Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי פעמיים שהאוטו הנ"ל נתקכע על נדנדי שסתומים ופעם אחת נכנס מגן הבוץ בין הצמיגים האחוריים שמאליים ונעל את הגלגל בכביש 6 היום החליטו להיקרע 3 גוז'ונים של הגלגל השמאלי אחורי.

אחרי הסיפור עם מגן הבוץ הוחלפו הצמיגים כמובן וביום חמישי (3 שבועות אחרי ההחלפה) הנהג שלי הרגיש רעידות וכשהסתכל במראה גילה שהגלגל האחורי רוקד. הוא ירד וגילה שהברגים משוחררים, חיזק אותם בעזרת המפתח של הרכב והרים טלפון לפנצ'ריה ליידע אותו כדי שישים לב בפעם הבאה איך סוגרים אצלו ברגים.

היום אחרי נסיעה לא ארוכה הוא בדק את הברגים ושוב הם היו משוחררים. אני חשדתי במתיחה שלהם ושלחתי אותו למוסך. הממצאים הם 3 ברגים קרועים.

השאלה אם זה משהו שמאפיין את הדגם או דבר מקרי.

בתכלס כבר התייאשתי מהאוטו וכנראה שאחליף אותו למרות שהוא רק בן שנה ועם קצת מעל 100,000 ק"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוקר,

הסיבה שהאומים היו משוחררים היא שהפנצ'ר מאכער כנראה סגר את האומים במומנט סגירה גדול מידי והרס את גוז'ונים. תופעה מוכרת של הפנצ'ר מאכערים.

בכול מקרה קיימת הוראה מפורשת של יצרן הרכב לסגור את ברגי ההידוק של הגלגלים בעזרת ידית מומנט או בעזרת מאריך מיוחד שמולבש על המברגה.

ראה הנחית היצרן

WHEEL LUG NUT TORQUE - SERVICE TIP.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שמוזר לי זה שכשראיתי את הגוז'ונים השבורים מדובר בחומר פריך יחסית ואין סימני מתיחה (אלא שבירה). אם הם היו נשברים מיד בסגירה אז זה היה ברור לי לחלוטין אבל הם קודם השתחררו, הודקו בידי הנהג עם המפתח היעודי של הרכב ורק אח"כ נקרעו בזמן הפתחיחה במוסך צמוד לאום. אם הם היו נקרעים בסגירה אז האום מיד היה נופל.

פורסם

ועכשיו בדקתי בספר הרכב בעברית ואין שום אזהרה לגבי פטיש אויר.

ברוב חוצפתם הם סגרו את הברגים עם פטיש אויר בצורה כזו שאי אפשר לפתוח אותם גם אם אני על כל 90 הק"ג שלי עומד על ידית הג'ק. בנווסף כפי שזה נראה (לא הצלחתי לפתוח את הברגים ולא רציתי לנגוע יותר מידי לפני שאני פונה אליהם שוב) הם שמו אומים ישרים במקום אומים עם קונוס.

פורסם

בספר רכב כתוב בדרך כלל לסגור במומנט סגירה מסויים.

בכול מקרה צירפתי לך קודם לכן קובץ מקורי של היצרן אם המידע הזה.

פורסם

בספר כתוב רק לא לעמוד על המפתח.

לקחתי מפתח מומנט שיש לי פה במפעל שמגיע עד 250 NM. הוא לא מזיז את הברגים. מחר אני מתכוון לחזור אליהם שיחליפו שוב את הגוז'ונים ויסגרו אותם כמו שצריך. ה 450 ש"ח שהם ביקשו עליהם זה בכלל לא הנושא אלא שהם מסכנים את הנהג שלי מתוך רשלנות ומעבר על הוראות היצרן ומדובר במוסך מורשה וסוכנות משנה של יונדאי.

פורסם

לי בכול אופן זה לא חדש, אני אף פעם לא מאפשר לפאנצ'ר מאכער לסגור את ברגי ההידוק של הגלגלים ברכב שלי, אני תמיד דואג להדק אותם בעזרת המפתח המקורי שסופק עם הרכב (שים לב שגם הידית של המפתח המקורי קצרה בדרך כלל בכדי למנוע מהנהג מצב של סגירה מעבר לדרוש).

בספר רכב לנהג יש הנחיות לטיפול ברכב רק לנהג ולא למוסכניק שכביכול אמור להיות מקצוען ולדעת פרטים פשוטים אלה.

האם אי-פעם ראית פאנצ'ר מאכער שמנפח צמיג גלגל לפי הלחץ המומלץ של היצרן ? לא הם סומכים על הזיכרון ולצערי גם במקרה הזה הם בדרך כלל מנפחים מעבר לדרוש (שלא ייחסר).

גם הטבלאות שיש להם במשרד מעודכנות לשנת טרפפו.

פורסם

האם אי-פעם ראית פאנצ'ר מאכער שמנפח צמיג גלגל לפי הלחץ המומלץ של היצרן ? לא הם סומכים על הזיכרון ולצערי גם במקרה הזה הם בדרך כלל מנפחים מעבר לדרוש (שלא ייחסר).

גם הטבלאות שיש להם במשרד מעודכנות לשנת טרפפו.

זה דווקא כן. יש לי פנצ'ריה פה באשקלון שלא רק שמנפח לפי הוראות היצרן אלא הוא עובד עם שעון מדוייק ומזמין אותך לבדוק ל"א אחרי שבועיים כדי לבדוק שהכל בסדר והלחץ נכון.

לגבי פנצ'ריה אני עוד יכול לקבל שהוא יחפף אבל ממוסך מורשה ממש לא. מדובר ברכב עבודה שנוסע רוב הזמן עם מטען של כטון. אם יעוףף לו גלגל בכביש מהיר במקרה הטוב רק הנהג יהרג.

• תוכן חדש...