Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עם מגנזיום,או בלי? דעתכם?[פגו 106]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוץ מהיופי:

מה השוני בתאכלס בין 175/60 לעומת 165/70 מה הפלוסים?והאם הם מורגשים?[סעיפים כמו:נוחות נסיעה בעיר ומחוץ לעיר,צחריכת דלק,אחיזת כביש]

המחיר לא גבוהה מדיי עבור העיסקה?[1100 שח?]

אני צריך ללכת לאשר את המידה החדשה הזו במשרד הרישוי,האם זה כאב ראש[פיזי וכלכלי?עלות של אישור כזה?]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוחות נסיעה לא משתנה באופן מורגש, אבל היציבות כן כי יש לך עוד ס"מ של גומי שמצמיד אותך לכביש (165 מול 175).

אתה צריך ללכת לאשר את המידה, נדמה לי שזה עולה 20-30 ש"ח במכוני רישוי שעושים טסט, לא אמור להיות כאב ראש תריץ חיפוש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה אור,אני יישן על זה.

אגב איך המחיר עבור הגאנטים והצמיגי פאלקן בני 4 חודש?[1100שח]

פורסם

איזה פלאקנים? מה הדגם?

אל תשכח שאת הצמיגים הישנים שלך (באם הם במצב סביר פחות או יותר) אפשר למכור ולקזז את עלות הקנייה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איזה פלאקנים? מה הדגם?

אל תשכח שאת הצמיגים הישנים שלך (באם הם במצב סביר פחות או יותר) אפשר למכור ולקזז את עלות הקנייה.

אז גם אתה תומך בהרבה ללכת על הגאנטים עם הצמיגים של הXSI?האם השינוי יהיה הרבה לטובה?

הדגם ככל הניראה הוא: ZE-512 H

והינה תמונה של 106MKII נועלת גאנטים של XSI ,האם הם הרבה יותר יפים ומתאימים לררכב מאשר הגאנטים של ה205FOREVER?

33[1].jpg

פורסם
חברה, נפלה לידיי עוד היזדמנות והפעם מדובר על גאנטים של XSI עם צמיגי פאלקן חדשים[בני 4 חודש] במידה 175/60R14

וברגים מיוחדים ארוכים ,הכל ב1100 שח.מה דעתכם?העיסקה שווה?

האם לא תהיה לי בעית התאמה איתם ברכב שלי?[שיפשופי ביטנות וכדומה?]

אני יודע שהמהירות מירבית עם גאנטי 14 תעלה אבל התאוצה תרד.[לעומת 165/70R13

איך האחיזת כביש?

בכל אופן מה דעתכם?

עדיף ללכת על זה או על הגאנטים עם הצמיגים של ה205FOREVER ב450 שח?

לך על זה,

בעצם קפוץ על זה.

מראה ישתפר לאין ערוך,תשמור על איזון הרכב ותהנה מבלימה/אחיזה משופרת.

גומי חדש זה דבר חשוב,אם היה איכותי יותר אז אחלה אבל פאלקן בני 4 חודשים זה גם אחלה.

לגבי האופסט-מתייחס למרחק בין אמצע הגאנט למיקום שמהווה מפגש בין הגאנט לנאבה.(מקווה שהגדרתי את זה במונחים הנכונים),קבל קבצים מצורפים.

בעצם כמה הגאנט "יושב" קרוב למרכב הרכב או יותר רחוק החוצה ממנו

מהתמונה אתה כבר יכול להסיק כי אופסט נמוך עלול לגרום למגע בין הצמיג לכנף/בטנת הגלגל

ואופסט גבוה יגרום "להרחבת" הסרן ולבלאי מואץ על המיסבים,משאבת הגה ושאר מכלולים...וכמובן שינוי האיזון של השילדה והתנהגות הרכב (לטובה או לרעה תלוי מה המטרות או הצרכים שלך)

מקווה שעזרתי לבאר את העניין

diagram_01_new.jpg

diagram_02.JPG

פורסם
נוחות נסיעה לא משתנה באופן מורגש, אבל היציבות כן כי יש לך עוד ס"מ של גומי שמצמיד אותך לכביש (165 מול 175).

אתה צריך ללכת לאשר את המידה, נדמה לי שזה עולה 20-30 ש"ח במכוני רישוי שעושים טסט, לא אמור להיות כאב ראש תריץ חיפוש.

לא נכון

נוחות הנסיעה מושפעת עד מאוד ממידת וסוג הצמיגים

כך שצמיגים נמוכי חתך יתנו נוחות נסיעה ירודה מאלו גבוהי החתך,כי יש פחות בלימת זעזועים וריסון של מהמורות הכביש וגם כי לצמיגי יכולת עיוות קטנה יותר(בנמוכי חתך כמובן)

לגבי מידת ההשפעה-לא יודע,צריך לעשות סיבוב ולהרגיש.

האחיזה והבלימה ישתפרו בהחלט....

צריכת הדלק תעלה מעט עקב הגדלת החיכוך עם הכביש

ההיגוי יהפוך למעט כבד יותר(בהגה בעל תגבור לטעמי זה יהווה שיפור)

פורסם

תודה רבה רועי,עזרת לי להבין עוד כמה דברים.

אגב שווה לדעתך לשלם עוד כ550 שח לטובת הגאנטים הללו עם צמיגי פאלקן בני 4 חודש לעומת הגאנטים של ה205 פוראוור? התמורה שאני אמור לקבל מהשינוי הזה אמורה להיות שווה את ה550 שח הפרש?

