Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלעד ס, נכון עקרונית צריך לבדוק כל מקרה לגופו (וגם במקרה שלך אני לא יודע עד כמה אני מגבה את העובדה שעשית פרסה ועברת קו הפרדה רצוף. בשביל עניינים כאלה יש גרר. 160 שח עדיפים על

גרר לא היה ריאלי במקרה הנ"ל מכיון שמהרגע שהתחלתי לנוע לכיוון המוסך ועד לרגע שבו נכנסתי אליו עברו בקושי 5 דקות, וממילא המנוע הספיק קצת להתקרר בזמן שעמדתי על השוליים (לפחות עשיתי את זה עם אפוד ומשולש אזהרה...).

אם נחזור לדיון המקורי, אני חושב שדעת הקהל קצת מיהרה לחרוץ את דינו של הנהג. לנהג שצבר 190 הרשעות אין שום הצדקה להיות על הכביש ואולם כל זמן שרשויות החוק אינן דואגות להורידו מהכביש, אין זה נכון לטפול עליו באופן אוטומטי כל אשמה בטרם העובדות נבדקו. רק לשם הדיון: הנהג טוען כי נסע 90 קמ"ש, כהרגלו. בדיקה קצרה של הטכוגרף יכולה לאשר או להפריך טענה זו. מדוע לא פורסם דבר בנושא? אם הזכרון שלי לא נורא חלוד, באירועים דומים שקרו בעבר, המשטרה עטה על ממצא של מהירות גבוהה כשם שח"כ ליברמן עט על מזנון הכנסת. ועכשיו - דממה.

אני לא טוען שהוא אשם ממש כמו שאני לא טוען שהוא זכאי. אני טוען שהיה פה מחדל, נקודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשבן אדם רושם שעברה חמורה אחת לשנתיים זה עניין סביר, לא נראה לי שבן אדם כזה צריך להיות על הכביש.

הכל בהתאם לעבירה עצמה ולשאר הפרטים. בדרך כלל, רוב הנהגים

עושים עבירה ביום, אם זה מעבר על המהירות המותרת |(גם קמ"ש אחד נחשב לעבור), אם זה חוסר איתות בסטיה מנתיב, אם זה אלף ואחד עברות אפשריות אחרות.

גם עבירת מהירות מופרזת יכולה להיות 60 קמ"ש מעל המהירות המותרת ליד גן ילדים ב 12 בצהריים, או 30 קמ"ש מעל המותר באיילון, יום שבת בשש בבוקר, כאשר הכביש הכי רחב שאפשר וללא אנשים.

נהג מקצועי נוהג עוד הרבה יותר מנהגים אחרים, מאות קילומטרים ביום.

סטטיסטית הכל יפה, אני יכול לקחת קובץ נתונים ולהוציא ממנו כמעט כל מה שארצה. שנדע מה בדיוק היה נוכל לדעת את מי להאשים.

ללכת לפזר דברים על שר התחבורה ועל הנהג זה משפט שדה שלא יודעים שום דבר על העדויות.

יכול להיות שהוא רוצח בדם קר, אבל בינתיים הוא יכול להנות מהספק לשבועות הקרובים...

פורסם

אלעד, אני לא אומר שהנהג אשם בגלל שיש לו 190 עבירות. אני אומר שמערכת המשפט אשמה.

בנוסף, מנסיון אישי הטכוגרף מזייף. בהרבה מהרכבים שנסעתי בהם בצבא, הטכוגרף לא היה עובר את ה 90 למרות שהמהירות כבר הייתה תלת ספרתית. אני לא יודע אם זה רק ברכבים בצבא או בכלל, אז על זה אי אפשר להסתמך. ולפי מה שאני הבנתי עד העכשיו, הבעיה לא הייתה מהירות, אלא אי שמירת מרחק וזהו עניין הרבה יותר חמור.

בקיצור, כל הטענות שהעלתי היו לגבי מערכת המשפט ומשרד התחבורה.

