Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למרות גידול מתמיד באוכלוסיה, במס' הרכבים ובנסועה, ישנו קו מגמה ברור ומוחלט של ירידה בכמות הנפגעים, גם אבסולטית וגם יחסית.

אפשר היה להוריד יותר, אבל בבואך להתווכח, דע את החומר.

לדעתי האישית - הסיבה לירידה במספר ההרוגים והפצועים הקשה ובכלל למספר התאונות (אלו עם נפגעים!) היא אך ורק הרכבים שהופכים ליותר ויותר בטוחים. ולא משום סיבה אחרת.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במשטרה מחפשים כותרות ומנסים להראות שהם עושים משהו רציני. כאילו שכל קיץ בחודשים יולי-אוגוסט זה לא ככה (חוץ משנה שעברה):

YNET -

" בעקבות סוף השבוע: דיון חירום באגף התנועה

שישה הרוגים - זהו מחיר הדמים בתאונות הדרכים בסוף השבוע. הבוקר יתכנס סגל הפיקוד של אגף התנועה לדיון מיוחד בהיערכות לקראת המשך הקיץ. "

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
לדעתי האישית - הסיבה לירידה במספר ההרוגים והפצועים הקשה ובכלל למספר התאונות (אלו עם נפגעים!) היא אך ורק הרכבים שהופכים ליותר ויותר בטוחים. ולא משום סיבה אחרת.

לדעתי הירידה במספר ההורגים והפצועים קשה ובכלל במספר התאונות (אלו עם הנפגעים!) היא

אך ורק העומס בכבישים שמוריד את המהירות וגורם לכך שהחל ב7 בבוקר ועד 9-10 בלילה, שאלו השעות שרוב הציבור נמצא על הכביש, המהירות בכביש מהיר היא 50.

ובמהירות שכזו כמובן שאמצעי הבטיחות הפאסיביים והאקטיביים שברכב עוזרים לשמור על הנוסעים בחיים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
וואלה: "ראש אגף התנועה במשטרה ניצב אבי בן-חמו, כינס דיון חירום....לדברי בן-חמו, יש לקדם חקיקה להענשת נהגים מסוכנים, ולזרז את איתורם. באשר לנהג המשאית שגרם אמש לתאונה בכביש מספר 1, אמר ניצב בן-חמו, כי היה אסור לתת לו לנהוג. "

לאתר אותם ? - הלו! הדבר הזה עם מקשים ומסך מולך זה המכשיר המופלא שבעזרתו אפשר לאתר עברייני תנועה!.

מה מנע ממך ומהמשטרה עד כה לבוא לשר התחבורה, לשר המשפטים ולממשלה כולה עם תיק שמכיל את רשימת כל הנהגים העבריינים הכבדים - עם דגש מיוחד על נהגים מקצועיים (רכב כבד, אוטובוסים וכו').

מה מונע ממך להשתמש במשטרת התנועה וממש כל יום לעקוב אחר נהג אחד של רכב כבד עבריין שכזה ? ואולי לתפוס אותו על עבירה שתוכל להוריד אותו מהכביש לכמה זמן ואחרי זה שוב לעשות את זה ?

בן חמו, על ישראבלוף שמעת ? על זה שדיבורים לא עולים כסף ולרוב גם לא שווים כלום ? כאילו שזו התאונה הראשונה הקשה שבה מעורב נהג מקצועי עם גיליון הרשעות מפה ועד להודעה חדשה!

מה עשיתם עד עכשיו ?

אני יודע - כ ל ו ם

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אני כמעט עשיתי תאונה בעצמי כששמעתי אתמול את חדשות השעה 22:00 ב100FM.

כמה הרוגים..

בקטע של 190 עבירות פשוט נכנסתי להלם קל והתחלתי להסתכל בחשדנות על המכוניות סביבי (הייתי על שדרות משה דיין בראשל"צ).

זה היה פשוט מפחיד ומבחיל בבת אחת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ובואו נשים לב לעובדות, במה בדיוק היה הנהג אשם:

12 עברות מהירות

6 אי ציות לתמרורים

ועברה אחת על מטען חורג

הנהג בן 57 - 40 שנות רישיון.

לפי החישוב שלי - זה יוצא עבירה חמורה אחת לשנתיים, אפילו פחות...

במהלך 12 שנות הנהיגה שלי אני ממש לא רחוק ממנו, 4 עברות מהירות - מתוכן שתים הסתיימו בשלילה, פרסה במקום אסור, ועוד חוסר שמירת מרחק.

