Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הן ללאנוס והן לדני , יש לי שאלה בנושא , רוב הדרייברים לרכב עובדים על העקרון של IB (יש מעטים שישתפרו מתיבה אטומה שאתה יכול להכניס בדלת , אבל זה לא מייצג) , ואם כך , למה באמת אתה חושב שאיטום/בידוד לא יעזור ? הוא הרי מוודא שיש מעין תיבה בחלל הדלת ?

(אני מתכוון כאשר אתה עושה את זה כמו שצריך כלומר בדופן הפנימית והחיצונית גם יחד )

בברכה יהודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד לכולם, ויש המון כבוד , וכן, באמת, רואה אני לנכון לציין את העובדה, ששמעתי ונתקלתי במערכות (ברכבים כמובן) רבות מידי ללא בידוד/איטום, שנשמעו טוב יותר והרבה, מאלה שהיו עם איטום/בידוד.

לכן, המלצתי, קודם כל השקעה במערכת טובה, ורק אחר כך בידוד/איטום.

אם הרכב מקרקש, אז גם בידוד/איטום טוב לא יפתור את הבעיה, אלא יפחית מחומרתה אם בכלל, ולכן יש לשקול את החלפת הרכב. סתם. (או אולי לא ככ סתם.)

(ה זה בעניין החלפת הרכב בלבד)

בברכה

דני

או הו כמה שאני לא מסכים עם הקביעה הזאת :wink:.

כן, גולף מדור רביעי היא בעלת פוטנציאל לאיכות שמע טובה יותר מטויוטה קורולה, אבל בל נשכח שיש לה פח יותר עבה והדלת שלה כמעט אטומה לחלוטין (לאוויר, לא בידוד אקוסטי) כבר מהמפעל.

לעומת זאת, קח שני גולפים זהים, רק שבאחד יש בידוד בדלתות ובשני אין. איפה ישמעו יותר טוב?

מה שאני בא להגיד הוא שתמיד, אבל תמיד בידוד אקוסטי יתרום את השיפור הכי משמעותי בסאונד בעלות זניחה יחסית לעומת שאר חלקי המערכת. ב 500-700 ש"ח (עלות בידוד ממוצעת של שתי דלתות עם דיינמאט אקסטרים) יתקבל השיפור הכי משמעותי במבחן ההשקעה \ תמורה. לתת לרמקול לעבוד בתוך קופסת תהודה מפח משול לפורשה 911 עם גלגלים של סובארו ג'אסטי. אני מקווה שהרעיון הובן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, עם מה אתה לא מסכים? ואבנר, את איזה כל מילה אתה מחזק?

עם/את זה:

שמעתי ונתקלתי במערכות (ברכבים כמובן) רבות מידי ללא בידוד/איטום, שנשמעו טוב יותר והרבה, מאלה שהיו עם איטום/בידוד.

או עם/את זה:

המלצתי, קודם כל השקעה במערכת טובה, ורק אחר כך בידוד/איטום.

שים לב איתמר, וידידי אבנר, עניין האיטום לא נפסל, אלא שציינתי את סדר העדיפות כפי שאני רואה (שומע) אותו לאחר 20 שנות עבודה וניסיון עד לרמת שמיעה וכיווני מערכת כמס' 1!

או עם/את זה:

אם הרכב מקרקש, אז גם בידוד/איטום טוב לא יפתור את הבעיה, אלא יפחית מחומרתה אם בכלל,

שימו לב שניכם וכולכם:

רכב שמקרקש מצירים של מנעולים בדלתות ועוד , לא יעזור כלום, חבל על השקעת האיטום, רעש ישאר .

או עם/את 1/2 ההלצה הזו:

ולכן יש לשקול את החלפת הרכב. סתם. (או אולי לא ככ סתם.)

או עם/את זה:

בברכה דני

עם/את מה בדיוק?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ואם כך , למה באמת אתה חושב שאיטום/בידוד לא יעזור ?

אדגיש את שרשמתי :

המלצתי, קודם כל השקעה במערכת טובה, ורק אחר כך בידוד/איטום.

האיטום אינו קוסם, לא יהפוך סט של פולס, למיד באס של פוקל ולטווטרים של MT23 (למי שאוהב..), אז עזבו שטיות, קודם היחידות המתאימות, ואז ורק אז, שפרו באיטום.