סנדה, אם תראה את מה שצתת מההודעה שלי, תראה שהמילה חמורה בצמד המילים "עברה חמורה" מותגשת.

אתה דיברת על עבירות חמורות.

זה שהמקצוע של בן אדם הוא נהיגה, לא מצדיק את זה שהוא יכול לבצע עבירות חמורות וזה יעבור בשתיקה. שינהג יותר לאט, שיעצור יותר פעמים. אותי זה לא מעניין, אני לא צריך להיות מטרה של הנהג הבא שעושה טעות בהצדקה שהוא נוהג הרבה.

וכמו שכבר אמרתי, אני לא מאשים את הנהג בעבירה הנ"ל, אני מאשים את מערכת המשפט בגלל שהוא עדין בעל רשיון ובעל כלי נשק מסוכן.

פורסם

קודם כל מקרה עצוב ומצער מאוד.

בבוקר שמעתי קצין מתנ"ע מרחב לחיש חוזר לפחות 3 פעמים על כמה פעולות של משטרה נושאות פרי והביא לדוגמא בדיקות שכרות של יום שישי במקומות הבילוי.

מעניין למה 3 פעמים ברציפות הוא גלש לשם ולא נתן שום התייחסות לנהגי רכב כבד בעלי עבורות רבות ומה משטרה עושה בנידון.

אולי בגלל שהדבר היחיד שמשטרה עושה עם נהגי רכב כבד זה לעצור אותם על ימין ועל שמאל ולהתריד על כל מיני שטויות.

תשאלו פעם נהג של רכב כבד ותופתעו לגלות שעוצרים אותו לא פחות מבעל אימפרזה טורבו.

כל כך נוח להתעלל בהם.

לפעמים יש להם הברקות והם יורדים לעם ובודקים מצב צמיגים ובלמים שלהם. אבל זה בטח בעיקר כאשר בא מתנדב חדש ומתלהב.

כרגיל הם שם במשטרה מתעסקים רק במה שבא להם ולא מה שיעיל וחשוב.

ולגבי ריבוי עבירות - גם אני כבר מזמן אמרתי להוציא דוח של כאלו מהמחשב ולהיצמד אליהם ברכב סמוי למשך של כמה שעות.

תאמינו לי שמי שנוהג כמו פרא אדם יתגלה תוך גג 10 דקות על כביש מהיר.

ולא קשור לגזענות - אבל באיזורים של כפרים ערביים בכל צריך להיזהר מכל רכב מכוסה אבק - באיזורים ההם אין חוק בכלל וגם חוקי התנוע לא תקפים.

ממספר ביקורים במשרד הרישוי ובית משפט ראיתי ושמעתי סיפורים שלא יאמנו.

וזה עוד בטח פחות מטיפה בים...........

ואפרופו בית משפט - מה ששמעתי שם זו גם הייתה בדיחה.

לעבריני תנועה אמיתיים אין שם שום הרתעה. יש להם שם "מקום קבוע" ו-"כולם מכירים אותם שם בעל פה".

זה בשבילהם כמו לבוא לקופת חולים - חצי שעה עיקוב וממשיכים הלאה...........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אתם שואלים מה עם כמות הנקודות שלו!

לא לדאג הוא קנה כרטיסים ל"ממדיון" דרך האישרכרט.

ונשארו לו עוד כ 328

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם
אלעד, אני לא אומר שהנהג אשם בגלל שיש לו 190 עבירות. אני אומר שמערכת המשפט אשמה.

בנוסף, מנסיון אישי הטכוגרף מזייף. בהרבה מהרכבים שנסעתי בהם בצבא, הטכוגרף לא היה עובר את ה 90 למרות שהמהירות כבר הייתה תלת ספרתית. אני לא יודע אם זה רק ברכבים בצבא או בכלל, אז על זה אי אפשר להסתמך. ולפי מה שאני הבנתי עד העכשיו, הבעיה לא הייתה מהירות, אלא אי שמירת מרחק וזהו עניין הרבה יותר חמור.

