Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור נהיגה

aviad10
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אפשר היה לתת לתלמיד להתנסות בכל מצב ומצב (נהיגה בכל מזג אויר, החלקות, תקר שמתרחש תוך נסיעה מהירה, דבורה שנכנסת לתא הנוסעים, מכסה מנוע שנפתח בנסיעה, ועוד ועוד) אין ספק שזה היה מבורך.

תבחרו מורים שלא מסבירים על "איך לעבור את הטסט" , אלא איך לנהוג נכון.

מורים שנוסעים עם תלמידיהם גם מחוץ למסלול מסביב למשרד הרישוי.

כאלה שמסבירים גם מדוע ולא רק איך.

ויש כאלה מורים .

תת היגוי ? (מה יש בעצם ללמד?) היגוי יתר? (אם תדעו מה לעשות ,בטוח שתגיבו בניגוד לאינסטינקט?)

תנהגו כמו בני אדם (וזה מה שלימדו אתכם המורים), ותראו איך הכבישים יהפכו פחות מאיימים.

בתי ספר לנהיגה מתקדמת הם דבר מבורך (ולא בגלל שאני מתפרנס מזה) , כל אדם בר דעת מבין שהתנסות ,אימון והבנה נוספת רק ישפרו את סיכוייו להתחמק מרשימת הקורבנות השנתית.

אבל רק גישה נכונה ,בגרות וחינוך לכיבוד הזולת, ערך לחיי אדם ושאר אמירות תרבותיות הם שיביאו את השינוי בכבישים.

פורסם

התנהגות שלוחת רסן בכביש היא לא מצב נדיר לנהגים חדשים. :rolleyes:

ברוב המקרים זה נובע מהרגשת העצמאות שמציפה אותך בימים הראשונים - פתאום אין לידך

מורה שדופק לך ברקסים, מעיר הערות וגורם לך לחשוב פעמיים על כל צעד שאתה עושה.

סיבה נוספת לנהיגה "פרועה" - הצורך להתרגל לרכב חדש, בד"כ שונה מזה שלמדת עליו.

בכל מקרה, אם זה לא עבר לך בחודשים הראשונים, קיים סיכוי טוב שהבעיה מעט יותר עמוקה.

אין לי כוונה להעליב אותך, אבל אם אחרי שנה אתה עדיין נוהג פרוע ואין לך שליטה על זה, אולי

כדאי שתחפש את הסיבה האמיתית על ספת הפסיכולוג, לפני שאתה פוגע בעצמך או באחרים.

הצעד הראשון הוא להודות בכך שיש לך בעיה. נראה שאת הצעד הזה כבר עשית.

בהצלחה בהמשך הדרך... :mm_yeah:

פורסם
התנהגות שלוחת רסן בכביש היא לא מצב נדיר לנהגים חדשים. :rolleyes:

ברוב המקרים זה נובע מהרגשת העצמאות שמציפה אותך בימים הראשונים - פתאום אין לידך

מורה שדופק לך ברקסים, מעיר הערות וגורם לך לחשוב פעמיים על כל צעד שאתה עושה.

סיבה נוספת לנהיגה "פרועה" - הצורך להתרגל לרכב חדש, בד"כ שונה מזה שלמדת עליו.

בכל מקרה, אם זה לא עבר לך בחודשים הראשונים, קיים סיכוי טוב שהבעיה מעט יותר עמוקה.

אין לי כוונה להעליב אותך, אבל אם אחרי שנה אתה עדיין נוהג פרוע ואין לך שליטה על זה, אולי

כדאי שתחפש את הסיבה האמיתית על ספת הפסיכולוג, לפני שאתה פוגע בעצמך או באחרים.

הצעד הראשון הוא להודות בכך שיש לך בעיה. נראה שאת הצעד הזה כבר עשית.

בהצלחה בהמשך הדרך... :mm_yeah:

רואים שאתה מתגעגע..

פורסם

אייזיק ספר לי מי היה המורה הנהיגה(המקצועי) שלך?

הארחתי חברה לכמה מחברי שלמדו נהיגה אצל מורים אחרים וכולם אותו הדבר.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

השיטה הכי טובה להתמתן בצורת הנהיגה היא, וגם הנהגנו את אותה שיטה ביחידה שלי לשעבר, ביקור ב"בית לוינשטיין" מחלקה שיקומית, שם תפגוש את כל רוכבי האופנועים שרמת הפורענות שלהם לא באה במקביל עם יכולת הרכיבה שלהם.