בנוסף היו לי מספר גרירות של הרכב ועוד הרבה קנסות חניה. כמה קל יהיה להגיע ולומר לי שאני פושע.

ומה איתכם? אתם כולכם עושים פחות מעבירה אחת לשנתיים?

אני לא יודע מי אשם, אבל מקווה שעד שיסתיים המשפט, כולנו נדע. ואז נראה אם יש טעם להאשים או שזו הייתה טעות של נהג מכונית מסכן...

פורסם

סנדה, לגבי עבירות המהירות של אותו נהג אני לא אתייחס, כי באמת אייני יודע עד כמה הן היו חמורות.

6 פעמים הוא נתפס לא מציית לתמרור זה מספיק בשביל לשלול לו את הרשיון לכל החיים!

בכוונה הדגשתי את הנתפס, רק אלוהים יודע עוד כמה פעמים הוא יצא מזה "נקי".

ומטען חורג זאת גם עבירה מספיק טובה בשביל לשלול את הרשיון.

גם כמות וחומרת העבירות שאתה עשית מצדיקות שלילת רשיון לכל החיים!

פרסה במקום אסור, אי שמירת מרחק(מעניין כמה פעמים עשית את זה ולא נתפסת). שתי העבירות האלה הן עבירות חמורות מאוד.

בנוסף, שילוב של עבירות המהירות שלך עם עבירה של אי שמירת מרחק זה מתכון לעתיד שחור.

ד"א, גם מהירות מופרזת מסוכנת במצבים מסויימים. הכל כמובן תלוי בכביש ולכן באמת לא הגבתי לגבי העבירה הזאת במקרים הספציפים.

לי יש רשיון כבר למעלה מ 5 שנים והקנסות היחידים שקיבלתי הם על חניה בכחול לבן(טפו טפו טפו).

אני מאוד אוהב נהיגה ואני מאוד אוהב מהירות ויותר מזה אני אוהב כוחות G, אבל אני לא לוקח על עצמי את הסיכון הזה על הכביש.

האחריות בכביש היא לא רק על הצורה שאתה נוהג, אתה גם צריך להיות מוכן לתקן טעויות של אנשים אחרים.

עריכה:

בכדי שלא יהיו אי הבנות.

בחמשת השנים בהן יש לי רשיון אני נוהג כ 20K ק"מ בשנה. בין אם זה במכונית או באופנוע.

סליחה, אם לכלול את הרשיון לאופנוע, יש ברשותי כבר 6 שנים רשיון לכלי רכב.

פורסם
לפי החישוב שלי - זה יוצא עבירה חמורה אחת לשנתיים, אפילו פחות...

במהלך 12 שנות הנהיגה שלי אני ממש לא רחוק ממנו, 4 עברות מהירות - מתוכן שתים הסתיימו בשלילה, פרסה במקום אסור, ועוד חוסר שמירת מרחק.

כמות העבירות שעשית זה לא כבוד גדול, נתחיל מזה.

אבל! האם אתה נהג מקצועי ? (=המקצוע שלך זה לנהוג), האם אתה נהג רכב כבד ?(=שרכב כזה מעורב בתאונה אז יש סיכוי לא קטן שהעסק נגמר בהרוגים).

לנהג מקצועי של רכב כבד יש אחריות כפולה ומשולשת לעומת נהג רכב פרטי. ברכב כבד, מרחק הבלימה הגדול והמשקל הגבוה שלו הופכים אותו לכלי נשק קטלני.

לכן, לדעתי, נהג רכב כבד צריך לקבל עונש כבד וחמור על כל עבירת תנועה חמורה שהוא מבצע.

מילא שאתה נוסע בכביש ונצמדת אליך מאחור איזו ערסמוביל אבל שמק-דיזל נצמד אלייך ב- 110 קמ"ש אין שום הצדקה שנהג משאית שכזה (או "רוצח בפוטנציה", אני קורא לו) יעשה את זה ולא קודם כל יאבד את הרישיון שלו לרכב כבד ועדיף שישלח לכלא. וזו רק דוגמה אחת קטנה לעבירות תנועה חמורות שנתקלתי שנהגי משאיות עושים.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

מה אתה היית עושה בתור שר התחבורה?

אתם באים אליו בטענות כאילו הוא אשם בהכל אבל תתעוררו אנשים!! רק אנחנו אשמים בזה כולנו צריכים להיות ערניים.

פורסם
פרסה במקום אסור, אי שמירת מרחק(מעניין כמה פעמים עשית את זה ולא נתפסת). שתי העבירות האלה הן עבירות חמורות מאוד.

