Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

קודם כל זו הודעה ראשונה שאני כותב בפורום, ולכן דבר ראשון אני מנצל את ההזדמנות להודות לכל המשתתפים על שיתוף הידע והעזרה ההדדית, (לא שמתי הודעה נפרדת ע"כ, כי זה היה מצריך כתיבת הודעה כמעט בכל אשכול...:-)).

אני מחזיק בפיאט אונו 92 מנוע 1100 פייר, לפני כחודשיים עקב חדירת מים למנוע החלפתי ראש מנוע, כולל חצי אוברול למנוע.

הסבירו לי שאחרי ההחלפה והאוברול המנוע עובר "הרצה", ולכן יחסתי את חולשת המנוע - קרי חוסר תאוצה וכוח - ל"הרצה".

כמו כן טען לי מישהו, שכיון שבעת חדירת מים לשמן מנוע, נוצר בשמן מעין עיסה לבנבנה, היא יכולה דרך הצינורית שמעבירה אויר מהמנוע לקרבורטור - לסתום את הקרבורטור, ולכן ניקיתי את הקרבורטור עם ספרי יעודי ככל אשר יכולתי (ז.א. את החלק העליון של הקרבורטור - מעברי אויר כו').

לפני כחודש נכבה לי המנוע באמצע נסיעה, ואח"כ פעם עבד טוב ופעם לא, לאחר נסיונות חוזרים ונשנים התברר המודול הצתה המורכב על המפלג - כנראה נפגם.

החלפתי אותו, אך עדיין היו בזמן נסיעה מצבים שהמנוע היה נכבה תוך כדי נסיעה לכמה שניות (וכמובן היה ממשיך בפעולתו מכח נסיעת הרכב, וההרגשה רק כמו חוסר תגובה של המנוע לכמה שניות בזמן נסיעה).

מוסכניק בדק את הרכב, ואמר שלדעתו צריך להחליף את כל המפלג, הרכבתי מפלג משומש, ואכן הרכב נסע טוב יותר במשך זמן מה.

וכעת החלה בעיה חדשה:

כל עוד חום המנוע ברכב לא עובר במחוג את החצי, המנוע מגמגם ונכבה במצב סרק, וכמו כן שוב התופעה שהמנוע נכבה תוך כדי נסיעה - ובעיקר בנסיעה במהירות גבוהה (קרי 70 קמ"ש ומעלה).

אחרי שהמנוע התחמם כראוי, בדר"כ אחרי 20 דקות נסיעה או יותר, כמעט ואין תופעות לוואי, והמנוע מתפקד כרגיל.

יש לציין שהמנוע נכבה במצב סרק, בעיקר לאחר עצירה מנסיעה מהירה, אך לעומת זאת כשאני נותן גז בסרק ומעלה את הסל"ד - המנוע יורד בהדרגה ולא נכבה.

כעת השאלה היא למה יותר הגיוני שזה קשור, האם למפלג או לקרבורטור?

פורסם

1. מי ביצע את העבודה? האם הרכב עדיין באחריות של המוסך (חלפו 3 חודשים מיום הוצאת החשבונית או לא? כן,ראיתי שכתבת חודשיים. וודא זאת) ?

2. אכן ייתכן שיש לך בעייה בקרב' -אבל ספריי קרב' לא יועיל, ולעיתים אף יזיק.

3. לפי תיאורך הייתי בודק קודם כל שלא פספסו שן בטיימינג (בצע חיפוש לעוד פרטים).

יותר מדי סימפטומים ממה שתיארת מזכירים לי את התקלה הזו.

פורסם

אני מתחיל מהסוף... כי אתה צודק ואני החסרתי פרטים.

אחרי שהחלפתי את המפלג, שזה עשיתי לא במוסך רישמי, הלכתי למוסך לכיוון הצתה (האקדח כיוון שיש לי לא מתאים לאלקטרוני), והוא טען שהוא קידם למקסימום האפשרי ועדיין לא מתואם, וכנראה שהטיימינג לא מכוון טוב.

חזרתי לזה שהחלפתי אצלו את הראש מנוע, (כיון שאני עומד להחליף אצלו גם בולמים), והוא טען שהטיימינג מכוון טוב וזה לא קשור לזה אלא לקרבורטור. כיון שלא היה לו אקדח אלקטרוני, לא יכולתי להראות לו את הסיפור עם הכיוון הצתה.

מה שאני יעשה אני יחזור אליו שירכיב רצועת טיימינג חדשה כך או כך, כיון שהנוכחית כבר בשימוש פרק זמן, ואז נראה אם הבעיה תחזור.

כיון שהמוסך קצת רחוק - לכן היה חשוב לי לדעת מראש באילו דברים תיתכן התקלה כדי להודיע לו מראש איזה חלקים אני צריך שיהיו זמינים.

