Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאללה חבר'ה, סבבה, הייתה אי-הבנה, סגרנו, בואו נעבור לסדר היום.

אני עדיין סקרן לשמוע לגבי השינויים בחוקי הפיזיקה (גם ניוטון התקשר ושאל מה נסגר עם הטכניון).

מוטי

• תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים לחלוטין עם מוטי, ומוסיף, כיול נכון אצל מומחה של המיתלים, בולמי זעזועים תקינים, כיוון פרונט על פי הוראות היצרן, וצמיגים טובים יעשו את העבודה, יש לשים לב שהצמיגים אכן על פי הוראות היצרן ולא הוגדלו, ושאין בתא המטען משקל עודף או חלוקה לא נכונה של המטען... ויש חשיבות אדירה לתוצרת הצמיגים

חשוב להתייעץ עם מבין עניין בקשר לצמיגי חורף, למרות שדווקא כאן בארץ יש פחות ימי גשם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, אני לא יודע אם הייתי נסחף לכיוון של רכישת צמיגים עם חירוץ שמכוון יותר למזג אויר גשום מאשר קייצי, בסופו של דבר זו תהיה פשרה על חשבון האחיזה בתנאים ששוררים לאורך רוב השנה.

פשוט להוריד קצת את הרגל מהגז בימים הגשומים, שהיא פעולה שבכל מקרה נהג עם שיקול דעת ייבצע.

מוטי

פורסם

מוטי ,

ביקשת , קיבלת .

( ד"א , ניוטון אמר לי להגיד את זה . לא יודע כמה זה נחשב , כי הוא לא למד בטכניון )

החוקים משתנים כאשר אתה נכנס עם E30 1.8 מוזרקת , כי קרבורטור זה פחות מהיר , לפנייה בת 30 קמ"ש על כביש רטוב .

אני מדגיש : כביש רטוב .

רק שאתה נוסע מול רוח נגדית של 130 קמ"ש !

ואז אתה מסובב את ההגה , אבל במקום לקבל תת היגוי מכיוון שאין לך אחיזה בגלגלים הקידמיים במיוחד בהפניית הגה מהירה על משטח חלקלק , במקום זה אתה מקבל היגוי יתר .

עכשיו אתם שואלים למה , נכון ?

ניוטון הסביר לי את זה , תקשיבו :

הוא טען שמהירות הרוח העצומה פשוט נתנה התנגדות עצומה להתקדמות הרכב ומנעה מהרכב להיכנס לתת היגוי .

מה שקרה זה שהרכב פשוט החליק עם גלגליו האחוריים .

זה היה מצב קצת מסוכן שזה הרי רכב הנעה אחורית ולא קידמית .

ברכב הנעה קידמית על אותו קמ"ש זה לא מסוכן . רכב הנעה קידמית ידוע כאחד שמסוגל לתקוף מדרכות ושלא יקרה לו כלום .

בקיצור ,

הא לך חוק פיסיקה משתנה .

המשוואה שלו היא :

x/y7X__4T~3

יאללה אני עף . צריך לאסוף את ניוטון . הולכים לאלי חן לבדוק את הטורבו החדש .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

יאשה, אתה מספר כאן רק חצי מהסיפור, ניוטון דיבר על רוח סיבובית כמו הוריקן שנע בקו במהירות של 130 קמ"ש אבל יש לו גם מהירות הסיבוב שלו סביב עצמו (אתה לא זוכר, דיברנו על זה אז כשאספנו את ניוטון והלכנו לפרק את הטורבו הישן אצל אלי חן :lol:), יוצא מכך שהמשוואה משתנה לגמרי.

הכל כמובן תלוי גם בכיוון הסיבוב של ההוריקן עצמו.

מוטי

פורסם

לא ממש. ב-FWD אתה יכול לקבל רק זיכוי.

באחורית מחזירים לך מזומן.

(הנעה כפולה אתה שואל? תתקשר לחב' האשראי ותבטל את העיסקה!).

