Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם מישהו יוכל לאמר לי מה ההבדל שגורם להפרש של בערך 20 כ"ס בין המנוע 2.0HDI שיושב בברלינגו לבין זה שיושב בקסארה, כאמור מדובר במנוע טורבו דיזל 8 שסתומים בנפח 2 ליטר, בקסארה 110כ"ס ובברלינגו 90כ"ס. (מנוע של פג'ו אגב)

הבנתי שיכול להיות שמדובר באינטרקולר, אבל כיוון שתמוהה בעיני שאינטרקולר יצור הפרש של 20כ"ס בהספק אני שואל אותכם אולי אתם יודעים על עוד הבדלים.

תודה רבה,

עמרי.

פורסם

אני לא תותח בעניינים האלה אבל , אפשר להבחין בהבדלי הגודל (וגם המשקל כמובן) של שתי המכוניות , ודבר שכזה לפי דעתי יכול לגרום להפרשי כוח סוס.

פורסם
אני לא תותח בעניינים האלה אבל , אפשר להבחין בהבדלי הגודל (וגם המשקל כמובן) של שתי המכוניות , ודבר שכזה לפי דעתי יכול לגרום להפרשי כוח סוס.

לא הבנת את השאלה , הבחור מחפש הסבר , לרכיב או חלק או שינוי שנעשה במנוע , שמוביל להפרש של 20 כ"ס .

וזאת מפני שהברלינגו שוקל יותר , וסוחב משקל מועמס גבוה יותר , ולכן הועלה הספק מנועו .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
, בקסארה 110כ"ס ובברלינגו 90כ"ס. (מנוע של פג'ו אגב)

אז זהו שלפי מה שהוא כתב לקסארה יש יותר כוח סוס , וכמו שאמרתי סביר להניח שזה מפני שהיא שוקלת פחות ולכן מתאמצת פחות.

פורסם
אז זהו שלפי מה שהוא כתב לקסארה יש יותר כוח סוס , וכמו שאמרתי סביר להניח שזה מפני שהיא שוקלת פחות ולכן מתאמצת פחות.

יסביר כבודו ממתי משקל משפיע על כ"ס?

ואם כן - איך תסביר את העובדה שלג'מפי יש מנוע אחד עם 90 ואחד עם 110? אותו משקל

פורסם

אתם אמיתיים או שאתם בידיוניים? ממתי למשקל הרכב יש קשר ישיר, עקיף או טפלתי לכמות כוחות הסוס של המנוע שלו?!

נתתי את הקסארה והברלינגו כדוגמא כיוון שכמדומני מדובר באותו המנוע רק שבברלינגו משתמשים ב90כ"ס ולא יצא לי לראות את ה110כ"ס בברלינגו עדיין ולעומת זאת בקסארה כן יש את ה110כ"ס.

ובחזרה לשאלה שלי, האם מישהו יודע אילו רכיבים בכל זאת שונים בין המנועים?

עמרי.

פורסם

כן אנחנו אמיתיים , לפחות אני

אם מדובר באותו המנוע בדיוק והשלדה עצמה שונה וגדולה יותר אז סביר להניח שהוא יספק פחות כוח סוס.

אם תקח אותו האוטו ואחד תעמיס ב5 אנשים ואחד בבנאדם אחד אתה תרגיש הבדל בכוח שהמנוע ייצר???

פורסם

אם מדובר באותו המנוע בדיוק והשלדה עצמה שונה וגדולה יותר אז סביר להניח שהוא יספק פחות כוח סוס.

אם תקח אותו האוטו ואחד תעמיס ב5 אנשים ואחד בבנאדם אחד אתה תרגיש הבדל בכוח שהמנוע ייצר???

יסביר כבודו ממתי משקל משפיע על כ"ס?

ואם כן - איך תסביר את העובדה שלג'מפי יש מנוע אחד עם 90 ואחד עם 110? אותו משקל

אני יסביר, לג'מפי יש שתי סוגי מנועים , אחד שמסוגל להפיק 90 כוח סוס ואחד שמסוגל להפיק 110 כוח סוס .

לברגלינגו גם יכל להיות 110 כוח סוס , אם המנוע היה בנוי עם יותר כוח בשביל לכפות על המשקל הנוסף שהתווסף כמעמסה על המנוע (שזה בעצם אותו המנוע כמו של הקסארה)

פורסם

ומה זה משנה באיזה רכב יושב המנוע?

כ"ס שהמנוע מייצר קשור למנוע בלבד. בוא נדמיין שהוא צף לו באוויר.

כפי שאמרת, אתה לא תותח בזה...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

kawasaki אתה לא רציני נכון?

הייתי מציע לך לפרוש בשיא אבל אני מניח שזה כבר מאוחר, לדעתי בכל מקרה כדאי שתפרוש עכשיו ליתר ביטחון.

בחזרה לנושא, עדיין אשמח לקבל תשובה ממביני צרפתיות למיניהם.

עמרי.

פורסם

התופעה הנ"ל אינה יחודית לסיטרואן \ פזו אלא לכל היצרנים אשר מציעים מנועים זהים עם הספקים שונים..

למה ?, כנראה מחיר , מיצוב , פניה לשווקי יעד שונים ברמת מחירים שונים ועוד.

איך עושים את זה ?

ניהול מנוע שונה , שימוש במגדשי טורבו שונים, כאשר למנועים המתקדמים עושים שימוש במגדשים עם גאומטריה משתנה, מזרקים עם לחצים מופחתים ועוד ועוד..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברה כמה שטויות פולטים פה !!!!!!!!!

ברור שכמעט לאף אחד אין מושג בדיזל אבל דעות יש לכולם !!!

GARGOYLE

הינה תשובה מדוייקת לשאלה שלך :

אין הבדל בין מנוע שלקסארה ,ברלינגו וגם גאמפי בקיצור כל מנועיה של קונצרן PSA ולא משנה באיזה גוף הם יושבים !!!

הבדל של 20 כס נובע רק מאינטרקולר שקיים בגסת גאמפי וקסארה אוטומט בלבד .קיימת גירסאת קסארה 110 כס גם בגיר רגיל אך לצערינו היא לא מיובת לישראל .יבוא של קסארה אוטומט היה רק בגלל רצונו של היבואן להשוות ביצועים של שני רכבים אוט ורגיל לרוב בגלל נהגי מוניות שהיתלוננו על הדגם הקודם שהיה חלש וכמובן דרישה שלהם לגיר אוט .

המנועים זהים לחלוטין כולל טורבו ושאר המכלולים .יש כמה סוגים של מחשבים אבל בסופו של דבר יש להם אותם ניתונים .

וכמובן אין קשר למשקל של הרכב פשוט המנוע צריך לסחוף יותר משקל .השינוי היחיד הוא ביחסי העברה בגיר .במסחריות הגיר יותר קצר בשביל לתת יותר כח סחיבה לעומת פרטיות עם הילוכים יותר ארוכים למהירות יותר גבוה .

זהו אני מכווה שעניתי לשאלות שלך !

נתן

פורסם

שפו לנתן

תוספת אחת קטנה

לג'מפי יש גם מערכת הזרקה שונה

עם מזרק שיש לו 3 דרגות עבודה שונות

יום נהדר

ונקווה שפחות קר

אורי

• תוכן חדש...