Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, זו יובאה לפני זמן לא רב מארה"ב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון.... מצטער, רק עכשיו קראתי את כל השירשורים:roll:

ואני חייב לציין שאתה חתיכת גבר!!!

אני מאחל לך המון הצלחה!!!

אכן בחירה יפה

:shock:
פורסם
נכון.... מצטער, רק עכשיו קראתי את כל השירשורים:roll:

ואני חייב לציין שאתה חתיכת גבר!!!

אני מאחל לך המון הצלחה!!!

אכן בחירה יפה

תודה, תודה, :oops:

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

עוד יום שישי הגיע,

9.00 בבוקר ואני כבר מתחת לרכב פותח ברגים, לא להאמין כמה ברגים שמו על ה MGA.

אני עדיין נמצא בשלב של פרוקים, אני מפרק את כל החלקים שמורכבים עם ברגים ומניח אותם על המדפים, את החלקים הגדולים

אני מניח בינתיים על הרצפה. המדפים מתחילים להתמלא וגם על הרצפה יש לא מעט חלקים שכבר פורקו. לאחר שאסיים לפרק יגיע השלב של חידוש מה שניתן לחדש.

היום פרקתי את הטמבון האחורי עם התושבת שלו, מיכל דלק, תושבות מיכל דלק, משאבת דלק, צינורות דלק, בלם יד,

מושבים, שטיחים מתחת למושבים, חגורות בטיחות, מסגרות עץ מסביב לקוקפיט, הוצאתי את הברגים שמחזיקים את הדשבורד ועוד.

מכירים את המושג "מה שלא הולך בכוח הולך עם עוד יותר כוח" ? לא ב MGA!

ב MGA קיים המושג "סוף מעשה במחשבה תחילה" ועם הרבה מוח!

קרוב לשעה אני מנסה לפרק את המנוף הפנימי של ידית בלם היד. הקצה של ציר בלם היד משונן ומצידו השני

מתחת לרכב, בחריץ של הטונל שבקושי אפשר להכניס שתי אצבעות, נמצא המנוף שמחובר לכבל. במרכז המנוף יש

חור משונן עם חריץ ובורג עם אום להידוק המנוף על הציר. שחררתי את האום כמה סיבובים וניסיתי בעזרת מברג שטוח

לחלוץ את המנוף מעל הציר, לא זז, ניסיתי עם שני מברגים אחד מכל צד ולא זז, דפיקות קלות עם פטיש על הציר, לא זז,

ניסיתי להכניס בין המנוף לדופן הטונל אזמל שטוח ועם דפיקות קלות לחלוץ את המנוף, זז אולי 0.2 מ"מ.

עצרתי וחשבתי מה עושים, החלטתי להוציא את הבורג למרות שאין גישה ולנסות להכניס מברג קטן שטוח לתוך החריץ

של המנוף על מנת לפתוח קצת את החור, הבורג יצא והכנסתי את המברג לתוך החריץ ובעזרת מברג נוסף הצלחתי לחלוץ

את המנוף. לאחר שיצא אני רואה שבציר יש שחרור בעומק של כ 3 מ"מ וכאשר המנוף מורכב, הבורג יושב בתוך השחרור

ולא ניתן להזיז את המנוף.

לו הייתי מוציא את הבורג כבר מההתחלה המנוף פשוט היה מחליק החוצה ללא כוח.

יום שישי הבא יש לי ממש פרויקט, לפרק את כל הרכיבים שמורכבים על הדשבורד.

תמונות מצורפות.

ישראל

IMG_0982.jpg

IMG_0983.jpg

IMG_0987.jpg

IMG_0992.jpg

IMG_0988.jpg

פורסם

ישראל עלה והצלח יופי של התקדמות

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם
האסבסט בגג לא יהרוס את האוטו?

לנשום את אבקת האסבסט עלול לגרום למחלת האסבסטוזיס, שהינה מחלה מאוד קשה של דרכי הנשימה.

האסבסט בגג לא יהרוס את האוטו, אם לא יהיה אסבסט בגג, יהרס האוטו.

אני בתור שמאלי עם שתי ידיים ימניות לא הייתי מצליח לעשות כלום.

אתה בטח מכיר את עצמך! אבל אם יש לך שתי ידיים ימניות שווה לנסות, בהתחלה עם דברים קטנים.

ישראל

פורסם

שאלה למי שהתנסה בניקוי חלקים מחלודה ושאר ירקות, :conf:

קניתי במגה 3 יח' ג'יל לניקוי אסלות של CIF פנטסטיק, פחות מ 1 ליטר לאריזה. לא מצאתי אריזות גדולות יותר.

