך לווסת את כמות הדלק המוזרקת לקרבורטור.

סתם לידיעתך.

דרך אגב, כל הכבוד על הטיפול המסור שאתה עושה לכל חלק וחלק...

חבר מועדון 13925

פורסם

מערכת איוורור. כבר צבוע בשחור לאחר צבע יסוד, רק שעדיין לא צילמתי.

יש עוד חלקים לאחר שיפוץ שעדיין לא צילמתי.

נעדכן בהמשך.

ישראל

CIMG2662.jpg

CIMG2664.jpg

IMG_1147.jpg

IMG_1148.jpg

IMG_1149.jpg

IMG_1150.jpg

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם
בהמשך לתוכנית ב YES הבחור שם החליף את הפיקוד המכני לסולונואיד במשאבת הדלק לפיקוד אלקטרוני.

הפיקוד מגיע כקיט עם הנחיות חיבור וניתן לכוונן את מהירות הפעולה של הסולונואיד ובכך לווסת את כמות הדלק המוזרקת לקרבורטור.

סתם לידיעתך.

דרך אגב, כל הכבוד על הטיפול המסור שאתה עושה לכל חלק וחלק...

תודה,

עם כל הכבוד לטכנולוגיה המתקדמת, אני משפץ את ה MGA על פי המקור. עם כל החסרונות של הטכנולוגיה מליפני 50 שנה.

ישראל

פורסם
תודה,

עם כל הכבוד לטכנולוגיה המתקדמת, אני משפץ את ה MGA על פי המקור. עם כל החסרונות של הטכנולוגיה מליפני 50 שנה.

ישראל

שיפוץ בהתאם למקור הוא תמיד מבורך, אבל שיפורים שיעזרו וימנעו תקלות מעצבנות בעתיד מבלי לפגוע במראה או במבנה המקורי של הרכב, גם הם לדעתי מבורכים מאד, בעיקר שמדובר ברכב שעדיין יש ייצור של חלפים עבורו ובעניין הזה אני בכל אופן אכול קנאה

:oops:

בכל מקרה כל הכבוד על הטיפול המסור שאתה עושה לה.

חבר מועדון 13925

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר הרבה זמן שלא עדכנתי, למרות שכל יום שישי מ 9 בבוקר ועד 7 בערב אני עובד על שיפוץ ה MGA.

לא מעט חלקים עברו ניקוי חלודה, הסרת צבע ישן, נצבעו בספריי ייסוד ובין ארבע לשש שכבות צבע עליון ספריי "וויקנד" של חברת KRYLON.

לאחר ייבוש של יותר משבוע והצבע נראה ממש יפה, התחלתי להרכיב את יחידת האיוורור, בזמן ההרכבה בכל מקום שחלק אחד בא במגע עם חלק שני הצבע פשוט מתקלף. הרמתי טלפון לחברת יעקבי שהינו היבואן של הצבע הנ"ל ולפי דברי נציג החברה הצבע

שבחרתי להשתמש בו "לא קשה" וברור שבמגע עם חלקי מתכת יהיו קילופים. שאלתי למה הצבע מתאים? אין תגובה.

לכן קפצתי לחנות "חלומות בצבעים" בנהריה וקניתי צבע ספריי שמיועד לרכב, את הצבע הם מכינים במקום לפי מס', לפי דוגמא או לפי צבע שבוחרים ממניפת צבעים, כל מיכל מכיל 400 מי"ל ועולה 65 ש"ח סה"כ.

עכשיו תהיה לי עבודה לא מעטה בהסרת הצבע מכל החלקים שכבר צבעתי וצביעה מחדש.

מצורפות תמונות של יחידת האיוורור לפני ואחרי הצביעה.(עדיין בצבע "וויקנד")

סוף סוף הגיעו כל חלקי הפח שהזמנתי מארה"ב, אבל איך? גם סיפור - אף חנות / משווק לא רצו לקחת את ההזמנה בגלל גודל האריזה והמשלוח לישראל, לכן קניתי ונתתי את הכתובת של חבר שגר בארה"ב.

