Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מותר לעשן כשאתה בנהיגה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה רצית בדיוק להגיד בשני הלינקים שנתת פה? למנוע מאנשים לעשן? מה אתה המטיף מהאגודה למלחמה בסרטן? מי שרוצה שיעשן מי שלא רוצה שלא יעשן.

ROOONEEYY

פורסם
ומה רצית בדיוק להגיד בשני הלינקים שנתת פה? למנוע מאנשים לעשן? מה אתה המטיף מהאגודה למלחמה בסרטן? מי שרוצה שיעשן מי שלא רוצה שלא יעשן.

פליקס, ממש לא איכפת לי מי שרוצה לעשן ולמות על חשבונו

חשבתי שאתה מסוגל להבין דברים גם בלי שילעסו אותם עבורך עד הסוף.

אז בשבילך פירוש:

קישור 1 - זה רק ענין של זמן (כמו כל דבר במדינה) שבסוף יחוקקו חוק ספציפי על איסור עישון ברכבים, בין שזה יהיה בעידוד האגודה למלחמה בסרטן, ובין שזה יהיה בגלל איזה פרלמנטר שמחפש לעצמו תעסוקה. אם איזה ח"כ מצא זמן לחוקק את חוק הקסדה לאופניים שבוודאי לא כל כך מועיל במתכונתו הנוכחית, אז יהיה גם מי שיחוקק חוק ספציפי לאסור עישון במכוניות.

אגב כבר נעשית עבודת הכנה לחוקק חוק שיאסור לעשן ברכבים שבהם יש ילדים.

בסופו של דבר, השאלה אם לעשן עם יד אחת או עם יד שלישית תוכרע בחקיקה ספציפית, כי כאן בארץ לעשן סיגריה נראה ברור לכולם שזה עדיין להחזיק הגה בשתי ידיים.

שאנחנו מדינת ישראבלוף כבר אמרו מזמן.

קישור 2 - סתם קוריוז מעניין שקצת מתקשר לשירשור.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם איזה ח"כ מצא זמן לחוקק את חוק הקסדה לאופניים שבוודאי לא כל כך מועיל במתכונתו הנוכחית, אז יהיה גם מי שיחוקק חוק ספציפי לאסור עישון במכוניות

מסקנה - לצמצם מספר חברי כנסת.

ודרך אגב, למה שלא ימציאו חוק מועיל לשם שינוי, כמו זכות להחזיק נשק חם כדי להגן על רכוש פרטי? כי בינתיים, אם פרץ אליך הבית גנב/אנס/רוצח ופוצצת אותו מכות, הוא עוד יתבע אותך, ועוד תצא אשם במשפט.:evil:

גועל נפש...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

החרטא שאני דיברתי עליה היא בדיוק על מה שאתה דיברת

החוק הוא חוק אבל החרטא היא בדריסה של הילד כי בדיוק איפרתי את הסגיריה מחוץ לחלון - זאת החרטא!

למעשה כשאני חושב על זה הסיגריה היא גורם הסחת הדעת הקטן ביותר האפשרי חוץ מלא לעשות כלום בכלל

לדוג':

בחירת שיר במערכת, שתיה/אכילה, פלאפון, ילד קטן, כיוון מזגן טמפ' + מעברים - כל אלו גורמים להסחת דעת גדולה יותר!

על זה אני מדבר, החוק הוא סתם עוד חוק יבש, מה שקורה במציאות הוא שונה לחלוטין היות שאתה לא מעשן גם לא תוכל להתווכח בעניין או להביע דעה אובייקטיבית.

לידיעה כללית לא ממש איכפת לי שיאסרו עישון בזמנן נהיגה גם ככה אני לא מעשן אף פעם באוטו שלי ומעשן באופן כללי מעט מאוד.

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

תום,

אני לא מתייחס לעישון דווקא כנקודה המרכזית

אני מתייחם לנהיגה עם שתי ידיים - זאת הנקודה המרכזית

עישון זאת רק דוגמה אחת.

פותח השירשור שאל לגבי עישון ומכאן שזה הפך לקו המרכזי.

אילו אני זה שצריך לאכוף את החוק, דוחות על 120 במקום 100 אולי לא הייתי רושם

אולי לא הייתי מחפש את אלה שספק עצרו ספק זחלו בעצור

אבל הייתי יושב יום שלם ליד רמזור ומחכה לכל אלה שרואים כתום ברמזור ונותנים פול גז במקום לעצור.

הייתי מחפש את כל אלה שהיד השניה שלהם עסוקה בכל מיני דברים שלא קשורים לנהיגה

וגם כל אמא שנוהגת ותוך כדי מושיטה יד לתינוק שרתום לידה או מאחוריה ובוודאי מסיטה ראש לעברו ונוהגת כאילו היא לבד בכביש.

