Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Uno Turbo, אני מבין את עמדתך. אבל אני לא חושב שיש אנשים רבים כמוך אשר קנו את הרכב בלי בדיקה. וגם במקרה שלך אתה יכול לשאול את קרוב המשפחה שלך האם הרכב עבר תאונה רצינית אשר יכלה להוביל לפגיעת שלדה.

אני יכול להבין אנשים שלא מוכנים להתחייב על רכיבים מכניים, אבל על דבר בסיסי כמו שאסי..?

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדוע לדרוש מהמוכר להתחייב ? מדוע להתחכם .... אתה קונה רכב יד שניה... גש למכון לבדיקת רכב ולפי תוצאות הבדיקה אתה קונה או לא ...הכל נתון לשיכולך המוסכל.

פורסם

זאת הודעה לנמרוד.

שמע אני לא יודע בכלל מי אתה או מה אותה?

אבל לפי מה שאתה כותב.

זה נראה כאילו ילד בן 16 כותב את הדברים האלה.

מה זה השטויות האלה?

"לא חותם על כלום לא רוצה לעשות איתך עסקים?" מה אתה מוכר? אופני קרוס?

או "משאיר אותו עם הדף ביד ונוסע?" מה אתה אשכרה מדבר ברצינות?

ואני לא מתפלצן חס ושלום.

אבל יש כללי התנהגות שלא אני ולא אתה יכולים לעבור.

ואני ממש מקווה שכשאני אקנה אוטו אני לא אפול על טיפוס כמוך ששם זין על

מישהו שבא לקנות ממנו מצרך כ"כ יקר כמו רכב.

תחשוב על זה נמרוד.

[יורטו נקודות מיותרות; אנא הקפד על כללי הפורום, תודה.]

פורסם

מה אתה כותב בכתב ברייל או משהו?

מה זה כל הנקודות האלה, מבינים אותך גם בלעדיהם.

לאון, אדם שיודע את מצב הרכב ולא מוכן להתחייב על שאסי מסתיר משהו, מסכים ב100%.

הנקודה שהיא שבסופו של דבר גם להתחייבות הזאת אין יותר מדי משמעות.

אני לא מאחל לאף אחד להיות זקוק לבית המשפט לתביעות קטנות.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
זאת הודעה לנמרוד...

שמע אני לא יודע בכלל מי אתה או מה אותה?

אבל לפי מה שאתה כותב...

זה נראה כאילו ילד בן 16 כותב את הדברים האלה...

מה זה השטויות האלה?

"לא חותם על כלום לא רוצה לעשות איתך עסקים?" מה אתה מוכר? אופני קרוס?

או "משאיר אותו עם הדף ביד ונוסע?" מה אתה אשכרה מדבר ברצינות?

ואני לא מתפלצן חס ושלום...

אבל יש כללי התנהגות שלא אני ולא אתה יכולים לעבור...

ואני ממש מקווה שכשאני אקנה אוטו אני לא אפול על טיפוס כמוך ששם זין על

מישהו שבא לקנות ממנו מצרך כ"כ יקר כמו רכב...

תחשוב על זה נמרוד...

נו ואם תיפול עלי, אני לא אסכים לחתום לך על כלום, ואתה תעזוב אותי בשקט. טוב לכל הצדדים, לא?

Jeepolog.com

פורסם
בגדול אני לא ממש מבין מה הבעיה. כל אדם לפני שהוא מוכר את הרכב לאחר שהוא לוקח אותו לבדיקה אחת (אני מדבר על הבעלים) כבר יודע את כל מה שיש ברכב שלו...

עכשיו אני מבין את מקור הבעייה הלוגית . אתה חושב שאחרי שעשית בדיקה ב"מכון" אתה יודע "הכל" על מכונית? בולשיט. לגמרי. יקח עוד כמה שנים ועוד כמה מכוניות שתקנה ותמכור עד שתגלה את זה בעצמך.

אני מזמן לא לוקח מכוניות לבדיקה במכון. אז אני לא מוסמך לחתום, אני לא יודע כלום על המכוניות שלי. הנה יצאתי בסדר :twisted:

Jeepolog.com

פורסם

אפשר להצטרף?

אני אישית לא לוקח לבדיקה, וקיבלתי אישור טוב לכך מהמכירה האחרונה שלי:

כשמכרתי את הטנדר שלי בא לי בחור אחד ורצה לקחת אותו לבדיקה, ניסיתי להסביר לו שהוא סתם ישלם הרבה על בדיקה ושהוא ייצא מאוכזב, הטנדר בסך הכל עולה 15K שקל. והוא בן 12, והודעתי לו שאחרי הבדיקה הוא יתחיל לבכות כמו ילדה קטנה.

למרות שהטנדר שמור מבחינה מכנית בצורה מדהימה.

ניסיתי להסביר לו שמכון כזה לא יגיד לך שהטנדר תקין כי אתה בעצמך יודע איך נראים רוב הטנדרים בשוק. הוא בחיים לא יקח אחריות.

