Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

1. צריכת הדלק ברכב הנ"ל , בנסיעה בינעירונית, היא 1 ליטר ל 10 ק"מ.

נראה לי שצריכה זו גבוהה מדי. האם אני צודק ?

(הרכב עבר כ 33,000 ק"מ בלבד ומטופל בזמן.)

2. במהירות 70 קמ"ש , בעת לחיצה על הגז,

יש רעש צפצוף/שריקה/צופר חלש בתדר גבוה.

(דומה לצפופים בבדיקת שמיעה....)

בזמן האחרון נשמע רעש זה גם במהירות 90 קמ"ש.

הצפצוף נשמע רק במהירויות הנ"ל .

מהי הסיבה ?

(במוסך אמרו שזהו רעש תקין אבל אני די סקפטי ולא מכיר טויוטה אחרת כדי להשוות)

תודה

פורסם

בנוגע לקורולה:

דבר ראשון, השיוט בגיר אוטומטי נעשה בסל"ד נמוך בהרבה משיוט בגיר ידני.

הסיבה - כדי לפצות על הפסדי הכח, מציידים את התיבה האוטומטית בהילוכים יותר ארוכים.

התוצאה - צריכת הדלק של האוטומטי פחות טובה מזו של הידני, אבל לא באופן דרסטי, והביצועים של האוטומטי עצלים מאד.

מנסיון על שתי קורולות מהשנים 95 ו- 97, האחת אוטומטית והשניה ידנית, אני חייב לציין שמדובר בשתי מכוניות שונות לחלוטין - האוטומטית פשוט עגלה.

יש הבדל גדול בין קורולה משנת 2001 לקורולה משנת 2003 - זו מ- 2003 כבדה בצורה משמעותית, ולכן אמורה לצרוך יותר דלק.

בנוגע לצפצוף - נתקלתי בתופעה דומה בקורולה. הסיבה - התקנה מקומית של רדיו גרמה לצפצוף ממנו... נסה לכבות את הרדיו ולראות אם עדיין יש צפצוף.

בנוגע לצריכת הדלק - היא נשמעת קצת גבוהה מהרצוי בקורולה. נסה לנקות את המנוע עם תוסף 44K (בכל זאת, 11,000 ק"מ בשנה זה די מעט, וכנראה האוטו נוסע הרבה בעיר). זה אולי יעזור.

אני יודע שמוסכים מורשים של טויוטה מוסיפים 44K בטיפולים, ולכן אתה צריך לעשות את הניקוי כמו שצריך:

1. שים את התוסף במיכל הדלק כמעט ריק,

2. מלא את המיכל שיהיה חצי מלא.

3. סע נסיעה בטורים גבוהים, כלומר סע נסיעה ארוכה, ובמהלכה הגבל מדי פעם את התיבה להילוך שני בכביש בין עירוני, והאץ ללא פחד עד לסביבות 90-100 קמ"ש.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
בנוגע לקורולה:

בנוגע לצפצוף - נתקלתי בתופעה דומה בקורולה. הסיבה - התקנה מקומית של רדיו גרמה לצפצוף ממנו... נסה לכבות את הרדיו ולראות אם עדיין יש צפצוף.

הרעש אינו מהרדיו (מופיע גם כאשר הרדיו סגור).

פורסם

צפצוף בתדר גבוה יכול לבוא מריליי. כבר נתקלתי בתופעה, אבל בדרך כלל לא שומעים דבר כזה בתוך תא הנוסעים.

בקורולה של חמי ישנו המון רעש רוח. ייתכן שהצליל שאתה שומע הוא שריקת רוח. אם מותקן אצלכם גגון או מסיטי רוח על החלונות או הוישרים אז סיכוי לא רע שזה זה.

אפשרות נוספת - כמו שנכתב, הרדיו. וזה יכול להיות גם כשהוא לכאורה מכובה, ישנם כל מיני רכיבים שתפקידם להשתיק את ההפרעות שיוצרים מעגלי המתח הגבוה (הצתה) ברכב. ייתכן שיש לך איזו שהיא זליגה שם - וזה כבר סיפור לחשמלאי רכב.

פורסם

היי גם לי יש קורולה.

מחוץ לעיר , 1:11. אבל תמדוד גם נסיעה משולבת... בתוך העיר יש סיכוי ל 1:9.

בקשר לשריקה- סיכוי טוב לרעשי רוח.

תבדוק את הדברים הנ"ל - גריל מקדימה מחובר טוב ואין בו "רווחים" בינו לבין הטמבון,

חלקים בגריל לר רופפים, מגבים מחוזקים טוב טוב וללא "חופש תזוזה" ,

(נסה תוך כדי נסיעה להפעיל את הווישרים ותראה אם בזמן שהם למעלה עדיין יש רעש,כך לפחות תוכל להוריד את האפשרות הזו,שעדיין קיים).

מיותר להגיד שאם יש לך לכלוך על המכסה מנוע, תנקה אותו. (תתפלא זה גם מרעיש).

I30 CW

• תוכן חדש...