Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב,

אני השתחררתי לפני חודש וחצי מטעמי בריאות.

שירתתי שנה ו-3, עם בעיות בריאות דיי חמורות. הצבא זרק עלי זין, כל המערכת זרקה עלי זין בזמן שסבלתי והתייסרתי.

אבל לא נכנס לזה עכשיו.

בגדול:

בשנתיים הבאות אתה פטור ממס הכנסה. תנצל את זה.

אני אישית עשיתי פסיכומטרי לפני הצבא (יצא לי על הפנים), וגם הייתי חודש בתאילנד לפני הצבא.

יומיים אחרי שהשתחררתי חיכתה לי עבודה בתוך עובד הרכבות ו-QC בחברת הייטק גדולה. השתחררתי ביום רביעי והתחלתי לעבוד ביום ראשון.

ביום רביעי הקרוב אני ממריא לי למינכן שבגרמניה לשבועיים, שוכר אופנוע וקורע את האלפים והדולומיטים.

ב-1 ליולי אני מתחיל קורס מיון במתימטיקה לקראת תואר ראשון מנהל עסקים במרכז הבין-טחונים (המרכז הבינתחומי הרצליה...).

ככל הנראה, ברגע שאני חוזר מגרמניה אני מתחיל בהליכים של הקמת חברה קטנה עם עוד בחור אחד או שניים, ואנחנו הולכים לייבא מספר מוצרים מדליקים מהמזרח - לשבור את השוק פה בארץ מבחינת מחיר, ולדחוף את הפרסום והשיווק של מוצר אחד מסויים שרבים היו קונים.

או בקיצור - תמצא דרך לעשות כסף, לא חסר. לדעתי תנצל את הפטור ממס הכנסה, טוס לחו"ל ותתחיל ללמוד.

יאללה סלמאת ובהצלחה.

פורסם
סתם אנקדוטה: אם אני הייתי בעליה של חברה גדולה והייתי מחפש עובדים סביר להניח שהייתי שוכר לעבודה אנשים שבצעירותם ידעו לתרום מחייהם 3 שנים יקרות וידעו לעמוד במסגרת קשה, טורדנית ולוחצת.

(כל זה לא כולל אנשים עם מגבלות שלא יכלו לשרת מסיבות אמיתיות!).

לגבי אחד ששירת ואחד שהשתמט.. זאת הדעה האישית שלי. לא מוכנים לקבל אותה? אל תקבלו אותה!

בכל אופן, כאחד שחברו הטוב ביותר יצא מהצבא נכה לכל החיים עקב פציעה קשה/אנושה (טיל RPG אם מישהו שואל) והוא רק בגיל 23, אני הולך בלב שלם עם הדעה שלי.

שאו ברכה.

אתה לא צריך להתגונן, אתה צודק במאה אחוז.

פורסם
תתחיל להתעסק בדברים שרשומים לך בחתימה... זה ה-כיוון.

אני חולק עליך, זה כיוון אבל ממש לא ה-כיוון, גם בשביל זה צריך ללמוד והרבה, להיות בן אדם עם ראש גדול ולעקוב כל הזמן אחרי התחזיות.

אני למדתי כבר כמה קורסים ועכשיו אני ברביעי אני קור ספרים על הנושא ומבין כרגע הרבה, כן אני משקיע בסכומים קטנים יחסית, אבל לומדים.

עדיין לדעתי הוא צריך קריירה, והכי חשוב שילך על משהו שהוא אוהב, אם זה צילום, או ניהול, העיקר להציב מטרה כמו שאמרו פה ולהלחם עליה.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם

לגבי פסיכומטרי - זה ארוך, קשה ומייגע.

לדעתי עדיף לחכות עם זה.

אחרי שתחליט מה אתה רוצה ללמוד (אם בכלל), תדע מה התנאי קבלה.

קח את המקום (אונ'/מכללה) שמציב את הרף הגבוה ביותר והצב לך אותו כמטרה.

זה היה יותר פרקטי. מה גם שללמוד לפסיכומטרי בלי מניע אמיתי ("לעשות פסיכומטרי" לא נחשב) ייאש אותך מאוד.

אני לא בא להטיף לך, אבל אני חושב שאם תעשה שירות לאומי או התנדבות לפרק זמן מסוים, תהיה מאוד מסופק.

נסה לתרום.. כשתתרום אתה תרגיש שאתה גם מקבל בחזרה.

הנה תרומה שתקבל ממנה המון בחזרה - תרים מיזם התנדבותי כלשהו לנזקקים. תקים מועדונית, ערבי העשרה וחינוך, ימי התרמה יצירתיים וכד'.

פתאום תיצור קשר עם אנשים טובים שגם להם יש מטרה טובה, תכיר אנשים חדשים, תלמד מהי מנהיגות ויזמות.

מי יודע, אולי אחד מהתורמים למיזם יתלהב ממך ויבקש שתהיה חלק ממיזם שלו?

חוצמזה, אם תציין בראיון עבודה שהרמת מיזמים התנדבותיים, השירות הצבאי שלך יתגמד לעומת זה.

