Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לרכוש סובארו b4 , ונפגשתי עם בן אדם, שמוכר אחת, נראית במצב טוב חוץ ממכות קטנות שניתן לסדר, הדילמה שלי היא כזאת, האוטו יד שניה, היד ראשונה הייתה של השכרה, לטענתו של איזה איש מעיריית ירושלים שהוא היה הנהג היחיד של האוטו, עשה עליה 25 אלף ק"מ ואז הוא קנה את האוטו ונסע את שאר הק"מ שהאוטו עבר(האוטו נסע 87 אלף ק"מ).

ובגלל זה שהאוטו היה יד ראשונה השכרה, והק"מ קצת גבוה לשנה הצלחנו לרדת איתו ל 85 אלף שקל(המחירון של האוטו 113).

הוא אומר שהוא מאוד לחוץ לכסף כי הוא בדיוק בתהליך של קניית דירה ובגלל זה הוא צריך את הכסף, האוטו טופל מהתחלה במוסך מרכזי סובארו והאוטו עדיין באחריות, אז ככה שהוא אומר שנכנס לבדיקה וכל ריג'קטים שיהיו לאוטו, למרות שהוא לא מאמין שיהיה משהו מיוחד, ישר נלך איתו ביחד לסובארו והם יתוקנו. והשלדה כמובן נקיה לחלוטין, האוטו לא עבר צבע או תיקוני צבע חוץ משני טמבונים שנצבעו בגלל קוסמטיקה.

מה אתם אומרים? זה נשמע כמו עסקה טובה, כי אני יקבל את האוטו ב30 אלף ש"ח מתחת למחירון שזה המון.

ומצד שני, מצאתי גם את אותו הרכב, פה במגרש מכובד בראשון לציון, שמה הם מוכנים לתת לי את הרכב ב95 אלף ש"ח ( 10 אלף ש"ח יותר מהעסקה הקודמת), אבל האוטו עבר 100 אלף ק"מ והוא יד ראשונה, לא מהשכרה אלה מליסינג, וגם פה יש כמה תיקוני צבע קטנים שצריך לסדר.

גם בעסקה הזאת מתחייבים לחלוטין בבדיקה, כל תקלה שיוצאת בבדיקה, תתוקן במוסך סובארו.

ההבדל המהותי בין שתי העסקאות הוא זה שבעסקה הראשונה הרכב יש שניה, והיד הראשונה שלו הייתה השכרה, והעסקה השניה האוטו יד ראשונה, מליסינג.

אני באמת מתלבט ובדילמה, לא יודע מה לעשות.

מה אתם מייעצים? מצד אחד, מפתה לקנות רכב ב85 אלף שקל, שהמחירון שלו 113 אלף ש"ח, ולא בגלל שהשאסי פגוע, או המנוע או הגיר בעייתים או משהו כזה, רק בגלל שהאוטו כבר 87 אלף ק"מ והיד ראשונה הייתה השכרה.

כמה אחוז נהוג להוריד על רכב שהיה בעבר שייך לחברת השכרה?

ייעצו לי בבקשה...

פורסם

היי

אני אישית לא היתי קונה מהשכרה, אבל, 30 מתחת למחירון.....זו דילמה.

בכל אופן כשלעצמו זהו רכב פנטסטי, צריך ללכת למוסך מרכזי ולבדוק את כל הטיפולים,לאמת את הק"מ עם הטיפולים , בנוסף לא לפסוע על בדיקה במכון בדיקה.

85 אלף , לפי דעתי האישית - מחיר טוב לרכב מצויין.

פורסם

זה גם מה שאני חושב, 30 אלף מתחת למחירון זה חתיכת סכום.

יש למישהו חוות דעת על הרכב בשנים האלו? עם ה138 כ"ס? נסעתי על הרכב והוא הרגיש לי טוב, אבל שוב, המנוע לא קצת חלש למשקל של הרכב?

לא כי הרגשתי שהאוטו לא חזק מספיק, סתם תוהה...

ואם עוד אנשים יוכלו לייעץ לי, זה יעזור, תודה.

פורסם
זה גם מה שאני חושב, 30 אלף מתחת למחירון זה חתיכת סכום.

