Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

אני חושב שיש כאן בילבול בין מה שצביקי מתכוון שזהו בית נתכים ראשוני שנמצא על המצבר (רק ברכבי VAG)

לבין מה שאתם חושבים בית הפיוזים הרגיל שבתוך הרכב .

בכל מקרה התופעה ידועה ונתקלתי בה יותר מ10 פעמים ברכבים האלו

המאווררים נתפסים הנגד נשרף והצמה שבין הנגד למאווררים נשרפת גם היא ,

יתכן שהקצר גם משך יותר קדימה לפני הנגד קרי ממסר המאווררים ובית

הנתיכים הראשוני .

בקיצור אני אומר לא לשייך למישהו משהו שלא מגיע לו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הקצר משך עד אחרי המאווררים, לצמה העבה שנכנסת לכיוון התיבת פיוזים בתוך התא נוסעים. עכשיו אני נוסע לקנות את הנגד, בצהריים כשאחזור אעלה תמונות - לשיקולכם.

פורסם
הקצר משך עד אחרי המאווררים, לצמה העבה שנכנסת לכיוון התיבת פיוזים בתוך התא נוסעים.

לפני איזורי החום בתמונות והתיאור בכיוון הזרימה של הקצר כפי שאתה מבטא אותו, כמו גם חיזוקיו של מוסך רון לתופעה שהוא מכיר אותה עשרות פעמים, כל סיבה כאן בפני עצמה (והשתיים הראשונות מקצועיות ולא רק כחוות דעת מקצועית מתוך הכירות של בעיות אלה ) מביאה לתובנה שכנראה אין קשר בין הקצר שהחל וקרה באוטו באיזור /מאיזור תא המנוע ,לעניין התקנת הדיבורית שכל כולה מתבצעת בתא הנוסעים באיזורים מסויימים המוכרים וידועים מראש בעיקר אצל מתקינים מורשים.

בכלל, ערכם הנומינלי של הנתיכים שמגיעים בסט ההתקנה של הדיבורית , הינם בערך של עד מס' אמפרים קטן, ולא יאפשר זרימות זרמים כאלה באם הותקנו, על כן לא יתכן קצר כזה מהתקנה ישירה.

בהצלחה בתיקון,

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בכלל, ערכם הנומינלי של הנתיכים שמגיעים בסט ההתקנה של הדיבורית , הינם בערך של עד מס' אמפרים קטן, ולא יאפשר זרימות זרמים כאלה, על כן לא יתכן קצר כזה מהתקנה ישירה.

דני, אתה בוודאי מכיר את הסיפור הזה. מסתובבות בארץ אריזות של נתיכים ממקור מפוקפק שהזרם שהנתיכים מסוגלים להעביר גדול בהרבה מהזרם שרשום עליהם. כבר נוצרו נזקים גדולים מאוד כתוצאה מזה, כולל שריפות של רכבים. מן הסתם זה לא קשור למקרה הזה, כי כאן מדובר בסיבה ידועה אחרת, אבל כדאי לידע את החברים הגולשים כאן בעניין הזה.

פורסם

ההבדלים בנתיכים שאני נתקלתי בהם היו מסוג שנסבלות ל"פיק" היה אצלם לעיתים גבוה או זמן ארוך יותר מנתיכים אחרים, אך בכל אופן לא אפשרו זרימת זרם מתמשכת לתוצאות כאלה באם הערך הנומנילי בקו היה נכון.

לעניין המתקין שהתקין את הדיבורית עולה:

מאחוריו גם נסיון של אלפי התקנות דיבוריות, עבר הכשרות מקצועיות ובדיקות פתע (שלאחר התקנה) של לפחות אחת מרשתות התקשורת המקצועיות הסלולרית בישראל.

חלק נכבד מנסיונו של המתקין הספציפי נרכש עת שעבד(במחלקת התקנות) במוסך חשמל רכב הידוע בקפדנותו, תוך לימוד, הבנת והקפדת "הוראות עשה, והוראות אל תעשה" שלא רבים בתחום ההתקנות זוכים לו.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אכן "התגלגלו" לשוק נתיכים לא תקינים בעלי ערך וצבע לא נכון!

לדעתי כל מתקיני האביזרים מודעים לנושא ובודקים כל נתיך (חזותית - לא בעייה להבחין בכך) לפני השימוש.

לאחרונה גם נתקלתי בחבקי פלסטיק (אזיקון) באיכות ירודה מאוד, שנקרעים בקלות יתרה.

פורסם

ראשית, אני שמח שהמתקין אכן מקצועי להתרשמותכם וזו לא אשמתו.

שנית, לאחר שהובהר הנזק, הייתי שמח לחוות דעת נוספת על עלות העבודה של התיקון.

תודה, צביקי.

פורסם

שעת עבודה במוסך הינה בין 160-230 שח כולל מעמ.

ישנם מוסכים (המורשים בדכ) שמחייבים לפי שעות עבודה בשעתון יצרן, ולעבודות מסוג זה שכנראה אין שעתון יצרן, יחייבו לפי שעות עבודה בפועל והמחיר לדעתי ישאף ל 200-230 שח לכל שעה.

מוסכים מורשי משרד התחבורה ושאינם נציגי היבואן, יפעלו בדכ לפי מחיר נמוך יותר לשעת עבודה או שינקבו במחיר גלובלי לעבודה כולה למעט החלקים (בתשלום נוסף).

כדי לדעת מה המחיר ההוגן שיש לשלם, ובהנחה שעבד בעל מקצוע מיומן ולא מתלמד, הרי שיש לחשב את מס' השעות שהושקעו ,להכפיל בסכום של שעת עבודה, ולהוסיף את עלות החלקים (אל תשכח להוסיף מעמ) ותדע את המחיר ההוגן.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זוהי הסיבה שאני שואל, מכיוון שהאוטו נכנס לחשמלאי שלאחרונה פתח מוסך בעיר. (עד לאחרונה היה שכיר). האוטו אצלו כבר מיום שלישי, אך הוא עובד במקביל על מכוניות שונות. בנוסף אני הוא זה שהלך להביא את החלפים, וכל פעם היה צריך להתעכב עד שהבאתי. לכן אני שואל כמה זמן אמורה לקחת העבודה, כי אין לי דרך לחשב כמה באמת הוא עבד בפועל. אגב, האם זה הגיוני להחליף בצמה חוט אחרי חוט? לא אמורים להחליף אותה קומפלט?

• תוכן חדש...