מבלי להקל ראש במה שכתבת, אני חושב שצריך לשקול כל מקרה לגופו.

בעוונותיי, בשבוע שעבר אני עצמי ביצעתי פרסה במקום אסור פעמיים!

בפעם הראשונה זה היה על כביש 77 סמוך לזרזיר. נתקעתי עם הרכב שלי על השוליים בגלל צינור מים מפוצץ, ולאחר שחבר שהיה איתי ושנסע בעוד רכב מצא מוסך פתוח בזרזיר, מילאתי נוזל קירור ושבתי על עקבותיי במהירות לזרזיר תוך חציית פס הפרדה רצוף. המשך נסיעה לכיוון צומת המוביל עד לקטע בו פס ההפרדה מסתיים היה בבחינת גזר דין מוות למנוע, שכן באותה עת היה פקק תנועה כבד בכיוון נסיעתי והתנועה במקרה הטוב הזדחלה. עשיתי את הפרסה בזהירות מירבית ובקטע ישר, כך שלא נוצרה הפתעה לרכב שהגיח מאיזה סיבוב עיוור.

המקרה השני היה במרכז הכרמל בחיפה. אני אינני גר שם או מכיר טוב את האיזור. רציתי לפרסס באיזה רמזור ורק לאחר השלמת הפניה הבנתי בעצם שפניתי במקום אסור. בדיעבד התברר שהסיבה לטעות נעוצה בכך שהתמרור לא הוצב כמקובל מתחת לרמזור אלא כעשרה מטרים לפניו.

אז אני לא מנסה לצייר את עצמי כטלית שכולה תכלת או לצבוע בוורוד את מה שעשיתי. מצד שני, לא צריך לקפוץ כמוצא שלל רב על כל עבירה שנרשמת, יש תמיד לבחון אותה במסגרת נסיבות המקרה הספציפי.

ועם כל זאת, עדיין כל עניין התאונה הזאת מזעזע ואני מקווה שמישהו שם למעלה יתעורר ויעשה מעשה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לפי דעתי צריך להפסיק להסתכל על כל הדברים מסביב שאינם קשורים ורלוונטיים ספציפית לתאונה.

תאונה כזו יכולה לקרות לנהג עם 1000 עבירות תנועה בדיוק באותה מידה שהיא יכולה לקרות לנהג עם רקורד נקי של שנים.

צריך לבחון את התאונה הזו עצמה ללא קשר לגורמים אחרים, ואם אכן נהג המשאית יוכח כאשם אז הוא צריך להכנס לכלא ולשלם על מה שהוא עשה בחומרה יתרה, בגלל הרקורד שלו.

במידה ונהג המכונית הפרטית אכן חתך את נהג המשאית ללא איתות, תוך כדי עקיפה מימין, אין להטיל את האשמה על נהג המשאית מכיוון שהוא לא יכל לעשות כלום והתאונה אינה באשמתו.

העובדה שנהג עם 190 עבירות תנועה ממשיך לנהוג בכביש ללא מפריע היא מקוממת בפני עצמה, אך אין לקשר בינה לבין התאונה הספציפית לפני השלמת החקירה והסקת המסקנות.

נהג המשאית הוא בחזקת חף מפשע עד שתוכח אשמתו במשפט, ויש להפסיק עם האונס התקשורתי הזה.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם
כמו בויכוח ההוא, כמה טוב שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

תעיף מבט במסמך הבא: http://www1.cbs.gov.il/shnaton57/download/st24_21.xls

למרות גידול מתמיד באוכלוסיה, במס' הרכבים ובנסועה, ישנו קו מגמה ברור ומוחלט של ירידה בכמות הנפגעים, גם אבסולטית וגם יחסית.

אפשר היה להוריד יותר, אבל בבואך להתווכח, דע את החומר.

אתה צודק .

הנה נתונים מהטבלה שצירפת :

בין השנים 1980-1989 היו 22,647 תאונות עם נפגעים.

בשנת 2005 היו 31,922 תאונות עם נפגעים.

בין השנים 1990 -1999 היה גידול של כמעט פי 2 יחסית לשנות השמונים (40,240).

אני בטוח שהמאזן לגבי השנתיים האחרונות יגדל לצערי.

כשאני מדבר על גידול בכמות תאונות דרכים אני לא מדבר על גידול באוכלוסייה ,בטיחות רכבים ,כבישים ושאר ירקות.

