Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רנו קנגו 2002 (200,000 ק"מ, דיזל). יש לי בעיה שנכון להיום אף בעל מוסך לא הצליח לפתור או להסביר לי מה הסיבה. אני מקווה שכאן אקבל מידע:

בכל בוקר כשאני בודק את נוזל הקירור במיכל יש צורך למלא מחדש. כלומר, לאחר כל 24 שעות של נסיעות נוזל הקירור מתאדה ופשוט "נעלם". המיכל מרוקן לחלוטין! ידוע לי שמדובר במערכת סגורה. אם כן מה הסיבה להתאיידות? אמרו לי שזה הרדיאטור-החלפתי. אמרו שזה הטרמוסטט-החלפתי. אפילו פקק חדש למיכל נוזל הקירור קניתי ועדיין הבעיה בעינה: כל בוקר יש למלא את מיכל נוזל הקירור מחדש. תופעה נוספת-לאחר נסיעה ארוכה ביום חם, כשאני פותח את מכסה המנוע אני מבחין בלחץ גדול בתוך מיכל נוזל הקירור, עד שטיפות קטנות של הנוזל ניתזות מבעד לפקק ומושפרצות על המנוע. הייתי בכמה מוסכים ואף אחד לא יכל לתת לי משהו שמתקרב להסבר אפשרי. אין ספק שזה מצב לא רגיל ברכבים חדשים, וגם הצורך לקנות מיכל של 4 ליטר נוזל קירור כל חודש מגוחך לחלוטין. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

קודם כל המנוע שלך מתחמם. אם יש פריצת קיטור ממכסה המיכל זאת אומרת שיש עודף לחץ במערכת, שנובע מהתחממות. מכסה המיכל מתוכנן עם שסתום שחרור לחץ למקרים כאלו, ולכן יוצא ממנו קיטור.

אז קודם כל יש בעיית התחממות לטפל בה, כי היא המקור לצרות.

דבר שני, יכול מאוד להיות שכתוצאה מההתחממות והלחץ נוצרה או דליפת נוזל קירור מצינור או תפר כל שהוא שפקע.

ושלישית - אם המנוע אכן התחמם מספר פעמים ומים נעלמים ככה סתם, בדוק איך נראה השמן. אם הוא נראה כמו טחינה, אז המים בורחים לשמן דרך אטם ראש פרוץ.

פורסם

הנזילה היא לא מהאיזור של משאבת המים, נכון?

אפשרות נוספת: הצינור שמוביל למיכל עיבוי, או המיכל עצמו.

אביעד. (בד"כ אני לא מייעץ כאן בפורום [כי אין לי הרבה מה לומר :)] אבל במקרה הייתה לי בעיה כמו שלך.

פורסם

יש בדיקה דיי טובה שנועדה לזהות אטם ראש שנדפק- יש מבחנה מיוחדת ששואבים איתה אדים שנפלטים מהרדיאטור. במידה ויש בעיה באטם הראש גזים מהפליטה מגיעים למערכת הקירור ואז החומר במבחנה משנה את צבעו.בנוסף אתה יכול לבצע בדיקת לחץ במערכת הקירור.

תבדוק (או תבקש מהמוסך) לבדוק אם אין נזילות באיזור משאבת המים. בדר"כ קשה לזהות כי במקרה של משאבה דפוקה בריחת המים היא רק תוך כדי נסיעה, אז המים מתאדים מהחום וקשה לאתר...

• תוכן חדש...