הייתי מחכה שהבליינים יצאו ויתחילו לנהוג ואז עוצר את כולם לבדיקת ינשוף.

להיות אנושי ולהתחשב - פירושו לוותר לרוצחים פוטנציאלים

מישהו חכם אמר לי פעם: "חוקים נכתבו בדם"

גם חוקי החרטא נכתבו בדם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אוקיי

הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה לחפש את כל המשפחות עם הילדים הקטנים הלא חגורים - מטיילים באוטו שלהם ומכניס אותם למעצר!

אח"כ המסכן הראשון שייכנס באוטו הזה ייקרא רוצח..

אבל זה לדיון אחר לגמרי :-D

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

למה מעצר?

יש לחוק כלים לטפל בהורים שמזניחים את הילדים שלהם. במקרים הקיצוניים גם לוקחים להם את הילדים.

ואם החוק נכשל - לפעמים דארווין עושה את העבודה במקומו.

ולגבי עישון במכוניות - לדעתי (לא מעשן ושונא עשן סיגריות) זכותו של אדם לעשן ברכבו הפרטי, והסחת הדעת שזה גורם היא לא מספיק גדולה כדי לאסור זאת.

זה הרבה פחות גרוע מפלאפון, אפילו עם דיבורית.

לגבי החוק על איסור עישון ברכבים עם ילדים - זה דווקא די הגיוני.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ואם אני מדליק את הסיגריה בתחילת הנהיגה ושואף אתה עד הסוף ,בולע את הפילטר ולא מוריד את הידים כלל מההגה? חוקי?

את זה עוד לא ניסיתי.. יכול להיות מעניין!:)

פורסם

will,

מסכים איתך שעישון ברכב הרבה פחות בעייתי מדיבור בטלפון או התעסקות במערכת

יש קושי להפריד בין סיבות "נסבלות" לבין סיבות בעייתיות. המשטרה בדרך כלל לא אוכפת את הענין אלא אם ממש מדובר במשהו בוטה.

בגלל חוסר האכיפה הזה, ובגלל תירוצי הנהגים שמבקשים סלחנות, המחוקק התחיל להוסיף תתי סעיפים שמחמירים עוד יותר עם אלה שלא מחזיקים שתי ידיים.

אילו המשטרה היתה אוכפת את הענין ללא משוא פנים, גם על סיגריה, גם על מערכת וגם על טלפון, לא היה צריך את תת סעיף ב' שקובע שטלפון זה 1000 שקל ונקודות.

להתעסק במערכת, לכוון תחנות תוך כדי, הוא לא פחות בעייתי מטלפון.

בתחילת עידן הפלאפון התירוצים של הנהגים היו, לא ראית טוב, החזקתי קופסאת סיגריות, החזקתי עם הכתף, ועוד כל מיני תירוצים, ואז כשנשבר מהתירוצים קיבלנו במתנה את תת סעיף ב'.

כלומר התחכמנו ואכלנו אותה פי 4.

**זה מזכיר לי שבצבא היה תפקיד שנקרא רס"ל תורן שלא עשו בו כלום אבל נשארו לישון בבסיס ופשוט לא עשו כלום (תאורטית היית הסגן של קצין תורן למקרה שהוא ימות או השד יודע מה). קצין תורן היה תמיד ולכן לא היה מה לעשות וגם אסור היה לו להעביר משימות שבאחריותו לאחרים. ככה התפקיד עבד במשך שנים רבות. יום אחד פנו הנגדים למפקד הבסיס והסבירו לו שהם סתם נשארים בבסיס. המפקד בדק ומילא את התפקיד בכל כך הרבה תוכן שיצא בסוף שאין להם זמן לישון. לפעמים עדיף לשתוק ו"לסבול" בקטנה.

ולמה אני מזכיר את זה, כי זה בדיוק כמו עם הדוחות, אנחנו מחפשים תירוצים למה צריך לוותר לנו על סיגריה ביד ולחסוך 250 שקל, אנחנו נחפש תירוצים למה רק הדלקתי מערכת, למה רק הושטתי יד לאחור לקחת תיק וכיו"ב ואנחנו מתחננים שיוותרו לנו על 250 שקל קנס.

אז ויתרו לנו,

אבל במחיר יקר יותר,

על טלפון אנחנו מקבלים נקודות ו-1000 שקל

על סיגריה נקבל

וגם על עוד דברים

פשוט כי אנחנו שפנים שלא מוכנים להסתדר עם החוק כמו שהוא ומחפשים תירוצים.

אנחנו עם קשה עורף :) שלא רוצה ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו עם שאוהב למתוח את החבל כמה שיותר.

