Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור משתמש פשוט , בור לחלוטין בנושא ויכול להיות שטועה ומטעה , אני חושב שמעורבות הנהג בעמידות המשאבה מוזנחת לא בצדק בדיון הזה .

אין ספק שמצבה המכני של המשאבה ומכך אורך החיים שלה מושפעים באופן משמעותי , אולי מכריע , מאופי הנהיגה ברכב .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מרק,

צר לי להיות זה שמבשר לך את זה (ומעיר אותך מהחלום, על הדרך) - אבל יקירתך יצרנית רכב העם רחוקה מהתדמית שיש לה בעיניך.

עיון קצר בפורום הטכני יגלה שמוצרי הקונצרן סובלים מתקלות רבות, בוודאי ובוודאי ביחס למחירים הלא-נמוכים שנגבים על המוצרים הנ"ל.

לגבי איכות החלפים וכו' - האישפוז כתב זאת יפה מאוד - היצרנים חיים מהחלפים טוב יותר מאשר מהייצור.

הצרפתים השכילו להבין זאת כבר לפני 25 שנים (אחרי שבמשך שנים ייצרו מכוניות עמידות בעליל, ראו 404, רנו 4 או ענתיקות מקבילות). הגרמנים גילו את השיטה הנפלאה לפני כמה שנים בודדות, האמריקאים עובדים כבר שנים על ייצור מכוניות מתפרקות מעצמן וכנראה שהיפנים ייאלצו לאמץ את השיטה בתוך זמן לא רב. :twisted:

שמר בוקר טוב,

עם דברייך ודבריי אנשים נוספים אני יכול להסכים בעניין לאן הולכת תעשיית הרכב, אבל מכונאי וותיק כמו בני שמציג תמונה של משאבה מפורקת והסקת מסקנות מרחיקות לכת לגבי איכות ועוד אני לא מסכים.

אני מוכן לנדב את הרכב שלי גולף דור 5 בעוד 50K למען המכונאי בני.ל שיפרק את מערכת הקירור לחלקים ונצלם כול חלק כאילו היה דוגמנית על בתצוגת אופנה של גדעון אוברזון.

אני מבטיח לך (חותם) שמערכת הקירור תתגלה חדשה כביום היוולדה, מאיפה הביטחון ?

בגולף הקודמת שלי דור 4 שגמעה 50+ עם נוזל קירור מקורי וביחס הנכון לצערי יצא לי לפרק את צנרת המים+טרמוסטט+משאבת מים עקב אבחנה לקוייה של מוסכניק מסויים והמערכת היתה חדשה, חוץ מאשר ציפוי קל של הצנרת והמשאבה בצבע אדום של נוזל הקירור.

אני גמרתי להיות המגן האנושי של קונצרן VW (אפילו לא קיבלתי מתנה לחג מהם)

איזה כייף לי :)

פורסם

דיון\וויכוח מיותר, כל התכלית פה בכלל לא נגיעה טכנית ולא דיבור על מערכות קירור, אלא מלחמת "ליצרן שקניתי ממנו ** גדול יותר"................כל אחד ימשיך לחיות איך שבא לו אחד יהנה מאיכות חומרים גבוה ואינטריור מושקע,

אחר יהנה מ0 הוצאות בפחנוע אפור וחסר תחושות.....

תהנו חבר'ס והכי חשוב כל אחד שיהיה שלם עם האוטו בו הוא נוסע כלל ההוצאות אותם הוא גורר.....

אני אחרי 6 שנים עם VW הגעתי למסקנה שבלי האינטריור של הקונצרן לא נעים לי ברכב, היחידים שמתחרים בזה זה הצרפתים שיודעים להשקיע דווקא יפה באינטריור (כל עוד הוא חדש...אחרי 4 שנים זה סיפור אחר)

פורסם
שכחתי לציין כי תמיד הישתמשתי במי קירור מהמצויינים שיש בשוק.

ירון מאיר

השאילה , האם זה היה מתאים למנוע שלך?

החלפתי מאות משבאות של הונדות שונות.

הבעיה היחידה שנתקלתי בחלקם, זה רעשים ממסב.

וזה גם לאחר 100 אלף.

