Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, הכוונה לזה שהגיר ברצפת הרכב ולא על ההגה - מה שגורם לאפשרות שלו להיות ידני יותר סבירה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמריקאיות עם גיר ידיני היו נפוצות עד שנות השבעים.

אני למדתי נהיגה על פלימוט ואליאנט 64 ידני.

בשעתו כמעט קניתי ואליאנט משנת יצור 1970 עם גיר ידני.

כמובן שבשנות החמישים והשישים היו הרבה מאוד, אם לא רוב המכוניות האמריקאיות, עם גיר ידני רגיל ליד ההגה.

תיבת ההילוכים האוטומטית בצורה שאנו מכירים אותה הותקנה לראשונה באולדסמוביל 1936 זו היתה תיבה מסוג הידרומטיק עם 4 מהירויות קדמיות ואחת אחורית. שנה לאחר מכן הותקנה תיבת ההילוכים האוטומטית בקדילאק.

אגב סדר ההילוכים המוכר לנו PRNDL נקבע רק בסוף שנות החמישים. בתחילה לא היה P ובחניה היו משאירים את הרכב בR ואז היתה נכנסת לפעולה שן שמנעה את סיבוב ציר תיבת ההילוכים.

אצלי בקדליאק 1956 סדר ההילוכים PND1LR כלומר הרברס הוא במקום מאוד מסוכן משתי בחינות: האחת ניתן בקלות לשלב את תיבת ההילוכים בטעות לרברס במקום ל L; והשניה מקום ה R הוא בדיוק היכן שמהלך ראשון נמצא בגיר ידני; וכך לא פעם מי שעבר לתיבה אוטומטית והגיע לרמזור היה באופן איסטקטיבי מכניס את הרכב ל"ראשון" אבל למעשה היה ב R וכשהרמזור התחלף והוא נתן גז הוא התנגש ברכב שמאחוריו.

לאחר מלחמת העולם החלו להופיע מספר סוגי תיבות אוטומטיות נוספות גם של GM וגם של פורד. קרייזלר קצת איחרה והציגה תיבה אוטומטית רק בתחילת שנות החמישים.

במקום תיבה אוטומטית היה לקרייזלר גיר "חצי אוטומטי" עם "היל-הולדר" שאיפשר להחליף הילוכים בין שני לשלישי ללא קלצ'. בזינוק בעליה לא היה צורך לשחק בין הקלצ', המעצור והגז. הרכב היה עומד בעליה עד לשחרור הקלצ' ומתן גז ללא צורך ב"זינוק בעליה" כלומר, במשיכת מעצור יד או לחיצה על דוושת המעצור מתן גז ושחרור הקלצ' בהתאמה.

תחילה היו תיבות ההילוכים של GM מסוגים שונים בכל דיבזיה.

בשברולט וביואיק היתה תיבה אוטומטית עם שתי מהירויות קדמיות ואחת אחורית.

באולדסמוביל היו גם שתי מהירויות וגם 4 מהירויות.

החל מ 1954 כל הקדילאקים נמכרו עם תיבה אוטומטית. (היו מספר קדילאקים בודדים שיוצרו עם גיר ידני לפי הזמנה).

בשנות השישים כל תיבות ההילוכים של GM היו עם שלוש מהירויות והיו זהות.

אבל עדיין רוב המכוניות היו ידניות. היו הרבה שברולט אימפלה ובל אייר ידנים שלא לדבר על לארק.

תיבה אוטומטית עדין נחשבה בעיני רבים כלא אמינה ומסוכנת...

באמצע שנות השבעים יצגתי במשפט נכה שברשיון הנהיגה שלו היה כתוב שהוא צריך "מגנון נכים ידני". המסכן קנה אוטו אוטומטי והיתה לו תאונה. השופט אמר שזה ברור כי תיבת ההילוכים האוטומטית אשמה כי היא "מחליטה לבד" מתי לנסוע ולכן היתה תאונה...

בו ביום לקחתי את השופט לסיבוב ברכב אוטומטי "מסוכן" (אופל קדט GT שנת יצור 72 מנוע 1600) ולא היה קל לשכנע אותו כי זה לא דבר מסוכן...

החל משנות השבעים התיבה האוטומטית הפכה להיות השולטת אולם גם לארץ המשיכו להגיע מכוניות אמריקאיות עם תיבה ידני.

כך היתה לי פורד סטישין 1972 מנוע שש בוכנות 4.6 ליטר טורי עם גיר ידני.

ראיתי פלימוט פיורי עם גיר ידני רגיל.

במקביל כמעטת תמיד היו יצרני מכוניות משופרות שהתקינו תיבות הילוכים ידניות עם בורר הילוכים על הרצפה.

יש לי קיט להפוך את השברולט 1957 שלי לבעלת ידית הילוכים על הרצפה. יש בכך יתרון כי החלפת ההילוכים מהירה יותר וחלקה יותר.

נהגתי בשברולט קאוולאייר 1995 ידני והוא נסע נעים מאוד יותר נעים מהאוטומטי וזו למעשה המכונית האמריקאית החדשה ביותר הזכורה לי עם גיר ידני.