לא בא לך לעזור ולהתנדב? תלמד על החיים. תכיר מקצועות ותחומים חדשים שלא יצא לך להכיר לפני כן.

גם לקרוא ספרי פילוסופיה על החיים בסגנון של "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" או "אבא עשיר, אבא עני" יהיה רעיון טוב.

אם תחליט שאתה רוצה ישר לעבוד, לך לעבודות שיש להן ערך מוסף:

תהיה שיפוצניק כדי ללמוד שיפוץ לבית (אתה יכול להתקדם עם זה הלאה), תהיה סוכן מכירות כדי ללמוד איך מוכרים (זו מיומנות מאוד חשובה לחיים), לך לשירות לקוחות כדי ללמוד על יחסים בין-אישיים (לעסק עתידי וכמיומנות לחיים) וכו'.

אבל הדבר הכי חשוב - הצב לעצמך מטרות.

אם לא תציב לעצמך מטרות, תראה את הזמן מחלחל לך בין האצבעות.

תציב מטרה - שבועיים חופש לעצמך. לך לים, יש כוסיות ואין מדוזות. תשלים שעות שינה.

אחרי השבועיים האלה תציב מטרה חדשה - במשך שבוע ללמוד 3 מקצועות שלא הכרת בעבר.

וככה תמשיך הלאה..

פתאום אתה תגלה שאחרי כמה חודשים ממש התקדמת בחיים. תסתכל על המטרות שהשגת ותבין שבכמה חודשים אפשר להתקדם המון בחיים.

כשתרגיש שהגיע הזמן לעצור את ההתקדמות ולחשוב - תעשה טיול, תנקה את הראש.

שיהיה בהצלחה בנאדם - תציב מטרות כדי להגשים את השאיפות והחלומות שלך.

פורסם

תעשה משהו עם החיים שלך, תארוז תיק ותטוס מפה. לא משנה לאן.

יש מדינות שבהן הבוס שלך, מתייחס אלייך בכבוד ולא מרגיש אלוהים.

יש מדינות שבהן אתה חי בכבוד ולא חי מהיד לפה.

יש מדינות ששווה לשלם בהן מיסים כי אתה מרגיש שזה חוזר אלייך.

יש מדינות שבהנהגה שלהן אנשים שסרחו מתביישים במה שהם עשו ולא ממשיכים כאילו כלום לא קרה.

יש מדינות שבהן רכב חדש שווה ערך ל2-3 משכורות נמוכות.

יש מדינות שבהם אפשר לנהוג בלי שיחתכו אותך ויעלו לך את העצבים.

יש מדינות שבהן איכות היא לא מילה גסה, שירות הוא מעל ומעבר ואף אחד לא עושה לך טובה.

בקיצור, אני השתחררתי מהצבא קצת מוקדם, החלפתי עבודות שכרתי דירה, התגלגלתי, היו חודשים שהרווחתי יותר והיו חודשים שהרווחתי פחות אבל הנטל כבד.

בחור צעיר שמנסה להתחיל את החיים שלו ולעשות זאת בדרך הנכונה נתקל בכ"כ הרבה קשיים.

שכר דירה אני משלם בדולרים אבל מרוויח בשקלים מה שגורם לכך שהדירה היא 75 אחוז מהמשכורת. לך תחסוך, תתקדם, תלמד משהו. אם יש הורים שיכולים לעזור אז ברכה אבל אם אין אז נדפקת - כמוני :)

haters will hate

פורסם

חבל שעזבת. אני מכיר חיילים שהיו במצבך, חלק השתחררו וחלק ביקשו, תדע שזאת זכותך כחייל, לעבור קורס מקצועי כלשהו ולעסוק בו במהלך השירות.

אני עם 45 רפואי לאחר פציעה בכתף (לוחם לשעבר עם 07 אבל בלי תעודת לוחם).. יכולתי להיות כל יום בבית ב12 בצהרים ולהעביר את רוב השירות בבית, אבל החלטתי שאני עובר לבסיס רחוק מהבית, עם תנאים קצת פחות נוחים ורמת סיכון גבוה יותר.

היום אני נמצא בבית בחופשה שלקראת כניסה לכמה חודשי קבע בשביל השלמת הכסף לטיול ולאחר מכן לימודים.

אני לא מזלזל באף אחד חלילה, כל אחד עם עצמו.. אבל כן יכולת לתרום קצת יותר.

לילה טוב ובהצלחה בלימודים/טיול/עבודה או במה שתבחר..

מתן.

פורסם
שלום רב,

אני השתחררתי לפני חודש וחצי מטעמי בריאות.

שירתתי שנה ו-3, עם בעיות בריאות דיי חמורות. הצבא זרק עלי זין, כל המערכת זרקה עלי זין בזמן שסבלתי והתייסרתי.

אבל לא נכנס לזה עכשיו.

בגדול:

בשנתיים הבאות אתה פטור ממס הכנסה. תנצל את זה.

א. הצבא אמור לזרוק עליך זין. חלק מתהליך ההתבגרות הישראלי שאתה אמור לעבור - להבין שאתה בורג קטן במערכת ובחיים האמיתיים כולם זורקים עליך זין. באוניברסיטה, בעבודה, במשרדים הממשלתיים, בעירייה וכו' וכו'.