מה שהצעתי זה בעצם שאין טעם להרכיב גלגלים של פורש, לסובארו ג'אסטי , זה מיותר, סתם מוסיף משקל , ואף גורע.

אחד יעדיף גלגלים בלי פורש, אני אעדיף פורש מושלמת בלי גלגלים ..

דרך אגב.. מישהו כאן מוכר גלגלים לפורש ? :wink:

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם אני חושב כמו דני,

בידוד זה דבר חשוב אבל יש לשים לפני את רכיבי המערכת.

כי חוץ מהוופר גם לטוויטר שלא צריך איטום יש חשיבות. ובסט לא משהו הטוויטר יהיה לא משהו.

והרמקול יכול לעבוד בתיבה אטומה אבל הצליל שהרדיו המעפן יתן למגבר המעפן לא יעזרו להרים את הוופר המעפן גם עם הדלת אטומה.

ואיתמר אם תיקח גולף בלי איטום מול גולף עם איטום בטוח שזאת עם האיטום תיקח.

אבל תיקח קורולה עם איטום ורכיבים מעפנים וגולף בלי איטום ורכיבים טובים אני בספק אם הקורולה תיהיה שווה משהו לעומת הגולף

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

הכל זה נורא פשוט.

באמת.

אם יש לך מערכת שהשיפור בה בעקבות איטום שווה את הכסף שתשקיע בו , אז סבבה.

אם לא אז לא.

למשל אם אתה מתכנן לקנות מורל פולס שעלה 600 ש"ח ולבצע איטום ב 900 ש"ח + איזה 300 ש"ח עבודה על האיטום. בערך . אז יצא לך 1800 ש"ח.

השאלה זה האם ב 1500 ש"ח אתה לא יכול לקנות סט טוב יותר ועם התקנה איכותית רק לסט ב300 ש"ח לא תקבל תוצאה יותר טובה.

זה השיקול היחידי לדעתי.

זה כמו שיש אנשים עם מערכת ביתית של 5000 ש"ח ששמים לה כבלים ב 70-80 ש"ח למטר וזה לא עושה להם שום השפעה על המערכת כי היא פיזית לא מסוגלת ליותר.

פורסם

טוב . אני לפחות לא חשבתי שמדובר על מגבר סיני ועל קומפוננט מדבקה , אבל טוב שהבהרת את כוונתך . אולי פשוט מרוב הוויכוח (העצים) לא רואים את מה שפותח התרד' ביקש (היער ). עכשיו הכול הובן

שבת שלום לכולם

בברכה יהודה

פורסם

איטום הפך את המיד של הפולס אצלי לבועט פי כמה ממה שהוא היה, זה שהחלפתי את המיד זה כי חיפשתי יותר, דבר שלא היה ניתן לקבל מהפולס

אך לדעתי איטום הינו מוצר בסיס ברגע שאתה קונה רמקול

נכון שיכול להיות שמעת מערכת מכוונת בלי איטום, ואחת לא מכוונת עם איטום ואז אני מבין

אבל השורה התחתונה שלי היא כזאת

קח מארז מחשב, המלבני האפור ותתקין בו רמקול

וקח מארז מחשב אטום מבפנים בחומר איטום ותשווה תוצאה

איטום הינו הכרחי

ושלב בסיסי וראשוני, רמקול יקר שיהיה מכוון היטב באיטום, ישמע כמו עשרות מונים יותר טוב מאותם כיוונים באותו חלל בלי איטום

עכשיו אני אתייחס נקודתי

ואוסיף: כל מי שרוצה להתקין למשל קומפוננט מורל פולס בדלת ולאטום/לבודד את הדלת , שיעשה זאת.

כמו שאתה זוכר דני אני עשיתי זאת, השיפור לעומת המצב הקודם היה מדהים

במקום להשקיע בפולס ואיטום (שראגמן, זוכר?) להשקיע בקומפוננט לפחות כמורל דוטק למשל, (שלא לדבר על סדרות גבוהות אחרות של מורל ו/או פוקל ו/או שילוב שלהם) ועוד ואף לפני הבידוד, רצוי לדאוג דווקא להגברה סבירה וסאב סביר, אז ורק אז איטום.

