Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על סאבים free air

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפשטות, סאבים FREE AIR זה סאבים שיועדו לעבוד בנפח גבוה ובגלל זה קוראים הם פרי אייר. כעקרון גם סאבים אלו עובדים בתיבה שהיא הבגז' ויתרונם הוא שאתה יכול למשל להתקין אותם על המדף.

החסרון הוא שהתקנה כזו בדרך כלל מסובכת יותר שכן צריך לחזק את המדף גם שלא ירעד וגם שיהיה אטום מסביב (וכמו כן הבגז').

פורסם

בדרך כלל לא בגלל שלסאב רגיל אתה קובע את נפח התיבה ובכך יכול לקבוע גם את תגובת התדרים שלו ובפרי אייר יש לך נפח קבוע של הבגז'.

כמו כן רוב החברות לא מייצרות סאבים בשל הסיבה הזו.

פורסם
בדרך כלל לא בגלל שלסאב רגיל אתה קובע את נפח התיבה ובכך יכול לקבוע גם את תגובת התדרים שלו ובפרי אייר יש לך נפח קבוע של הבגז'.

כמו כן רוב החברות לא מייצרות סאבים בשל הסיבה הזו.

עוד רק אוסיף שלעיתים (מה זה לעיתים? כמעט תמיד) נפחי תאי המטען שונים.

אז FA שנשמע פצצה בתא מטען של סובארו ג'אסטי סביר להניח שישמע גרוע בתא מטען של פאסאט.

ככלל FA זה סאב יותר פרקטי, כי הוא לא מצריך ויתור על שטח שלעיתים יקר בתא המטען והוא גם לא מצריך תיבה. אתה פשוט יכול לחזק מדף ולשים אותו שם. אבל לפרקטיות יש מחיר.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כן ראלימן, זו הייתה הכוונה שלי בכך שאמרתי שנפח הבגז' הוא קבוע כך שבעצם לא תוכל לקבוע את נפח התיבה (מן הסתם אם הנפחים היו שווים אז היצרן היה מייצר לפי נפח קבוע ואז לא הייתה בעיה).

פורסם
כן ראלימן, זו הייתה הכוונה שלי בכך שאמרתי שנפח הבגז' הוא קבוע כך שבעצם לא תוכל לקבוע את נפח התיבה (מן הסתם אם הנפחים היו שווים אז היצרן היה מייצר לפי נפח קבוע ואז לא הייתה בעיה).

אז נפח הבגאז' דוקא לא קבוע!

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן

קבוע אצלך ברכב, כלומר לא תוכל לשנות את הנפח של הבגז'.

פורסם

ראלימן

קבוע אצלך ברכב, כלומר לא תוכל לשנות את הנפח של הבגז'.

אה אוקיי הבנתי אותך..

מה לגבי זה שנפחי בגאז' הם משתנים מרכב לרכב..?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

יכול להיות ולא הייתי ברור בהסברי.

מה שניסיתי להגיד מההתחלה זה שבגלל שהנפחים של הבגז בין רכב לרכב משתנים לא ניתן להפיק את המקסימום מסאב פרי אייר בדיוק מהסיבה שציינת שיש תאי מטען גדולים יותר וגדולים פחות.

הכל ברור? :D

פורסם
יכול להיות ולא הייתי ברור בהסברי.

מה שניסיתי להגיד מההתחלה זה שבגלל שהנפחים של הבגז בין רכב לרכב משתנים לא ניתן להפיק את המקסימום מסאב פרי אייר בדיוק מהסיבה שציינת שיש תאי מטען גדולים יותר וגדולים פחות.

הכל ברור? :D

100% :D

ראלימן,

מי קונה פרי אייר במחירים של הארץ? :wink:

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

פרי אייר זה טוב בעיקר למי שרוצה לחסוך מקום בבגז', מי שמתקין את זה שלא יצפה שההתקנה בהכרח תהיה פשוטה יותר, במיוחד אם מדובר ב5 דלתות. אם זה נעשה נכון זה יכול להישמע טוב.

אני פעם שקלתי לקנות את הL7 שך קיקר בגודל 15", הוא מיועד לתיבה אטומה אבל הוא היה צריך אחת כל כך גדולה שבכל בגז' ממוצע ומעלה הוא יכול לעבוד כפרי אייר (סתם לידע כללי 8) )

• תוכן חדש...