תודה!

פורסם

גוגו שלום רב וברוך בואך לפורום!

ראשית התיחס לשלושת הסעיפים הנכונים של ידידי שמר, ונהג לפיהם!

מאבחנה ראשונית, יש לשער ששלשת הסעיפים הבאים משפיעים עעל התנהגות הרכב, פיספוס שרשרת טיימינג, מפלג לא תקין , הצתה לא מכוונת, וקרבורטור, הזקוק לנקוי שיפוץ וכוון יסודי לפי הספר, ולא בספריי ! התחל מן הקל לכבד ולפי ההסבר שנתתי[ טיימינג קרבורטור, החלפת מפלג!]

חזור לפורום ללעדכן על התוצאות.

בברכת חג חנוכה שמח!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מציע שתשהה את החלפת הבולמים.

אין צורך ברצועה חדשה (אלא אם זו נפגעה) , אלא בכיוון נכון של גל הזיזים (טיימינג) ביחס למנוע (קראנק). בקש מהמוסך שיבדוק שוב את הכיוון, תוך שאתה מציין שבכוונתך ללכת למוסך נוסף לבדיקה, ואם הטיימינג לא מכוון כראוי - בדעתך לתבוע אותו בגין ההוצאות הנוספות.

פורסם

[

.

וכעת החלה בעיה חדשה:

כל עוד חום המנוע ברכב לא עובר במחוג את החצי, המנוע מגמגם ונכבה במצב סרק, וכמו כן שוב התופעה שהמנוע נכבה תוך כדי נסיעה - ובעיקר בנסיעה במהירות גבוהה (קרי 70 קמ"ש ומעלה).

אחרי שהמנוע התחמם כראוי, בדר"כ אחרי 20 דקות נסיעה או יותר, כמעט ואין תופעות לוואי, והמנוע מתפקד כרגיל.

יש לציין שהמנוע נכבה במצב סרק, בעיקר לאחר עצירה מנסיעה מהירה, אך לעומת זאת כשאני נותן גז בסרק ומעלה את הסל"ד - המנוע יורד בהדרגה ולא נכבה.

כעת השאלה היא למה יותר הגיוני שזה קשור, האם למפלג או לקרבורטור?

לוקח לרכב להיתחמם 20 דקות?

ניראה על פניו שביטלו לך את הטרמוסטט.

אתה צריך להכנס למוסך לקבלת דיאגנוזה+יתכן סבירות גבוהה שצריך לנקות את המאייד.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

לוקח לרכב להיתחמם 20 דקות?

ניראה על פניו שביטלו לך את הטרמוסטט.

אתה צריך להכנס למוסך לקבלת דיאגנוזה+יתכן סבירות גבוהה שצריך לנקות את המאייד.

הרכב מתחיל להתחמם תוך דקה והמחוג עולה בהדרגה, התכוונתי שרק אחרי שהמחוג עובר בקצת את החצי, אז הוא נוסע כשורה, וזה לוקח לו כ 20 דקות.

פורסם

ראשית תודה לכולם.

מציע שתשהה את החלפת הבולמים.

יש לזה סיבה מיוחדת? (פשוט עדיף לי כבר לגמור בפעם אחת את כל העבודה על הרכב).

ועוד שאלה, האם זה באמת נכון שה"קצף" שנוצר בשמן מנוע כשחודרים מים למנוע יכול לעבור ולסתום את הקרבורטור?

בכל אופן אני מקווה מחר על הבוקר להגיע למוסך ולבקש כיוון של הטיימינג.

פורסם

תלך מהקל אל הכבד. ולדעתי גם תלך לעשות בדיקה במוסך אחר ,כי לפעמים מה שעולה זול בסוף עולה לנו מאוד ביוקר .

פורסם

אוקיי חברה.

הלכתי למוסך, אחרי כמה ויכוחים הוא הסכים שהטיימינג לא מכוון, רק כיון שהיה כבר מאוחר, ורציתי גם שיטפל בדליפת שמן מהמכסה מנוע, ויחליף רצוע למזגן, ועוד כמה ירקות קטנים, סיכמתי איתו שיפנה לי בוקר בשבוע הבא.

יכול להגרם נזק בלתי הפיך למנוע בנסיעה כזו? (קרי - טיימינג לא מכוון, וכפועל יוצא הצתה לא מכוונת היטב).

עוד שאלה, מחיר לבולמים 2 קדמי ו - 2 אחורי 400 ש"ח, סביר?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי חברה...

סוף סוף הגעתי למוסך, הדחליל הרכיב רצועת טיימינג חדשה (למרות שאמרתי לו במפורש שאין צורך

ברצועה חדשה, אלא רק לפרק ולהרכיב ולודא כיוון של הנוכחית), לקחת 200 ש"ח, טיפל בנזילות שמן

ובחריקות מהרצועה של המזגן - עד כאן הכל כמעט טוב ויפה.

