Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבקשה, עבדו עליי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול בערב ראיתי רכב שרציתי לקנות הבעיה הייתה שהיה לילה ולכן סיכמנו שנראה את הרכב היום בבוקר וכך היה.

כיוון שאני עובד בבוקר שלחתי את אבא שלי לאחר שראיתי ובדקתי את הרכב (במכון מוסך ובעצמי) לסגור את העסקה ולהעביר בעלות. הבחור שמכר את הרבה הציג את עצמו כיוסי, כאשר שבתי מן העבודה (לפני שעתיים) ואספתי מאבי את העברת הבעלות התחוור לי שעל הרישיון הישן ועל טופס הבעלות רשום שם אחר. התקשרתי לבחור שאגב נשמע נחמד, והוא טען שהרכב היה רשום על שם אחיו. בכל אופן כרגע האוטו אצלי ובידי טופס העברת בעלות, האם ייתכן שהוא עבד עליי איך שהוא? כלומר האם ייתכן שהרכב גנוב לדוגמא וכו? תודה רבה לעונים.

פורסם

אם נעשתה העברת בעלות בבנק-הדואר כראוי, פירוש הדבר שבמחשב של משרד הרישוי לא רשומה שום הסתייגות מהרכב - לא עיקול ולא גניבה. יכול להיות ש"עבדו עליך" במובן זה שמדובר בסוחר או בחבר שמכר מכונית למישהו אחר, אבל בהחלט יכול להיות שמדובר בעיסקה כשרה. הכי פשוט, כדי שתרגע, שתתקשר לבעלים שמופיעים ברשיון ותאמת את מה שסיפר לך המוכר.

פורסם

אם הרכב לא על שם המוכר ברגע העברת בעלות הוא צריך יפוי כח מבעל הרכב לצורך העברת הבעלות בדואר .

האם שם המשפחה זהה בין שני האחים . בין רישיון הרכב ומוכר הרכב (זה שאיתו העברת בעלות)?

היו 106 ראלי MK2 ,פורד RS2000 ,פיאט קופה 16VT

וכרגע אלפא ספיידר 1998 שחורה ומדהימה שמעלה בי חיוך כל פעם מחדש

פורסם

קודם כל תודה לעונים, הבחור טוען שמדובר באח של אישתו ולכן שם המשפחה אינו תואם, מעבר לכך לבקש ממנו מספר טלפון של מישהו שיגיד לי שהוא זה שרשום על הרישון נשמע מפוקפק, העברת הבעלות נעשתה כראוי בסניף דואר. כיצד ניתן לוודא לבטח שהרכב אינו גנוב או מעוקל? (למרות שאני מבין שהמחשבים של משרד הרישוי אמורים לזהות את זה, קראתי באתר שלהם שהם מבחינתם אינם אחראים על כך). ושוב ממש תודה לעונים

פורסם

האתר מתעדכן כל מספר ימים, ולפי הקישור שנתת האתר עודכן היום כך שיש בידך מידע עדכני לגבי הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

טוב נו מילא, הכי הרבה הלכו כמה עשרות אלפי שקלים, העיקר הבריאות. אני מקווה שהכל יסתדר ושוב תודה רבה לכולם!

שנה טובה.

פורסם

אני מכיר הרבה רכבים שלא רשומים על שם הבעלים, אלא על שם של קרוב משפחה. אגב, מבחינה חוקית, כיצד התבצעה העברת הבעלות? הבעלים היה אמור לתת לו ייפוי-כח ותעודת-זהות (אחרת בדואר לא מעבירים). את צילום התעודה והייפוי, היית אמור לקבל גם אתה באותו מעמד. בכל מקרה, אין דרך נוספת לגרום לך לישון בשקט - גם כשאתה מחליט לעבור לגור עם בת (או בן) זוג, אתה לא יכול לדעת כלום, וגם תעודת-יושר לא תעזור....הדבר היחיד שנשאר הוא להציק למוכר...

פורסם

סיפור מוכר עד כדי כאב,ידידי, ללא ספק נפלת על סוחר.

