Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם יש הבדל למשל בין נהיגה ב E30 87 בואו נניח מנוע 1800 גיר רגיל,לבין נהיגה בסדרה 3 חדשה בואו נניח קצת יותר חזקה משו כמו מנוע 2000 גיר אוטומאט.

במידה ונוריד את הבקרות? משמע נלחץ על כל כפתורי הביטול?!

האם גם בחדשה התחת אוהב לכשכש בחורף?

האם E30 גם בעלת מנוע חלש נחשבת למסוכנת בחורף?

ומה זה העניין הזה שההגה פתאום מרגיש קל מדי כשאתה מחליק על מים?

אני מצטער על השאלות המטופשות האלה,פשוט כל העניין הזה חדש לי.

ומהם החוקים לנהיגה בהנעה אחורית בצורה נכונה?

(כמובן שבצורה תאורטית,אבל בכל מקרה אשמח לשמוע)

שבת שלום.

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש בהחלט הבדל בין נהיגה בין E30 לסדרה 3 חדשה. אני אומר זאת גם מניסיון כי יצא לי לנהוג על סדרה 3 לדורותיה באותו היום. ה-3 הישנה הרבה יותר פראית בתגובות. המשקל הקל שלה גורם לתזזיתיות יתר ואיבודי האחיזה הרבה יותר משמעותיים וקשים לשליטה. בחדשה ניתן לנתק בקרות אבל גם אז היא תהיה פחות פראית - זו פונקציה של משקל רב יותר, אחיזה גבוהה יותר (צמיגים, מתלים וכו') וכיול יותר בטוח. כמובן שניתן גם לזרוק זנב על כביש רטוב עם החדשה, אבל זה יהיה הרבה פחות דרמטי מבישנה (והרבה פחות מפחיד ללא מנוסים).

אני חושב ש-E30 מסוכנת בחורף בלי קשר למנוע, כיוון שסכנת ההסתבסבות גדולה גם עם פחות כוח מנוע (ולפעמים הסבסוב לא קשור בכלל לכוח המנוע - כמו בהנעה קדמית).

ההגה מרגיש קל כשאתה מחליק על מים מהסיבה הפשוטה שהחלקה על מים משמעותה איבוד אחיזה = פחות עומס על הגלגלים = פחות התנגדות של ההגה = משקל קל יותר (בהנחה שההגה מתקשר, כמובן).

נהיגה נכונה בהנעה אחורית? יותר הדרגתי על הגז בפניות ובמיוחד על רטוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האם E30 גם בעלת מנוע חלש נחשבת למסוכנת בחורף?

כן.

מנסיון עם E30 1.8i, המנוע אינו מרגיש חזק במיוחד, ואין אפשרות ל"פאור סליידס", אבל בכביש רטוב המצב שונה לחלוטין.

בכביש רטוב יש צורך בנסיון בנהיגה, הרכב יכנס למצבי החלקה די בקלות, ועלול להיות מפתיע לנהג לא מיומן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אכן הרכב לא קל, בעיקר בחורף צריך להיות עירני עם הרכב הזה, ולנסות להרגיש אותו בכל פניה!

לפני שנה בערך סיפרתי בפורום על במוו של חבר E30 שנת 89 שאיבד את הזנב בעיקול עירוני ונכנס ב-3 מכוניות חונות

כשאחד מהן הושבתה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
תודה חברים,

פשוט יש לי E30 87 1800,ואני ממש מרגיש שהרכב הזה לא בדיוק קל לנהיגה בחורף.

צמיגים טובים יעשו ניסים ונפלאות לאחיזה אם אין לך עדיין.

גם שיקול דעת יעשה ניסים ונפלאות, התאם את מהירות הנסיעה שלך ליכולות שלך ושל הרכב.

מוטי

פורסם

אם אתה מעוניין לשמוע מבעלי נסיון... היתה לי ב.מ.וו כמו שלך 1800 E30 שנת 88 , והיא אכן מחליקה מהר מאוד ...

היא לא צריכה סיבה מיוחדת להראות את הת*ת שלה ...

לכן בסיבובים ובמיוחד סיבובים רטובים סע לאט ואל תסובב במהירות, תיזהר עם הברקסים ואל תלחץ חזק ...

כאשר אתה מגיע לסיבוב האט לפני ולא בתוך...

אני בסוף עשיתי תאונה מאוד לא נעימה עם האוטו בגלל טעות חמורה ( מה שקשור כמובן להחלקה...) לכן תלמד את שפת הרכב הזה ותנהג בהתאם...

