Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון- לשים שלט נהג חדש או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שהפנמתם את כל הקטע של השלט הזה.

הרעיון הוא מצד אחד להזהיר את הנהגים האחרים בגלל שאתם לא יודעים לנהוג (מעטים אלו שבאמת יודעים לנהוג בשנתיים הראשונות), אבל מצד שני זה גם בא ללמד אתכם משהו.

הרעיון הוא להזכיר לכם כל הזמן שאתם נהגים חדשים, ולעשות קצת השפלה כדי שתדעו את מקומכם בכביש.

אני באופן אישי מאמין שהרכב הראשון של כל נהג, עדיף שיהיה גרוטאה מתפרקת שלא עוברת את ה120.

למה? פשוט מאוד:

זה מלמד את הנהג הצעיר שיש אנשים שלא מכבדים אותו, ומלמד אותו להתנהג במצבים של לחץ מכיוון כלי הרכב האחרים. אם האוטו הראשון שלך הוא מרצדס ענקית, רוב הצ'אנסים הם שאתה תאמין ממש שהכביש הוא של אבא שלך, אבל אם אתה נוהג בחיפושית ישנה מאוד, או במיני מיינור, אז אתה תלמד שבכביש לא תמיד יכבדו אותך, אז שצריך להיות דרוך ומוכן לכל דבר, ולא רק לדעת ללחוץ על הגז, הברעקס, ולסובב את ההגה.

יש סיבות לחוקים האלו. תחשבו על זה. בשביל זה יש שלט, לא כדי סתם להפריע.

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא בטוח שהפנמתם את כל הקטע של השלט הזה.

הרעיון הוא מצד אחד להזהיר את הנהגים האחרים בגלל שאתם לא יודעים לנהוג (מעטים אלו שבאמת יודעים לנהוג בשנתיים הראשונות), אבל מצד שני זה גם בא ללמד אתכם משהו.

הרעיון הוא להזכיר לכם כל הזמן שאתם נהגים חדשים, ולעשות קצת השפלה כדי שתדעו את מקומכם בכביש.

אני באופן אישי מאמין שהרכב הראשון של כל נהג, עדיף שיהיה גרוטאה מתפרקת שלא עוברת את ה120.

למה? פשוט מאוד:

זה מלמד את הנהג הצעיר שיש אנשים שלא מכבדים אותו, ומלמד אותו להתנהג במצבים של לחץ מכיוון כלי הרכב האחרים. אם האוטו הראשון שלך הוא מרצדס ענקית, רוב הצ'אנסים הם שאתה תאמין ממש שהכביש הוא של אבא שלך, אבל אם אתה נוהג בחיפושית ישנה מאוד, או במיני מיינור, אז אתה תלמד שבכביש לא תמיד יכבדו אותך, אז שצריך להיות דרוך ומוכן לכל דבר, ולא רק לדעת ללחוץ על הגז, הברעקס, ולסובב את ההגה.

יש סיבות לחוקים האלו. תחשבו על זה. בשביל זה יש שלט, לא כדי סתם להפריע.

אני חושב שזה שטויות כל הנהגים "הוותיקים" האלו חושבים שהם יודעים לנהוג, אבל מה לעשות נהגים וותיקים עושים עבירות כדרך קבע כמו לסוע מינימום 120 130 בכביש מהיר (וזה בכלל לא הגורם לתאונות בארץ) , לא לשים חגורה, לעבור נתיבים בלי איתות ועוד הרבה דברים.

דווקא הדור שלנו כנהגים צעירים הוא הדור שאמור לנהוג הכי טוב כנהג צעיר וכנהג וותיק בהמשך, שלא כמו ההורים שלנו או החברים היותר מבוגרים פה בפורום שלהם לא היו הגבלות כלל, לדור החדש של הנהגים הצעירים והחדשים יש ים של הגבלות שמכינות אותנו לכביש יותר טוב וכן אני נהג חדש עם רישיון של חצי שנה ואני סומך על עצמי יותר מכל נהג אחר בכביש.

