Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ביצעתי לרכב טיפול לבד עם חבר לפני יומיים

הוחלף מסנן שמן למקורי

ומסנן אוויר חלופי

פלאגים של בוש

ושמן מנוע ליקוי מולי 5-40W

לאחר הטיפול גילינו כי היוניט לא תקין והאוטו לא מפעיל את הונטות כאשר המנוע מתחמם.

היום לאחר נסיעה בדרך מהירה ועצירה במקום עם רכב מונע לאיזה 20 דקות , היו אדים על השמשה אז הפעלתי דיפרוסט ושיחקתי עם המצבים של המזגן (גם חימום בטיפשוטי המרובה) ופתאום הרחנו ריח מסריח וראיתי עשן לבן יוצא מהמכסה מנוע!

ישר כיביתי מנוע ופתחתי מכסה מנוע והתקשרתי לחבר

שבא אלי עם מיים ירוקים, הפעלנו את המנוע עם מסגן על קירור על מנת להפעיל את הונטות של הקירור, ומילינו מים ירוקים.

יצבנו את החום וסידרנו (כך חשבנו)

ביצעתי סיבוב באוטו אחרי זה, ולאחר סיבוב בעיר של כ 5-10 דקות שוב עצרתי את האוטו עם מנוע עובד והתחלתי לראות שהחום עולה והתחיל לצאת טיפה עשן לבן ומיד כיביתי!

ראיתי שנשפכו מלא מים ירוקים!

נתתי לו להתקרר קצת עם מכסה פתוח לאיזה 10 דקות, ואז הנעתי עם מזגן ונסעתי הביתה (5-7 דקות) כאשר המחוג חום נמצע קצת מעל הקו הלבן העליון , שאחרי כבר הכל אדום!

אני מקווה שלא נגרם נזג ושהעשן היה רק המים שהתאדו.

אני חייב לטפל בבלאגן הזה ולשמוע מה אתם אומרים כמה שיותר דחוף!

אם יש לכם אנשי מקצוע שמחר עובדים ושווה ללכת אליהם (במחיר סביר - אני חייל)

אודה לכם מאד!

תודה רבה!!!

פורסם

נשמע שהמאורר לא עובד מסיבה כלשהי, החום עלה וגרם ללחץ גבוה שפרץ את אחד מחלקי מערכת הקירור. במקרה הטוב לא נגרם שום נזק למנוע, יש לאתר את מקור הנזילה, לתקן, לבדוק מדוע המאורר לא נכנס לפעולה וכן לבדוק שלא נגרם נזק למנוע- אפשר לבצע בדיקה לאיתור גזי פליטה במערכת הקירור.

אם תרשום מהיכן אתה יהיה אפשר להמליץ על בעל מקצוע.

פורסם

את הנזק הכספי לא ניתן להעריך. יכול להסתיים במאות בודדות, יכול להסתיים המנוע גמור.

פנה אל אחד מחברי הפורום ESI TURBO או מוסך רון. שנייהם בעלי מוסכים מומלצים ואמינים בת"א, אני בטוח שהם יעשו כל שביכולתם כדי לעזור לך.

פורסם

האם מפלס המים יורד באופן ניכר?בדקת מנוע עובד בניוטרל וניסית לאתר נזילות?בדקת מאווררים?חיישן חום?האם החלפת בשנים האחרונות משאבת מים?

בלי שום קשר-למה לעזעזל עם שמן בצמיגות של 5W40?

המנוע הזה צריך שמן בצמיגות של 10W40 ועדיף מחברות מוכרות כמו :מוטול,ליקווי מולי,איסו,אייסי דלקו וכדומה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

לרוב - 5W40 הוא סינטטי (כש-10W40 הוא חצי סינטטי), לא שונה מ-10W40 עבור מנוע בטמפ' עבודה, לא מזיק, לא מועיל, ובטח שזניח יחסית לבעיות אחרות שעכשיו יש לאדון.

MeMaHeR - הפנו אותך לשני חברי פורום, תשלח להם הודעה פרטית, תקבל כתובות וטלפונים. למה שמישהו יעשה את זה בשבילך? תרבות העצלנות?

אזהרה אחת חשובה - תוצאה חיובית של בדיקת גזי פליטה במע' קירור היא אינפורמטיבית (יש פריצה), לעומת זאת, תוצאה שלילית בכלל לא שוללת את האפשרות לפריצה. נבדק על ה-AX בזמנו.

פורסם

אם הונטה לא עובדת אז ברור שבעמידה האוטו יתחמם. אם יש לך מזל לא נגרם נזק אבל אם יש לך פחות מזל אז יש סיכוי טוב לראש מנוע מת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם הונטה לא עובדת אז ברור שבעמידה האוטו יתחמם. אם יש לך מזל לא נגרם נזק אבל אם יש לך פחות מזל אז יש סיכוי טוב לראש מנוע מת.

האוטו עדין מניע והכל בסדר,

הוא לא היה בטמפ' גבוהה יותר מ 5 דקות (לכן אני מניח שהוא לא הספיק להתעווט מהחום ולהדפק)

אני עכשיו מסדר את הונטות עם חבר ועושה גשר שיעבדו רציף

ונוסע איתו לת"א לסדר את היוניט ולבדוק שהכל בסדר באוטו

אם יש לכם כתובות ביפו-דרום ת"א אני אשמח

ואם יש לכם רעויות איך למנוע את החימום מראש ולהגן על האוטו אם יתקבלו בברכה

תודה!

פורסם

ההתחממות לא עוצרת כשהשעון מגיע לתחום האדום. 5 דקות עם רכב מונע כשהוא ממשיך להתחמם יכולה להיות מאוד הרסנית למנוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מניסיוני עם בעיות שונות ומורכבות ב- 106, אני ממליצה לך לפנות למוסך ליטל, רחוב האחים מסלאויטא 8 תל אביב.

תדבר עם יוסי בעל המוסך.

לחברי הפורום יש הנחות (10% על חלקים ו- 15% על עבודה)

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

תודה רבה, מחר חבר יגיע אלי לנסות להחליף את הרדיאטור ולסדר את היוניט של הונטות

אני אעדכן מחר תוצאות

חג שמח!

פורסם

אוקי אז ככה:

הייתי היום בבוקר במוסך שאבא שלי עובד איתו (הוא החליט לקחת את האוטו שלי לשם)

כמו שחשבתי היתה נזילה ברדיאטור והיא תוקנה ע"י החלפת דוד ושטיפת רדיאטור.

מעבר לזה הלך יוניט וגם הוא הוחלף.

עד כאן הכל היה צפוי..

הנזק הנוסף שנגרם זאת משאבת המים שיושבת ליד הטימינג..

אתם יכולים בבקשה להעריך לי עלויות של התיקונים האלה?

מחירי חלקים , עם ובלי עבודה?

תודה!!!

• תוכן חדש...