או את אלו שנפגעו מחוסר אחריותם של אחרים בכביש. ולאו דווקא רוכבי אופנוע אלא סתם נהגים תמימים.

בנוסף, הזמן יעשה את מה ששום קורס נהיגה מתקדמת/ ביקור אצל פסיכולוג/ נהיגה ברכב שתיין וכו' , רק נקווה שתחיה מספיק כדי לראות את זה.

לא מתחסד ולא מתייפייף, גם אני נוהג בניגוד גמור לרוב חוקי התנועה, אבל לכל דבר יש זמן ומחיר.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

בכניסה לכיכר, במידה ואתה ממשיך ישר אתה לא צריך לאותת. רק ביציאה ממנה. בפניה ימינה או שמאלה בכיכר אתה בהתחלה מאותת לכיוון הפניה, ובסיום מאותת על יציאה.

ROOONEEYY

פורסם

למה זה קשור?

בכל מקרה טעית, מאותתים לכיוון היציאה, אם אתה פונה ימינה אתה מאותת ימינה לפני המעגל, ואם אתה פונה שמאלה אותה מאותת שמאלה לפני הכיכר.

פורסם

לי יש רשיון שלוש שנים וקצת, אחרי שנה של רשיון קניתי אוטו והתחלתי לנסוע ללא שום נסיון קודם (חוץ משיעורי הנהיגה ולא היה לי מלווה אף פעם), כשרק התחלתי לנהוג לא האמנתי עד כמה זה קל, אחרי שבוע שעבר לי השוק הראשוני גם התחלתי לנהוג בצורה לא אחראית בעיקר מבחינת מהירות (5-10 קיקים בנסיעה של 15 דקות) אבל גם עקיפות על ימין ועל שמאל.

אחרי 3 חודשים בערך הנהיגה שלי נרגעה בהדרגתיות אבל רק אחרי הרבה זמן הבנתי באמת עד כמה נהגתי מסוכן גם לעצמי וגם לסביבה והגעתי להרבה מצבים מסוכנים שנמנעו בעיקר בזכות נהגים אחרים.

קשה לי להסביר את בדיוק איך למתן את הנהיגה אבל ברור שזה מצריך לעשות סוויץ בראש ולזכור ששלטים של מהירות (וכל השלטים האחרים) הם לא המלצה!!!

כדי להמחיש את השינוי: כשרק התחלתי לנהוג היה יוצא לי 200 ש"ח על דלק בשבוע, היום יוצא לי 130 ש"ח בשבוע (גם הדלק התייקר).

תנסע במהירות המותרת !!!

פורסם

לי יש גם את הבעיה הזו..

אני מנסה כל הזמן להירגע בנסיעה שלי..ולא מצליח..

פעם אחת שבוע לא עליתי מעל 3 אלף בטורים..

לא עברתי ביותר מ 10 קמש את המהירות..

אבל אחרי שבוע פתאום זה חזר לי..

זה קשה..

ויש לי רשיון כבר 8 חודשים כולל מלווה..

בחודשים אחרי המלווה לא עשיתי כלום נסעתי רגוע.. ורק אחרי זה התחלתי.. כאילו בערך 3 חודשים של נסיעה מעט פרועה..

חייב להשתנות

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם
אייזיק ספר לי מי היה המורה הנהיגה(המקצועי) שלך?

הארחתי חברה לכמה מחברי שלמדו נהיגה אצל מורים אחרים וכולם אותו הדבר.

לא נראה לי שהמורה של אייזיק עדיין מלמד... :-D

אייזיק הוא מורה נהיגה בעצמו (ובפירוט - המורה של אחי הקטן שלומד בימים אלו)

לכל אלו שמתלוננים שהם נוהגים בפראות - כמו שכבר אמרתי, זה הכל בראש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתי ספר לנהיגה מתקדמת הם דבר מבורך ... אבל רק גישה נכונה ,בגרות וחינוך לכיבוד הזולת, ערך לחיי אדם ושאר אמירות תרבותיות הם שיביאו את השינוי בכבישים.

אני לא יכול שלא להסכים איתך ב 100%.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הכל מתחיל מחינוך הילידם, אם הילד גדל אלים הוא יהיה אלים בכביש, מי שמחונך להיות רגוע מילדותו יהיה רגוע על הכביש.

number 8 from ynet

• תוכן חדש...