Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אימפרזה 2007 וקיבלתי ביחד עם הרכב רדיו דיסק פנסוניק נחמד(אין לי מושג איזה דגם)

יש לי מערכת שכוללת מגבר מאק אודיו 4200

קומפוננט דוטק אוביישן עם טוויטרים אמ טי 22

וסאב פניקס גולד אוקטן אר 12

אני מרגיש שהמערכת לא מנוצלת כמו שצריך ואני חושב שזה בגלל הרדיו דיסק,זה שאין לו כיווינים מקצועיים וחיתוכים

אלה יש לו רק טרבל ובאס.

אני מחפש משהו יותר רציני שיהיה עם כיוונים ואיכותי ורצוי שיקרא אמ פי 3 ויהיה בעל 2 יציאות ומעלה למגברים

התקציב הוא 1000 ש"ח אין לי בעיה לקנות יד שניה בתנאי שהרדיו דיסק יהיה איכותי, אתם יכולים אפילו להמליץ לי על רדיו דיסקים שמוכרים פה בפורום,תודה רבה רבה לעוזרים :-P

פורסם

בדרך כלל אנשים שומרים על ה-HU לכן אני ממליץ ללכת על יד-2,

יש לך את זה שבקישור פה מהפורום מכירה קניה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=163173

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=378195

(בדוק לגבי אחריות)

שים לב שסיומת 50 בדגמי פיוניר אומר שזה מכשיר שניקנה בארץ ומתאים לתדרי הרדיו בארץ.

המלצה שניה מעבר לתקציב שלך אבל כדאי לבדוק שוב את המחיר ולהילחץ קצת,

מכשיר זה לדעתי עדיף על הפיוניר שלמעלה אך מגיע ללא אחריות (כך בחשבון).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=160767

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=152723

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם
בדרך כלל אנשים שומרים על ה-HU לכן אני ממליץ ללכת על יד-2,

יש לך את זה שבקישור פה מהפורום מכירה קניה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=163173

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=378195

(בדוק לגבי אחריות)

שים לב שסיומת 50 בדגמי פיוניר אומר שזה מכשיר שניקנה בארץ ומתאים לתדרי הרדיו בארץ.

המלצה שניה מעבר לתקציב שלך אבל כדאי לבדוק שוב את המחיר ולהילחץ קצת,

מכשיר זה לדעתי עדיף על הפיוניר שלמעלה אך מגיע ללא אחריות (כך בחשבון).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=160767

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=152723

לא מדוייק הקטע של הפיוניר וקפיצות התדר...

כבר בערך שנתיים פיוניר מייצרת המון דגמים שתומכים בשינוי מובנה של הקפיצה ולכן גם הדגמים האלו יתאימו לארץ...

בקשר לשאלה:

ברוב הדגמים הבינוניים ובכל דגמי ההי אנד של פיוניר יש חיתוכים מלאים על פי כמעט כל פרמטר אפשרי (לי יש את ה6900, ויש בו חיתוכים שאני לא ממש מבין אפילו אחרי שלושה חודשים....)

הערת מינהל המערכת:

אין צורך בשימוש בנקודות האלה: ...... זה לא צ'אט כאן. תודה.

פורסם

בדקתי וזה הדגם של הרדיו דיסק שלי cq-c1425n

חיפשתי ולא מצאתי עליו פרטים,יש למישהו מושג כמה הוא עולה בארץ הקודש?

ואיך הוא בהשוואה לפיוניר 6850 ? יהיה הבדל מבחינת איכות?

פורסם

אני לא חושב שהבעיה שלך היא ברדיודיסק בכלל. גם אם תשפר את הרדיודיסק לפיוניר חדש, אל תצפה לניסים ונפלאות. הHU שלך לא כזה גרוע, PANASONIC גם הבסיסיים, מוציאים אות יפה מאוד. עד כמה שהבנתי, מאתרים בהונגרית :S, זהו מודל חדש של פנסוניק.

יש לך רכיבים טובים מאוד, ואין סיבה שלא ישמעו בהם טוב. חיתוכים ברדיודיסק לא משנים סדרי עולם. המערכת שלך צריכה להיות מכוונת בלי קשר לרדיודיסק, נכון שלפעמים במערכים מתוחכים וגם לא כאלה מתוחכמים נעזרים ב HU לכיוונים.