על פניו הבעיה לא נפתרה, ז.א. כיון שעדיין לא עבר לילה על הרכב, והמנוע לא היה קר מספיק, לא

יכולתי לודא אם עדיין יש גימגומים, אבל בטורים גבוהים שומעים מעין פיצוצים או שיעולים מהאגזוז.

הדחליל טוען בכל תוקף שהבעיה היא בקרבורטור.

יהיה מה שלא יהיה, איך שאני חוזר לעיר, אני לוקח את אשתי לאן שהוא, ובאמצע כשאני תקוע בפקק,

אני רואה חום מנוע מטפס ומגיע לפסים האדומים.

אני אומר לאשתי שאם הפקק לא משתחרר מיד, הולך להיות אסון, ועד שאני חוכך בדעתי אם לכבות

את המנוע או לנסות קודם לעמוד בצד ולא לחסום את כל התנועה, או לנסות לקרר את המנוע בהעלאת

הסל"ד, בום טרח פיצוץ אדיר, וענן אדים מכיוון המנוע, כל החלק הפלסטיק של הרדיאטור התפוצץ,

ומעוצמת הפיצוץ העיף את המכסה של הפנס הסמוך אליו.

כנראה שהמאוורר של הרדיאטור משום מה לא עבד, לא יודע למה זה קשור, ואם זה קשור במשהו

למה שעשו היום במוסך, (הדרך מהמוסך לבית שלי היא כולה כביש מהיר, כך שבנסיעה הזו המנוע

לא התחמם בכלל), או בעיה בפני עצמה.

:evil:

פורסם

קודם כל לברר מיידית מה הסיבה להתחממות. אפשר שמדובר בקונקטור יוניט מאוורר שהמוסך שכח לחבר בתום העבודה ואז הנזק עליו. איך עושים את זה מבחינה פרוצדורלית אני לא יודע, יכול להיות שצריך שמאי.

לגבי שאר הבעיות, צריך שוב לבדוק את תזמון ההצתה. ובכל מקרה כנראה שצריך דחוף ניקוי קרבורטור ולכן יש לנו את המומחה היקר- צביקה. ממליץ לך בחום להגיע אליו גם אם אתה רחוק. תאמין לי שזה שווה את הכסף וההנחה שהוא עושה לחברי הפורום גם תכסה לך את הדלק של הנסיעה אליו :-)

לגבי סל"ד סרק- אם אין מדובר במאוורר שמסתובב ע"י חגורת מנוע העלאת הסל"ד בעמידה רק תגרום לחימום יתר אדיר. כשהמד חום מתחיל לעלות יש לכבות מייד את הרכב ולהניח לא להתקרר.

פורסם

מה שנכון נכון, המאוורר אצלי עד כמה שזכור לי עובד חשמלית ולא ע"י חגורת המנוע, וב - 10 שניות

שלקח לי לחשבן את זה היה כבר מאוחר מידי.

בכל מקרה כבר דברתי עם המוסך והסברתי לו שאחרי שהוא בזבז לי יום שלם רק על החלפת החגורה

בעוד כל מה שרציתי זה רק שיפרק וירכיב אותה בחזרה - אני מאוד עצבני עליו, ושביום ראשון ישלח מישהו לרכב שלי עם החלקים שיתקן ויבדוק מה גרם לזה, ואז נחליט אם הוא אשם או לא.

מכיון שעמדתי לשלוח אליו בשבוע הבא איזה סיטרואן ברלינגו שזקוקה להחלפת מנוע שהוא עומד

לעשות עליה קופה, הוא לא כל כך רוצה לעשות בעיות.

בנוגע לקרבורטור, באמת בכוונתי ליצור קשר עם צביקה, והנסיעה לנתניה מי-ם לא כל כך בעייתית,

כיון שבין כה וכה אני עומד להגיע לשם בזמן הקרוב, רק מה שצריך יום קר כדי שהמנוע יתקרר במהירות

ויהיה ניתן לראות את הבעיות מיד, או לחילופין אני צריך להגיע מספיק מוקדם כדי לתת זמן למנוע להתקרר.

פורסם

הבעיות שאתה מתאר מוכרות לי מאוד, הכוללות פיצוצים מהאגזוז בנסיעה בירידה, קשיים כבדים בהתנעות בוקר, כיבויי מנוע תכופים בעיקר בהמתנות ברמזור ולקראת האטה לקראת עצירה, כיבויי מנוע בעת הורדת הילוך בזמן נסיעה (קרה ב- 80 קמ"ש וב- 60 קמ"ש בכביש מהיר, התנעתי שוב ע"י שחרור הקלאץ'), קרטועים בזינוק בעליה ובהתחלת נסיעה ברמזור ועוד ועוד..

