Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי החלפתי שמן בחיפושית שלי, ובטעות מילאתי קצת יותר שמן מהנדרש, בערך 2.8- 2.9 ליטר, במקום 2.5. מפלס השמן עמד על כחצי סנטימטר מעל המקסימום במדיד. לא ייחסתי לזה חשיבות רבה, כי חשבתי, שמדובר בכמות קטנה מעל הנדרש והתעצלתי לנקז את העודף - טעות חמורה.

אתמול נהגתי קצת ( כ 30 ק"ם ) בכביש מהיר במהירות 90-100, וככל הנראה נפרץ מחזיר השמן האחורי במנוע. עוד לא בדקתי בדיוק במה מדובר, אבל התפתחה נזילה מאוד רצינית. עדכונים נוספים בהמשך.

לתשומת לבכם, תקפידו על כמות השמן המדוייקת, עדיף קצת פחות, מאשר קצת יותר.

פורסם
טוב לדעת... :-o
טוב לדעת??

בתור חבר וותיק בפורום זה. ובתור חבר בפורום חיפושיות בתפוז, אני מתפלא שלא ידעת זאת, לקוחות רבים שלי מקבלים שטיפת מח בנושא עודף שמן במנוע לאחר טיפול שביצעו, או לאחר שמתדלק בעל לשון חלקה, ומיומנות מכירה, הצליח ל"השחיל"} לו כליטר שמן בעת תדלוק, ללא כל צורך, והלקוח עוד היה מרוצה על השירות שקיבל בתחמנת דלק..

לסיכום :תמיד מומלץ חצי ליטר פחות מאשר חצי ליטר יותר!

אביתר היום קיבלת שטיפת מח ממני, קבל זאת בקלות ובהבנה. פורום זה נועד לשמור על הרכב ולא להרוס אותו.

בברכה

ובתקווה להבנה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ת'אמת =את האמת :lol: ,גם אני שומע על כך פעם ראשונה,חשבתי שחוסר זה מסוכן,ובמידה ויש עודף המנוע דואג לשרוף אותו,טוב לדעת .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

השמן העודף יישרף בסופו של דבר, ובדרך כלל 200 - 300 סמ"ק מעל המקסימום לא יגרמו נזק, במכונית רגילה , בה קיבולת שמן היא 4-5 ליטר. יותר מזה כבר צריך לנקז.

בחיפושית יש רק 2.5 ליטר שמן והכמעט חצי ליטר העודפים גרמו לפריצת מחזיר שמן כבר בנסיעה הארוכה הראשונה. כשה לי להאמין שאין קשר לשמן, ומדובר בצירוף מקרים, כלומר המחזיר היה נפרץ בכל מקרה. זו החלפת שמן שלישית, מאז שהחיפושית אצלי (מחליף לפי היינס כל 3 חודשים) ובפעמים הקודמות, כשהקפדתי על הכמות המדוייקת, לא היו שום בעייות.

• ספונסר פורום
פורסם

אל תבעס את עצמך סתם ,עודף שמן זה לא טוב אבל מחזיר שמן הוא לא יכול להרוס בחיפושית כמו בחיפושית מתי שהוא השמן ינזל.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני לא מתבאס, להפיך :lol:, יש סיבה לפרק את האוטו קצת.

פשוט אני לא מאמין בצירופי מקרים, וזה קרה, כאמור, בנסיעה הראשונה אחרי ההחלפה. אולי עודף שמן היה לא הגורם, אך לפחות ה"תורם".

פורסם

יש לי שאלה:

כשקניתי את החיפושית שלי היא עמדה שלוש שנים עם איזה ליטר שמן יותר .

כמובן שאיך שקניתי אותה עשיתי החלפה ודאגתי שיהיה שמן עד הכמות הנכונה, אבל השאלה היא האם נגרם נזק למנוע מזה שהיא עמדה שלוש שנים עם ליטר שמן יותר מדי והבעלים שלה היה מניע אותה פעם בחודש או שבוע.

האם נוצר נזק מכל זה כי אני לבינתיים נסעתי אלפייה ו.. אבל היא מאבדת קצת שמן יש נזילה ממש חלשה כאשר המנוע מכובה וקר, אבל בכל זאת היא נראת לי כאילו היא אוכלת קצת שמן יכול להיות?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אל תבעס את עצמך סתם ,עודף שמן זה לא טוב אבל מחזיר שמן הוא לא יכול להרוס בחיפושית כמו בחיפושית מתי שהוא השמן ינזל.
אני מצטער - אבל אתה מדבר שטויות.

עודף שמן יכול בקלות לפרוץ מחזיר שמן, הוא גם יכול לפרוץ עוד הרבה דברים - תלוי בכמות העודף, סוג המנוע והמבנה.

אני לא חושב שיש לבחור פה איזה אינטרס לעשות מעצמו אדיוט או לבאס את עצמו - אני כן חושב ששווה ללמוד מהמקרה הזה לקח, ולומר שעודף שמן לא יכול לפרוץ מחזיר שמן זה חוסר אחריות

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• ספונסר פורום
פורסם

אולי תסביר איך בידיוק עודף שמן הורס מחזיר שמן? אולי מהניסיון שלך?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הנסיך שלום,פעם כתבתי בפורום בתגובה לתגובתך. שאתה באמת נסיך.

נראה שצריך לקחת ממך את התואר "נסיך" מפני שהפעם כתבת שטויות.:-o

מוסך רון צודק,"עודף שמן זה לא טוב אבל מחזיר שמן הוא לא יכול להרוס בחיפושית."

ולדעתי גם בשום אוטו אחר,במידה ונשם המנוע לא סתום,ורינגים לא דולפים מוגזם.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כי זה קרה לי ביום ראשון-

הורדתי מנוע ,החלפתי תושבות גיר ועל הדרך פירקתי קלאץ' והחלפתי מחזיר שמן .

יום לפני היה חסר ליטר שמן והוספתי בטעות ליטר וחצי , בנסיעה של 150 ק"מ בערך המחזיר שמן נפרץ ועכשיו יש לי נהר מתחת לאוטו.

אז כן המחזיר כן יכול להינזק כתוצאה מעודף שמן מנוע.

המחזיר היה חדש בצבע החום (שאומרים שהוא הכי טוב) ולא השחור הזול.

אז אני כן מסכים עם בוקי אבל לא עם רון.

יום שישי אני יוריד מנוע שוב נראה מה הנזקים.

סליחה על ההקפצה ..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עודף שמן גורם להקצפתו ומן הסתם , אוויר אינו חומר משמן.

במקרה כזה יש להחליף את השמן והפילטר , לנסוע כ - 150 ק"מ ואז להחליף שוב .

כמובן מדובר על כמות גדולה מעבר לקו העליון .

אם השמן על המדיד חום ומלא בועות אז אתה יודע שנגרמה הקצפה .

• תוכן חדש...