Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיקה שעשיתי ממש לא מזמן -

רנו פלואנס דיזל ידני - 21 קילומטרים לליטר.

רנו פלואנס דיזל אוטומט - 19 קילומטרים לליטר.

וכאן מדובר בשני גירים עם שישה הילוכים, כשהאוטומטי הוא רובוטי כפול מצמדים (כלומר ללא איבודי כוח).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרובוט אכן מוכיחה את עצמה בתור תיבה חסכונית,איך היא תפקדה ברכב מבחינת העברת הילוכים חלקה?באילו תנאים הצריכה נמדדה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בדיקה שעשיתי ממש לא מזמן -

רנו פלואנס דיזל ידני - 21 קילומטרים לליטר.

רנו פלואנס דיזל אוטומט - 19 קילומטרים לליטר.

וכאן מדובר בשני גירים עם שישה הילוכים, כשהאוטומטי הוא רובוטי כפול מצמדים (כלומר ללא איבודי כוח).

זה לא בגלל הרכב, מבחינת הרכב זה הפוך, לידני אין כל יתרון מכאני על הרובוטי ושם גם הנהג יכול לשבש משמעותית את הצריכת דלק אם הוא לא יודע מה הוא עושה. הצריכה הייתה אמורה להיות במקרה הכי גרוע זהה, אבל כעקרון קצת יותר טובה לכיוון הרובוטי.

פורסם

על הנייר אתה צודק ולכן היה חשוב לי לנהוג בשני הרכבים בתוואי דומה ובתנאי נהיגה דומים ככל האפשר כדי לבדוק את זה. אבל יותר מזה אני לא מגלה, תצטרך לחכות למוסף סוף השבוע של קארספורום :-P

פורסם
מתי עדיף להעביר הילוך ב2500 ס"מ או 3500?

כמו שכמה אמרו לך פה - הכל עניין של כוח

אם תסע על פיג'ו 206 סביר להניח שתצטרך להעביר הילוך בסל"ד נמוך ולעומת זאת אם תסע על אלפא רומיאו מנוע 3.2 תעביר הילוך בסל"ד גבוה יותר.

מה שאני לא אוהב באוטומט שהוא מעביר הילוך לפעמים בדיוק מתי כשלא צריך. לכן הידנית עדיפה בכבישים פתוחים, למשל בצפון. בעיר לאוטומט יש עיקרון ענק - לא צריך להעביר הילוכים בצורה ידנית כל הזמן וזאת הסיבה העיקרית שישראלים מעדיפים את רכבם הפרטי בגירסה אוטומטית.

וכמובן שפותחו לאורך השנים תיבות רובוטיות די חכמות כמו הסלספיד של אלפא, DSG של פולקסווגן ועוד שמקלות עליך את החיים וגם יותר חסכוניות.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
לא נכון. הפער בקלות יכול לעבור 10% בין ידני לאוטומט רגיל. לפעמים יותר. אבל אתה צודק בכך שבידני יש חשיבות רבה יותר לסגנון הנהיגה.

אני דווקא חושב שסגנון הנהיגה של הנהג מתחיל מהסביבה שהוא חי בה.

אתה לא יכול להגיד על נהג עירוני שהוא לא מנצל את החסכון של הידני כשהוא משתמש בו הרבה יותר בגלל ריבוי רמזורים - אלה הם תנאי השטח ולכך הוא מורגל.

נהגים שחיים באזורים פתוחים יותר עם כבישים זורמים תמיד ינצלו את התיבה הידנית בצורה טובה יותר לפי דעתי.

הפער בצריכת הדלק עולה די בקלות בסביבה אידיאלית...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אם תסע על פיג'ו 206 סביר להניח שתצטרך להעביר הילוך בסל"ד נמוך ולעומת זאת אם תסע על אלפא רומיאו מנוע 3.2 תעביר הילוך בסל"ד גבוה יותר.

למה במנוע יותר חזק מעבירים בסל"ד יותר גבוה?

ומה עם הרכב שלי רנו לוגאן 1600 סמ"ק, מתי עדיף להעביר?

פורסם

זה לא קשור לכוח. יש מנועים מאוד חזקים שעובדים בסל״ד נמוך, כמו למשל מנוע של אוטובוס בין עירוני. זה קשור למבנה המנוע, סוג הדלק (בנזין או סולר) ולקיומו של מגדש טורבו.

פורסם

מה שאני לא אוהב באוטומט שהוא מעביר הילוך לפעמים בדיוק מתי כשלא צריך. לכן הידנית עדיפה בכבישים פתוחים, למשל בצפון. בעיר לאוטומט יש עיקרון ענק - לא צריך להעביר הילוכים בצורה ידנית כל הזמן וזאת הסיבה העיקרית שישראלים מעדיפים את רכבם הפרטי בגירסה אוטומטית.

וכמובן שפותחו לאורך השנים תיבות רובוטיות די חכמות כמו הסלספיד של אלפא, DSG של פולקסווגן ועוד שמקלות עליך את החיים וגם יותר חסכוניות.

בדיוק הפוך!

ככל שהרכב שלך בעל נפח מנוע קטן יותר, העברת ההילוך תהיה בסל"ד גבוהה יותר, כדי שהמנוע יוכל "לסחוב" את ההילוך הבא.

פורסם
בדיוק הפוך!

ככל שהרכב שלך בעל נפח מנוע קטן יותר, העברת ההילוך תהיה בסל"ד גבוהה יותר, כדי שהמנוע יוכל "לסחוב" את ההילוך הבא.

כן צודק... רשמתי את זה כמו שאמרת ואחרי זה תיקנתי חח

טעות שלי :shock:

פורסם
זה לא קשור לכוח. יש מנועים מאוד חזקים שעובדים בסל״ד נמוך, כמו למשל מנוע של אוטובוס בין עירוני. זה קשור למבנה המנוע, סוג הדלק (בנזין או סולר) ולקיומו של מגדש טורבו.

אמרתי בדיוק הפוך ממה שרציתי להגיד בתכלס.

מה שאני אומר שמנועים חזקים יתאמצו פחות לעומת הקטנים.

על המגדש בכלל אין על מה לדבר כי כשהוא עובד הוא כמו יחידה עצמאית שגורמת למנוע לטוס בסל"ד נמוך(תענוג צרוף לנסוע).

פורסם

היי שמתם לב שהשרשור הזה משתרע כמעט על עשור....

כשהתחיל עוד לא היו בארץ תיבות אוטומטיות ו4 הלוכים היו המקסימום בתיבות אוטומטיות

ובוויליס היידני שלנו היו אז והיום רק 3 הלוכים.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .

• תוכן חדש...