Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא תיאורטית כמובן, רציתי לשאול -

האם ייצור חי כמו יתוש יכול לשמש כנשא של המחלה ולהעביר איידס?

לדוגמא - יש שני אנשים, A ו B , כש A הוא נשא של מחלת האיידס ו B הוא לא.

ייתושה עקצה את A, וכעת היא נושאת את דמו ותיאורטית נגועה גם היא - מאוחר יותר באותו לילה היא עקצה את B - האם אפשרי שבסיטואציה כזו היא הדביקה את B?

חשבתי על זה עכשיו וזה נשמע לי דיי הגיוני, אמנם יש שני דברים שיש לי ספק לגביהם - האם כמות הדם שהיתושה נושאת לא מספיקה כדי להדביק בן אנוש, ואולי בכלל גוף היתושה לא מסוגל להתמודד עם הנגיף ולכן הוא יהרוג אותה בו במקום.

אני בטוח שמישהו חשב על השאלה הזו לפני :roll: אשמח אם תעזרו :-)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זכור לי שקראתי על כך פעם, אך אינני זוכר היכן - בכל אופן, התשובה הייתה שבאופן תיאורטי העניין יתכן, אך לא ידוע על מקרה אמיתי.

פורסם

תודה רבה, אמנם אשמח לעוד תשובות מאנשים עם ידע בביולוגיה - מאוד מעניין אותי למה זה אפשרי (אם בכלל) ואיך, ואם לא אז למה? :-D

DOESN'T WORK HARD

פורסם

ברמת העיקרון, וירוס לא צריך תנאים מיוחדים כדי "לחיות" (ע"ע הדבקה ממחטים משומשים/וישנים), ולכן יכול להתקיים על גבי החדק (?) של היתושה, ולעבור לנעקץ אחר.

לגבי הוכחה או ראייה לקיום ממשי של מעבר של הוירוס בצורה כזו, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להוכיח או לדעת אם אכן זה היה מיתוש.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

גם אני שמעתי ששואלים איפשהו את השאלה הזו.

התשובה הייתה שהנגיף מת במגע ראשון עם האוויר ולכן כמעט אין סיכוי שזה ידביק את הבא בתור לעקיצה.

אני לא זוכר מי שאל ומי ענה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הסבר קצת מוזר. אז איך יתושים (יתושות ליתר דיוק) מעבירות מחלות אחרות כמו מלריה או קדחת הנילוס?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לא נשמע לי הגיוני מכיוון שחוד היתוש היא מחט לכל דבר, כאשר הוא מחדיר אותה לעורך והיא נוגעת בדמך (בהנחה שאתה נשא חס וחלילה), קצה החוד "מתלכלך" בנגיף - כאשר היתוש יעקוץ מישהו אחר במגע הראשוני החוד המלוכלך יכנס לעורו ויגע בדמו, כל זאת עוד לפני אקט השאיבה, ולכן יש נקודת מגע בין הדם המלוכלך לדם הנקי.

יכול להיות מעניין ניסוי כזה, להדביק ייתוש באיידס, ליצור מצב שבו יעקוץ חתיכת בשר אנושית ולאחר מכך לבדוק אם הדם שיש בתוך אותה חתיכה נגועה באיידס, אבל לא נראה לי שיעשו את זה כי האיידס מתפשט בכך שהוא מחריב את כדוריות הדם של המערכת החיסונית אם אני לא טועה - מערכת חיסונית יש רק בגוף חי ואי אפשר לעשות את הניסוי על גופות של בתי ספר לרפואה = בחיים לא יתבצע ניסוי כזה :idea: כמו כן אני לא יודע אם במקרה הספציפי מה שכתוב בויקיפדיה נכון, אבל אל תסתמך על האתר כמקור מדעי שכן זו אינציקלופדיה "פתוחה" שהמידע בה נכתב בידי אנשים מהאינטרנט שאין לך דרך לדעת מה הקשר שלהם לאותו נושא אם בכלל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

רגע ומה קורה אם היא עקצה מישהו עם איידס וניגשה לעקוץ מישהו אחר, ואותו מישהו מעך אותה בעודה עוקצת?