יש למישהו חוות דעת על הרכב בשנים האלו? עם ה138 כ"ס? נסעתי על הרכב והוא הרגיש לי טוב, אבל שוב, המנוע לא קצת חלש למשקל של הרכב?

לא כי הרגשתי שהאוטו לא חזק מספיק, סתם תוהה...

ואם עוד אנשים יוכלו לייעץ לי, זה יעזור, תודה.

אם יש לך תקציב של עוד כמה אלפי שקלים בשביל דגם 2006 ,לך על זה. מדובר בשיפור 20% כ"ס וגם כמה שינויים קוסמטיים קטנים (שני מפלטים, חזית קצת שונה..)

פורסם

מכוניות מהשכרה/ליסינג/חברה עדיף לא לקנות (אלא אם אתה מאוד מסונוור מההורדה במחיר...).

בקניית רכב מאדם פרטי יש סיכון מסויים.

אם אתה רוצה רכב משומש עם מינימום סיכונים נסה בטרייד-אין של החברה כאשר הרכב המדובר היה פרטי. ככה תקבל אחריות על הרכב, וסביר שהרכב יהיה במצב טוב, אחרת החברה לא היתה לוקחת אותו.

ועד כמה שידוע לי, אתה משלם מחיר מחירון (ויתכן שתוכל אפילו להתווכח על המחיר). הבעלים הקודמים מוכר בדרך כלל את הרכב לחברה מתחת למחירון, וזה מממן את רווחי החברה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

זה נכון שמסוכן לקנות רכב מליסינג/השכרה ואני מאלו שבחיים לא ישקלו לעשות כזה דבר, אבל ויש פה אבל גדול, המוכר אומר שהרכב במצב מצויין ושאם יש איזשהם דברים שצריך לסדק, הוא מוכן לקחת את האוטו איתך לסובארו.

נכון שהאדם נשמע יותר מדי נחמד, אבל יש גם כאלו, אנשים הגונים שרוצים למכור את הרכב שלהם בהגינות ולא לרמות אף אחד. אני, למשל, גם כזה. אני יודע שאני גם ארצה שהרכב הבא שאני אקנה יהיה מבעלים אמינים ושאני אקבל את אותו יחס.

בקיצור, אם אתה מחליט שאתה הולך על זה, קח את הרכב לבדיקה במכוון די רחוק מהאיזור שהבעלים גר ותחשוב על זה.

תזכור שלמרות שהרכב די חדש, הוא עבר כבר 100,000 קילומטרים, שזה לא מעט, אבל בכלל לא הרבה לסובארו שמורה.

בהצלחה.

פורסם

העסקה השניה- הסובארו שהיא יד ראשונה מליסינג, מאה אלף ק"מ ב95 אלף ש"ח כבר לא אקטואלית כי הרכב נמכר.

אז ככה שאני עדיין בהתלבטות בקשר לעסקה הראשונה- סובארו בי 4 שנת 2005י ד שניה(ראשונה השכרה) שמורה בסך הכל חוץ ממכות פח קטנות ומציקות שניתן לסדר, מטופלת בסובארו, ועברה 87 אלף ק"מ ב85 אלף ש"ח, עוד אנשים רוצים לייעץ לי?

כי אני ממש מתלבט..

נוספה לי עוד אפשרות, סובארו ב4 שנת 2004 שמורה מאוד, גם מכנית וגם מבחינה קוסמטית, עברה רק 54 אלף ק"מ, יד שניה פרטית, אבל היד הראשונה הייתה שייכת לעמותת יד ושם, הרכב היה שייך למנכ"ל לפי מה שהבנתי.

דורשים עליה 90 אלף ש"ח.

כמה נהוג להוריד במחירון על רכב שהיה בעבר שייך לעמותה? על מה מורידים יותר, השכרה או עמותה?

ובכלל, מה יותר כדאי? כי זה מעצבן לחשוב, לשלם יותר כסף על אותו רכב שהוא שנה פחות, אפילו שהוא יותר שמור מבחינה קוסמטית מהסובארו מההשכרה, כי קוסמטית אפשר לתקן, ובמחיר שאני אקבל אותה, יש מקום לבצע תיקונים קטנים שנדרשים.