כרגע מבחינת החוק אתה הבעלים של הרכב, ולא משנה איך הצליחו להעביר בעלות.

אם התוצאות הרכב יצאו סבירות(מכנית ושילדה), אז במקרה הגרוע תיפול על ק"מ שזויף.

בנוסף הייתי בודק אם ישנו שיעבוד/מישכון ברשם המשכונות.

תקפוץ למשרד הרישוי, שם יש את המידע העדכני ביותר לגבי הרכב(בעלים קודמים,מס' ידיים, עיקולים וכו').

לסיום, כמו שאתה אומר, העיקר הבריאות.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

לפי מיטב ידיעתי במידה ורכב משועבד לא ניתן להעביר בעלות.

בכל מקרה, חבל על העצבים. אם בדקתה את הרכב, והוא יצא בסדר בבדיקה, ואם זה הרכב שחיפשתה ואתה אוהב אותו, על תדאג ותשכח מזה, תהנה מהרכב. ובפעם הבא תהיה קצת יותר זהיר, לפעמים כדאי לקחת יום חופש מאשר להסתכן.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

תשמח שלא מכרו לאביך רכב אחר ממה שאתה בדקת, גם מקרים כאלו קרו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
סיפור מוכר עד כדי כאב,ידידי, ללא ספק נפלת על סוחר.

כרגע מבחינת החוק אתה הבעלים של הרכב, ולא משנה איך הצליחו להעביר בעלות.

אם התוצאות הרכב יצאו סבירות(מכנית ושילדה), אז במקרה הגרוע תיפול על ק"מ שזויף.

בנוסף הייתי בודק אם ישנו שיעבוד/מישכון ברשם המשכונות.

תקפוץ למשרד הרישוי, שם יש את המידע העדכני ביותר לגבי הרכב(בעלים קודמים,מס' ידיים, עיקולים וכו').

לסיום, כמו שאתה אומר, העיקר הבריאות.

ללא ספק?

ק"מ זויף?

על סמך מה אתה אומר את זה?

חסרים אנשים שמטפלים לאחרים במכירה?

לא כל אחד הוא סוחר -

למרות שעל פניו נראה כי הסיפור "מוכר".

עדיף לבדוק עם הבעלים הרשומים האם הסיפור אמיתי או שמדובר ברמאות.

פורסם
לפי מיטב ידיעתי במידה ורכב משועבד לא ניתן להעביר בעלות.

.

טעות בידך היו דברים מעולם.

רשם המשכונות לא מסונכרן תמיד עם רשות הדואר.

אני קניתי בעבר רכב יד 4 שהיה עליו שיעבוד עוד מהיד הראשונה והרכב עבר ידיים חופשי-חודשי

(כמובן שקניתי אחרי שהוסר השיעבוד).

לעיתים קורה גם הדבר ההפוך, הרכב "משועבד" ומתברר שהרשם הסיר את השיעבוד אבל שכח לעכדן את הדואר.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

לירן, אז יכול להיות שיש סוגים שונים של שיעבוד?

בחברות השכרה למשל, כל הרכבים משועבדים לבנק, שיעבוד זה רשום ברשיון רכב ומונע "עקיצות".

האם יש שיעבודים שלא נרשמים בתוך הרשיון?

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

1. לא תמיד יש התאמה בין הרישום במשבי משרד הרישוי לרשם המשכונות.

2. קיימים מצביםבהם ניתן להעביר בעלות (כאשר היא לא מופיעה במחשבי משרד הרישוי) כאשר יש משכון על הרכב.

3. אם יש משכון על הרכב תקנת השוק לא תגן על הקונה התמים והרכב יחזור לבעליו המקורים (המשעבד או חברת הביטוח במקרה של גניבה)

לכן בדוק אצל רשם המשכונות (ניתן לעשות זאת באופן מקוון במחיר סמלי של 27 ש"ח)

ובדוק האם הרכב רשום כגנוב במשטרה.

אם הכל תקין אתה יכול לחזור לישון בשקט. אם לא אתה בצרות.

• תוכן חדש...