אני נוהג הרבה מאד יחסית לנהג צעיר וחדש גם מחוץ לעיר וגם בתוך העיר, אני פוגש בכל סוגי הנהגים ולטעמי הנהגים הכי מסוכנים הם הנהגים הם עודף בטחון - נהגי המוניות (בעיקר) נהג מונית הרבה יותר מסוכן מערס צעצוע עם "עונדה" .

בסך הכל אני מאחל לכל הנהגים החדשים שיהיה להם מלווה כמו אבא שלי שדאג להכניס לי יסודות (שהוא בעצמו לא מיישם) שגם אם אני ירצה אני לא יכול להתעלם מהם ונהג איתי המון בתקופת המלווה כי כל שניה עוזרת בכל מקרה אני תמיד שאני נוהג בין אם אני מרוכז בזה או לא אני מזהה מצבים שיכולים ליהיות בעייתים לפניי שהם מתרחשים וזה בעצם מה שישפר את מספר התאונות בארץ לא נסיעה לאט ולא לעצור בעצור, כל נהג ונהג חייב להתרכז במה שקורה סביבו ולזהות איפה יש מצב בעייתי.

אני למשל לא יכול לסוע במהירות רגילה איפה שיש צומת אפילו אם יש לי ירוק או זכות קדימה אין אני פשוט לא מסוגל וחבל שלא כולם ככה.

ואדון יוסי .פ. אני מצטער מאד אבל נסיעה מהירה היא לא הגורם לתאונות בארץ אלה חוסר ריכוז בכביש ושאתה אומר שנהגים צעירים צריכים לסוע על גרוטאות שלא עוברות את ה120 אתה מדבר שטויות נהג צעיר וחדש שבכל זאת צריך לקבל בטחון על הכביש לא יכול להסתדר עם איזה אונו שנת 92 ועדיף שהוא יסע על במוו שמגיעה ל250 ולא על אונו שמגיעה ל50, למה אתה שואל? כי הריכוז שצריך להשקיע בגרוטאה כזאת שתסע כמו שצריך בנוסף לריכוז שחייב בכביש גדול מדיי לנהג צעיר ויכול לעשות יותר רע מאשר טוב, אז הוא לא יסע 120 אבל הוא יקח סיבוב טיפה יודר מדיי מהר בשביל האוטו הזה והוא יפגוש את התעלה פנים מול פנים, בבמוו האוטו עוד יכול לתקן את הטעות שיכולה להיווצר.

ובכלל עם המכוניות של היום החוקים צריכים להשתנות... הגבלת מהירות של 120 130 בכביש מהיר תיהיה יותר מתאימה לטעמי.

ובנוגע לשלט תוקעים אוטו בפינה של החלון האחורי חצי דחוף לבגאז' ושוכחים ממנו

נ.ב. שאול מופז האידיוט אולי רוצה להגדיל את תקופת הליווי לחצי שנה אבל הוא בעצם לוקח את כל האלמנט של נהג מלווה

ומכניס אלמנט של פחד - הוא רוצה לשים "קופסא שחורה" שכל פעם שהנהג יעשה עבירה כמו לעבור את המהירות זה ירשם במוקד ארצי. זה טעות חמורה הנהג מלווה אמור להדריך אותך עד שיהיה לך מספיק ניסיון ובטחון לסוע לבד הקופסא הזאת אולי תמנע ממך לסוע 120 אבל להשתלב בתנועה היא לא תעזור... רק תראו איזה אידיוט יש לנו כשר תחבורה, אם כבר הוא רוצה לשים תקופסא הזאת שישים אותה בלי שום קשר למלווה או לנהג חדש.

פורסם

יש נושא אחד שותיקים לוקחים בחשבון יותר מצעירים , וזה כשלעצמו עושה אותם יותר זהירים. (בכוונה אני אומר זהירים ולא טובים- שזה מונח שנתון יותר לפרשנויות סובייקטיביות).

היום כמעט ואין צורך לקחת בחשבון כשל מיכני כשיקול לצורת/מהירות נסיעה .