Omnia mea mecum porto

פורסם
בני, אתה כותב שטויות בכמות שמספיקה לשנה !!

1. "אני מדגיש!!! משאבת המים מקורית לא תחליפית והרכב השתמש בנודל קרור מקורי בלי הוספת מים ביכלל." מה אתה לא יודע לקרוא עברית? הכוונה היא שמעולם לא הוסיפו מים למערכת הקרור הבנתה!!! האם חשבת לרגע שייתכן שזו הבעיה !! אסור בתכלית האיסור להשתמש אך ורק בנוזל קירור מבלי למהול אותו במים. מינימום נדרש 30 אחוז מים.

2. צמיגות הנוזל עלולה לגרום להרס המשאבה !!

3. רכב שעשה 60K המשאבה לא נהרסת וגם אם תצלם 10 צילומים אני לא מאמין לך מכיוון שאני פירקתי בשנה האחרונה כ-5 משאבות מים בגולף דור 4 כאשר החלפתי רצועת תיזמון והמצב שונה ממה שאתה מתאר.

האם ייתכן שהרכב הוא יד שניה והרכב נסע 150K ולא 60K. תגיד לי אני ניראה לך מפגר או מטומם? הרכב של חבר שלי ומטופל רק אצלי ומה לעשות רק 60000 ק"מ

כול הבעיות שאתה מתאר במערכת הקירור של רכבי VW נובעות משימוש במי ברז בלבד ולא לפי הנחיות היצרן.

4. האם בדקת עם מכשיר שנקרא Refractometer את ריכוז נוזל הקירור לפני שאתה כותב שברכב השתמשו רק בנוזל קירור מקורי ? הצבע בלבד לא אומר שום דבר.

במידה ותרצה מכשיר בהשאלה פנה אלי.

שורה תחתונה אתה מאבד אצלי ניקוד !!

תרשה לי להוסיף קצת מידה בשנה האחרונה החלפתי לפחות 5 משאבות מים של VW שהתרסקו.

בנוסף המנוע של פולו 1400 16 שסטומים [AHW] הוא כול כך חרה שהם מיתרסקים על ימין ועל שמאל המצב הוא כול כך חמור שאין אפילו להשיג מנועים כאלה מיבוא כי הביקוש עולה מעל לכול מציאות אפשרית אם לא איכפת לך היצרן הוציע הודעה שיש לעבור בכול המכוניות לשמן סינטטי מלא וזה למה אולי כי הם נשמות טובות או אולי אני מהמר שהמנועים חרה מה אתה אומר?

אגב מה שאני שכחתי אתה עוד לא למדתה ולפי מקורות יודעי דבר בחיים גם לא תילמד כי חוץ מקבצי PDF אתה לא מיתמצע במיקצוע הזה ביכלל!!! אז מיכיון שאתה לא מכונאי ביכלל אני מבקש שתפסיק לבלבל את העיגולדים [ביצים]

תמשיך לקרוא ללמוד ולהפנים.

בברכת חוואה ושוואה ומעשים טובים

בני ל המיתלמד

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
בני, אתה כותב שטויות בכמות שמספיקה לשנה !!

1. "אני מדגיש!!! משאבת המים מקורית לא תחליפית והרכב השתמש בנודל קרור מקורי בלי הוספת מים ביכלל." האם חשבת לרגע שייתכן שזו הבעיה !! אסור בתכלית האיסור להשתמש אך ורק בנוזל קירור מבלי למהול אותו במים. מינימום נדרש 30 אחוז מים.

2. צמיגות הנוזל עלולה לגרום להרס המשאבה !!

3. רכב שעשה 60K המשאבה לא נהרסת וגם אם תצלם 10 צילומים אני לא מאמין לך מכיוון שאני פירקתי בשנה האחרונה כ-5 משאבות מים בגולף דור 4 כאשר החלפתי רצועת תיזמון והמצב שונה ממה שאתה מתאר.

האם ייתכן שהרכב הוא יד שניה והרכב נסע 150K ולא 60K.

כול הבעיות שאתה מתאר במערכת הקירור של רכבי VW נובעות משימוש במי ברז בלבד ולא לפי הנחיות היצרן.