בגלל זה בארץ לא נותנים לפנות ימינה באדום ובארה"ב כן. הכל ענין של תרבות נהיגה.

בגלל זה בלונדון בפקק הכי גדול לא תשמע צופרים וכולם יזחלו.

בגלל זה בארה"ב כשמישהו ירדם לך ברמזור, אף אחד לא יעיר אותו ויעקפו אותו בשקט.

אבל כאן בארץ כולם יודעים יותר טוב מהמחוקק.

אנחנו מדינה במלכודת של מלחמות עם אויבינו ומלחמות בתוכנו, וזה בהחלט משפיע על כל תרבות החיים והנהיגה.

פורסם

אמיר שליט

לדעתי, השקפתך בנידון אינה נכונה עקרונית. אתה לוקח את הפרט עליו אנו דנים (עישון תוך כדי נהיגה) ומפתח אותו לכדי תסריט טרגי. תסריט זה יכול להיות מולבש כמעט על כל פעולה, הן בנהיגה והן בחיי היום-יום.

אני כאדם חרדי רואה במדריך החיים שלי את הקב"ה, ואת התורה, הן בכתב והן בע"פ, כ"הוראות יצרן" לחיי העולם.

בש"ס הבבלי במס' מקומות (יבמות,כתובות,ע"ז,חולין ועוד) מובאת מחלוקת בין חכמים לרבי מאיר האם עלינו לקחת בחשבון גם תרחיש ע"פ האפשרות הפחות מסתברת, שחכמים סוברים שאין בכך צורך ואילו רבי מאיר סובר כי הדבר צריך להיות מובא בחשבון, ומובא עוד, שאע"פ שרבי מאיר חושש לתרחיש הפחות מסתבר (חייש למיעוטא) לתרחיש הפחות מסתבר, לתרחיש שהינו חשש שבחשש (מיעוטא דמיעוטא) אפילו לרבי מאיר אין חיוב לחשוש. מכל האמור יוצא, כי אף שאנו כמעט תמיד (למעט יוצאים מן הכלל המוגדרים בנפרד) נוטים אחר הרוב, וגם אם בסוגיה זו תנקוט כדעת המיעוט היותר מחמירה, אין עדיין צורך לחשוש לתרחיש כזהבו יש יותר משני חששות לאפשרות הפחות מסתברת, וכ"ש במקרה הפנטוסמגורי המובא על ידך בו יש יותר מעשרה חששות עוקבים ( פירושו האמורים להתממש דווקא בסדר זה) ולא מסתברים בהם עישון בנהיגה יכול להזיק. השורה התחתונה שלי היא שאינני מחוייב לחשוש לזה כלל. כמובן שאם ליבך נוקפך ויש לך אפשרות להימנע אף מספק ספק ספק ספק ספק ספק .... וכו' סכנת נפשות הרשות בידך, אך אינך יכול לבוא עם תביעה מוסרית כלפי האחר לנהוג כמותך.

בכבוד רב,

AVISOFY

פורסם

אבי,

התפלספות מענינית,

ובדיוק על זו הדרך הולכות חברות הביטוח.

ואח"כ כשחס וחלילה נהרג ילד מסתבר שמבחינה ביטוחית הוא שווה אולי רק 10,000 שקל. (כי הוא לא מפרנס, ולהיפך מותו הביא חיסכון בהוצאות למשפחה - עד כמה שזה נשמע רע ומזעזע, גם בתי משפט מכירים בכך שהחשבון האקטוארי והפיצוי הנובע מכך, נכון לעשותו כך).

ואם כבר עסקת בסוגיות הלכתיות, הרי ודאי ידוע לך שלאור הסכנות בדרכים כיום, יש רבנים גדולים הפוסקים לאמר את תפילת הדרך גם בנסיעה בעיר. (איך נאמר - "יודע צדיק נפש בהמתו", אז בוודאי שיודע את נפש קהילתו)

יש גם רבנים גדולים האוסרים עישון כלל.

בא נשאיר את עניני הדת מחוץ לפורום זה, כיוון שאני חושב שאנו חוטאים לחברי הפורום בגלישה לכיוון זה.

פורסם

אני רואה אמיר, כי לא הבנת את דבריי.

הטענה שלך נגד עישון בזמן נהיגה בנויה על השקפת חיים. אני אנני דברתי על דת, כי אצל יהודי אין תורה כדת, ואין תורה כלאום תורה היא דרך חיים. הבעתי בפניך את השקפתי בנדון דנן כנגד ההשקפה שלך.

בקשר לתפילת הדרך, הרי סכנה וודאי יש ויש, אנו דננו בתרחיש ספיציפי כתוצאה מפעולה ספיציפית.

• תוכן חדש...