לא הלך, הבחור רצה בדיקה, אז הודעתי לו רשמית שלא משנה מה יוצא בבדיקה, המחיר נשאר זהה ואין לי שום קשר לבדיקה ואני לא מתכוון לשלם אותה בכל מצב, והבהרתי שוב, שזה המחיר ולא משנה מה ייצא בבדיקה.

הבחור הסכים!

בזבזתי חצי יום עבודה בשביל ללכת לבדיקה, הבדיקה יצאה לא משהו כמובן, הבוחן קבע ש: (והשאיר אותי בשוק מוחלט)

רעש ממיסב אחורי שמאלי.

רעש מדיפרנציאל.

ואז התחלתי לצחוק, שאלתי אותו איך בדיוק הוא יכול לשמוע את שני הרעשים תוך כדי נסיעה ועוד להבדיל בינהם.

נו מילא.

הבוחן קבע שהקלאץ מפריד גבוה, (מה אתה אדיוט? הקלאץ' חדש, אתה לא יכול לרמות בזה, הוא מפריד ממש בהתחלת התנועה!).

בסוף הבחור החליט שהוא מפחד לקנות את האוטו כי אולי ילך לו....... דיפרנציאל!! למען השם.

יומיים אחרי זה הגיע בחור שקרא את ההיסטוריה של הטנדר בפורום הזה, החליט שאני פסיכי שתיקנתי כל כך הרבה שטויות, ראה את המצב שלו בחניה בעבודה שלי, הכרחתי אותו לעשות סיבוב - הוא לא רצה בהתחלה, החליט שטוב לו, ולקח בלי לבלבל את המוח.

תהרגו אותי בשביל מה אתם לוקחים לבדיקה, הרי אם אני אביא רכב ישר מהסוכנות למכון בדיקה ואלכלך אותו באבק לפני כן, הוא יצא דפוק לגמרי בבדיקה.

תפסיקו לתרום למוסד הזה.

לכו לפחח שיבדוק אם היו תאונות!

מעולם לא לקחתי לבדיקה ולעולם לא אקח כנראה. בשביל מה אני צריך את כאב הלב שבלקרוא טופס בדיקה.

פשוט בדיחה.

כמה שטויות כתבתי, צטער.

פורסם

אצלי מכון בדיקה מסוים החליט שהמגאן אוטוטו מתפגרת וצריך יהיה לעשות מנוע חדש כי הרדיאטור מת. את זה הבוחן קבע לפי פס של מים על הרדיאטור בצבע ירקרק שהתייבש. לשאלתי, איך יתכן הדבר היות ומי קירור שלי בכלל בצבע כתום לא הייתה לו תשובה. לאחר הבדיקה פתחתי מכסה מנוע (אני פסיכי הרי שמקפיד על הכל בצרפתיות הללו) ומה הסתבר לי ? שאריות סבון מבדיקת דליפת מזגן שבוע לפני זה. אני כבר למדתי, בשביל שלדה, מכון בדיקה - כל השאר מוסך מורשה עם חיבור למחשב יעשה הרבה יותר טוב.

ארז, במחיר של 15K גם אני לא הייתי משקיע על בדיקה במכון.

Veni Vidi Vici

פורסם

דעתי כדעת הויקינג- חיבור למחשב יראה יותר, כמו כן היסטורית טיפולים במוסך.

בקשר לתאונות וכו' שם הבדיקה כן עזרת, אך ניתן לבצע זאת גם אצל פחח שאתה מכיר/ סומך עליו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
להתחייב על מנוע וגיר לא מומלץ היות והמוכר (כמעט תמיד) לא מכונאי ולא יכול לדעת מה המצב האמיתי מבחינת המכון בדיקה של מנוע והגיר. על שלדה כן אפשר להתחייב אבל גם ישנן הפתעות. כשאני קניתי את הדייהטסו שלי, נאמר לי שהרכב עם קצה שלדה מאחור. לאחר שנה בבדיקה עם הקונה, הסתבר שלרכב הייתה שלדה גם מקדימה וגם בשני הצדדים מאחורה.

במגאן, לאחר התאונה עשיתי בדיקת שלדה לבד ולא היה קצה שלדה אפילו. כאשר באתי למכור, במכון בדיקה אחר טענו שלרכב יש שלדה.:roll:

ולקליאו החדשה??? יש שלדה? :lol:

פורסם
בגדול אני לא ממש מבין מה הבעיה. כל אדם לפני שהוא מוכר את הרכב לאחר שהוא לוקח אותו לבדיקה אחת (אני מדבר על הבעלים) כבר יודע את כל מה שיש ברכב שלו. ככה שאין שום סיבה לא להתחייב בבדיקה השניה.

ובקשר לפגיעת שאסי- על זה ניתן להתחייב עוד לפני הבדיקה הראשונה. הרי כל אחד יודע האם לרכב שלו יש פגיעת שאסי או לא.

אני אתן לך דוגמא אישית.

את הרכב הקודם שלי קניתי לאחר בדיקה כמובן ולאחר שהקונה אמר שהרכב קיבל מכה מקדימה מרכב אחר שנסע אחורנית בחניון.

