Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לרשום את השם המלא שלו באנגלית?

יש לי הרגשה שניתן להגדירו כראוטר, ואז אתה צריך לקנות רק HUB או סוויץ'.

עולה 80-90 ש"ח.

אם אתה בכל זאת מחליט לחבר שני מחשבים בעזרת כבל רשת, תשים לב שאתה קונה כבל רשת מוצלב, כי כבל רשת רגיל לא יעזור לך.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוא יכול להצליב אותו בחצי דקה, אם בטעות קנה לא מוצלב.

איך?

111

STIO אם אתה צריך כבל מוצלב או רגיל תגיד לי אני יביא לך.

פורסם

ארז ראיתי כבר כמה אנשים שאכלו סרטים עם ההצלבות האלה ודפקו את הכבל. למה לא לקנות מוצלב וזהו?

בשביל מה להתעסק עם החוטים המזעריים האלו .

אתה יכול לעשות את זה בחצי דקה , לא כל אחד יכול.

פורסם
ארז ראיתי כבר כמה אנשים שאכלו סרטים עם ההצלבות האלה ודפקו את הכבל. למה לא לקנות מוצלב וזהו?

בשביל מה להתעסק עם החוטים המזעריים האלו .

אתה יכול לעשות את זה בחצי דקה , לא כל אחד יכול.

אין מה לאכול חרא עם הצלבה ביתית, בסך הכל סכין יפנית, ולחבר בהצלבה, אם זה התנתק למישהו כנראה שהוא לא חיבר טוב, יש לי כבל כזה שעובד כבר כמה שנים. באמת לא סיפור גדול.

וגם מה זאת אומרת דפקו את הכבל? איך אפשר לדפוק כבל? אפילו אם במקרה הכי גרוע, לא הלך? תחבר חזרה רגיל.

מה יש לדפוק בכבל?

פורסם
אין מה לאכול חרא עם הצלבה ביתית, בסך הכל סכין יפנית, ולחבר בהצלבה, אם זה התנתק למישהו כנראה שהוא לא חיבר טוב, יש לי כבל כזה שעובד כבר כמה שנים. באמת לא סיפור גדול.

וגם מה זאת אומרת דפקו את הכבל? איך אפשר לדפוק כבל? אפילו אם במקרה הכי גרוע, לא הלך? תחבר חזרה רגיל.

מה יש לדפוק בכבל?

גם לי יש כבל כזה ,ביג דיל.:?

אם להצליב עושה לך את זה, אז תקנה רגיל ותצליב.

רוב האנשים הממוצעים שיקראו את המאמר שהבאתי פה בקישור יאכלו חרא , אתה ואני לא.

פורסם

קחו בחשבון שהמחשב שאליו יחובר המודם והראוטר הוא מכובה במשך כל היום, ואילו המחשב השני יהיה דולק 24 שעות.

המודם הוא:+ b- focus router 312

פורסם

ההצלבה הביתית אינה מומלצת (למרות שכל הסיפור זה לחבר זוג שידור לזוג קליטה וההיפך) - אתה דופק את ההגנה בפני רעשים שיש לכבל (TWISTED AIR+SHEILD) ועלול (אמנם נדיר, אבל עלול לקרות. מנסיון) לגרום לשיבושים במעבר הנתונים.

לגבי החיבור:

קודם כל - הפיכת המודם לנתב :

http://www.setup.co.il/Forums/ForumFAQ.asp?fid=5&FAQ_aid=16

החיבור עצמו (לאחר שקנית MINI HUB של 5 פורטים - בהנחה שלא תוסיף למעלה מ-2 מחשבים נוספים הבייתה) -

אם הראוטר נמצא ליד המחשב , תצטרך שני כבלי רשת (RJ-45) קצרים , ועוד אחד ארוך.

אחד קצר הולך בין המודם ל-HUB, אחד בין המחשב הקרוב ל-HUB , והארוך רץ עד למחשב השני.

ניתן להעביר את הכבל בצורות שונות.

האם המודם מחובר באמת ליד המחשב , או במקום אחר ?

האם קו טלפון מגיע ליד שני החדרים ?

אתה יודע להשחיל כבלים בצינורות בתוך הקיר (עם סטלבנד) ?

מאיזה איזור אתה?

עריכה -

אם שני המחשבים יחוברו עצמאית , כ"א לראוטר - זה לא משנה כמה זמן כ"א דולק.

פורסם

הנה שמר סידר אותך עם כל המידע הדרוש.