איטום מאפשר לך לקבל פרופורציה אמיתית בנוגע לרמקול וליכולתו, המיד לא בועט עד שהוא לא בכלל אטום

ובוא נקצין עד תגובה של תיבה אטומה ופתוחה לסאב שם העניין ברור מאוד

ברגע שיש איטום בדלת באמת נוכל להבדיל במעלות של הרמקול על פני סדרה נמוכה

למה מיותר? כי תמיד מבינים שגם אם האיטום הועיל, אין מנוס מהתקנת קומפוננט איכותי ומתקדם יותר. זה למה .

לא תמיד, זה נכון למשוגעים לעניין אולי, כאלה שמתחילים בזוג שש על תשע ומסיימים בשלושה מגברים סאב קומפוננט בי אמפ ואלפיין בשנתיים, ומהאחוריים נשארו רק צלקות לרכב (זוכר דני?)

איטום לפולס הופך אותם לרמקולים שנותנים הרבה יותר ואף פי כמה יותר ממה שהיו ללא איטום ולכן הרבה לא יחליפו אלא אם הם "חולים" במחלה הזאת

לדעתי כדי לבנות מערכת טובה צריך להתחיל בבסיס, שזה סביבה מתאימה להתקנה, על מנת למצות את האלמנט

נ.ב

אין לי ספק דני כי הוויכוח הזה הוא ויקום הגזר ויכה את הגנן (אני בטוח שאתה תבין את הדוגמא:-D)

פורסם

על מה כל ההתנפלות? על שרשמתי :

המלצתי, קודם כל השקעה במערכת טובה,
ורק אחר כך בידוד/איטום.
על זה?

לא פסלתי איטום, המלצתי על דרך שונה, קודם קומפוננט ואחכ איטום.

ועובדה, רשמת:

איטום הפך את המיד של הפולס אצלי לבועט פי כמה ממה שהוא היה, זה שהחלפתי את המיד זה כי חיפשתי יותר, דבר שלא היה ניתן לקבל מהפולס

אז בוא נדייק, "דבר שלא ניתן היה לקבל מהפולס והאיטום , שניהם ביחד!!

מכאן נובעת הצעתי , ממש מכאן. קודם קומפוננט טוב, אחר כך איטום.

וויכוח? לא , באמת אין טעם לוויכוח, ואם קיים עדיף שיפסק כרגע.

באמת ניתן קודם להתקין קומפוננט זול ומייד איטום , ואז שומעים ומחליטים איך להתקדם? גם שיטה. לא שלי, אבל שיטה .

הדוגמא שהבאת אין לה מקום.

דני

.

עריכה: נמחקה הערה ודוגמה שיתכן ולא היה לה מקום, על אף שאני לא ראיתי זאת כך.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

התנפלות?

איזה התנפלות?

אתה חושב שאני אתנפל ועוד עליך בגלל תגובה בפורום סטריאו?

אני ואתה מכירים לא מעט זמן, ולא רק ממערכות

אני אשמח לראות איפה אתה רואה כאן התנפלות, כי אני הבאתי הצד שלי ואתה את שלך

אני אומר שצריך איטום דבר ראשון

אתה אומר שצריך רק אחרי סט טוב

אבל נראה לי שאני מבין במה מדובר

ויקום הגזר ויכה את הגנן ?

הכוונה הייתה שמהשעות של התרוצצות בין הרגליים שלך במצת אור, למדתי הכל

ועכשיו אני מתווכח איתך כלומר הגזר מתווכח עם מי שגידל אותו

קח דברים בפרופורציה (זו הייתה אפילו מחמאה)

וזו לא פעם ראשונה שאתה חושב שאני "נכנס" בך למרות שאני ממש לא עושה זאת

עריכה: בשורה זו נמחקה תשובתו של אבנר כתגובה לדבריו של דני בהודעה קודמת שנמחקה אף היא.

אם רשמת בצורה כזאת ספקולציה של "אני מתנפל עלייך" והבאת דוגמאות כה קיצוניות

ראוי כי תתנצל באותה צורה

אבל אני מניח כי האשכול ימחק בפתאומיות לאחר שניסת לבזות כאן אדם שעומד ועמד לימינך

מותר להודות בטעות ואו אי הבנה

נ.ב

הדוגמא הנ"ל אינה מביעה ולו טיפת כבוד כלפי מנהל בפורום, כל שכן כלפי איש מקצוע שמביע דיעה לטובת כלל חברי הפורום גם אם היא נוגדת את דעתך ואחרים נוספים, כל שכן אחד שעזר לך בעבר לא מעט, וזה חבל, לדעתי גם מיותר.

