Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להיות רק שמח שאני לא הולך להחליף רכב בקרוב... :roll:

כל מוכר ישר והגון שנתקלתי בו - חתם לי על כל מה שנתבקש עד היום.

ובתור משפחה שהיו לה תקופות עם 7 רכבים + 2 אופנועים... אתה יכול להסיק מכך שהיו אי אילו אנשים שעשו עימנו עסקים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי חוק אתה מחויב להודיע לקונה הפוטנציאלי אם יש נזק בעל משמעות כלשהי ברכב

לא מתבקש-אלא מחויב!

אין בעייה - אני אודיע כמיטב ידיעתי כמובן.

Jeepolog.com

פורסם
אני יכול להיות רק שמח שאני לא הולך להחליף רכב בקרוב... :roll:

ובתור משפחה שהיו לה תקופות עם 7 רכבים + 2 אופנועים... אתה יכול להסיק מכך שהיו אי אילו אנשים שעשו עימנו עסקים.

אני כמוך - ומעולם לא ביקשתי ולא נתבקשתי לחתום על שום התחייבות. אנחנו כנראה חיים בעולמות מקבילים.

Jeepolog.com

פורסם

נו שויין, אתה בעולם הג'יפים ואני בעולם הכביש... :-D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מכרתי לפני שנה אודי A4 ששירתה אותי 9 שנים (אני הייתי יד ראשונה).

כשהקונה ראה את הרכב זו הייתה ההבעה על הפנים שלו :shock: - הרכב היה במצב חדש!

א-ב-ל לא הסכמתי לשני דברים:

- למכור את הרכב בלי בדיקה (כפי שהקונה רצה) - הרכב יצא מהבדיקה מעולה.

- לחתום עם הקונה על מסמך כלשהו. אתה רוצה לקנות? בדקת את הרכב? אחרי זה מצידי הרכב יכול להתפרק והמנוע יכול להשפך - אותי זה לא מעניין יותר.

אז מה? אני לא ישר והגון? שיקרתי במשהו? הסתרתי מידע? התשובה היא לא, אבל אני לא מוכן לעיסקה שאיננה חתומה לחלוטין.

בדיקה - תשלום - העברת בעלות - וסאלמת אני לא מוכן יותר לשמוע בדל טענה מהקונה.

פורסם

אתה פשוט לא יודע מהו זיכרון דברים, הא?

מדובר בחתימה שלך שמעידה כי לא הסתרת דברים לפני הבדיקה.

אין לה שום קשר למה שקורה אחרי הבדיקה...

אתה חותם שבבדיקה אתה מתחייב כי השלדה נקייה (ואם שניכם מסכימים אז אתה מתחייב גם על דברים אחרים כמו מנוע וגיר).

אם הכל יוצא פיקס - הקונה מחוייב לקנות במחיר שסיכמתם.

אם יש פגיעת שלדה - אתה משלם על הבדיקה.

אם הוא קונה את הרכב ויום אחרי זה המנוע מת - זה כבר לא קשור אלייך.

נראה לי שאתה מתרעם על משוה שאין לך הכי מושג מה הוא אומר, ידידי היקר...

פורסם
אתה פשוט לא יודע מהו זיכרון דברים, הא?

מדובר בחתימה שלך שמעידה כי לא הסתרת דברים לפני הבדיקה.

טוב שיש בפורום אנשים משכילים כמוך שתורמים מהידע הנרחב שלהם לכל הבורים שסביבם...

אתה לא רוצה להבין - אז הפעם אסביר לך יותר לאט: ישנם אנשים (שבחלקם הם אפילו ישרים) שלא מוכנים לחתום על שום דבר (עניין של פגם גנטי ככול הנראה).

ראית את הרכב? מתאים לך? סגרנו על מחיר? קח אותו לבדיקה כשברור לך כתנאי מיקדמי שאין מו"מ נוסף על המחיר אחרי הבדיקה. מתאים לך אתה קונה, לא מתאים זו זכותך המלאה.

וכדי שתבין טוב יותר - האודי נמכרה ב- 20% מעל המחירון.

הכללים האלה לא מתאימים לך? לי אין בעיה אתה יכול לקנות רכב ממישהו אחר (שיחתום לך על זכרון דברים, שייתחייב בפניך על שאסי, מנוע, גיר, שימכור לך את הרכב מתחת למחירון, שיישר לרכב קו - ובאופן כללי יעשה את כל מה שאתה מבקש כולל מתן אחריות לשנה).

פורסם

התחייבות על מנוע וגיר היא בעייתית לאור הכסת"חים שיש במכוני הבדיקה. לך תתווכח עם הקונה אחרי הבדיקה שרעש מהשסתומים או הזעות שמן הם לא באמת בעיה במנוע.

גם התחייבות על שילדה יכולה להיות בעייתית כשלא מדובר ברכב יד 1. אתה אף פעם לא יכול לדעת אם לא "סיבנו" אותך כשקנית את הרכב. בנוסף יש את עניין פגיעת קצה השילדה, שהוא קצת יותר גמיש בהגדרתו בין מכוני הבדיקה השונים.