בקיצור, כל הטענות שהעלתי היו לגבי מערכת המשפט ומשרד התחבורה.

סנדה, אם תראה את מה שצתת מההודעה שלי, תראה שהמילה חמורה בצמד המילים "עברה חמורה" מותגשת.

אתה דיברת על עבירות חמורות. מה זה עברות חמורות לדעתך ? כי העברות שאתה הדגשת אינן חמורות לדעתי . מה שקורה כאשר אתה שם עברות באותה קטגוריה אתה מפחית מההרתעה של עברות חמורות . ולכן אני ממליץ שלא תתחיל לחשוב שכול העברות הן חמורות, כי אז גם אתה תתן התר לעצמך לעבור עברות חמורות באמת (ביום מין הימים , כי אתה עדיין בסה"כ בן אדם ולעיתים עובר עברות ) .

עברות חמורות לדעתי הן חציה של קו הפרדה כשאסור לעקוף , נהיגה בשכרות, מעבר רמזור באור אדום , ועוד כמה . ואם תשים לב למה שקורה בכבישים , אז תראה שכשהרמזור כבר עובר לצהוב יש את אלו שמנסים להאיץ כדי להספיק לעבור בצהוב . אז הם באמת מסוכנים .

ואי שמירת מרחק , אנו לא יודעים אם הנהג לא סטה לכיוונו . התאונה היחידה שקרתה לי , ובעטיה הגעתי לבית משפט הייתה , כאשר קיבלתי את הרשיון ונהגתי בכביש דו מסלולי ריק כמעט לחלוטין , אז הרשתי לעצמי לנהוג לאט (כ80 קמ"ש ) , מסתבר שזה הפריע לאיזה מופרע שעקף אותי וחתך אותי ממש לפני , למרות שהיה לו מסלול פנוי בשמאל , ואני נאלצתי לסטות לשוליים כדי לא להכנס בו. כמובן שהיות והייתי נהג חדש לא ידעתי לעלות מהשוליים והתהפכתי עם הרכב . הנהג ההוא לא חלם אפילו לעצור ולעזור , אז אם זה היה קורה לפני משאית גם אז היית מאשים את נהג המשאית שלא שמר מרחק ?

שוב פעם אנני יודע מה באמת קורה , אבל יש כאן התלהמות של התקשורת , ובעטיה התלהמות של המשטרה , ואז כולם נובחים על העץ הלא נכון , כולל חברי הפורום שמגבירים את האש . אכיפה חייבת להיות , אבל בהחלט אכיפה איכותית ולא אכיפה כמו שהמשטרה עושה , ולא בהתלהמות . לא פותרים כך בעיות .

בברכה יהודה

פורסם

לדעתי אין שום טעם להפיל את האשמה על הנהג ללא בדיקת הנסיבות הספציפיות לאירוע ולא משנה כמה עבירות רשומות לזכותו (שדרך אגב חלק גדול מהן יכול להיות עניינים טכניים).

יכול להיות שהוא אשם לגמרי אבל יכול להיות גם שלא, לכן אני מציע להניח להאשמות ולספקולציות ולהמתין לפרסום הראיות שאם אכן חמורות אז בוודאי שהמשטרה תשמח לפרסם אותן.

בריאות לכולם!

פורסם

נכון שאנו לא יודעים כלום על פרטי המקרה ויכול להיות שנהג הפרייווט נהג כמו משוגע חסר רסן ונהג משאית נפל קורבן למצב בלתי צפוי ומעבר לשליטתו.

היום בבוקר אמרו שבמחשב של משטרה מצעו כ-4000 נהגים בעלי מעל 150 עבירות.

נכון שמשטרה יודעת להתנפל על נהגים אלו עם כל מיני עבירות טכניות די שוליות - אבל אני חושב שיש בכשיב יותר מ-4000 משאיות ונהגי רכב כבד - כנראה שבכל זאת ולאמרות הכל ממש לא כולם מתוכם צוברים כמויות כאלו של עבירות.

