Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובד ממסר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממסר הוא רכיב מיכני/חשמלי שבעזרת מפסק קטן שמעביר זרם קטן ניתן להניע להפעיל איתו צרכן גדול (סטרטר למשל)

הממסר בנוי משני חלקים

1. כוח

2.פיקוד

בתוך הממסר 5/4 מגעים ישנו סליל ומוט ברזל ברגע שנותנים לסליל חשמל זורם זרם דרך הסליל ומושך את הברזל שמחבר בן הרגליים של הכוח

פיקוד 86/85

כוח 30/87/87a

בקשר לרגל החמישית

במצב שהמעגל פתוח ולא עובר זרם בסליל צד הכוח מחובר 30 עם 87a

כשעובר זרם בסליל הסליל מושך את המחט ומעביר לצד 87

מקווה שהיבנת למרות שצריך היה שרטוט אבל אני איחפס אצלי אםיש איזה סרטוט

פורסם

מצטרף לשאלה

בעיקרון הממסר מגביר מתח?

אם נחבר + ו - מהמצבר ישרות לסרטר הוא יסתובב נהדר,אז מה חשוב כול כך בממסר?

אם אפשר דוגמא ליעילותו ונחיצותו של הממסר זה יהיה נחמד (סוג של חור שחור בהשכלה אצלי :wink:)

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

בקיצור זה ממתג. יש בפנים סליל שאותו זרם הפיקוד מפעיל (דורש זרם נמוך). הסליל סוגר מתג יותר גדול שמעביר זרם גבוה בלי להתחמם ולהישרף.

הרגליים הם מצב נורמלי פתוח (בין רגל כניסת הכוח ליציאה המעגל פתוח כשאין מתח פיקוד ונסגר עם מתח הפיקוד) והרגל השניה היא מצב נורמלי סגור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדיין לא הבנתי...

אם כול צרכן זרם ברכב מתקיים מהמצבר למה צריכים מתווך באמצע

בוא נשאל ככה - ללא ממסרים אלא חיבורים ישירים מה יקרה?

פורסם

מכיון שיש מפלי מתח עד לצרכן החשמלי הנגרמים בגלל אורך חוטי חשמל, מגעים לא טובים כנתיכים מתגים, חיבורי חשמל וכו' אז אל הצרכן החשמלי (לדוגמא נורת אור ראשי) לא יגיע מתח מלא אלא נמוך יותר.

הממסר מאפשר התקנות סמוך אל הצרכן החשמלי כשהוא מספק לצרכן מתח ישיר וכמעט ללא מפלי מתח כשכל המגעים החלשים עם אורך החוטים משמשים רק להפעלת סליל הפיקוד של הממסר.

במססר עם 5 רגליים יש כמה וכמה צורות פעולה ולפי זה אפשרויות שילוב המססר המתאים למע' מסוימת.

בממסר שצייר "צביקה פיק" יש, ע"י מגעי (פלטינות) הממסר, העברת מתח לרגל 87a כשהממסר במנוחה והעברת זרם כשהממסר מופעל לרגל 87.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הממסר לא מגביר מתח, הוא רק מעביר פיקוד

משתמשים בו על מנת להפעיל רכיב שעובד בהספק גבוה, באמצעות רכיב שעובד בהספק נמוך

יש הרבה סיבות להשתמש בו, למשל מדחס של מזגן:

התרמוסטט ששולט בו הוא יחידה בעלת הספק נמוך.

אנחנו רוצים שהוא ידליק ויכבה את המדחס לפי מצב הטמפרטורה ברכב.

אז באמצעות העברת זרם נמוך, לפי מצב התרמוסטט, נסגר ונפתח מעגל ההספק הגבוה של המדחס, דרך ממסר.

[הספק = מתח*זרם. אם אתה מניח שהמתח הוא תמיד 12 וולט, אז יש רכיבים שיזרום בהם זרם חזק יותר, ויש רכיבים שיזרום בהם זרם חלש יותר]

פורסם

רפי: בפיאט אונו שלי הסטרטר מחובר ישורות למצבר,האם לא קיים אצלי ממסר שפוקד על הסטרטר?

ואם באמת אין לי אחד כזה,לאור היתרונות שציינת אולי כדי להתקין אחד כזה?

פורסם
עדיין לא הבנתי...

אם כול צרכן זרם ברכב מתקיים מהמצבר למה צריכים מתווך באמצע

בוא נשאל ככה - ללא ממסרים אלא חיבורים ישירים מה יקרה?

כל גוף מתנגד שחשמל יזרום דרכו. לדוגמה עץ וזכוכית התנגדות גבוהה ביותר ברזל מוליך טוב זהב המוליך הטוב ביותר ועקב מחירו הזול יחסית משתמשים באלומיניום ונחושת. התנגדות הנחושת היא כ 0.0018 אום לממ'ר וזה אומר שקו ארוך יהפך לנגד וימנע זרימה תקינה של זרם והרכיבים לא יקבלו את מלאו עוצמת הזרם הנחוצה, והפתרון להתקין כבלים עבים ומתגים גדולים שלא ישרפו מעוצמת הזרם שעובר דרכם , זה פתרון יחסית יקר ומגושם. או להפעיל ברזים חשמליים (ממסרים) עם חוטים דקים (ממסר עובד מ 8 וולט וצורך עד 0.5 אמפר) ממתגים עדינים שיעבירו זרם לפי הצורך למערכת. הממסר שצויינו למעלה בכתבה עלידי המסבירים השונים הוא אחד מעשרות סוגי ממסרים קיימים לפי עוצמת הזרם שעובר דרכם וסוג העבודה שהם מבצעים.

נ.ב הסטרטר עצמו מצוייד בממסר שנקראה בשפת החשמלאים סולנויד או אוטמת סטרטר.

סוף שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תודה!

לפי מה שהבנתי אני אתן דוגמא

פנס ראשי - אם היה מחובר ללא ממסר האור היה נחלש

הממסר מייצב את הזרם\מתח וכך מפצה על המרחק של המוליך (להלן החוט) והתנגדותו

עד כאן?

פורסם
תודה!

עד כאן?

נכון, ומתג האורות שלך היה הרבה יותר מגושם ומסיבי אחרת היה נשרף מהר.

הממסר לא מייצב את הזרם אלה מוריד התנגדות מוליכים.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תודה!

עד כאן?

הממסר לא מייצב, אם המתח לא יציב, הממסר לא יעזור.

מה שכן, הוא מאפשר להעביר את הפיקוד למערכת שעובדת בזרם גבוה, וכפי שכבר אמרו, בלעדיו המתג היה מאוד מגושם (עולה לי בראש מחשבה על מתג כזה של כסא חשמלי...:-P )

פורסם
נכון, ומתג האורות שלך היה הרבה יותר מגושם ומסיבי אחרת היה נשרף מהר.

עכשיו בלבלת אותי

מצד אחד אמרתם שבלי ממסר הזרם נחלש

מצד שני המתג היה נשרף - מעודף מתח?

מה פירוש המילה ממתג? הצרכן מבקש זרם והוא מספק לו?

קשה...קשה...

• תוכן חדש...