Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירחמיאל כתב דברים נכונים לגבי התבריגים.

ההבדל המהותי בין התבריגים האינצ'ים BSW ו- BSF לתבריגים האינצ'ים UNC ו- UNF זה זוית המעלה, ב BS הינה 55°

וב UN הינה 60°. (גם בתבריגים המטרים 60°) מספר הכריכות לאינץ זהה לחלוטין. יש גם הבדל מאוד קטן בקוטר התבריגים.

יש לי מברזים ומחרוקות לארבעת הסוגים הנ"ל, הבעיה הינה להשיג בארץ ברגים מסוג BS. ניתן לקנות בחו"ל רק שהמחיר הינו $1.0 + לבורג קטן וזה מאוד יקר, לכן במקומות שהיה צורך בברגים חדשים השתמשתי ב UNF במקום ב BSF, וזה גם בתנאי שמצאתי ברגים שהראש ( שטוח, פיליפס או משושה) מאוד דומה לבורג המקורי.

כן קניתי בארה"ב קיט ברגים כ $40.0 אבל זה לא כולל את כל הברגים של כל המכלולים שהרבה מהם יש צורך להחליף.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישראל

אני מצטרף לכולם כאן, ומתפעל מרמת העבודה וההשקעה.

בהצלחה ותמשיך לעדכן

איתן

תודה :oops:

ברור שאמשיך לעדכן.

ישראל

פורסם
שלום.

כול מה שאני יכול להגיד זה כול הכבוד אתה בדרך המלך! כמו שנאמר

" המהירות היא מהשטן והסבלנות היא הפיצוי להנעה הסופית "

אני מאחל לך הנעה מושלמת מהעשיה ותמשיך כך!!!

אגב שולחן ניתוחים ממתין למנוע והגיר של הרכב שלך :lol::lol::lol:

בברכה בני ל.

תודה :oops:

בני, כל מילה ברזל!

בקרוב מאוד דם מהמנוע והגיר של ה MGA ינזל על שולחן הניתוחים שלך :lol:

ישראל

פורסם

יש למישהו הערכה כמה צריכה לעלות עבודת הפחחות לא כולל צבע עליון? (הכתוב בכחול אני מבצע)

1. טיפול בקורות מסביב למיקום הדלתות - חיתוך של הפח החלוד והרכבה של הפחים החדשים.

2. לאחר הפרדת הגוף מהשילדה ופרוק כל המכלולים מהשילדה - חיתוך של הפח החלוד מהשילדה וריתוך חדש.

3. הרכבת כל המכלולים לשילדה (לאחר שיפוצם), הרכבת הגוף - פחחות כללית על הגוף (אין הרבה) כולל כנפיים, דלתות מכסה מנוע ומטען.

כמובן שיש גם שלבים של ריסוס חול שאותו אני מבצע. צבע יסוד והגנות נגד חלודה כלול בעבודת הפחח.

תודה,

ישראל

פורסם

ישראל, אשמח אם תאמר לי הכיצד ניקית טוב כל כך את מיכל המתזים.

אצלי הוא לא מתנקה כל כך טוב, ועדיין יש עליו כתמים של חלודה וצבע :cry:.

IMG_1139.jpg

IMG_1280.jpg

משכנתא זה קל

פורסם
ישראל, אשמח אם תאמר לי הכיצד ניקית טוב כל כך את מיכל המתזים.

אצלי הוא לא מתנקה כל כך טוב, ועדיין יש עליו כתמים של חלודה וצבע :cry:.

אל תהיה עצוב :cry: הגיע הזמן לשמוח :-D.

טינר 21 וסמרטוט, לשפשף לשפשף ולשפשף, לוקח זמן עד שכל הליכלוך, צבע וחלודה יורדים, אם נשארים עדיין סימני לכלוך

תנסה עם מברשת פליז/פלדה בעדינות.

לאחר מכן צריך לקנות אופן בד כותנה, שניתן להרכיב על משחזת דו אופנית ומשחה להברקת פלסטיק, המשחה מגיעה בבלוק מלבני, יש כמה סוגים, לשים לב שמיועד לפלסטיק.

את המשחה מורחים לתוך אופן הכותנה (תוך כדי סיבוב האופן) ומלטשים את המיכל עד שחוזר הברק והשקיפות למיכל הפלסטיק.

בדרך הזאת ניקיתי והברקתי הרבה חלקים מה MGA.

אופן בד כותנה ואת המשחה ניתן לקנות (לתושבי הצפון) בבורג המפרץ שנקרא גם בר-בורג, בצומת קרית אתא לכיוון מערב ליד הדואר.

אם יש עוד שאלות, אשמח לעזור.

ישראל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

:-) אפשר כבר לראות את הפלסטיק השחור של המדפים, שעליהם הנחתי בערמות את החלקים שפירקתי עד עכשיו ואפשר לספור על יד אחת את כמות החלקים שנשארו לשפץ.

השלב הבא של הפירוק, יבוא לאחר עבודת פחחות לחיזוק הגוף באזור הדלתות והפרדת הגוף מהשילדה.

:-) מצאתי שני פחחים, אחד מנהריה והשני משפרעם.