החבר בדק את האפשרות לשלוח עם UPS ויצא נורא יקר, לכן יצרתי קשר עם חברת שילוח שאני עובד איתם בארץ וקבלתי מחיר ממש זול, הסוכן שלהם בארה"ב סירב לקבל את החבילה בטענה שאינו עובד עם לקוחות פרטיים, רק לאחר הרבה התכתבויות והסברים הוא הסכים, אבל ביקש כל כך הרבה אישורים וטפסים שהחבר פשוט התיאש, לפני פסח הוא שם את כל החלקים בתיק גדול של מגלשי סקי וסחב אותם איתו כל הדרך לישראל ובנוסף לכל הביא אותם עד אלי.

צרפתי תמונות של חלקי הפח שהגיעו.

ישראל

CIMG2662.jpg

IMG_1148.jpg

IMG_1149.jpg

IMG_1171.jpg

IMG_1204.jpg

IMG_1256.jpg

פורסם

איזה יופי,תענוג לפתוח תשירשור הזה ולראות את ההתקדמות,עבודה מדהימה!

אני מת לראות אותה מוכנה,ובנוגע למה שכתבו ליפני על שיפוץ של כזאת בתוכנית בדיסקאברי,שם הם עשו פורטינגים,והחליפו קאמשאפט,והעלו את הביצועים,אתה מתכנן לשנות את המנוע?

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם
איזה יופי,תענוג לפתוח תשירשור הזה ולראות את ההתקדמות,עבודה מדהימה!

אני מת לראות אותה מוכנה,ובנוגע למה שכתבו ליפני על שיפוץ של כזאת בתוכנית בדיסקאברי,שם הם עשו פורטינגים,והחליפו קאמשאפט,והעלו את הביצועים,אתה מתכנן לשנות את המנוע?

תודה רבה,

אני לא מתכנן לעשות שנויים במנוע, המטרה שלי להגיע למצב של הרכב כפי שירד מפס הייצור כולל הכל.

אולי לגבי המצברים, במקום שניים של 6 וולט (בטור) אני אלך על שניים קטנים של 12 וולט (במקביל).

ישראל

פורסם

מניסיון השיטה הכי טובה בשבילך להסיר את הצבע זה ע"י ספריי מסיר צבע, אתה מרסס אותו על החלקים שצבעת והצבע פשוט מיתקלף לבד תוך כמה שניות, אתה מנגב טוב את החלקים וצובע שוב בצבע החדש.

בהצלחה

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מניסיון השיטה הכי טובה בשבילך להסיר את הצבע זה ע"י ספריי מסיר צבע, אתה מרסס אותו על החלקים שצבעת והצבע פשוט מיתקלף לבד תוך כמה שניות, אתה מנגב טוב את החלקים וצובע שוב בצבע החדש.

בהצלחה

סחטיין על ההשקעה.

גם אני נתקלתי בבעיה של צביעת החלקים.

השתמשתי כמוך בספריי של יעקובי, הצבע חלש ולדעתי השכבות דקות מאוד.

ממליץ להשתמש בצבע רגיל עם הזרקה.

רכשתי לאחרונה צבע ווש פרימר עם מקשה בשיעור כפול כצבע יסוד גם לחלקי פח וגם לחלקי מתכת דוגמת הג'אנטים.

בהצלחה.

פורסם

אתמול אחרי הצהריים, היו לי שעתיים פנויות לפני התחלת ההכנות לחגיגת הבשרים, כמובן שניצלתי את הזמן להסרת הצבע מכמה חלקים שנצבעו בצבע "רך". השתמשתי במסיר צבע בספריי "off" של יעקבי, כמו שאופיר כתב, לאחר מספר דקות הצבע העליון מתקלף ויורד בקלות, אבל צבע היסוד הופך להיות דביק ולא קל להסרה, אחרי קצת שפשופים עם מברשת פלדה הכל ירד.

לאחר ניקוי ויבוש, צבעתי שוב בצבע יסוד שתי שכבות והשארתי להתייבש עד הבוקר.

בבוקר צבעתי בצבע רכב בספריי שקניתי מ "חלומות בצבעים". יש הבדל לא רק באיכות הצבע, גם החריר של הפיה ממש כמו באקדח צבע מקצועי להבדיל מהחריר העגול בצבעי הספריי שקניתי והשתמשתי בהם עד היום.

תמונות עם צבע יסוד.

ישראל

IMG_1268.jpg

IMG_1264.jpg

IMG_1265.jpg

IMG_1266.jpg

• תוכן חדש...