השאלה : האם ניתן לדלל את החומר במים על מנת לקבל עומק לטבילת החלקים ?

אם כן, מה הריכוז המומלץ על מנת לא לפגוע בחומר הפעיל ?

תודה,

ישראל

פורסם

סתם הערה:

שמתי לב שהרצפה ברכב שלך מורכבת מלוחות מתכת שרותכו לשלדה.

במקור, הרכב צויד בלוחות עץ.

תשאל איך אני יודע? כי כבר פרקתי רכב כזה...

המשך שיפוץ מוצלח ומהנה.

פורסם
סתם הערה:

שמתי לב שהרצפה ברכב שלך מורכבת מלוחות מתכת שרותכו לשלדה.

במקור, הרכב צויד בלוחות עץ.

תשאל איך אני יודע? כי כבר פרקתי רכב כזה...

המשך שיפוץ מוצלח ומהנה.

הרצפה ברכב אכן מלוחות עץ, אולי בתמונות זה לא נראה בברור.

אני לא אשאל איך אתה יודע, אבל כן אשאל מה עלה בגורלו של הרכב שפרקת ?

תודה,

ישראל

פורסם

אם אני לא טועה יש רכב כזה בסדנא של קובי בצומת סגולה בשיפוץ, אני בטוח שהוא ישמח לייעץ לך בכל שאלה!

פורסם

יום שישי הגדול! בטח יש דבר כזה,

היום המשכתי במלאכת הפירוק מתשע בבוקר ועד שבע בערב, העבודה זרמה ולא היו ברגים עקשניים שלא רוצים להיפתח.

פרקתי את כל הרכיבים מהדשבורד, סימנתי ע"י מדבקה על חוטי החשמל והכבלים למינהם מאיזה רכיב הם שוחררו ואת המיקום של כל חוט וחוט.

כל הרכיבים שפורקו נכנסו אחד אחד לשקית עם פתק שמציין מהו הרכיב, חלק מהפתקים נכתבו ע"י הבן שלי (כיתה א) שבא לעזור לי,

בנוסף עשיתי סקיצות של כל הרכיבים כיצד היו מורכבים על הדשבורד.

כל צמת החשמל נותקה מכל החיבורים והינה מחוברת כעט רק בקליפסים לשילדה לאורך כל הרכב, בשבוע הבא גם היא תפורק ותעבור

למדפים.

מעבר לפרוק כל רכיבי הדשבורד, פרקתי את צינוריות הבלם עד לצומת הראשית, צינוריות המצמד וצינורית הדלק.

פרקתי את מערכת האיוורור, ושם חיכתה לי הפתעה בלתי ניתנת להבנה.

בזמן שקניתי את ה MGA יודעתי ע"י המוכרת שאין מפתח לסוויץ, לכן בין יתר הפריטים הרבים שקניתי עד היום מארה"ב קניתי

גם סוויץ חדש, כמובן עם מפתח.

היום בזמן פרוק ברגים המחזיקים את יחידת האיוורור שממוקמת בתא המנוע ומסביבה המון טינופת, אחד הברגים יצא עם שייבה

שחורה, מלוכלכת ובצורה לא מוגדרת שלאחר כמה שניות מתברר שזה מפתח, דבר ראשון עולה המחשבה מי המטומטם שהשתמש במפתח בתור שייבה מתחת לראש הבורג, במקום שאין צורך בשייבה בכלל.

ניקיתי את המפתח וראיתי שכתוב עליו made in england , מייד :idea: עלתה בי המחשבה שאולי זה מפתח המסטר של הסוויץ, שמישהו במפעל באנגליה חשב שזה מקום בטוח שלא ילך לאיבוד או שאחד הבעלים הקודמים של ה MGA חשב כך.

ניקיתי טוב טוב את המפתח, לקחתי את הסוויץ שכבר פורק מהדשבורד הכנסתי את המפתח לסוויץ והוא אכן מתאים :-D.

החזרתי את המפתח חזרה עם הבורג למקום שבו היה, בשביל לצלם. אפשר לראות בתמונות המצורפות.

יש למישהו רעיון אחר, מה המפתח עשה שם ?

ישראל

IMG_1004.jpg

IMG_1005.jpg

IMG_1008.jpg

IMG_1034.jpg

IMG_1039.jpg

IMG_1040.jpg

• תוכן חדש...