מכאן המסקנה שלי אישית שהנהג הזה כנראה בכל זאת לא מלאך והסיכוי לכך שבמקרה הזה הוא התנהג כמו טאטל'ה ודווקא נהג הפרייווטר התנהג כמו פרא אדם הם לא גדולים.

אבל חישובים סטטיסטיים אלו לא כל כך חשובים - נקווה שמשטרה תחקור ותגלה את האמת והאשם האמיתי יובא לדין ויקבל עונש הולם.

היום בבוקר שמעתי שמשטרה כן מתקוונת לעקוב אחרי אותם 4000 נהגים שצברו המון עבירות - בעתיד כבר כאן? :wink::lol:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

truejoker, אני לא החלטתי איזה עבירות היו חמורות, אלה העבירות שסנדה ציין. הייתי מתייחס גם לשאר העבירות, אך בגלל שאין לי מושג מה הן היו, התייחסתי לאלה שהוא רשם.

אני מאמין שדו"ח שניתן על אי שמירת מרחק, הוא לא ניתן אחרי ששוטר שם לב שמישהו סטה לכיוון של הנהג, אלא אחרי נסיעה ממושכת. פה לא דיברתי תאונה, אלא על דו"ח שסנדה הזכיר.

ציינתי את העובדה של עבירות חמורות בגלל שסנדה החליט להתייחס לזה שכל אחד מאיתנו עושה כל יום עבירות וציין לדוגמא נסיעה מעבר למהירות המותרת לפחות בקמ"ש אחד.

בנוסך, בכתבה שסנדה הוסיף יש התייחסות לעבירה שלדעת העורך דין לא חמורה והיא אי קשירת מטען. עלי אישית כמעט עף ארגז ממתכת קלה בגודל של כמטר קוב. למזלי הספקתי לחלוף על פני הרכב ורק אז המטען נפל והתחיל לקפץ על הכביש. מאחורי ומאחורי הטנדר ממנו נפל המטען לא היו רכבים נוספים, אבל מה היה קורא אם היה נוסע אופנוען או רכב אחר?! הייתה נוצרת עוד כותרת בפורום.

אז כמו שכבר אמרתי, אני לא מאשים את הנהג בתאונה. אני מאשים את רשויות האכיפה על כך שנהג עם כל כך הרבה הרשעות עדין נמצא בכבישים.

במידה ולא הסברתי את עצמי נכון עד עכשיו. לדעתי יש לשמור על כל החוקים ולא לקטלג אותם לפי חומרה. כל חוק נועד בשביל להגן על הנהגים בכביש ולא בשביל לעצבן אנשים.

נהג שעשה 190 עבירות ולא משנה מאיזה סוג, כבר מזמן לא היה אמור להיות על הכביש. כמות שעות הנהיגה זה לא תרוץ.

לפי מה שחלק מכם כותבים, אני מבין שפשוט צריך לאשר לנהגים שזהו מקצועם להרוג מישהו כל תקופה מסויימת, מפני שהם נמצאים הרבה בכביש והסיכוי שזה יקרה גדל עם כמות שעות הנהיגה.

לי כמות שעות לא נשמע כמו תרוץ הגיוני לביצוע עבירות!

פורסם
truejoker, אז כמו שכבר אמרתי, אני לא מאשים את הנהג בתאונה. אני מאשים את רשויות האכיפה על כך שנהג עם כל כך הרבה הרשעות עדין נמצא בכבישים.

במידה ולא הסברתי את עצמי נכון עד עכשיו. לדעתי יש לשמור על כל החוקים ולא לקטלג אותם לפי חומרה. כל חוק נועד בשביל להגן על הנהגים בכביש ולא בשביל לעצבן אנשים.