כמו שאר עם ישראל, סיכמנו שאם כך הדבר, ואכן קורות השלדה לא נפגעו, הכל סבבה. הבדיקה אכן שיקפה את דברי המוכר ובסופו של דבר הרכב נקנה.

שנתיים וקצת אחרי, אני מוכר את הרכב, לאחר שבשנתיים האלה הרכב לא עבר אף לא תאונה אחת, אפילו לא שפשוף במדרכה. כמובן שהייתי בטוח שאין פגיעה כלשהי בקורות השלדה, והרי טופס הבדיקה הקודם שמוכיח זו ברשותי, והידיעה שאני, הנהג היחיד ברכב לא הייתי מעורב בתאונה רק מחזקת את הטענה.

מכון הבדיקה שבחרה הקונה של הרכב משום מה כן החליט שיש פגיעה בקורת הרוחב הקדמית. אני כמובן הייתי המום, מהסיבה שאני כאן יוצא הצד שכביכול שיקר, וזה ממש לא האופי שלי להסתיר דברים כאלה. כמובן שהיא לא קנתה את הרכב.

אני חקרתי יותר לעומק במספר מוסכים ועם מספר בעלי מקצוע ואכן התברר שאין לרכב פגיעה בקורת הרוחב.

לאחר כשבוע הגיע מישהו אחר שהתעניין ברכב. כמובן ששיתפתי אותו בכל הידוע לי, כולל הסיפור עם הקונה הקודמת. בבדיקה שהוא לקח את הרכב נאמר, הפלא ופלא, שאין פגיעה בקורת הרוחב הקדמית. מה גם שסעיפי הבדיקה היו זהים בין הבדיקה שאני ביצעתי לרכב ביום הקניה, לבין הבדיקה שהוא ביצע לרכב. הכל פרט לסעיף הצמיגים שכמובן נבע מהעובדה שהצמיגים שהיו על הרכב היו חדשים יחסית מפני שאני החלפתי ביוזמתי כחצי שנה לפני.

מה ניתן להסיק מזה? אנחנו נתונים לחסדיהם של בוחני הרכב :?

מאז למדתי שאני מתכוון להיות שקוף ככל הניתן לגבי מצב הרכב (אם אני אמכור אותו יום אחד). יש ברשותי היסטורית טיפולים מלאה ומפורטת עם כל הקבלות, וכמובן שניתן לגשת לכל מכון בדיקה או מוסך שיבחר. לחתום על חוזים לגבי שילדה ואחרים, לא תודה. לא מעוניין? יש עוד רכבים מהסוג הזה שמוצעים למכירה...

!AWDSOME

פורסם
מה ניתן להסיק מזה? אנחנו נתונים לחסדיהם של בוחני הרכב :?

מאז למדתי שאני מתכוון להיות שקוף ככל הניתן לגבי מצב הרכב (אם אני אמכור אותו יום אחד). יש ברשותי היסטורית טיפולים מלאה ומפורטת עם כל הקבלות, וכמובן שניתן לגשת לכל מכון בדיקה או מוסך שיבחר. לחתום על חוזים לגבי שילדה ואחרים, לא תודה. לא מעוניין? יש עוד רכבים מהסוג הזה שמוצעים למכירה...

נכון מאוד !

אחזק את הטענה מזווית הראיה של אדם שכבר שנים רבות קונה רק מכוניות חדשות:

אני לעולם לא יכול לדעת (למרות שאני מנסה לאמת זאת) אם הרכב לא נפגע בהובלה מהמפעל לארץ, יתר על כן יתכן שבעת טיפול שוטף הרכב הועלה על ליפט באופן שנוצרה מעיכה באחת הקורות. במו עיני ראיתי איך האודי כמעט נפלה מהליפט באחד הטיפולים שעברה.

לכן אינני מוכן להיתחייב לדבר. אני לוקח (לעתים ביוזמתי) את הרוכש למוסך המטפל כדי שיקבל מהם את כל המידע, נוסע איתו למכון בדיקה לפי בחירתו, אם אחרי כל התהליך הרכב טוב בעיניו הוא משלם לי את המחיר שניקבע מראש ולא הוא איננו חייב לי דבר. זה מונע ממני להכנס להצהרות גרנדיוזיות מאחר ובאופן מוצהר "אני אינני יודע דבר על מצב הרכב".

עד היום כל כלי שלנו נמכרו בדרך הזו, ברוח טובה, בלי שהקונה הרגיש שמישהו "מכניס לו את האלמנט" ותמיד הקונה היה אומר לי בסיום התהליך שאודיע לו על רכב הבא שאמכור.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אותו סיפור

המוכר לא מוכן להתחייבות

מצד שני נראה אמין ואמיד

מצד שלישי ברור שהרכב עבר מכה מקדימה השאלה היא אם משהו רציני או מכה קלה

מה לעשות?

אם הוא לא יסכים גם בדיקת שילדה לבד אז לברוח? כי ברור שמקדימה עבר צביעה והפגוש לא תואם פיקס למכסה המנוע אלא בולט מעט

תודה

• תוכן חדש...