בקיצור, לא כל מי שלא מוכן להתחייב בהכרח מסתיר משהו. אולי הוא פשוט מכיר את החולות הרעות של מכוני הבדיקה בארץ.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

מסכים, מנסיון שלי גם סיטרואן C5 שנת 07 נמצאו ליקויים בבדיקה האוטו עם 7 אלף קילומטר.

לאחר יומיים במכון בדיקה אחר שבוצעה על ידי האדם שקנה את האוטו אבל לא היה בטוח לגבי התוצאות

לא נמצאו הליקויים שהמכון הקודם מצא.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

למה להתחייב? אני קניתי את הראלי שלי עשיתי לה בדיקה (למרות שהמוכר התחייב על מנוע, שלדה וגיר).

וגם אם אני אמכור אני לא אתחייב לכלום, מי שרוצה שייקח ל 7 בדיקות מצידי אני אסע איתו, אבל לא רוצה להתחייב לכלום ולאף אחד, רוצה לקנות בכיף, לא רוצה לקנות גם בכיף החלטה של הקונה...

וגם אם המוכר מתחייב זה לא אומר כלום, ההורים שלי חיפשו הונדה סיויק 2-3 שנים על הכביש, מצאנו אחת חדשה מצב מושלם,יד 1, קילומטראז' הגיוני ויחסית נמוך, המוכרת התחייבה, אבל פה זה ישראל (ואנחנו רואים כלבוטק בבית) אז בכל זאת לקחנו לבדיקה, והאוטו היה תפור מהת**.

יותר קל למכור רכב עם התחייבות בלי בדיקה, כי אם מישהו התחייב וקניתה ללא בדיקה לך תתבע אותו אחר כך, המוכר קיבל את הכסף שלו, כמה כסף כבר תקבל חזרה מהתביעה, ומהכאב ראש של הסחבת?

פורסם

תביעות קטנות זה הבדיחה הכי גדולה ועצובה של המדינה.

בשביל תביעה של 1000 אתה מחכה 3-4 שנים בשקט.

טחנות הצדק טונות לאט, כמה לאט? תנסו סוזוקי סוויפט 88 מנוע 1.0 אוטומט.

מספיק לאט?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

פורסם
התחייבות על מנוע וגיר היא בעייתית לאור הכסת"חים שיש במכוני הבדיקה. לך תתווכח עם הקונה אחרי הבדיקה שרעש מהשסתומים או הזעות שמן הם לא באמת בעיה במנוע.

גם התחייבות על שילדה יכולה להיות בעייתית כשלא מדובר ברכב יד 1.

יפה אמרת !

זאת ועוד - חוק החוזים קובע שחוזה נעשה בדרך של היצע וקיבול, חוזה חייב שתהיה בו מסוימות (איזה רכב, מס' רישוי, מחיר, תאריך מסירה וכיוצ"ב), לכן גם זכרון דברים הוא הסכם מחייב לכל דבר ועניין.

אינני מוכן שחודש -חודשיים אחרי מכירת הרכב יופיע בביתי חוכמולוג זב - חוטם, ינופף בזכרון הדברים, יצביע על איזה צ'ופצ'יק בסעיף שניתן לפרש אותו לכאן או לכאן ויטען שהסכם הופר, מגיע לו פיצוי או השד יודע מה.

מה ההבדל בין חכם לפיקח? חכם לא יכנס לצרה שפיקח ייצא ממנה בשלום.

פורסם

בגדול אני לא ממש מבין מה הבעיה. כל אדם לפני שהוא מוכר את הרכב לאחר שהוא לוקח אותו לבדיקה אחת (אני מדבר על הבעלים) כבר יודע את כל מה שיש ברכב שלו. ככה שאין שום סיבה לא להתחייב בבדיקה השניה.

ובקשר לפגיעת שאסי- על זה ניתן להתחייב עוד לפני הבדיקה הראשונה. הרי כל אחד יודע האם לרכב שלו יש פגיעת שאסי או לא.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לאון מצטער אבל אני נוטה לא להסכים איתך.

יש המון אנשים שאני בינהם שלא לקחו את הרכב לבדיקה לפני הקניה.

אני היום לא יודע אם יש לרכב שאסי או לא, אני מאמין מאוד שלא כי הרכב נקנה מבן משפחה.

אבל אין לי את המסמך שמעיד על כך, אי לכך אני לא מוכן להתחייב בעת מכירת הרכב על שאסי.

לגבי שאר הדברים מסכים ב100%.

טיפ קטן: בעת קניית רכב אם אתם יודעים שהרכב כבר עבר בדיקה, במידה ועוד לא נדלקה נורה אדומה כלשהי,

תנסו להוציא עוד כמה פרטים על מצב הרכב יש סיכוי שתגלו דברים שלא ידעתם לפני.

אם לבעל הרכב יש את טופס הבדיקה מה שקורה לעיתים רחוקות בקשו גם לראות אותו זה יכול להיות מעניין.

• תוכן חדש...