Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה זמן בערך נמשך התהליך? ניתן לתבוע רק אנשים או גם גופים גדולים? במידה והפסדתי במשפט, מה יש לי להפסיד חוץ מהמשפט? יכולים לחייב אותי על עמלות נוספות כלשהן?

תודה, אביעד

פורסם

אתה יכול לתבוע כל אחד עד סכום של בערך 17 או 19 אלף , לא זוכר בדיוק.

אם אתה מפסיד העליות משפט הם על המפסיד , בדרך כלל כמה מאות שקלים.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

אני במקרה לומד משפטים... בבית משפט לתביעות קטנות, אתה יכול לטבוע הן אזרחים הן השורה, והן גופים ציבוריים.

התקרה של התביעה יכולה להגיע עד 17,800 ש"ח, וכשמפסידים, הוצאות המשפט הן בין 250-650 ש"ח בהתאמה.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

גובה הסמכות נכון, סכום ההוצאות שיכולים לפסוק משתנה בהתאם למהות התביעה, יש גם עניין של סמכות עניינית לדון בתחומים מסויימים ולא באחרים.

אם יש לך שאלה ספציפית ו/או אתה צריך עזרה אתה יכול לפנות אלי בהודעה פרטית.

פורסם

נכון, גובה החיוב לטובת הזוכה, הוא משתנה לפי דרגת החומרה. אבל התקרה של פסיקתו של בית המשפט לתביעות קטנות, הוא כ-17,800 מרשרשים חדשים שעוד לא הספיקו להיכנס לחשבון הבנק.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

עוד כמה פרטים: הכוונה של השופט לתת פסיקה כבר בישיבה ראשונה, אם הצדדים לא הגיעו להסדר לפני המשפט. לכן, עליך לצרף את כל ההוכחות לכתב תביעה ולהביא עדים אם צריך.

גופים גדולים/קטנים אין שום בעיה לתבוע. אסור על הצדדים להיות מיוצגים ע"י עורכי-דין.

התהליך נמשך בין 3 חודשים לשנה, תלוי בעומס בית משפט ופגרות.

אני מאמין שאת פסקי דין ניתן לקרוא בארכיון בית המשפט, אבל ספר על מה אתה חושב ואולי תקבל תשובה...

Spirit In The Dark

פורסם

ככה זה הולך:

פלוני רוצה לתבוע את אלמוני. הוא לא יכול ללכת לבימ"ש השלום/מחוזי/בג"ץ, כי הם לעניינים פליליים וערעורים בלבד.

פלוני צריך להכין מבעוד מועד כתב תביעה, ואסור לו להיעזר בעו"ד, וללכת לבימ"ש לתביעות קטנות.

בבימ"ש, הוא מקבל טפסים, אותם הוא אמור למלא.

לאחר מילוי הטפסים והסדרת הביורוקרטיה, בימ"ש מודיע לנתבע, שיש לו X זמן להכין את כתב ההגנה.

באם ולא הוגש כתב הגנה בזמן, והתובע הוא ממש מנ**אק, אז הוא יכול לבקש מהשופט פסק דין ללא כתב הגנה,

ז"א, הוא זוכה טכנית.

לפני הקראת פסק הדין, בימ"ש שולח התראה לנתבע, בה הוא מתבקש להכין כתב הגנה בתוך X זמן.

אם לאחר ההארכה, לא מוגש כתב הגנה, התובע זוכה טכנית, כמו שנאמר.

במצב כזה - אין הצד הנתבע רשאי להגיש ערעור, אלא אם כן ביקש מהשופט אפשרות ערעור, וברוב המקרים היא לא ניתנת,

ואם היא ניתנת, נקרא ערעור זה 'ערעור ברשות'.

במצבים בהם הוגש כתב הגנה בזמן, אזי האדם/גוף שנפסק הדין לרעתו, רשאי להגיש ערעור לבימ"ש השלום, או לבימ"ש לתביעות קטנות, כרגע אני לא זוכר כ"כ, ואז ייקבע מועד לדיון.

אם נפסק אותו פסק דין, לאחר הערעור, הצד שהפסיד לכאורה, משלם הכל כולל הכל, כולל הוצאות על שני משפטים.

פורסם

לאחר מילוי הטפסים והסדרת הביורוקרטיה, בימ"ש מודיע לנתבע, שיש לו X זמן להכין את כתב ההגנה.

באם ולא הוגש כתב הגנה בזמן, והתובע הוא ממש מנ**אק, אז הוא יכול לבקש מהשופט פסק דין ללא כתב הגנה,

ז"א, הוא זוכה טכנית.

ניתקלתי בעשרות בקשות למתן פס"ד עקב אי הגשת כתב הגנה, בפועל, לא ניתקלתי בפסק דין אחד שניתן בהעדר הגנה טרם המועד שנקבע לדיון.

הנתבע תמיד רשאי להגיש בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד או בקשת רשות לערער.

ניתן להגיש בקשת רשות ערעור תוך 15 יום לבית משפט מחוזי.

אם ניתנה רשות ערעור בגוף פס"ד או ע"י המחוזי, אז יש להגיש את הערעור גופו תוך 15 יום.

בכל אופן לא ניתן להגיש "ערעור" לבית משפט שלום.

מותר להעזר בעו"ד לעריכת כתבי טענות והכנת חקירות, אך אסור שהעו"ד ייצג את התובע/נתבע בדיון עצמו

פורסם

אגב תביעות קטנות, אם נניח מישהו חייב לי סכום של כמה אלפים על עבודה שביצעתי עבורו

ויש לי איך להוכיח את זה

נניח ואחרי שהגשתי בקשה לתביעה, חיכית בין 3חודש-שנה עד למשפט, וזכיתי במשפט

איך בדיוק אני מקבל ממנו את כספי?

האם גם כאן יש אפשרות למשוך את זה עוד ועוד?

והאם ניתן לתבוע גם פיצויי/ריבית/עוגמת נפש במשפטים שכאלה

כי נניח ועבר שנה וחצי עד שאני מקבל את הכסף, במקום חודש כמו שסוכם

יש לי עילה לתבוע פיצויי/ריבית או מה שזה לא יהיה?

תודה,

בוריס

Boris.K

פורסם
חיכית בין 3חודש-שנה עד למשפט, וזכיתי במשפט

איך בדיוק אני מקבל ממנו את כספי? אם הוא לא משלם, ניתן לפתוח תיק בהוצל"פ

האם גם כאן יש אפשרות למשוך את זה עוד ועוד? ניתן לנקוט בהליכי גבייה כגון עיקולים וצו מעצר

והאם ניתן לתבוע גם פיצויי/ריבית/עוגמת נפש במשפטים שכאלה כן

כי נניח ועבר שנה וחצי עד שאני מקבל את הכסף, במקום חודש כמו שסוכם

יש לי עילה לתבוע פיצויי/ריבית או מה שזה לא יהיה? ניתן לקבל, לכל הפחות, ריבית והצמדה על פי חוק, לעיתים ותלוי בנסיבות, ניתן לקבל גם ריבית חריגה

תודה,

בוריס

תשובות בגוף השאלות, אם מדובר בעניין ספציפי אתה יכול לפנות אלי בפרטי

פורסם

בעיקרון לאחר קבלת פסק דין הוא אמור לשלם לך,אבל אם הוא מתחמק משתלום אתה ניגש עם הפס"ד להוצאה לפעול,משלם פותח תיק ונותן להם לשבור לו את הראש ולהשיג לך את הכסף (וגם זה לא תמיד קורה).

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...