Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 205 93' - אין ניצוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

205 93 קרבורטור. יום בהיר אחד האוטו לא מתניע. חצי טנק דלק. יש סטרטר, יש מצבר.

חוטי הצתה מלאי קורוזיה הוחלפו בחדשים (והעסק עבר ניקוי יסודי) . החוט שמחבר בין הכויל למפלג הוחלף גם הוא. עדיין אין ניצוץ. (לא מהכויל, ולא מהפלגים)

יש לי כמה שאלות, ואשמח מאוד לקבל תשובות:

1) האם אספקת הזרם של הכויל לדיסטריבוטור מותנית במעגל סגור ביניהם, ואם אין מעגל סגור אז הוא לא נותן ניצוץ, ככה שבדיקה רגילה של ניצוץ לא תועיל בקטע של הכויל (לשים מברג ולקרב למתכת..) ?

2) האם שכיח שהקויל יידפק (יישרף\מה שלא יהיה) ?

3) איפה המודול הצתה נמצא בתמונה? (יכול להיות שהבעיה במודול? מה התפקיד שלו?)

4) האם יש קשר לפלטינה ?

5) מה טווח המחירים של כויל\פלטינה\מודול הצתה , והאם יש עדיפות לחלקים מקוריים על פני חילופיים?

6) האם כדאי לרכוש את כל הנ"ל ו"לנסות" להרכיב לבד, מבלי להביא חשמלאי רכב שינחש מה מקור הבעיה ו"על הדרך" יחליף את כל האוטו? ( "חמוד..אני לא משה רבנו..נחליף ונראה. אם לא ילך נצטרך להמשיך הלאה לדבר הבא")

תודה מראש. ומצטער על השאלון...

"בהצלחה".

פורסם

אם אתה רוכש לבד את כל "הנ"ל", כפי שכתבת, אז אתה הוא זה שפועל בשיטת הניחוש וסביר למדי שבעל מקצוע לא ינהג כך.

יתכן וכדאי לך לגרור המכונית למוסך/חשמלאי רכב מתאים לתיקונה שם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

המודול יושב על הדסטרביוטר, זה מין טרפז שכזה שמחובר אליו עם ברגים, ייתכן וכתוב עליו "בוש" אם הוא מקורי.

נסה לפרק מכסה מפלג, ולראות אם הרוטור מסתובב, אם כן- נשבר ציר הדסטרביוטר.

ניחוש שלי- מודול הצתה תקול, או שזקוק לחומר שמורחים בינו לבין הדסטרביוטר.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
המודול יושב על הדסטרביוטר, זה מין טרפז שכזה שמחובר אליו עם ברגים, ייתכן וכתוב עליו "בוש" אם הוא מקורי.

ניחוש שלי- מודול הצתה תקול, או שזקוק לחומר שמורחים בינו לבין הדסטרביוטר.

עמית, אכן בסבירות גבוהה, שהמודול הצתה הלך, מריחת גריז סיליקון היא מיועדת לקירור המודול, לפני הרכבתו.

באם המודול מת הגריז לא יעזור לו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בהחלט,

אבל בזמנו אצלי הוא היה זקוק רק לגירוז, למרות שקניתי אחד חדש, גם אני פעלתי בשיטת הניחוש, ולראיה-כל חלקי מערכת ההצתה שנמצאים אצלי בבית.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

תודה רבה על העזרה והתשובות.

אך יש לי שאלה קטנה..

עד כמה שידוע לי (ואולי יתברר למפרע שלא ידוע לי הרבה) , הכויל הוא מגביר את המתח ושולח אותו למפלג. והמעגל הוא כזה: מצבר-כויל-דיסטריביוטור-מודול הצתה-פלאגים , ואם כן, אז אם הכויל נבדק ונמצא שאינו מוציא זרם , אז הבעיה היא בכויל (או בשלב שקודם לכויל) ולא במודול הצתה שנמצא בתחתית הסולם... את הנחש הורגים מהראש. את הבעיה פותרים מהשורש.

אני טועה?

ושוב, תודה על התשובות והנכונות לעזור.

פורסם

אני לא בטוח שזה הסדר הנכון.

מודול הצתה ממוקם לפני הדיסטרביוטור .

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

בכויל, במודול ההצתה ובמפלג יש מספר מעגלי מתח שונים עם תפקידים שונים, ולכן כשאתה לוקח אותם כגוף אחד יוצא לך סלט, שלא נותן לך אפשרות להבין מי ראשון ומי אחרון בו.

יש חיישן מיקום במפלג, פיקאפ, שמדווח על מיקום המנוע במתח נמוך של פיקוד למודול ההצתה. מודול ההצתה מתרגם את זה לדפקים, פולסים של אדמה, שהולכים למעגל הראשוני, מתח נמוך, בקויל. המעגל הראשוני משרה מתח גבוה במעגל המשני בקויל, והמתח הגבוה הזה הולך למפלג, ומשם מתפלג למצת הנכון ע"י הרוטור במפלג.

פורסם

אוקי.

בא חשמלאי, התגלתה הבעיה (לא הגיע פלוס לכויל) . עכשיו יש ניצוץ.

הבעיה היא שיותר מדי ידיים נגעו לי בעסק שם , והאחרון שנגע הוציא את החוטי הצתה ונשכח הסדר שלהם....

האם יש סימנים שאפשר לדעת מה הסדר של החוטים?

• תוכן חדש...