Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני יודע שהשאלה מתאימה יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר לפורום טכני אחזקה וטיפולי רכב, אך אתם הקהילה המועדפת עליי ולכן בחרתי לשאול דווקא אתכם :-D

בכל אופן, ברשותי 4 לדים שפעלו עד היום ב-6V, ואני מעוניין לחבר אותם למקור מסויים ברכב כך שעדיין יקבלו 6V האחד. אם היו אלה 2 לדים אז אין בעיה מחברים באופן מקבילי וכל אחד מקבל 6V, אבל בגלל שיש 4 לדים חשבתי לחבר כל זוג לדים באופן מקבילי, ואת 2 הזוגות לחבר באופן מקבילי כך יקבל כל אחד מהם 6V - לפי השרטוט הבא. האם זה יעבוד?

הידע שלי הוא ממש בסיסי מינוס, ככה שאם יש מצב שמה שעשיתי בכלל לא בכיוון אל תתבישו להגיד לי אורי צא מהסרט :lol:

תודה מראש

ושבוע טוב

ללא שם.JPG

פורסם

שלום לך,

גם פה יש מומחים לאלקטרניקה, בכול מקרה איזה לדים אלו ? האם מחוברים אליהם נגדים ? ומה ערך הנגדים ?

בכול מקרה לחיבור מקבילי יש יתרונות וחסרונות לעומת חיבור טורי.

בחיבור מקבילי, עוצמת התאורה של הלדים תהייה שונה במידה ולא מחובר נגד טורי לכול לד בנפרד או שריפה של לד אחד עלולה לגרום לשריפת כול הלדים בגלל עליית הזרם.

נניח שמתח המקור 12 וולט.

זרם העובר דרך כול לד 20 מיליאמפר.

המתח הנופל על לד סטנדרטי 2.0 וולט (לא לד עוצמה גבוהה המשמש לתאורה).

חיבור בטור של כול הלדים ראה מעגל שציירתי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...