נהג שעשה 190 עבירות ולא משנה מאיזה סוג, כבר מזמן לא היה אמור להיות על הכביש. כמות שעות הנהיגה זה לא תרוץ.בארצנו שבה שוטרים לפעמים עוצרים אותך על כך שלא אותת בפניה , והוא לא היה יכול לראות (ובמקרה אני כן מאותת כול הזמן ), אז לא תמיד בטוח שכול העברות הן עברות אמיתייות , ולא בטוח גם שאם מישהו מדבר בפלאפון כשיש רמזור אדום זו עבירה אמיתית , אבל נתנו על זה דו"ח עם נקודות וקנס . מה שאני מנסה לומר שמאוד יתכן וחלק לא קטן מהעברות אינן בעייתיות ואומרות שהאדם הוא נהג לא נורמטיבי/ואו נהג שמזלזל בחוקי התנועה , ואם הוא נוהג מספיק זמן ומספיק קילומטרז' מאוד יתכן שיתפסו בו המון עברות כאלו שלמעשה אין להן משמעות . ולפני שתקפוץ שלכול עבירה יש משמעות , אני אסביר שבהיותנו כולנו בני אדם , וחלקנו הגדול יש לנו בעיות ולפעמים שיקול דעת לא מדוייק , יש עברות שבעבירתן אתה לא מזלזל בחוק/בתנועה/או עברין

לפי מה שחלק מכם כותבים, אני מבין שפשוט צריך לאשר לנהגים שזהו מקצועם להרוג מישהו כל תקופה מסויימת, מפני שהם נמצאים הרבה בכביש והסיכוי שזה יקרה גדל עם כמות שעות הנהיגה. אל תגזים

לי כמות שעות לא נשמע כמו תרוץ הגיוני לביצוע עבירות!

כמות שעות יכולה ליצור סיבה טובה לריבוי עברות . ושוב אני לא בא לומר שהנהג אשם/לא אשם זה דיון יותר תאורטי לנושא ולא לגופו של הנהג הספציפי

בברכה יהודה

פורסם

נכון והסיכוי שנהג נתפס ב 190 עבירות מקריות הוא קטן עד כי לא קיים.

עובדה, אבא שלי עבר מעל 360000 ק"מ ברכב שלנו ולא קיבל אף לא דו"ח אחד. ואני לא מדבר על רכבים אחרים בהם הוא נהג לפני. הגליון שלו נקי.

קיצר, גם אם נתווכח על זה עוד שנה, כל אחד כנראה ישאר בעמדה שלו.

סה"כ לשניינו יש אותה כוונה, לראות ולשמוע על כמה שפחות תאונות.

ואני פשוט מנסה להסביר שאנשים יפסיקו לחשוב שכמות עבירות מסויימת היא מוצדקת לכמות שעות הנהיגה. עם חשיבה כזאת אנשים עוד יצדיקו את עצמם בעשיית עבירות או שפשוט ינהגו ביתר שאננות כי הם ידעו שזה לא יעלה להם ברשיון שלהם.

פורסם

הנהג הנ"ל היה עבריין מועד, ועל פי התיק שלו, הוא נתפס מספר פעמים חוצה פס לבן, ואף נשפט על העבירה הזו פעמים תוך 5 חודשים..

הבעיה היא אינה הנהג כי אם מערכת משפט אשר מרחמת על אכזרים , וגורמת נזק בלתי הפיך על הכביש כאשר עברינים מועדים אינם נענשים על מעשיהם.

הגיע הזמן חברים לקבוע עונשי מינימום \ או לחלופין לקבוע עונשי חובה ללא שיקול דעתו של השופט, לדוגמא:

מעבר באור אדום , אי ציות לעצור , פס לבן , אי מתן זכות קדימה - שלילה לחצי שנה בפועל עם 10,000 ש"ח קנס.

שיחה בטלפון נייד - 5000 ש"ח קנס עם 3 חודשי שלילה..

