Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,השאלה שלי כזאת:האם אני יכול להגיע לאיזון טונאלי נורמאלי או לפחות סביר עם HU של פיוניר(6850)?המכשירים האלה נשמעים גרוע ואני קניתי אותו לצערי הרב עוד לפני שידעתי מה משמעות המושג.כרגע אין אפשרות על החלפת HU לכן המלצות על מכשיר אחר לא יתקבלו.האם יתכן ומכשיר פיוניר נשמעים עדיף כאשר הוא במצב LOUDNESS ?סט קדמי מוגבר אקטיבית על ידי קרוס של מגבר ,אולי שינוי פאזות יעזור? בקיצור מחפש תקווה בתגובות שלכם,תודה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

לא ניתן להסביר מה זה איזון טונאלי בשתי מילים, אך באיזון טונאלי הכוונה היא שהמערכת נשמעת מאוזן, ז"א שהבאס לא מאחר, שהמיד לא דומיננטי או עמום והטוויטרים לא צורמים או חנוקים.

בנוסף, הרעיון הוא שהכל יצא מנקודה אחת, בלי שתדע איפה נמצאים האלמנטים.

כמובן שמאוד קשה להגיע לתוצאה כזאת, על אחת כמה וכמה ברכב.

האחרון שיש להאשים הוא ההד-יוניט. אפשר לעשות וצריך לעשות כל כך הרבה דברים לפני שבכלל מעיזים להגיד שההד-יוניט הוא האשם בחוסר האיזון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גילוי הוגן : אני עדיין לא ביצעתי את זה כך שמה שאומר זה תאוריה שעדיין לא נוסתה .

איתמר צודק בהחלט שHU אינו גורם שאותו ניתן להאשים . ואני גם לא חושב שכרגע אתה צריך להחליף HU .

מה שכן אי אפשר לעניות דעתי להגיע לאיזון טונאלי ע"י הגברה אקטיבית שנשענת על הקרוס של המגבר . חלק לא קטן מהכיוון של החלק הקדמי נשען על נקודות החיתוך ועל הסלופ של הקרוס (וגם במידה מסויימת בחירת המגברים ).

איזון טונאלי גם מתבצע ע"י בחירה של כול האלמנטים וע"י כיוונים

במקרה הספציפי שלך הייתי מציע לך לחזור לקרוס הפאסיבי , ולנסות לכווין את הקומפוננט הקדמי במיקומים שונים . כמו כן לבדוק את האפשרות לשים את יחידת המידבאס בפוד המתאים לה

בברכה יהודה

פורסם

קודם כל אני שיש כבר תקווה :-P,בשבוע הבא אני אשתדל מאוד להגיע למפגש האם יש משהו רציני (מבלי לפגוע במישהו) שמתמצא בפאזות/כיוונים לעזור לי ולתת טיפים ממה להתחיל? בכיף גם בפרטי,תודה

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

איזון טונאלי...הממממ

מה עם במה? פוקוס, מרכוז, עומק, רוחב, תהודה...

עם רכיבים מאוד פשוטים קשה מאוד להשיג את הדברים האלה בלי התקנה פנומנאלית - ואני מתכוון התקנה פשוט פנומנאלית.

קודם כל צריך לקחת נקודות חיתוך ופאזות בחשבון.

כיוונים פיזיים של הרמקולים בתוך הרכב.

איכות ההתקנה מבחינת בידוד אקוסטי ושיתוק רעשים.

וכמובן כיול מערכת כללי.

אי אפשר ממש לענות לך מכמה סיבות -

א. - לא יודעים מה הם רכיבי המערכת שלך ואיך הם מחוברים.

ב. - איזה רכב.

ג. - אפקט תורת הכיאוס שגורם לכל סטאפ וכל התקנה להיות שונה.