ושוב, יש למישהו חוות דעת על הרכב הזה מהשנים האלו?( שנת 2004-2005) עם המנוע 138 כ"ס.

כי אם אני יתאמץ אני אוכל לקנות את הסובארו בי 4 שבת 2006, שכבר מגיעה עם מנוע בעל 165 כ"ס.

אבל השאלה כמה ההבדלים משמעותיים וכדאיים מבחינה כלכלית, כי אם אני כן אלך על אחת מהעסקאות שהצגתי, אני יצטרך להוסיף בין 30-40 אלף ש"ח כדי לקנות את ה2006.

כי בסך הכל, אני עדיין ילד, חייל, נראה לכם שכדאי להסתפק בסובארו בי 4 מהשנים 2004-2005 עם המנוע הפחות חזק?

או שכדאי להתאמץ עוד קצת ולקנות כבר את ה2006 עם המנוע היותר חזק, וההבדלים הם משמעותיים, כדאיים, וזה רכב פשוט הרבה יותר טוב ומהנה לנהיגה?

פורסם

הכל תלוי, אם אתה מתכוון להחזיק ברכב הרבה זמן (4-5 שנים+), אין יותר מדי עניין להסתכל על השכרה\לא השכרה.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב תקופה קצרה יחסית, אז זה הופך לפקטור משמעותי יותר.

בקשר לשנתון ולכח - שיקול שלך, שווה לך להוסיף עוד כסף בשביל עוד 25 כ"ס (וזה הרבה!)?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
השאלה אם זה כדאי ומשמעותי כדי להוסיף עוד 35 אלף ש"ח?

העסקה של ה"השכרה לשעבר" נשמעת טוב. צריך לבדוק מחירון של הרכב ותאונות (יש חשש במחיר כזה).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המחירון של הרכב 113 אלף ש"ח, והרכב לא עבר שום תאונות, נצבעו רק שני טמבונים בשביל קוסמטיקה.

בכל מקרה יום שישי קבענו לבדיקה, ונדע בדיוק.

פורסם

הבדיקה נדחתה למחר, אני מתייעץ שוב כי אני לא סגור על עצמי.

אני חייל, עוד מעט בן 20. לדעתם סובארו בי 4 שנת 2005 תספיק לי מבחינת איכות הרכב והמנוע?( במחיר מצוין, 85 אלף ש"ח במקום מחירון 113 אלף ש"ח)

או שכדאי להשקיע ולהתאמץ עוד קצת ולקנות סובארו בי 4 שנת 2006 בסביבות ה120 אלף ש"ח?(מחירון 127 אלף ש"ח)

ההבדל הכי משמעותי בין השנים האלו, הוא המנוע שב2005 רק עם 138 כ"ס וב2006 זה כבר 165 כ"ס.

אני מפחד לקנות את ה2005 ועוד חודש בערך להתחרט שלא קניתי שנת 2006, אם אני ארגיש שהרכב חלש וכבד מידי.

נסעתי על הרכב והוא הרגיש לי בסדר, אבל אני לא יודע איך אני ארגיש עוד חודש, חודשיים.

יש לאח שלי מאזדה 6 שנת 2004, והרכב באמת מרגיש מצוין ונוסע מצוין, מכל הבחינות, גם מבחינת המנוע, ואם הסובארו ב4 שנת 2005 היא קרובה למאזדה אני אהיה יותר ממרוצה.

שורה תחתונה- מה אתם ממליצים לי? לחכות עוד איזה 5 חודשים בערך כדי להשיג כסף ל2006? או שגם ה2005 תספיק לי, במיוחד עם המחיר המצוין שאני מקבל את הרכב.

תודה.

פורסם

אני מפרסם את תוצאות הבדיקה, תנו את דעתכם בבקשה על מצב האוטו.

1.מנוע2.מערכת קירור.3.מערכת דלק.מערכת הצתה.

בלאי פנימי במנוע, דליפות לחץ בנינות בצילינדרים,רעש מערכת שסתומים,לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה,להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן,דרוש טיפול תקופתי,לנקות מערכת קירור,קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים,מערכת הזרקת דלק לא נבדקה.

5מערכת פליטה- תקין.