הפחח מנהריה - לאחר שתי פגישות ליד ה MGA (כשעתיים כל פגישה) עשה עלי רושם טוב שיוכל לשפץ ברמה מאוד מקצועית (כולל יצור עצמי של חלקי פח שתכננתי לקנות בארה"ב) עד הפיניש וכולל צבע עליון "דיוקו" כמו שצבעו פעם, לא ברק ישיר כמו שצובעים היום. הוא לא שיפץ בארץ רכבי אספנות, לכן אין לי אפשרות לראות או לשאול על רמת העבודה שלו.

הפחח משפרעם - נפגש איתי פעם אחת ליד ה MGA דברנו כשעתיים וגם הוא עשה עלי רושם טוב שיוכל לשפץ ברמה מאוד מקצועית עד הפיניש, גם כולל צבע עליון "דיוקו". הוא בא אלי עם סובארו 83 שהוא שיפץ, נראת כאילו יצאה היום מהחנות.

:? הדילמה - שניהם מבקשים אותו מחיר (לא זול :shock: ), כך שזה לא יהווה פרמטר בשיקול. הפחח מנהריה יוכל לעבוד על הרכב רק בימי שישי אחרי השעה אחת בצהריים ועד כשעה לפני כניסת השבת (שומר מצוות) כך שעבודת הפחחות תימשך יותר משנה, מצד שני העבודה תתבצע ליד הבית שלי כך שזה די נוח. הפחח משפרעם יוכל לעבוד על הרכב בימי שישי ושבת כך שעבודת הפחחות תהיה יותר קצרה, מצד שני העבודה תתבצע בשפרעם, די רחוק בשביל לתת גיחות הצצה.

:idea: הערות, הארות ותגובות לגבי הפחח יתקבלו בשמחה.

אני מצרף כמה תמונות, הראשונה של קפיצים חדשים שקניתי במקום הקפיצים שהתפרקו. יתר התמונות של לפני ואחרי חידוש ותמונות של חלקים שחודשו.

ישראל

IMG_1480.jpg

IMG_1458.jpg

IMG_1470.jpg

IMG_1462.jpg

IMG_1472.jpg

IMG_1474.jpg

IMG_1481.jpg

IMG_1483.jpg

פורסם

רמות הניקוי שאתה מגיע אליהן הן מטורפות. אם יכולתי לעשות כן, אני מניח שהייתי משחזר 90% מהחלקים ברכב במקום להזמין חדשים.

ממש ראוי להערצה (ויש כזו).

בנוגע לפחחים, אני חושב שאתה תתיאש לחכות כל כך הרבה לעבודה על הרכב (גם אם בהתחלה נראה כאילו יש סבלנות), ואני מניח שזה לא הרכב העיקרי שלך - ככה שגיחות לשפרעם לא נוראות כל כך (אין כל כך התקדמות תוך שבוע נגיד - פעם בשבוע/יים זה מספיק).

זה לא הפחח שאמרתי לך בשפרעם, נכון? אמרת שההוא חולה ולא יכול לקחת את האוטו?

משכנתא זה קל

פורסם

שתדע לך שאתה ההשראה שלי !

רק בגללך התחלתי לפרק חלקים ברכב שלי מבלי לדעת מה תפקידם וכמוך גם אני ציירתי שירטוטים של איך הם אמורים להיות מורכבים ואת סדר האומים והשייבות .

חומר טוב שהייתי רוצה להמליץ עליו ( ללא שום אינטרס) שעימו אני עובד לניקוי חלקים הוא שומנית ממעבדות כימיגל , לחלקי ברזל בלבד ! את האלומיניום הוא מאכל תוך דקות ספורות ולכן אני לא ממליץ . הוא מסיר שומנים חלודה וליכלוך מצטבר כלא היה, 4 שעות של השרייה בחומר יעשו את חלקי הברזל שלך חדשים .

מחכה לעידכון נוסף אני ממש נהנה לראות את העבודה.

איפה המושב הזה אולי אני אביא לשם את המיני שלי לפירוק גם? =]

אגב איך אתה מבריק את חלקי הכרום כמו לדוגמא את יחידת ה FLASHER חזרה לצבע כרום?

פורסם
רמות הניקוי שאתה מגיע אליהן הן מטורפות. אם יכולתי לעשות כן, אני מניח שהייתי משחזר 90% מהחלקים ברכב במקום להזמין חדשים.

ממש ראוי להערצה (ויש כזו).

זה לא הפחח שאמרתי לך בשפרעם, נכון? אמרת שההוא חולה ולא יכול לקחת את האוטו?

תודה רבה,

רמות הניקוי הגבוהות זה עניין של הרבה סבלנות וכח רצון, אם יש לך סבלנות תוכל לחסוך הרבה כסף בקנית חלקים חדשים, בנוסף הכייף צריך להיות (לפי דעתי) שיפוץ הקיים, אם אפשרי ולקנות רק את הבילתי ניתן לשיפוץ.

זה לא הפחח שאמרת לי, ההוא שאמרת לי לא חזר אלי.

ישראל

• תוכן חדש...