Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מזה כשנה המנוע רועד בהתנעה הראשונה למשך 2 דקות בצורה חזקה ולאחר מכן נעלם הרעד והמנוע עובד טוב. הייתי במוסך מורשה ובמוסך המרכזי - הבעיה לא נפתרה. בתחילה עידכנו תוכנה. לאחר מכן החליפו סליל הצתה. גם החלפת חיישן חום מנוע ווסת לחץ דלק לא פתרו את הבעיה. בדיקת משאבת דלק הראתה שהמשאבה תקינה.

הרכב - קסרה 2 מנוע 2000 בנזין. (לא פיקסו).

אנא עיזרו לי - אני נואש

פורסם

מנוע צעדים?

חיישן מצערת?

חיישן זרימת אויר?

חיישן טמפ' אויר?

מחשב מנוע?

חיווט?

להמשיך?

כנראה מי שטיפל לך ברכב לא ידע כיצד לגשת לבעיה.

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

פורסם

ציין את סוג הרכב שלך ואת כל השאלות ששאלו אותך ולא ענית עליהן...

בדר"כ שמניעים את הרכב שהמנוע קר אז המנוע אמור לירעוד טיפה ביגלל שהצ'וק האוטומטי פועל ואחרי שהמנוע טיפה מתחמם אז הצ'וק ניסגר(שוב תלוי בסוג הרכב)

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

בתחילה נדלקה נורית בקרת המנוע ובעייה במערכת זיהום האויר ואו בממיר הקטליטי. בעקבות זאת עשו עידכון תוכנה. לאחר מכן קריאת תקלות העלתה שיש בעיה בצילינדר מספר 3. בעקבות זאת החליפו את סליל ההצתה - הבעיה לא נפתרה. בנוסף, ניקו את המזרקים. אין ברכב זה חוטי הצתה. בדקו את הפלגים וכן בדקו את כל המסלול של מערכת הדלק - ואז החליפו את וסת הלחץ היושב ליד משאבת הדלק. שוב, הבעיה לא נפתרה. כל הטיפולים נעשו במוסך מורשה ובמוסך המרכזי.

בשמונת החודשים הראשונים לא היו רעידות - אלו לא רעידות "אופייניות" לרכב.

פורסם

האם ניסו להחליף מצתים?

בכלל,יש לזהות האם בזמן שהמנוע רועד כל הצלנדרים פועלים שווה או יש כשל אף חלקי באחד או שניים מהם.

אם יש כשל באחד או שנייםמהם, יש לזהות באיזה ולהתקדם בהתאם.

אם לא הוחלפו מצתים ,מציע לנסות זאת.

האם הרכב מאבד נוזל קירור או מעשן?

כמו כן, לא לשכוח שלמרות המחשבים התכונות ומה לא, הבסיס המכני אף החשמלי נשאר כבסיס מוצק, וגם הוא מועד לתקלות. יש להתייחס גם לבעיות פשוטות מהסוג הישן.

יתכנו כיוונים נוספים ושונים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

יש להחליף מרימים(כוסיות) הידראולים.

נתקלתי בתופעה הנ"ל מספר פעמים במנועי הRFN בפז'ו סיטרואן.

יש לבצע בדיקת קומפרסיה בבוקר בהנעה ראשונית ולהשוות לנתוני היצרן, מניסיון לא תהייה דחיסה או דחיסה חלשה בצילינדר אחד או שתיים ולכן נרשמות תקלות של misfire.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם

לא תמיד, במיוחד כאשר מדובר ברכב עם כוסיות ולא נדנדים.

ישנו recall של היצרן לגבי התופעה הנ"ל ולחלק מהרכבים הוחלפו מרימים במסגרת האחריות.

אורן

פורסם

הרכב רועד רק כשקר וכשמגיע ל- 70 מעלות - נפסקת הרעידה. בנוסף, הרעידה מורגשת פחות, אך עדיין מאד מורגשת ב- drive, לעומת neutral. הרכב טופל במשך 4 פעמים במוסך פלגר בירושלים ובפעם האחרונה במוסך המרכזי בירושלים. לפני חצי שנה נגמרה האחריות - קסרה שנת 2002. פרט לכך הרכב מעולה ומהנה - אבל בשתי הדקות הראשונות בבוקר קשה לי לזכור את זה...

• ספונסר פורום
פורסם

ואני מבין שאתה מצפה שזה יפתר תוך כדי התכתבות?

קיבלת תשובות, גש למוסך שאתה סומך עליו, השאר את הרכב ללילה ובקש שיבדקו קומפרסיה בבוקר, אני מבטיח לך שתהייה סטיה גדולה מהוראות היצרן.

אין מנוס מלהחליף מרימים.

אורן בן סימון

פורסם

הרכב היה במוסך 7 ימים רצוף, פעמיים התניעו אותו בבוקר במעמדי!!! בדיקת הקומפרסיה שנעשתה העלתה שאין בעיה. לאחר שהמחשב הודיע על תקלה והוחלף ווסת הדלק המכונאי טוען שתקלה זו, שאינה קשורה לבעיית הרעידות, לא תחזור.

• תוכן חדש...