בכל מקרה אם הרכיבים תקינים, אין סיבה שלא ישמעו אצלך טוב. מי התקין את המערכת ומי כיוון אותה? כל מה שאפשר לעשות בHU, אפשר לעשות גם ב CROSS של המגבר (עוד פעם עד גבול תחכום מסוים).

גם בקלריון שלי, אין שום חיתוכים במכשיר עצמו ויש שליטה על הבאס והטרבל בלבד, ועדיין המערכת נשמעת טוב מאוד, עם חיתוכים במגבר בלבד. כדאי שתבדוק את הכיוונים או תלך למתקין שיסדר לך, או תגיע לאחד המפגשים, ותנסה למצוא מישהו נחמד שמבין בזה ויוכל לעזור לך.

עוד דבר, אני לא כל כך מבין את הבעיה, למה אתה מתכוון "לא מנוצלת מספיק"? למה אתה משווה, ומה בדיוק הציפיות שלך?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

יש לבדוק את ההתקנה הפאזות והכיוונים. אם יש בעיה, הרי שהיא נעוצה באחד מאלה.

לשפר תמיד אפשר, השאלה האם בוצע אבחון ראוי נכון ומקצועי לשאלה האם יש צורך בשידרוג, או בסהכ בתיקון הקיים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא חושב שהבעיה שלך היא ברדיודיסק בכלל. גם אם תשפר את הרדיודיסק לפיוניר חדש, אל תצפה לניסים ונפלאות. הHU שלך לא כזה גרוע, PANASONIC גם הבסיסיים, מוציאים אות יפה מאוד. עד כמה שהבנתי, מאתרים בהונגרית :S, זהו מודל חדש של פנסוניק. מסכים בהחלט

יש לך רכיבים טובים מאוד, ואין סיבה שלא ישמעו בהם טוב. חיתוכים ברדיודיסק לא משנים סדרי עולם. המערכת שלך צריכה להיות מכוונת בלי קשר לרדיודיסק, נכון שלפעמים במערכים מתוחכים וגם לא כאלה מתוחכמים נעזרים ב HU לכיוונים. נכון . אני גם חושב שיש כאן אינפלציה של חשיבות לחיתוכים ולפיצ'רים שיש לר"ד . אני לא חושב שכול החברה כאן משתמשים בבי אמפינג , ואז אין שום ערך לחיתוכים . וגם אלו שכן , אני כמעט בטוח שלא כ"כ מבינים כיצד להשתמש בחיתוכים כמו שצריך . (צריך המון נסיון בשמיעת סוגי רמקולים שונים ע"מ להבין מתי בדיוק אתה מקבל עקומת הענות שטוחה יחסית ע" החיתוכים וגם אז צריך להחליט באיזה סלופ , ע"מ לפצות על בעיות ספיציפיות ברכב ובדרייברים ) יש לי המון נסיון בשמיעת רמקולים היי אנד , ואני יודע אינסטינקטיבית מה זה רמקול טוב ומה לא , ועדיין אני אצטרך כנראה עזרה ממקצוען לכווין את זה כמו שצריך. אז אישית אני לא מאמין שרוב חברי הפורום יכולים לעשות זאת יותר טוב ממני (אני מוכן להתבדות)

עוד דבר, אני לא כל כך מבין את הבעיה, למה אתה מתכוון "לא מנוצלת מספיק"? למה אתה משווה, ומה בדיוק הציפיות שלך? כן . גם אני שואל את אותה שאלה .