תגיע למפגש - מה שיהיה אפשר לעשות אני מאמין בלב שלם שיעשה, מה שלא יהיה ניתן לעשות - לפחות תקבל ייעוץ והכוונה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האחרון שיש להאשים הוא ההד-יוניט

אני ממש לא מסכים עם זה

שהבעיה יכולה להיות במקום אחר ברור, אבל מניסיון של החלפת HU על אותו סט אפ

כאשר החלפתי את רוקפורד שלי לאלפיין פשוט, היה הבדל של שמיים וארץ כל הכיוונים וחיתוכים פאזות שניסיתי לעשות מקודם לא עשו את ההבדל שההחלפה הפשוטה הזאת עשתה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
אני ממש לא מסכים עם זה

שהבעיה יכולה להיות במקום אחר ברור, אבל מניסיון של החלפת HU על אותו סט אפ

כאשר החלפתי את רוקפורד שלי לאלפיין פשוט, היה הבדל של שמיים וארץ כל הכיוונים וחיתוכים פאזות שניסיתי לעשות מקודם לא עשו את ההבדל שההחלפה הפשוטה הזאת עשתה.

אתה שמעת יותר טוב כי האלפיין עם איכות סאונד יותר טובה . בין זה לאיכות טונאלית אין שום קשר . אם עשית כיוונים ששינו את האיכות הטונאלית שלא יכולת לעשות עם הרוקפורד , אזי זה משנה את התמונה .

רק שלא חייבים להחליף HU ע"מ להגיע לאיזון טונאלי

בברכה יהודה

פורסם

אני דוקא התכוונתי לזה שהיה מורגש חוסר של מיד ושני המכשירים הם נטולי קרוסים כך שלא נעשו שום שינויים בחיתוך (חוץ מ-LP ברוקפורד שאני מרגיש בחסרונו בסאב כרגע) אבל כאשר החלפתי לאלפיין פתאום הצליל נעשה מאוזן והחוסר במיד פשוט נעלם.

עבדתי בחנות עם דוגמנית של 12 מכשירים אני חייב להגיד שמי שחושב שאין הבדל באופי הצליל בין HU אחד לאחר טועה בגדול.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

האלפיין או מה שזה לא יהיה הוא פשוט מנגן אחרת. זה לא שהאיכות היא טובה יותר אלה פשוט הסאונד אחר וזה הכל. אם אלפיין נימע לך כהילו יותר טוב אז אתה חייב את האלפיין. או מה שזה לא יהיה.

מה רושמים בפורומים בחו"ל. "לאלפיין יש אופי צלילי מסויים, בתדרים גבוהים הוא יותר דומיננטי והאופי עצמו של הצלילים גבוהים הם שונים לדוגמה משל הפיונייר. לפיונייר הפס החזק שלו זה הנמוכים, תדרים נמוכים של הפיוניר חזקים יותר וגם רכים יותר משל האלפיין."

לדוגמה!!

פורסם

דווקא על קלריון הייתי אומר שהוא דומיננטי יותר בגבוהים והוא נקי וחד ומדויק יותר מכל מכשיר ששמעתי עד היום.

אבל האלפיין לעומת זאת מתאפיין ביכולת לתת תוצאה "חמה" יותר מכל שאר המכשירים האחרים שניסיתי עד היום.

אבל נוסף - אנחנו יורים באוויר, אין מספיק מידע בשביל לעזור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב אז ביום שבת נראה מה אפשר לעשות,ניר באיזה שעה אתה מגיע?

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
אני דוקא התכוונתי לזה שהיה מורגש חוסר של מיד ושני המכשירים הם נטולי קרוסים כך שלא נעשו שום שינויים בחיתוך (חוץ מ-LP ברוקפורד שאני מרגיש בחסרונו בסאב כרגע) אבל כאשר החלפתי לאלפיין פתאום הצליל נעשה מאוזן והחוסר במיד פשוט נעלם.

עבדתי בחנות עם דוגמנית של 12 מכשירים אני חייב להגיד שמי שחושב שאין הבדל באופי הצליל בין HU אחד לאחר טועה בגדול.

זה משום שהאלפיין יש לו צליל שדומה לצליל "מנורתי" בחלק הרע של ההגדרה . כלומר צליל שבו המיד הוא יותר חם אבל לא כ"כ מפורט כמו בHU טובים באמת . והיות והיה חסר לך מיד אז פתאום חשבת שיש לך איזון טונאלי . אם היית שומע המון מערכות היית מבין שזה לא זה .

וזה שלמכשירים שונים יש חתימה אקוסטית שונה זה נושא שאני מאמין בו , אבל ידוע לי על המון אנשים שחושבים שהדבר היחיד שמשנה במערכת זה הרמקולים שלה . כך שאני מציע שלא תספר את התובנות האלו בפורום הכתום למשל

בברכה יהודה

• תוכן חדש...