כל הבעיות נפתרו בשיפוץ קרבורטור באפריל 2005 אצל צביקה, עד היום אין בעיות.

כמה ימים אח"כ החלפתי את הרדיאטור (המנוע אהב להתחמם ולהגיע לקו האדום הראשון, ואז להיעצר. אני לא אהבתי את זה).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי עסוק להפליא בימים האחרונים, כך שלא היה לי זמן לעדכן.

אז העידכון הוא לא רק לסיפוק הסקרנות של החברים... :lol:, אלא שיש בו גם

כמה פרטים חשובים.

ראשית החלפתי רדיאטור, והתברר שהיוניט תקול, היינו שהוא מפעיל את המאוורר

פעם אחת, ונתפס אחרי שנכבה, ולא מדליק שוב.

כיון שהתקלה לא היתה באשמת המוסך, תיקנתי על חשבוני, פירוט מחירים למתעניינים:

רדיאטור + יוניט - 250 ש"ח. הרכבתי לבד.

משאבת מים שניזוקה מהפיצוץ ודלפה + עבודה במוסך + פנס קידמי - 380 ש"ח

(הוא לקח על העבודה מחיר קצת יקר כיון שביקשתי שיעשה את זה בשעת לילה מאוחרת).

בזה נסתיים הסיפור של מערכת המים.

עדיין בעיית הגימגומים של המנוע בנסיעה קיימת.

כיון שלא נתאפשר לי בנתיים לצאת לכיוון נתניה לצביקה, על פי המלצת טובי המשתתפים בפורום,

החלטתי לבדוק בעצמי את המפלג, כיון שעדיין המצב הוא שלא ניתן לכוון את ההצתה, וזה לכאורה

בעיה שלא קשורה לקרבורטור.

יש אצלי מפלג נוסף שלמעשה עבד באופן תקין, רק גרם לבעיות בהתנעה, פירקתי את המפלג

שברכב, והשוויתי ביניהם.

התברר לי בתוך חצי שניה, (אולי זה היה שניה וחצי, אני לא סגור על זה), שהבעיה היא

בפעמון שעל המפלג, (אני לא יודע לכנות אותו בשמו המקצועי), שאליו מתחברת צינורית יניקה

מהמצערת (?, משהו מתחת לקרבורטור), בזמן שאיבה נוצר ואקום בפעמון שמושך את המשקולות

בתוך המפלג, ומקדם את ההצתה לפי מהירות סיבובי המנוע, במפלג שהיה מותקן ברכב, פשוט

האויר זרם בחופשיות ולא יצר את הואקום הנדרש, ולא פיקח על פעולת המשקולות.

החלפתי את הפעמון בפעמון מהמפלג השני, (אין צורך לפרק לגורמים את המפלג, למי שיתקל

בבעיה דומה, אפשר לתפוס את הקצה של המה שמו שיוצא מהפעמון - למשקולת, בעזרת מברג),

הרכבתי חזרה לרכב.

הגימגומים פסקו לחלוטין, לאחר כמה נסיונות נתתי לו כיוון הצתה משוער - והרכב נוסע נהדר.

תוך כדי הניסיונות, שמתי לב שהצתה מוקדמת, גורמת לקושי בהכנסת ההילוכים ראשון ושני,

אשמח אם מישהו יוכל להסביר את זה.

מה שנותר לי כעת, הוא לבדוק את ענין צריכת הדלק.

בדיקת צריכת הדלק, נעשית לפי הבנתי וכפי שכבר דשו בזה רבות חברי הפורום,

ע"י מילוי מיכל הדלק עד סופו, נסיעה ומילוי שוב עד הסוף, וחלוקת מס' הק"מ.

בפיאט אונו, (יתכן שבעוד רכבים גם כן), יש בעיה עם משאבות הדלק בתחנות.

יש תחנות שהמשאבה שם פשוט קופצת מיד, ולא ניתן למלא את מיכל הדלק אלא אם כן

אוחזים את הידית ביד.

יש משאבות שמספיק לאחוז את הידית בזוית מסויימת, ויש משאבות שצריך ללחוץ כל הזמן על

ההדק (לא עד הסוף).

ויש משאבות (לא נתקלתי בהרבה - אבל קיים), שלא מזהות שהמיכל מלא, וממלאות דלק עד

שנשפך החוצה.

בזמן האחרון הוסיפו בהרבה תחנות מעין טבעת על ידית המשאבה, והבעיה החמירה.

אשמח אם למישהו יש פתרון לבעיה, והסבר מה גורם לזה.

• תוכן חדש...