פורסם
ניוטון דיבר על רוח סיבובית כמו הוריקן שנע בקו במהירות של 130 קמ"ש אבל יש לו גם מהירות הסיבוב שלו סביב עצמו .

רגע , רגע , רגע ,

נראה לי הסתבכתי .

אם כיוון הסיבוב של ההוריקן הוא בדיוק הפוך מכיוון הפנייה של אותה E30 , אז היא תמשיך ישר , לא ?

ז"א , בכל זאת תת היגוי . לא ?

חכו רגע , טלפון אחד ואני מסדר את זה .

אל תשכחו,

פורסם

זה יותר פשוט ממה שאתה חושב, אם אתה רוצה לבצע פניה של 90 מעלות ימינה לדוגמא (בטמפ' חיצונית של 90 מעלות פרנהייט) וההוריקן נושב בכיוון הפוך מהרצוי, אתה פשוט מסובב את האוטו עם כיוון ההוריקן אבל פונה 270 מעלות וסוגר עניין בתיקון קל עם ההגה.

עובד גם על כביש עם שמן, בדוק עם מאזדה 323 של אחד מחברי הפורום, הגלגלים האחוריים קצת פירפרו ביציאה מההוריקן אבל הסתדרנו.

מוטי

פורסם
זה יותר פשוט ממה שאתה חושב, אם אתה רוצה לבצע פניה של 90 מעלות ימינה לדוגמא (בטמפ' חיצונית של 90 מעלות פרנהייט) וההוריקן נושב בכיוון הפוך מהרצוי, אתה פשוט מסובב את האוטו עם כיוון ההוריקן אבל פונה 270 מעלות וסוגר עניין בתיקון קל עם ההגה.

:lol:

גאוני .

עכשיו רואים את ההבדל בין ישראלי לבין אמריקאי שטוף קרבות עם הוריקנים...

יאללה , שיהיה לכם בהצלחה .

אני באמת צריך לזוז . אחרת ניוטון יהרוג אותי .

רגע , אמרתי ניוטון ? איזה אהבל אני , לא ניוטון , התכוונתי לירון . זה בכלל היה חישוב של ירון .

בקיצר עזבו , תשכחו את כל מה שאמרתי עד עכשיו .

:lol:

אל תשכחו,

פורסם

ד"א, אם מדובר ב-M3 ולא ב-318, נניח, אז מהירויות הפנייה המדוברות הרבה יותר קרובות למהירות האור, ולכן ניוטון לא יכול לעזור לכם. אז אם יש לכם M3, צרו קשר ואני אשמח להפנות אתכם לחבר שלי אלברט. הוא נראה קצת מוזר ואוהב לחרוץ לשון מדי פעם, אבל אל תתנו למראה החיצוני להטעות אתכם, הוא דווקא די חכם. אפילו חכם עם קבלות, הייתי אומר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

או, המוהנדס התעורר...

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
עם כל הכבוד לך, חוקי הפיזיקה לא משתנים (שנה שישית בעיצוב מטבחים ואמבטיות) אלא הנהגים שמבינים או לא מבינים איך הם פועלים על הרכב בזמן.

מוטי

חזרתי :wink: .

מוטי הכוונה היא שחוקי הפיזיקה משתנים בעת שינוי הרכב ( הנעה כדמית או אחורית ) ולא התכוונתי שחוקי הפיזיקה על אותו גורם משתנים, יש הבדל , כך שעיצוב מטבחים לפעמים מבלבל :wink:

חוק הוא חוק. והנעה אחורית לא כמו הנעה קדמית .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

עזבו אותכם M3.

ראלי עם שלדה מטורפת - יוצאת לסלאלום באמצע היגוי יתר ועוקפת את ההוריקן במהירות האור.

כולם חוזרים הבייתה בשלום, ובעל הרכב מבקש עוד 10 מעל המחירון.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

קדמית סליחה *

דבר שני שאני רוצה לדבר עליו , המהירות אכן משפיעה ( כח היוצא מהמרכז יותר גדול לכן החלקה יותר רחבה )

:shock: אני אחזור אחר כך

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...