4. האם בדקת עם מכשיר שנקרא Refractometer את ריכוז נוזל הקירור לפני שאתה כותב שברכב השתמשו רק בנוזל קירור מקורי ? הצבע בלבד לא אומר שום דבר.

במידה ותרצה מכשיר בהשאלה פנה אלי.

שורה תחתונה אתה מאבד אצלי ניקוד !!

בני לא כותב שטויות .

גם לי יש רכב בורה שנת 2001 יד ראשונה

שהאימפלור של משאבת המיים נשבר ל 3 חלקים

ב 60 אלף .

פורסם
בני, ברכב יש עוד הרבה דברים חוץ ממנוע, ואתה צודק, VW לא יודעים

לייצר מכוניות טובות, הנה דוגמא -

http://www.youtube.com/watch?v=83auuj9BDho

אתה מוזמן לעשות מבחן כזה להונדה שלך, אני בטוח שתשאר

עם ההגה ביד..

זה בכלל לא מבחני עמידות שעושה היצרן. זה קובץ של אקדמאים מהדרום שמרוב תסכול החליטו להשמיד את כלי רכבם.
פורסם
תלוי איזה משאבה אתה קונה

יש משאבה מקורית, יש משופצת (משפצים בגרמניה) ויש משאבה תחליפית

לכל משאבה יש מחיר שונה.

מהן "גבולות גיזרה" של המחירים?

פורסם

רגע רבותי ,

לפי דבריו של בני חובה למהול את נוזל הקירור בלפחות 30 אחוז מים ...

האם גם בפיז'ו 205 שלי , שמקוררת ע"י נוזל קירור מקורי , יש להוסיף מים ??

או להשאר עם נוזל קירור נטו ?

אכלתי קובה ואני שבע ומאושר

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
בני, ברכב יש עוד הרבה דברים חוץ ממנוע, ואתה צודק, VW לא יודעים

לייצר מכוניות טובות, הנה דוגמא -

http://www.youtube.com/watch?v=83auuj9BDho

אתה מוזמן לעשות מבחן כזה להונדה שלך, אני בטוח שתשאר

עם ההגה ביד..

שלום.

שלום.

אתה יודע מה ההבדל? אני אם ההונדה המעפנה שלי [סתם זבל של אוטו]

עשיתי לא הרבה קילומטרז' רק 400.000 ק"מ אתה קולט רק 400.000 ק"מ ואגיד לך את האמת

חוץ מטיפולים ופעם אחת החלפת צלחות בילום לא תוקן ולא הוחלף שום חלק , ובחיים לא ניתקעתי אם הרכב

אגב כדאי להרגיז אותך המשאבת מים עדיין מקורית ואין לי שום תוכניות להחליף אותה בזמן הקרוב.

אה סליחה לצערי הלך לי מחזיר שמן בין המנוע לגיר אחרי 400.000 ק"מ אוף איזה חרה של אוטו .

ראיתה מה זה גומיה [מחזיר שמן] מחזיק רק 400.000 ק"מ ממש בושה וכלימה.

דרך אגב הסרט סתם זבל ערמה של מטומטמים שמנסים להוכיך מה? איך הורסים אוטו? זה טוב רק לפרירים כמוך אני חשבתי שרכב נועד לכביש ולא לחקלאות. תן לי VW אחת לרבע שעה בשטח ותאמין לי אתה בא אם פינצטה וזכוכית מגדלת לחפש את השיירים .אם אתה כזה מומחה נראה אותך גבר הולך לגולף או לפולו מניח רגל על הפגוש ונותן דריכה מענין מה יקרה חחחחחה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
רגע רבותי ,

לפי דבריו של בני חובה למהול את נוזל הקירור בלפחות 30 אחוז מים ...

האם גם בפיז'ו 205 שלי , שמקוררת ע"י נוזל קירור מקורי , יש להוסיף מים ??

או להשאר עם נוזל קירור נטו ?

צריך להצמד להוראות יצרן הנוזל. הנוזל של VW מגיע מרוכז ויש למהול אותו במיים ביחס כזה או אחר.

הנוזל המקורי של פיג'ו-סיטרואן (TECHNIC) מגיע כשהוא כבר מהול במידה המדויקת ומוכן לשימוש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...