ב. חייל משוחרר אינו פטור ממס הכנסה. חייל משוחרר זכאי לשתיים וקצת נקודות זיכוי במס הכנסה במשך שלוש שנים מיום שחרורו משירות סדיר. נכון שזה לא מעט כסף, אבל זה עדיין לא פטור מלא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
א. הצבא אמור לזרוק עליך זין. חלק מתהליך ההתבגרות הישראלי שאתה אמור לעבור - להבין שאתה בורג קטן במערכת ובחיים האמיתיים כולם זורקים עליך זין. באוניברסיטה, בעבודה, במשרדים הממשלתיים, בעירייה וכו' וכו'.

ברור לך שזאת לא המטרה של הצבא?

יש לו מטרות ויעדים שונים לחלוטין.

ומה שאמרת על העובדה שכולם שמים עליך זין באזרחות, לא קרוב למציאות אפילו, פשוט לא נכון, הכל תלוי איך אתה מתנהג, איך אתה מדבר ואיך אתה מציג את עצמך בעיני החברה (חרטטן שכמותי, אבל זה נכון).

ואם בן אדם לא יידע להתנהג (רוב הלא מפותחים כאלה), לא ידע לדבר (רוב הלא מפותחים כאלה) ולא ידע להתנהג בצורה מכובדת מול אנשים, אז כן, כנראה שישימו עליו זין. (אין לי מושג, לא ניסיתי להתנהג ככה מעולם, אני לא גר ביער)

אף אחד לא שם עליי זין בעבודה, ובשום עבודה שעבדתי עד היום.

פורסם

תלך ללמוד זה הכי החשוב, או לפחות תתחיל לעסוק במה שאתה רוצה לעשות בחיים ולא כל מיני עבודות מזדמנות שזה סתם לשרוף זמן ואז את הכסף. לדעתי בגילך תלך קודם ללמוד אם תרצה אחרי זה תטייל ואז לעבודה,

אם תסע עכשיו תבזבז הרבה יותר זמן.

לגבי הצבא תאמין לי עשיתה בשכל.

עשיתי שירות מלא וחוץ מלהרוס את הבריאות והעצבים ולשרוף 3 שנים יקרות מהחיים זה לא נתן כלום.

פורסם

דרך אגב, שכחתי לציין זאת, במידה ואתה לא מעוניין להיכנס כרגע למסגרת של אוניברסיטה (למרות שזה עדיפות מצויינת) אתה יכול להשלים\לשפר בגרויות, אם אני זוכר לנכון משלמים 25 ש"ח על טופס בחינה, זה דבר מצויין לעלות רף ציונים ולשפר אותם, הן לעתיד והן לעצמך.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם
בדיוק הפוך. אני ועוד רבים אחרים מחבריי התעשיינים מעדיפים תמיד אנשים ששירתו שירות מלא ואישית אני מעדיף את אלה שכן משרתים במילואים כי זה מעיד על אנשים שיודעים להסתדר במסגרת ולא מחפשים קומבינות כדי להתחמק ממטלות. החריג היחיד אלה אנשים ששוחררו עקב בעיות בריאות ששם אם בעיות הבריאות לא מונעות מהם לבצע את התפקיד המיועד אז אין לי שום בעיה איתם.

יש המון שדווקא עושים צבא אבל כל השירות שלהם הוא קומבינה אחת גדולה

פורסם
איך אתה מבדיל ?

הרי מאי-קרישת דם, דרך בעיות גב כרוניות, אסטמה, אפילפסיה, נטיות אובדניות ועד לסתם חרטטנים שלא היה בראש שלהם צבא, לכולם רשום את אותו הדבר בתעודת שחרור\פטור:

שוחרר\פטור מטעמי בריאות.

יש המצאה כזו שנקראת רופא תעסוקתי.

אני לא הסמכות לקבוע כשירות של אדם ובטח שלא אסכים לסכן את בריאותו של אדם. כל אדם שמגיע אלי עם פטור צבאי מטעמי בריאות או נכות כלשהי מופנה לרופא תעשסוקתי לקבלת אישור לעבוד.

ואופיר, יש קומבינות להקל את השירות ויש קומבינות של להשתתחרר ממנו. אני בטוח שתסכים איתי שלא מדובר באותה רמת קומבינטור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פססססט... רוצה לשמוע משהו ? אני יצאתי בעזרת הקב"ן הנדיב ..

אך יודע מה יודעים אצלי בעבודה? שאני נפצעתי בפעולה צבאית בג'נין .. יודע למה ? כי המידע הזה הוא רפואי.. והוא חסוי :)

בתעודת שחרור רשום "סיבות בריאותיות" :) אז בקיצור .. אל תבלבלו בשכל.

אתה סמרטוט, גועל נפש!

לא רק שהתחמקת מהצבא.

אתה גם מספר שנפצעת בפעולה צבאית.

אין לך אפילו את הזכות להתחזות לחייל בכלל וללוחם בפרט.

אין לי מילים להגיד עד כמה אתה מגעיל אותי.

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

• תוכן חדש...