פורסם

לגבי הנוחות: לא מדובר כאן על ג'אנט 15 עם חתך 45.

אסף אם יש לך ספק כלשהו דבר עם מירן/אנשים אחרים שעשו את זה ותחליט.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

חברים יקרים,צצה הבוקר בעיה קצת מוזרה וחשודה:

היום בבוקר הייתי במכון רישוי חן בחדרה וביררתי אצל הפקידה ולטענתה:

המידה המירבית שאני יכול להשים בפגו 106 שנת 99 הינה 185/55R14

ואני השבתי לה שאם זאת המידה המירבית אצלי ,אז אין לי שום בעיה להשים 175/60R14

והיא ענתה בשלילה ,ואמרה שאני יכול להשים רק 185/55R14 לא יותר ולא פחות ושאני לא יכול לאשר אצלי 175/60R14

עכשיו השאלה הנישאלת היא : מה הקטע של זה אם אני רוצה להתקין גאנטים עם צמיגים אפילו פחות מהמידה המירבית[ולא מעל למידה המירבית כמו שכולםם רוצי],אני לא מבין איפה פה הבעיה באישור המידה 175/60R14 אצלי[כרגע הרכב נועל 165/70/R13]

יש לכם מענה סופי/פיתרון לבעיה האישית שלי?

איפה אני באמת אוכל למצוא מכון רישוי רציני ומבין שיוכל לאשר לי את המידה הצנועה הזו.

תודה מראש.

פורסם
לא נכון

נוחות הנסיעה מושפעת עד מאוד ממידת וסוג הצמיגים

כך שצמיגים נמוכי חתך יתנו נוחות נסיעה ירודה מאלו גבוהי החתך,כי יש פחות בלימת זעזועים וריסון של מהמורות הכביש וגם כי לצמיגי יכולת עיוות קטנה יותר(בנמוכי חתך כמובן)

לגבי מידת ההשפעה-לא יודע,צריך לעשות סיבוב ולהרגיש.

האחיזה והבלימה ישתפרו בהחלט....

צריכת הדלק תעלה מעט עקב הגדלת החיכוך עם הכביש

ההיגוי יהפוך למעט כבד יותר(בהגה בעל תגבור לטעמי זה יהווה שיפור)

לכן רשמתי שצריך לבדוק עד כמה הנוחות תושפע...

פורסם
חברים יקרים,צצה הבוקר בעיה קצת מוזרה וחשודה:

היום בבוקר הייתי במכון רישוי חן בחדרה וביררתי אצל הפקידה ולטענתה:

המידה המירבית שאני יכול להשים בפגו 106 שנת 99 הינה 185/55R14

ואני השבתי לה שאם זאת המידה המירבית אצלי ,אז אין לי שום בעיה להשים 175/60R14

והיא ענתה בשלילה ,ואמרה שאני יכול להשים רק 185/55R14 לא יותר ולא פחות ושאני לא יכול לאשר אצלי 175/60R14

עכשיו השאלה הנישאלת היא : מה הקטע של זה אם אני רוצה להתקין גאנטים עם צמיגים אפילו פחות מהמידה המירבית[ולא מעל למידה המירבית כמו שכולםם רוצי],אני לא מבין איפה פה הבעיה באישור המידה 175/60R14 אצלי[כרגע הרכב נועל 165/70/R13]

יש לכם מענה סופי/פיתרון לבעיה האישית שלי?

איפה אני באמת אוכל למצוא מכון רישוי רציני ומבין שיוכל לאשר לי את המידה הצנועה הזו.

תודה מראש.

תחום האישור הוא די ברור-אם יצא דגם של החברה עם המידה שאתה רוצה, ניתן לאשר.

לא אמורה להיות בעיה כי 106 ראלי דור 2 הגיע עם המידה הנל מקורי מהחברה.

פנה למשרד רישוי אחר

אם עדיין תתקל בבעיה-תוכל לפנות למחלקה הטכנית של לובינסקי לקבלת האישור המיוחל.

עידכונים...

פורסם

בדוק גם בשרשור הדביק שבראש הפורום הטכני.

אני בטוח שבין ערמות ההודעות אפשר למצוא שם משהו לגבי 106, ואם לא להשאיר הודעה לקומפי היקר.

לדעתי הג'אנטי של XSI עדיפים.

תמכור אחר כך את הצמיגים הישנים שלך ותחזיר חלק מההשקעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי היום ניפגשתי בר"ג עם הבחור,העיסקה ניסגרה על 1100 שח כולל פירוק והרכבה .הרכבנו את הגאנטים ואין בעיות של נגיעות שיפשופים וכדומה,משם הלכתי לאשר את המידות החדשות במכון רישוי מ.מ.מליד ק.איילון.

הבדל באחיזה הוא ניכר ומורגש,התאוצה מעט ניפגעה אבל לא משהו משמעותי,יחד עם זאת אני מניח שצריכת הדלק תעלה מעט[גם לא באופן מורגש]

בכל פנים באופן אני די מרוצה ,סה"כ גאנטים במצב מעולה +צמיגים חדשים של פאלקן H512 בני 4 חודש אשר נסעו 8K וכל זה ב1100 שח זה מכובד ומשתלם.אני מבסוט שבסוף לא הלכתי על הגאנטים של ה205FOREVER

ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן:

8) 8) 8)

P2023084.JPG

P2023085.JPG

P2023086.JPG

P2023087.JPG

• תוכן חדש...