Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישראל... מדהים! אני מתחיל לפקפק במה שרשמת בתחילת התהליך:

ברצוני לומר שאני מתחיל בתהליך השיפוץ ללא ידע או נסיון לא במכונאות לא בפחחות ולא בחשמל

:lol:

סופ"ש נעים ומלא תפוקה,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישראל... מדהים! אני מתחיל לפקפק במה שרשמת בתחילת התהליך:

ברצוני לומר שאני מתחיל בתהליך השיפוץ ללא ידע או נסיון לא במכונאות לא בפחחות ולא בחשמל

:lol:

סופ"ש נעים ומלא תפוקה,

ליאור.

ליאור תודה רבה,

כל יום שעובר לומדים משהו חדש.

בתחילת החודש כתבתי שהסרתי את הצבע מכל החלקים שכבר צבעתי, בגלל שהצבע שהשתמשתי בו לא מספיק "קשה", לכן קניתי צבע בספריי שמיועד לרכב וצבעתי בשנית את כל החלקים.

מסתבר שלגבי שיפוץ החלקים הצבועים, אני מתקדם צעד אחד קדימה ושניים אחורה.

בימי שישי שבשבועות האחרונים אני מתעסק בעיקר (אבל לא רק) בשיפוץ חלקים שצריכים להיות צבועים. כל החלקים שצבעתי שוב(ויש הרבה כאלה שצבעתי בצבע ספריי שמיועד לרכב) הצבע פשוט לא מתיבש אפילו לאחר שבועיים, פניתי לחנות שממנה קניתי את הצבע ולאחר ברור עם היבואן מסתבר שהיה צריך להוסיף מקשה יחד עם הצבע לתוך מיכל הספריי. החליפו לי את המיכלים שנשארו לי וקבלתי עוד כמה על חשבון מה שכבר השתמשתי, שוב הסרתי את הצבע בעזרת מסיר צבע, רק שהפעם הרבה יותר קשה, בזמן הניקוי הצבע המומס נדבק לכפפות וכאשר אוחזים בצד של החלק שכבר נוקה הצבע מהכפפות נדבק חזרה לחלק וחוזר חלילה, בסוף הכל נקי.

צבעתי כבר כמה חלקים עם הצבע + המקשה והולך לא רע, הצבע אפילו מתיבש. החלקים שהסרתי מהם את הצבע כבר צבועים בצבע יסוד וממתינים ליום שישי הבא לצבע עליון.

חוץ מעבודת צביעה יש עוד המון חלקים שדורשים שיפוץ/חידוש, ואצלי זה ברמת הבורג. כל מכלול מפורק לגורמים ועובר טיפול, כל בורג עד הקטן ביותר מנוקה ע"י מברשת פלדה והברקה סופית ע"י אופן בד כותנה ומשחה יעודית למתכות, גם חלקי פלסטיק עוברים ניקוי והברקה ע"י אופן בד כותנה ומשחה יעודית לפלסטיק.

יש לא מעט חלקים שפשוט גמורים ואין אפשרות לחדש, אם זה צפוי ניקל או צפוי אבץ, אני שם אותם בצד וכשיצתברו לכמות, ילכו לציפוי. כמובן שתוך כדי פרוק מתגלים גם חלקים שאין מה לעשות איתם, וזה שולח אותי לחיפוש נרחב ב eBay מה שלא תמיד מצליח ומאלץ אותי לקנות בחנות בארה"ב, הארגזים עם חלקים חדשים כבר נערמים וה $$$ בכיס מתמעטים ($ זה כסף?).

יש גם טעויות שאני עושה, שמתי מספר חלקים ובינהם גם קפיצים שונים בג'ל לניקוי אסלות של סנו שמדולל 1/1, אמרתי לעצמי שבמוצאי שבת אני יוציא אותם כי הריכוז דיי גבוהה, "רק שלא אמרתי באיזה מוצאי שבת" שכחתי אותם עד יום שישי לאחר מכן, הוצאתי את החלקים ואת הקפיצים, החלקים שלמים, הקפיצים התפרקו.

אני מצרף כמה תמונות, הראשונות של דוושת האצה לאחר צבע עליון שלא התיבש, רואים את הסימנים של הניילון שבו היתה עטופה ושל הקפיצים שהתפרקו. יתר התמונות של לפני ואחרי חידוש ותמונות של חלקים שחודשו.

ישראל

IMG_1388.jpg

IMG_1319.jpg

IMG_1139.jpg

IMG_1280.jpg

CIMG2664.jpg

IMG_1333.jpg

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

וואי העבודה שלך מדהימה, כל הכבוד.

