Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי חלק מהאכזבה של הבחור נובעת מכך שהוא שילם מחיר גבוה בקנייה אולי כתמימות של רוכש רכב ראשון ומכאן נובעת האכזבה שלו.אני קניתי משכן רנו 19 שנת 94 שמורה ושילמתי 6.5k ישור קו עוד כ-1.5k וקיבלתי רכב מאוד נוח אמין ומפנק.אבל ברכב ישן אתה חייב לצפות שיהיו תקלות למינהן.

פורסם

לא רציתי לכתוב את זה , אבל אתה צודק , 7500 ש"ח עבור רנו 11(89 היתה השנה האחרונה ) ועוד במצב בינוני זה לפחות כפליים ממחירה הריאלי .

למי ששאל למה החליפו מצבר 3 פעמים - הוא שם כל פעם מצבר משומש.

לפותח השירשור - אתה צודק רק בדבר אחד - רוב ה רנו 11 כבר ירדו מהכביש (דווקא היה רכב יחסית נפוץ בשנות ה 80 , לא כמו DL אבל בכל זאת ) ויותר קשה להשיג חלקי פח/פנסים בפירוקיות.

אני בטוח, שרוב החלקים המכאניים משותפים עם דגמים אחרים של רנו (5, 9 , אקספרס, 19) ולא נדירים או עולים יקר.

***אבל מה , אני לומד כאן כל פעם דברים חדשים : לא ידעתי שביפניות לא צריך להחליף צמיגים , מצברים , בלמים ולנקות קרבורטור ***

פורסם
רכב שנותן דלק ? הלוואי עלי. כל במכוניות שהיו לי עד היום צרכו דלק ולא נתנו. (לא כולל אופני ראלי צ'ופר עם גיר על הרמה שהיו לי).
אם כבר בדיוקים עסקינן, מה שהיה על הרמה זה רק ידית ההילוכים ואילו הגיר מתוצרת Sturmey-Archer בתוך ציר הגלגל האחורי.
פורסם
אם לרשום מה אני השקעתי : אלטרנטור +מצבר ,סוויטש חדש ,4 צמיגים , רדיאטור ,ראש מנוע,מסרק הגה,צריות ,בלמים כולל משאבה מרכזית,ניקוי קרבורטור ,טיפול 10000 ,אטם קרטר ,קלאץ ,מחזיר שמן אחורי וזה עוד לא הכל ... תמיד תחשוב שיש אחד שהשקיע יותר ממך עכשיו אני יודע האוטו מסודר פיקס אני נהנה ממנו וממשיך איתו .

תשמע לעצה שלי אל תמכור תישאר ותהנה מהאוטו אחרי הישור קו .

ועוד דבר למה להחליף מצבר כל כך הרבה פעמים ?

מחזק :mm_yeah:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
חלפים של DL או של סוויפט לא בהכרח יותר זולים משל פז'ו, פיאט או רנו.כנ"ל גם האחזקה. הכל תלוי אם הבעלים מזניח את הרכב או מטפל בו בזמן.

יש לך מספרים?

בשנים האחרונות (שהיה לי פיג'ו) עשיתי כל פעם השוואות עם אבא שלי (טויוטה) והטיפולים היו תמיד יקרים יותר, באופן משמעותי מאוד, בפיג'ו. לא השוויתי אחד לאחד ואולי מעניין לערוך את ההשוואה (אם החלפים יקרים יותר, או שבפיג'ו היה צריך להחליף יותר רכיבים בכל טיפול, או שכמות שעות העבודה על הפיג'ו היתה גדולה יותר בכל פעם).

פורסם

אף פעם לא ישבתי וחישבתי או ערכתי רישומים מדוייקים. התכוונתי לרכבים ישנים ולא לחדשים. ברכבים של הבית, לא יצא לי לטפל אף פעם במוסכים של היבואן כך ששעתון יצרן הוא לא מושג שאני מכיר. (אני כן מכיר את המושג מהמכוניות שהיו תחת אחריותי בצבא או בעבודה הקודמת אבל זה לא רלוונטי).

אצלנו בבית, מאז שיש לי רישיון נהיגה (כ- 8 שנים בערך) יש/היו את הרכבים הבאים:

סובארו GL 1.8 שנת 86 הרכב היה אצלנו משנת 93 עד לפני כשנתיים.

פיאט אונו 1.4 שנת 94 אצלנו משנת 2001 ועד היום.

רנו קנגו 2001 משנת 2004 ועד היום.

מרצדס 190E 2.3 שנת 84 כבר שנה אצלנו (אליה לא נתיחס כי היא מעין רכב "פרוייקט והנאה" שלי שנובעת משריטה עמוקה)

האונו ,חד משמעית, הכי זולה לאחזקה מבין ה-4.

הסובארו שמסמלת את שיא האמינות אצל רוב חברי הפורום שירתה את אבא שלי בלעדית עד שאני הוצאתי רישיון. אבא שלי לא אוהב לבדוק שמן ומים אלא אם כן הרכב מתחמם. הוא לא אוהב להיכנס למוסך אלא אם כן הרכב נתקע. כתוצאה בסובארו הוחלפו 3 או 4 מנועים ופעמיים שופץ הגיר במשך השנים שהרכב היה אצלנו. אז נכון שזה אשמת הבעלים של הרכב שלא דואג ומטפל ברכב אבל מצד שני האונו שהיה הרכב הראשון שלי וקיבל ממני טיפול ותשומת לב סבירים וכיום משרת את אבא שלי ואת אחי שורד לא רע גם תחת ידם המזניחה.

אסף

פורסם
if i would have gone to the states to buy me a car tomorrow, after having driven a renault 11 in israel, i would check first with some local guys before getting a 450sel 1976.

ה450 SEL היא לא קנייה שלי. סבא שלי קנה אותה חדשה והיא משמשת כרכב שלישי במשפחה.

פורסם

אומרים שמכונית צרפתיות לא אמינות, מיתפרקות וכו'...

מי שביקר באירופה ראה BXים נוסעים בגבורה על הכבישים, חלקם גוררים ניגררים, אולי צריך להיות ארופאי כדי לטפל ברכבים אירופאים...:|

אנחנו, ככל הניראה, לא ממש אירופאים, אפילו לא במעט...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

במבט אחורה, קניה מטומטמת, אבל לפי ההורים שלי, האוטו הראשון של רוב האנשים הוא תמיד זבל שעושה בעיות ואנקדוטות זוועתיות.

אתה מוזמן לדבר אם אישתי ולשמוע כמה היא דחפה את המיני שלנו ברחבי הארץ כשהיינו זוג צעיר.

כשהחלפתי את המיני באופל מנטה (הבדל קטן של 1 טון בין שתי המכוניות) אישתי לא הסכימה יותר לדחוף, הוציאה רשיון נהיגה והכריחה אותי לדחוף :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...