זה הכיוון, שופטי התעבורה בארץ הוכיחו למפרע שאין להם שום יכולת לשפוט עבריני תנועה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הנהג הנ"ל היה עבריין מועד, ועל פי התיק שלו, הוא נתפס מספר פעמים חוצה פס לבן, ואף נשפט על העבירה הזו פעמים תוך 5 חודשים..

הבעיה היא אינה הנהג כי אם מערכת משפט אשר מרחמת על אכזרים , וגורמת נזק בלתי הפיך על הכביש כאשר עברינים מועדים אינם נענשים על מעשיהם.

הגיע הזמן חברים לקבוע עונשי מינימום \ או לחלופין לקבוע עונשי חובה ללא שיקול דעתו של השופט תגיד אתה רוצה לשפוך את המיים עם התינוק ? לא מספיק דיקטטורה יש כאן שאתה רוצה עוד ? זה שיש תאונות קשות זה לא סימפטי אבל מכאן לדרכי ענישה כאלו ? , לדוגמא:

מעבר באור אדום , אי ציות לעצור , פס לבן , אי מתן זכות קדימה - שלילה לחצי שנה בפועל עם 10,000 ש"ח קנס.

שיחה בטלפון נייד - 5000 ש"ח קנס עם 3 חודשי שלילה..וואלה , למה לעצור בכך ? מהירות מופרזת 10,000 קנס ושלילה לשלושה חודשים ?

זה הכיוון, שופטי התעבורה בארץ הוכיחו למפרע שאין להם שום יכולת לשפוט עבריני תנועה.

אני מבין שמחר כול הכבישים יהיו או רקים ממכוניות (כי רובם יהיו בשלילה) או מלאים באלו שנוסעים בשלילה . ואתה יודע מה? מי שנוסע בשלילה כבר שם ז**ן ענק על המערכת ואז הוא ירשה לעצמו לעשות מה שבא לו . המתכון שלך זה פשוט מתכון ליותר תאונות קטלניות .

עונש לא פותר בעיות לבד , ואם אתה רוצה דוגמה אז קח את ארה"ב בכול הארצות שחשבו שעונש מוות יעזור נגד רוצחים ו/או שודדים שהרגו במהלך השוד , התוצאה הייתה שיותר שודים נגמרו ביותר רציחות כי הם לא רצו עדים .

הבעיה האמיתי במדינה המח****ת הזו היא העובדה שכולם עושים בשיטת המתלהם והשולף , ולכן אף פעם לא פותרים פה בעיות כמו שצריך .

כשג'וליאני החליט לפתור את בעיית הפשע בניו יורק הוא לא הלך והחליט על יד קשה סתם . הוא בדק מה חשוב ומה לא מה תורם יותר ומה תורם פחות , וריכז את המשאבים שלו בנקודות נבחרות , ולכן הוא הצליח . כי הוא הבין שזה תהליך ולא שליפה מהמותן . כאן כולם רוצים פתרונות אינסטנט , ומה נעשה שאין דבר כזה

בברכה יהודה

פורסם

לא שופך שום תינוק עם מים.

עבירות תנועה אשר בהם פוטנציאל ההרג והתאונה גבוהה , צריך בצידם עונש מרתיע.

ברגע שיופעלו עונשים מרתיעים אילו , הנהג יחשוב פעמים על עקיפה על פס לבן, ואי עצירה בעצור..

נהיגה בשלילה היא עבירה שמחייבת לעניות דעתי הפניה ישירה של הנהג לבית הכלא הקרוב, שיצפצף מהתא בכלא על החוק, ולא על הכביש..

מה שגורם לזילות החוק בנושא התעבורה היום, הם פסקי דין מגוכחים של שופטי התעבורה אשר משלחים לדרכם רוצחים פוטנציאלים , ואינם מענישים את העברינים על פי החוק.

ולגבי המהירות, כן, מי שנוהג בעיר 100 או אפילו 80 צריך לקחת לו את הרישיון, יכולת התגובה שלו במידה ויש ילד הרץ לכביש היא אפסית, והדבר יגמר באסון..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...