לפי מה שנראה לי, מהלחץ של המכה, היתושה תימרח כמו שפורפרת של משחת שיניים, ובעצם תחדיר את הדם של חולה האיידס אל האדם הבריא.

עוד מישהו חושב כמוני?:roll:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הנגיף לא שורד כאשר הוא חשוף לאוויר. ה"חוד" חיצוני לכן הנגיפים שימצאו שם לא ישרדו. בטח בתיאוריה אפשרי להידבק אבל מעשית הסיכוי אפסי. בדיוק כמו הסיכוי להידבק מנשיקה.

אסף

פורסם

אוקיי, הבנתי.

אגב למי שיהיה מעוניין - איידס עובר דרך רוק, אמנם הכמות הדרושה ע"מ להידבק היא לצרוך 14 ליטר (אם אני לא טועה) של רוק - מה שבלתי אפשרי בנשיקה מכל סוג ובכל אורך, כך שהדבר אינו אפשרי ברוב המקרים - אמנם ניתן להידבק דרך נשיקה, במידה ובשני הפיות יש פצע פתוח ובמהלך הנשיקה יווצר מגע ביניהם, למשל - לשני האנשים יש חתך בשפה \ בחיך וכאשר יתנשקו יווצר מגע בין אותם שני חתכים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
רגע ומה קורה אם היא עקצה מישהו עם איידס וניגשה לעקוץ מישהו אחר, ואותו מישהו מעך אותה בעודה עוקצת?

לפי מה שנראה לי, מהלחץ של המכה, היתושה תימרח כמו שפורפרת של משחת שיניים, ובעצם תחדיר את הדם של חולה האיידס אל האדם הבריא.

עוד מישהו חושב כמוני?:roll:

לא יודע, אבל אני גמרתי למעוך יתושים בידים. :shock:

שאלתי פעם רופא בקשר לשאלה הזו שהטרידה אותי, כי פניי היו מיועדות למקום שנחשב די שורץ יתושים.

תשובתו הייתה חד משמעית; יתושים לא מעבירים HIV.

אביחי

פורסם

מתוך פורום בוואלה.

אין סיכוי להדבקות ע"י עקיצת יתוש. הסיבה היא כי ליתושים יש שני"חדקים"- עם חדק אחד הם מוצצים דם ועם החדק השני הם מחדירים רוק, ולכן אין העברה של דמים. בנוסף, נמצא כי נגיף האיידס מת בקיבת היתוש.

לגבי הדבקות מליקוק הפטמות- כל עוד הבחורה אינה מניקה (כלומר, אין סיכוי למעבר של חלב אם) או לא יורד לה דם מהפיטמה, אין סכנת הדבקות. אם מסיבה כזו או אחרת היו מרוחות לה על החזה הפרשות נרתיק, הן מתייבשות והנגיף מתחמצן 30 שניות לאחר מגע הנוזל עם האויר.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

עוד קצת מידע:

"איידס לא עובר בלחיצת יד

משום שהנגיף לא חי באוויר או על העור

איידס לא עובר בנשיקה

אפילו צרפתית משום שברוק יש אנזים שמנטרל את הנגיף

איידס לא עובר בשתייה מכוס

משותפת משום שאינו חי באוויר

איידס לא עובר בעקיצת יתוש

משום שיתוש אינו מסוגל לשאת את הנגיף

איידס לא עובר בישיבה על אסלה

משותפת משום שאינו חי באוויר

איידס לא עובר ביחסי מין מלאים עם קונדום

משום שהקונדום מונע מעבר של נוזלי גוף מדבקים

איך נדבקים באיידס ?

הנגיף עובר מאדם לאדם בנוזלי גוף:דם, נוזלי הזרע, נוזלי נרתיק האישה וחלב אם איידס כן עובר ביחסי מין מלאים הכוללים חדירה לנרתיק או לפי הטבעת ללא קונדום – משום שהוא חי בנוזל הזרע ובנוזלי איבר המין הנשי

איידס כן עובר בשימוש במחט משותפת – משום שהוא נמצא בדם. לכן מזריקי סמים קשים פגיעים במיוחד להדבקה ב HIV.

איידס כן עובר בהנקה – משום שהוא נמצא בחלב האם של

אישה אשר נושאת את הנגיף."

נלקח מהאתר http://www.israelpositive.com

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...