6.סרן קדמי ומערכת הגוי- לתקן זוויות היגוי,שחיקת צמיגים.

7.קפיצים-תקין.

8.שלדת מרכב

לקויים בעלי משמעות נמוכה-פגיעות פח.

9.מערכת בלמים- לפרק גלגלים ולבדוק.

10.צמיגים- צמיגים במצב בינוני.

11. מערכת תאורה, כולל מצבר- מצבר מקורי, אין תאריך על המצבר.

12. העברת כח-חופש ונקישות בציריות,חופש צלבים, נזילת שמן תיבת הילוכים,שמן כהה, בלאי דסקיות הילוכים,נקישה בשילוב הילוכים, נזילת שמן בדפרנציאל.

13. מחוונים- תקין.

14.הערות כלליות- מזגן לא נבדק(אני בדקתי, תקין), אין אחריות לגיר אוטומט, אין אחריות למערכת אלקטרונית, אין אחריות לכריות אויר.

בשורה תחתונה הבוחן אמר שאין משהו מיוחד ברכב, רק נזילת שמן בגיר, נראה כמו איזה גומיה, וזהו.

אז מה זה כל ההערות שנרשמו? משהו רציני? או כיסוי תחת?

דרך אגב-הרכב עשה 87 אלף ק"מ.

פורסם
אני מפרסם את תוצאות הבדיקה, תנו את דעתכם בבקשה על מצב האוטו.

1.מנוע2.מערכת קירור.3.מערכת דלק.מערכת הצתה.

בלאי פנימי במנוע, דליפות לחץ בנינות בצילינדרים,רעש מערכת שסתומים,לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה,להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן,דרוש טיפול תקופתי,לנקות מערכת קירור,קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים,מערכת הזרקת דלק לא נבדקה.

כותבים את זה בכל בדיקה

5מערכת פליטה- תקין.

6.סרן קדמי ומערכת הגוי- לתקן זוויות היגוי,שחיקת צמיגים.

כיוון פרונט

7.קפיצים-תקין.

8.שלדת מרכב

לקויים בעלי משמעות נמוכה-פגיעות פח.

הכי חשוב שאין מעיכות בשלדה

9.מערכת בלמים- לפרק גלגלים ולבדוק.

10.צמיגים- צמיגים במצב בינוני.

11. מערכת תאורה, כולל מצבר- מצבר מקורי, אין תאריך על המצבר.

12. העברת כח-חופש ונקישות בציריות,חופש צלבים, נזילת שמן תיבת הילוכים,שמן כהה, בלאי דסקיות הילוכים,נקישה בשילוב הילוכים, נזילת שמן בדפרנציאל.

13. מחוונים- תקין.

14.הערות כלליות- מזגן לא נבדק(אני בדקתי, תקין), אין אחריות לגיר אוטומט, אין אחריות למערכת אלקטרונית, אין אחריות לכריות אויר.

בשורה תחתונה הבוחן אמר שאין משהו מיוחד ברכב, רק נזילת שמן בגיר, נראה כמו איזה גומיה, וזהו.

אז מה זה כל ההערות שנרשמו? משהו רציני? או כיסוי תחת?

דרך אגב-הרכב עשה 87 אלף ק"מ.

בשורה התחתונה .. מכוני הבדיקה רוצים לכסות את התחת מבחינת התוצאה לכן גם כשהרכב במצב שהוא יותר מטוב לא ייתנו לך דף נקי מהערות. בלוף אחד גדול. ובסוף הם לא נותנים אחריות על שום מכלול.. בולשיט.

תיגש למוסך סובארו - תחבר אותו למחשב, תראה שכל החיישנים בסדר. אם כך תחליף גומיות ל ארבעת הצריות (ובכך תבטיח שהם יעבדו עוד המון זמן), תעשה כיוון פרונט, תראה מה הסיפור של נזילת השמן וזה. קיבלת הנחה ענקית ובאלפיים ש"ח תתקן את הכל.

לדעתי קיבלת את הרכב במחיר מצחיק - ולהזכירך אלפי מכוניות מליסינג שנמכרת בהנחה נמוכה בהרבה לא מציגות נתוני בדיקה טובים יותר.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...