כל מי שלח אותו לקנות ראוטר לא בדק אפילו שיש לו אחד כזה בבית.

לי היה קשה מאד למצוא HUB עם פחות מ 8 יציאות.

בסוף קניתי סוויץ' ב 100 ש"ח עם 8 יציאות, למרות שאפשר לחבר מחלקת הנהח"ש שלמה עם הדבר הזה.

פורסם

מה יש לדפוק בכבל?

על דרך כזאת עוד לא שמעתי :lol:

כמה עולה בכלל כבל כזה בחנות 5 ש"ח?

פורסם
על דרך כזאת עוד לא שמעתי :lol:

כמה עולה בכלל כבל כזה בחנות 5 ש"ח?

זה לא המחיר, זה הבעיה שקנית כבל 20 מטר, והוא לא מוצלב, והשעה כבר 22:00 בלילה, הרי מתי מתקינים רשתות, תמיד בלילה.

שלאק אחד מלווה בעצבים על הכבל וחיבור מוצלב.

הרבה איזולירבנד, ידידו הטוב של האדם.

פורסם

רק תזכורת, הפיכת המודם לראוטר היא פעולה לא חוקית, מסירה אחריות ואם המודם עדיין ברשות הספקית יש לה את האפשרות לתבוע אותך על פגיעה ברכוש.

עוד בעיה שעלולה לצוץ מכיוון שאני רואה שאינך מבין בתחום, היא כאשר תתקשר לשירות לקוחות ותנסה לקבל תמיכה במודם שעובד בקונפיגורציה שונה ממה שהם מכירים ותומכים.

בכל מקרה, לדעתי, הכי פשוט, לקנות נתב (ROUTER), לבדוק שהוא בעל יכולת היתחברות לרשת ה ADSL (חשוב! הרבה אנשים סתם קנו ראוטרים שאינם מתאימים להם) ושיש לו לפחות 2 חיבורים (PORT)

הראוטר מגיע עם חוברת הסברה, ובדרך כלל ההגדרה שלו מתבצעת בתוך ממשק WEB, בו מכניסים את היוזר והסיסמא, וההגדרות הדרושות, אחד היתרונות בראוטר שכזה שיש אפשרות ליצור מצב שהאינטרנט מחובר כל עוד הראוטר עובד, ללא קשר לפעילות המחשבים, ובעצם כל מחשב שמחובר לראוטר יהיה מחובר לאינטרנט ללא שום פעולה נוספת.

כמובן שאת שני המחשבים מחברים לחיבורים בראוטר, וזהו.

מיותר לציין שאם אתה לא חושב שתתמודד עם ביצוע הפעולות הנ"ל יש או להזמין טכנאי או לבדוק פתרונות של הספקיות, שהיום נחשבות משתלמות מאוד, ואתה מקבל גם תמיכה עליהם.

פורסם

אף אחד לא יתבע אותך. מקסימום יסרבו לעזור לך כאשר ישמעו שהמודם קונפג כראוטר.

במקרה הכי גרוע, עושים RESET לתצורה המקורית ושלום על ישראל.

פורסם
אף אחד לא יתבע אותך. מקסימום יסרבו לעזור לך כאשר ישמעו שהמודם קונפג כראוטר.

במקרה הכי גרוע, עושים RESET לתצורה המקורית ושלום על ישראל.

בתקופה שחילקו עדיין ALCATEL SPPEDTOUCH HOME (מודם מעולה, הסכמתי להחליף אותו רק בעד אחיו הגדול, ה510) והתחילה תקופת השידרוגים ל ALCATEL SPEEDTOUCH PRO

בזק איימה לתבוע את הלקוחות שמשדרגים, בעיקר בגלל הרבה אנשים שלא היה להם מושג מה הם עושים ודפקו מודמים וניסו לממש אחריות.

לא יודע אם משהו יצא מזה, אבל יש להם את הזכות לעשות זאת, אז למה להיסתכן סתם? במיוחד בן אדם שלא מבין בתחום ועוד יצטרך את העזרה שלהם מידי פעם.

אגב, התהליך להחזרת המצב למצב האורגינלי לא פשוט בכל מודמים, לא בכל מודם יש אפשרות RESET, וחלק מהמודמים גם דורשים תהליך ארוך ומייגע של התעתק קבצים וקינפוג בשביל להחזיר למקור, אז שוב, למה להיסתכך אם אין צורך ממשי? במיוחד במחירים של היום בכל התחום הזה.

• תוכן חדש...