שלמה דן גדרון

פורסם

תודה רבה לכולכם ובמיוחד לך oladcar!

הארתם את עיניי.

עכשיו, קטנה לפני סיום- האם ישנם אקזמפלרים של דודג' דארט בעלי גיר ידני?

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

אם יש וואליאנט- יש גם דארט, או יכול להיות בקלות- זה בדיוק אותו אוטו, חוץ מכמה חלקים קוסמטיים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אוקיי, תודה רבה :)

פה גם הזמן לומר שלום לזמן מה, מפני שאני טס לגרמניה לזמן ממושך.

אז תודה ולהתראות!

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חבל שאני לא גר בארה"ב, למכירה אחת מ-409 שיוצרו - קטלס קלאיס קופה 1979 עם גיר ידני 5 הילוכים מקורי

8cdb_12.JPG93d7_12.JPG

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

"לא, הכוונה לזה שהגיר ברצפת הרכב ולא על ההגה - מה שגורם לאפשרות שלו להיות ידני יותר סבירה"

מי שכתבה את המשפט לא ממש עשתה סקר שוק...

בשנות ה60 חלק משמעותי מתיבות ההילוכים הידניות היו עם ידית הלוכים ליד ההגה

אמריקאית לדוגמא לארק ווגונירואירופי סאאב ופיזו 405 505 וגם 404.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

הבת שלי שנמצאת ביוסטון החליטה שהיא רוצה רק ידני.

בסוף הם מצאו הונדה אקורד מסביבות שנת 2000, ידנית...כנראה היחידה בכל טקסס והסביבה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הבת שלי שנמצאת ביוסטון החליטה שהיא רוצה רק ידני.

בסוף הם מצאו הונדה אקורד מסביבות שנת 2000, ידנית...כנראה היחידה בכל טקסס והסביבה...

חבר משיקגו או משהו באותו האיזור רכש לאחרונה אקורד ידנית משנת 2000 לערך

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

יצא לי לבקר בשלוש שנים האחרונות בארה"ב לתקופה של חודשיים כל פעם.

שמתי לב לתופעה מוזרה, רוב היהודים נוהגים ברכב ידני!!!

ולבני, מדריך שהיה במחנה (התנדבתי בתור מדריך נוער) התגורר בטקסס ונוהג על אודי A6 סטיישן ידנית.

ידידה אחרת שלי (שגם הדריכה במחנה, וגם גרה בטקסס) נוהגת על קאמרי ידנית.

כך שיש לפחות 3 רכבים עם גיר ידני.

עוד רכבים שניתן לקבל עם גיר ידני הם פורד פוקוס (אמריקאית), הקדילאק CTS-V ,קורבט (מן הסתם), מוסטנג, בכל אופן את אלו ראיתי עם גיר ידני ואני זוכר את הדגמים הנ"ל ב-100%, אני בטוח שראיתי עוד אבל אני כבר לא זוכר, אגב, ככל שמתרחקים ממרכז כל מדינה יש יותר סיכויים למצוא רכבים עם גיר ידני.

וכמובן כל האירופאיות.

פורסם
"לא, הכוונה לזה שהגיר ברצפת הרכב ולא על ההגה - מה שגורם לאפשרות שלו להיות ידני יותר סבירה"

מי שכתבה את המשפט לא ממש עשתה סקר שוק...

בשנות ה60 חלק משמעותי מתיבות ההילוכים הידניות היו עם ידית הלוכים ליד ההגה

אמריקאית לדוגמא לארק ווגונירואירופי סאאב ופיזו 405 505 וגם 404.

דבר ראשון מדברים פה על אמריקאיות בלבד (ספציפי יותר - GM, קרייזלר, פורד). רובם המוחלט של הרכבים האמריקאיים הגיעו עם תיבת הילוכים בהגה (אוטומטית כמובן, זה שהיה 1-2 יוצאים מהכלל לא מלמד על הכלל) ומיעוטם עם גיר רצפה. עדיין לא יצא לי לראות אמריקאי ידני עם הילוכים בהגה למרות שאתה אומר שיש כמה. מרבית הסבות האוטומט לידני באמריקאיות (GM, מנועים גדולים) נעשה באמצעות גיר ידני של פונטיאק שהיה נפוץ ביותר, אמין ולא דרש שינויים, ועקב מיקומו קיבל באופן טבעי את הכינוי "גיר רצפה".

פורסם

אני זוכר את הטנדר סיירה (או שברולט זהה) משנות ה-80 עם גיר "רגיל" על ההגה. ניסיתי לנהוג על אחד ב"צעירותי", רק שעוד לא בדיוק ידעתי בכלל לנהוג (הייתי "קצת" ילד אז:-D ). מישהו גם סיפר לי, שלקח וואנדורה בשכירות עם גיר "רגיל" על ההגה, וזה היה דווקא בשנות ה-90! (אני מדבר על הכל בארץ, מן הסתם).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...