יואב

אני חושב שאתה צריך לנסות להבין מה הבעיה ולבדוק התקנה . בשביל שר"ד יעזור לך אתה צריך לעלות מדרגה די תלולה , וזה אומר לפחות אלפיין 9855 או משהו בסגנון . כי הדברים הפשוטים של פאנאסוניק/פיוניר לא ממש יתנו לך שידרוג כזה בסאונד שישנה את כול חווית השמיעה שלך

בברכה יהודה

פורסם

אני משווה אותה למערכת קודמת שהייתה לי שהייתה פחות טובה

המגבר שהיה לי הוא גי בי אל 75.4 עכשיו יש לי מאק אודיו 4200

קומפ היה לי דוטק עכשיו דוטק אוביישן עם אמ טי 22

סאב קיקר סי12 עכשיו פניקס גולד אוקטן אר 12

והרכב היה מאזדה 3 (רדיו דיסק מקורי) עכשיו יש אימפרזה עם הפנאסוניק

ותאמת חשבתי שהאיכות והווליום יעלו,יש שינוי קטנטן אני ציפיתי ליותר.

בכל מקרה בלי קשר לזה שיפור,יש לי קונה לרדיו דיסק ואמרתי למה לא למכור ולקנות אחד יותר טוב בתוספת קטנה?

בגלל זה אני גם שאול כמה בערך הוא עולה כי חושב למכור אותו ב500 ש"ח

עוד משהו שיש לי איתו קצת בעיה שבגלל שהרמקולים בדלתות האחוריות מנותקים יש בעיה שמקדימה שומעים כמו שצריך

אבל מאחור שומעים הרבה פחות טוב והסאב ממש מישתלת על כל הסאונד,באיזה דרך הכי טובה לפתור את הבעיה הזאת(בלי מגבר נוסף)?

פורסם

מבחינת מגבר, אני חושב ששני אלה הם בערך באותה רמה, אין מה לצפות להבדלים דרסטיים.

קומפוננט - בין הדוטק לדוטק אוביישן, גם כן הבדלים מינוריים, הטוויטר כן אמור לשנות

סאב - לי יש את אוקטן ZR, אני מאוד מרוצה ממנו. ה C12 הוא באותה רמת מחירים עם אופי טיפה שונה, פה ההבדל הוא בטעמך האישי, לדעתי.

HU - אמנם יש הבדל בין רדיו דיסק מקורי (מובנה) לHU חיצוני של PANASONIC, אבל גם כן לא נראה לי שההבדל אמור להיות שמיים וארץ. שינוי בווליום, תלוי במגבר, אך כפי שציינתי ההבדל בין המגברים שציינת אינם משמעותיים.

לגבי מכירת ה HU. תראה אם זה שווה. לא בטוח שבתוספת מינימאלית תצליח לשפר בהרבה. כפי שנאמר לך לעיל, רק שיפור משמעותי (לעלות ליגה) יביא לשינוי. כלומר, תוספת של כ 300 400 ש"ח לא תביא לשיפור ניכר. יש לך HU בסיסי ממוצע שנותן תוצאות ממוצעות בטח, יחסית למכשירים באותה רמת מחיר.

שמיעה מאחורה - למה כל כך חשוב לך שישמעו טוב מאחורה, אתה דואג לנוסעים שלך? אם אתה הנהג והבמה הקדמית שלך נשמעת לך טוב, והסאב שולח בסים בכיוון ברצוי - אז זה מכוון טוב ונכון.

בכל מקרה - אם אתה רוצה סאונד נוסף מאחור, הפתרון הרגיל והפשוט - חיבור 6X9 או 6.5 בהגברה מה הHU

יואב

יואב :arrow:

פורסם

נראה שכיוונים ראויים ובלבד שאין טעויות התקנה, היו משנות את שביעות רצונך.

זו הבעיה בשידרוגים . גם אם התקנה ראויה ואף ראויה עד מאוד, בודדים המקרים שיש את ה"טאץ' " האחרון הנדרש ,והבלתי מתפשר לקבלת האיכות המצופה, האפשרית , והנדרשת, כל שכן, מתבקשת.

אם אתה מאיזור חיפה, אני מוכן לשמוע את הרכב ולאבחן את הבעיה, /לכוון.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הבנתי ,בסך הכל אתם אומרים שזה עיניין של כיוונים

אני מהדרום ככה שזה יהיה בעיה להגיע אליך דני אבל אני מעריך את ההזמנה תודה רבה

אני יחכה למפגש סאונד בקיריית גת.

תודה רבה רבה לכם על העזרה!

• תוכן חדש...