דוגמא זאת מציגה כפי שאני רואה זאת, יהירות והתנשאות.

אני לא מכבד אותך כי אתה מנהל, אני לא מכבד אותך כי אתה בעל מקצוע אני מכבד אנשים כי הם בני אדם

פורסם

באם מישהו נפגע באופן כלשהו מדברי (ואינני חושב שיש סיבה לזאת), אני הראשון להתנצל מעומק ליבי.

"לבזות אדם שעומד ועמד לימיני?" ממש לא, כפי שאני רואה זאת, נראה שהדבר ממש הפוך אם כי הפכת אותו ל " Light "

בהתחלה הגזר "מכה", פתאום הוא רק מתווכח.

בכל אופן, יתכן שחוש ההומור שלך מוצלח ומחודד לעיתים מעבר להבנתי. או שהוא אולי לא.

נראה שסהכ, דברים מיושרים, היינו, ונשאר חברים.

דני

.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצטער חבריי אבל גם אני מסכים עם מה שדני כתב.

איטום הוא אכן דבר מועיל וחשוב, אבל לא יותר חשוב מהרכיבים עצמם.

כאשר מתכננים מערכת, נדרש מכך תכנון נכון של תקציב.

במידה ויש מקום בתקציב לאיטום אז מה טוב, אבל אין מנוס!, ההשקעה הקודמת לכל היא השקעה באלמנטים טובים יותר והגברה טובה יותר ומשם גם ההשקעה בהתקנה נכונה ומקצועית.

שום איטום שבעולם לא יהפוך פולס או טמפו לאילייט.

שום איטום שבעולם לא יהפוך את האנרג'י של הרץ למילה'.

אני אמליץ לשהקיע תמיד בHU טוב, באקססוריז כמו מעבד צלילים או אקולייזר גרפי מאשר קודם כל באיטום.

כי סט רמקולים טוב, תמיד יחזיר את ההשקעה, כנ"ל גם מגברים טובים שהם בד"כ לכל החיים.

לעומת זאת, איטום תמיד אפשר להוסיף ואם מדובר על מערכת ברמה גבוהה אזי איטום יתן שיפור לסאונד .

אבל להשקיע איטום על סטים זולים שמראש הסאונד שלהם הוא לא נכון,לא מדוייק לא אמיתי זה מיותר!.

את הסט הפשוט בכל מקרה ידרוש שדרוג.!

אני מזכיר לכם שגם אצלי ברכב אז בסקודה הייתה מערכת די פשוטה, אך נכונה מאוד בסאונד שלה.

שעדיף היה להשקיע את התקציב בבניה נכונה למידבאסים, בבניה נכונה של טוויטרים בקורות ,בהתקנה מקצועית ובשדרוג האלטרנטור והמצבר ומערכת החשמל.

באקולייזר וקרוס שישנה את אופי הסאונד בצורה טובה יותר.

והתוצאה דיברה בעד עצמה.

איטום זה דבר נכון לעשות אך הוא לא בגדר חובה, הוא לא פתרון קסם לשום דבר.

תתעלו את התקציב לעבר אקולייזר גרפי טוב שיתן שיפור עצום בסאונד לעומת השיפור של איטום באותו תקציב.

בסופו של יום כל הנושא של סטריאו לרכב מתבסס על דבר אחד---> תקציב!.

כסף זה שם המשחק, ואם יש עודף תקציב תשקיעו אותו על איטום, אם אין כזה אזי להשקיע בשאר הדברים שציינתי.

under construction..

פורסם

אף אחד לא מדבר על להוציא מהרכיב יותר ממה שהוא שווה

הכוונה היא שעל מנת למצות אלמנט, וכל אלמנט שיהיה, יש לבצע איטום (אלא אם הוא לא צריך לעבוד בחלל סגור או צריךף לעבוד עם וויברציות של מתכת)

כמו שכולם יודעים שמתקינים רמקול אסור שיהיו מתחתיו פתחי אוויר בעזרת טבעות התאמה, אני אומר שצריך איטום כבסיס להתקנת רמקול אחרת זה ממש לא משנה כמה יעלה הסט החדש שלך או כמה הוא טוב

אבל בטח לא התכוונתי שהופכים פולס לסופרימו

או משהו אחר

העניין הוא שאנשים מוצאים כסף על סטים מובחרים שהם אפילו לא יודעים מה הסטים ה"זולים" יכולים לעשות באמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...