אני מדבר על גידול בכמות תאונות הדרכים מבלי להתייחס לפרמטרים שציינת .

גידול - פרופר .

בברכה

מוטי.

פורסם

אני לא מבין את כל אלו שמנסים להצדיק או לרחם על הנהג הפוגע.(במיוחד senda)

ההגה והכביש זה הכסם שהוא מקבל כדי להאכיל את המשפחה. לכן הוא צריך לשמור על הרשיון ב7 עניים ו4 ידיים, ולא לעשות שום עבירות תנועה.

נסעתי עם נהג מונית ודיברנו על זה שנהגי מוניות, נוהגים כאילו זה הכביש של אבא שלהם, אז הוא אמר לי: אני לא עושה שום דבר מסוכן, למה אם שוטר יקח לי את הרשיון מה אני יעשה?. פה ושם נוסע כדי לקצר זמנים- לא משהו שאלול לפגוע רק לעצבן.

חוץ מזה ראיתם איך הו בא היום לבית המשפט?! מקלל את העיתונאים, יורק... השופט שירחם עליו...(שיתלה את הפטיש)

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אלעד ס, נכון עקרונית צריך לבדוק כל מקרה לגופו (וגם במקרה שלך אני לא יודע עד כמה אני מגבה את העובדה שעשית פרסה ועברת קו הפרדה רצוף. בשביל עניינים כאלה יש גרר. 160 שח עדיפים על סיכון כזה), אבל כשבן אדם רושם שעברה חמורה אחת לשנתיים זה עניין סביר, לא נראה לי שבן אדם כזה צריך להיות על הכביש.

וגם אם הנהג הזה לא היה אשם בתאונה הנ"ל, כמות וחומרת העבירות שאותן הוא ביצע לא מצדיקה את זה שיש לו עדין רשיון.

גם אם דווקא במקרה הזה הוא לא אשם, המדינה לקחה סיכון כשהיא השאירה אותו על הכביש. ואל תשכחו שאם הוא לא היה, התאונה הזאת לא הייתה.

בכל מקרה, רשיון לא היה אמור להיות לו כבר הרבה מאוד זמן

פורסם
מה אתה היית עושה בתור שר התחבורה?

אתם באים אליו בטענות כאילו הוא אשם בהכל אבל תתעוררו אנשים!! רק אנחנו אשמים בזה כולנו צריכים להיות ערניים.

במשך עשרות שנים, שר התחבורה ועוזריו דאגו רק לדבר אחד. לכיס שלהם. אף אחד לא נתן פיתרון אמיתי לתאונות הדרכים וחוץ מלבלבל לכולם את הביצים, לא נעשה דבר.עכשיו אני אשאל אותך, זה באמת הגיוני שדבר כזה יכול לקרות ? האם באמת במשך עשרות שנים לא הוצע אפילו פתרון אחד ואפילו כניסיון ?

בוא אני אשאל אותך שאלה, כמה כבר אתה יכול להיות עירני ? אתה יכול להיות סופר מצטיין, אבל יבוא החרא שבנהגים ויחליט לבצע תמרון מסוכן , ואז אתה יודע מה יכול לקרות.

המשטרה הזו מצחיקה אותי. פתאום נזכרו לבצע דיון חירום. נו באמת, 7 הרוגים בסופ"ש עברו את רף ההרוגים "המותר" ולכן נזכרתם לבצע את דיון החירום שלכם ? אוזלת היד של המשטרה ושל משרד התחבורה/רישוי באים לידי ביטוי במיוחד במקרים כאלה. הבעיה נעוצה גם בבחירות. על אזרחי מדינת ישראל נכפה בשנים האחרונות לבחור כל שני וחמישי ממשלה חדשה, מה שמביא לחוסר יציבות במערכת התחבורה.

בדיוק בשבוע שעבר קיבלתי יריקה ואיומים מנהג מונית בגלל שהערתי לו על שנדחף לנתיב וחסם אותי. לאחר העימות המילולי שלנו, הוא פשוט ברח דרך הנתיב הנגדי וסיכן את הבאים מולו. והוא עוד בן אדם מבוגר. מעניין כמה עבירות הוא צבר ? :x

יקיריי, שימרו על נפשותיכם, כל ההצגה שמשרד התחבורה והמשטרה מנהלים עכשיו היא בסה"כ הצגה, וכמו בכל הצגה, גם הצגה זו עתידה להתסתיים, והצגה חדשה תועלה לאחר מכן.

שיהיה לכולנו נהיגה בטוחה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...