מה אתה מתכנן לעשות עם הגוף והמנוע?

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

ישראל

אני מצטרף לכולם כאן, ומתפעל מרמת העבודה וההשקעה.

דבר קטן, שאולי אתה יודע ואולי לא. הברגים בכל הרכבים הבריטיים הם מסוג bsf שזה british standart fitting זה שם נחמד, במיוחד המילה standart. הם הכל חוץ מסטנדרט...

אנחנו מכירים הברגה גסה והברגה עדינה, bsf זה משהו בין לבין. אין אפשרות להשיג אותם בארץ.

ככה שאם יש לך צורך או רצון בברגים חדשים תזמין עכשיו, זה יחסוך לך המון זמן כשתצטרך אותם.

בהצלחה ותמשיך לעדכן

איתן

פורסם
ישראל

אני מצטרף לכולם כאן, ומתפעל מרמת העבודה וההשקעה.

דבר קטן, שאולי אתה יודע ואולי לא. הברגים בכל הרכבים הבריטיים הם מסוג bsf שזה british standart fitting זה שם נחמד, במיוחד המילה standart. הם הכל חוץ מסטנדרט...

אנחנו מכירים הברגה גסה והברגה עדינה, bsf זה משהו בין לבין. אין אפשרות להשיג אותם בארץ.

ככה שאם יש לך צורך או רצון בברגים חדשים תזמין עכשיו, זה יחסוך לך המון זמן כשתצטרך אותם.

בהצלחה ותמשיך לעדכן

איתן

תיקון קטן, ברשותך: BSF הוא קיצור של British Standart Fine ולא כפי שרשמת. תיקון שני הוא שלא כול ההברגות של האנגלים (מאז) היו כאלה. היה גם שימוש ב- BSW שניכנס ל"שירות" כבר ב- 1841 ומשמש, עקב גסותו, בעיקר במתכות קלות ופריכות, כגון סגסוגות האלומיניום. פירושו British Standart Whitworth. עוד תבריגים שנוטים לבלבל ביניהם עקב דמיון קרוב בין הפסיעות:

BSC = British Standart Cycle

BSPP = British Standart Pipe Parallel

BA = British Association

BSB = British Standart Brass

פורסם

ירחמיאל

וואו!!!! סחתיין על הידע.

שיפצתי את הסאנבים לפני הרבה שנים (נגנבה כבר...) ואכן לא זכרתי הכל.

בכל מקרה, אני זוכר כמה נתקעתי בגלל חוסר בברגים, אז למרות, ואולי בגלל התיקון המבורך ומאיר העיניים שלך, עדיין כדאי להזמין כמה ברגים...

תודה

איתן

פורסם

שרידי ידע מימי שיפוץ ה- BSA. יש כמובן עוד סוגי הברגות, אבל אלה הכי נפוצות. אם תצטרך להזמין בחו"ל ואין לך מקורות או ספקים, פנה ב- ה"פ ואנסה לדלות עבורך כתובות. תנאי הכרחי להזמנות ברגים "משוגעים" שכאלה הוא מודד כריכות ופסיעות לברגים. ניתן לקנות בכול חנות כלי עבודה המכבדת עצמה. מצורפת תמונה מעאפנה.

הפרויקט והגישה שלך מאד מרשימים. בהצלחה.

MVC-002S.JPG

פורסם

שלום.

כול מה שאני יכול להגיד זה כול הכבוד אתה בדרך המלך! כמו שנאמר

" המהירות היא מהשטן והסבלנות היא הפיצוי להנעה הסופית "

אני מאחל לך הנעה מושלמת מהעשיה ותמשיך כך!!!

אגב שולחן ניתוחים ממתין למנוע והגיר של הרכב שלך :lol::lol::lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
וואי העבודה שלך מדהימה, כל הכבוד.

מה אתה מתכנן לעשות עם הגוף והמנוע?

תודה :oops:

הגוף יעבור לטיפול של פחח אומן, כשאמצא כזה.

המנוע והגיר ישכבו על שולחן הניתוחים של בני ל.

ישראל

פורסם
כל הכבוד על ההשקעה.

מדהים הירידה לפרטים.

המון סבלנות צריך...שלא תיגמר.

סחטיין !

תודה :oops:

ללא ירידה לפרטים זה חצי עבודה.

סבלנות לעבודה מענינת ויצירתית תמיד היתה לי, אני מקוה שלא תיגמר. תפו, תפו, תפו.

ישראל

• תוכן חדש...