יש הבדל מאוד גדול בין רכב עם הנעה אחורית ובין רכב עם הנעה קדמית...

חוץ מזה היום יש קורסים מיוחדים ללימוד נהיגה ספורטיבית ושליטה ברכב, לא יזיק לך אם תקח קורס כזה ...

כמה מאות שקלים יחסכו לך בעתיד הרחוק הרבה בעיות (הלוואי שלקחתי קורס לפני שעשיתי תאונה כי אז הייתי נמנע מהיגוי יתר)...

לא שאני לא יודע לנהוג אבל ב.מ.וו זה ב.מ.וו ....

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

לעולם לא אשכח את חורף 2002

ביום שבו הייתי מתדלק מרמורמר על החיים ועל המחסור בהגה..

ואז הגיע "חבר" עם E30 שעל ראש המנוע חתום M POWER....

ואז למחרת גם פוטרתי כי א מילאתי פול טנק

ב נטשתי את התחנה והלכתי לקרוע לדפנציאל את הצורה..

זה היה לילה רטוב ונפלא וההנאה הייתה צרופה!

אווו אני מתגעגע ל E30 ולאחר מכן הייתה לי E36 ולפני שניהם הייתה גם עגלה איטלקית 75 1800 הזרקה :-)

התקופה הכי טובה למכונית הנעה אחורית חלשה היא תקופת הגשמים..

התקופה הכי רעה קיץ שאין לה מספיק כוח בשיביל להיות כמו בחורף :oops:

יכולה מאוד להפתיע במצב מסויים שמכונית הנעה קידמית יותר מהירה בסיבובים(כשרטוב ופתאום לחצת עד הסוף באמצע)

פורסם

:)

השאלה שלי האם יכול להיות מצב שבו E30 חלשה יחסית תהיה יותר מסוכנת בחורף מאשר מאזדה מיאטה יותר חזקה?

פורסם

בעקרון יכול להיות, לא הכל תלוי בכוח המנוע - מן הסתם ששני הרכבים מכויילים אחרת.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בתור אחד שנוהג כבר קרוב לשנה (קצת אומנם,אבל גם זה משהו)ברכב הנעה אחורית ישן,אני באמת מסכים שזה מסוכן בגשם בכלל ובגשם הראשון בפרט.

כללי ברזל בנסיעה בגשם (שלי בכל אופן)

1)לא ללחוץ ברקס בתוך הסיבוב לעולם.

2)לא להגיע למצב של הפנייה מהירה (מה שנקרא,שבירת ההגה) במהלך הסיבוב

3)אם המקום מסוכן (כיכר עם מדרכה,מקום שאנשים חונים בצדדים,או כל גורם אחר) לא לגרום בככל להחלקה.

אם כבר אתה רוצה להחליק אז כמה כללים (שלי אישית)

1)תמיד קודם להתאמן על הכל במגרש ריק (בכל עיר יש אחד או שניים כאלה,אם לא יותר)

2)אם אתה מחליק,וודא שאין אפחד בסביבה (מכוניות חונות ,תנועה של רכבים וכו')

3)להתחיל עם החלקות במהירויות נמוכות.

4)תמיד להחליק במקומות שיש לך מרווח ביטחון למקרה של טעויות (לא במקומות עם נתיב אחד לדוגמא)

זה מה שעולה לי לראש עכשיו,החלקות זה כיף,זה מסוכן,זה מרגש,אבל בעיקרון צריך להתאמן עוד ועוד והכי חשוב להכיר את הרכב שלך כמה שיותר טוב.כמה שאתה חושב שאתה נוהג טוב,מכיר את הרכב וכו',תמיד תהיה מוכן להפתעות.

כל עוד לא קוראים לך שומאכר,או לפחות ראם סמואל ,תזכור שאנחנו בני אדם שברגע לחץ יכולים לפעול לפי האינסטינקט (ברקס לדוגמא).

תזכור שאין לך שום מערכת שבמקרה של טעות אנושית תגן עלייך.

(חפש שירשור שלי בשם הגשם הראשון,יש שם את חווית הנסיעה הראשונה שלי בגשם)

סע בזהירות,הכי חשוב.

פורסם

בולמי זעזועים תקינים.

יש להם חשיבות במעלה ראשונה ברכב tail happy.

אני לא נגד קורסי נהיגה ומאידך אני בוחר כל פעם ללמוד על הרכב יהא אשר יהא לבד בתנאים מבוקרים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...