פעם היית צריך לנסוע כך שלא תיהרג/תהרוג גם כשקרו לך מקרים נפוצים של התפוצצות/ירידת צמיג מהג'נט ,נזילות שמן ו/או התחממות מעצורים שצריך רגל של גורילה בשביל שיאיטו קצת .( "פיידינג" -זה יופי לדבר ללמפה לקראת סיבוב מוצא על 80 בטנדר ויליס) . "אחיזת כביש" של צמיגים דיאגונליים דקים עם הנעה אחורית על כביש מחורבן ומפתיע . קפיצת הגיר מהילוך ( כשאין סינכרו זה לקח כמה שניות להוריד הילוך עם דאבל קלאץ' וצווישן גז ) , הגה חילזון עם שפיל של חצי סיבוב שלא סתם נהגים מקצועיים פיתחו שרירים - (כל הזמן היה צריך לתקן ) , תאורת נורות של לפני הלוגן/יוד - שבקושי ראית 10 מטר קדימה - ואהבה להישרף ברגע החלפת אורות (ברגל - החליפו כל הזמן - היום אין צורך באור גבוה )

והיית צריך להניח שגם לנהג השני יכול הכל לקראת.

פורסם
הריכוז שצריך להשקיע בגרוטאה כזאת שתסע כמו שצריך בנוסף לריכוז שחייב בכביש גדול מדיי לנהג צעיר ויכול לעשות יותר רע מאשר טוב, אז הוא לא יסע 120 אבל הוא יקח סיבוב טיפה יודר מדיי מהר בשביל האוטו הזה והוא יפגוש את התעלה פנים מול פנים, בבמוו האוטו עוד יכול לתקן את הטעות שיכולה להיווצר.

אני לא מתווכח לגבי זה, ולא נראה לי שהסיבה לתאונות היא מהירות, אלא נהגים שחושבים שיש להם מספיק נסיון. תאמין לי שללמוד לנהוג על גרוטאה זה טוב, כי אחר כך, כשהוא כבר יעבור לBMW, הנהג כבר ידע איך לנהוג.

הבעיה היא שרכב טוב מדי נותן המון ביטחון לנהג, וגורם לו להתנהג בהתאם. תראה את כל האידיוטים עם הטויוטות ליסינג שלהם איך שהם חותכים כמו ערסים, רק בגלל שהאוטו נותן להם ביטחון. אין להם קשר למה שקורה מסביבם, והם נוהגים ב"בועה" שלהם. תאמין לי שאם האידיוט שנוסע על קורולה ליסינג על לוגו ענק של אלביט, היה נוסע על פונטו ישנה, הוא היה נוהג ביותר זהירות, כי הוא לא הכי חדיש ולא הכי גדול על הכביש.

אני יודע את זה מנסיון שלי. האוטו הראשון שלי היה מרצדס ענקית וישנה, שלא הייתה נוסעת מהר מדי, וכל הזמן היית צריך לשמוע את המנוע כדי להבין מה המצב איתו. ברגע שנתנו לי רובר חדשה וידנית, התחלתי לנהוג בצורה מטורפת פשוט, כי הרגשתי שהאוטו יתקן את מה שאני עושה.

אני עדיין מאמין שאם מישהו רוצה ללמוד לנהוג, שיעשה את זה תוך ידיעה שהוא צריך להיות זהיר, כי אם לא הוא פשוט יהרוג את עצמו. אם האוטו נותן לו יותר מדי ביטחון, הוא ילמד לנהוג בצורה מאוד אגרסיבית, כי הכביש שלו וכולם מכבדים אותו (ככה הוא ירגיש)

---עריכה---

בזמן שאני כתבתי את ההודעה שלי, HAIMY הקדים אותי. כן, אני לגמרי תומך במה שאתה אומר, וזו הפואנטה בדיוק של מה שאני אומר.

פורסם

חיים, כרגע הסברת יפה מאוד למה המהירות בכבישים שלנו מוגבלת ל90 קמ"ש, הרי הצגת סיטואציה מאוד הגיונית שיכולה לקרות לכל לאנטיס\3\6\גטס\גולף\פאסאט\פוקוס\סיוויק\אימפרזה\לאנסר\יונדאי..............

אתה מדבר על דברים שלא יכולים לקרות ברכב מודרני, פשוט כי הוא רכב מודרני.

אם בגלל זה אתה נוסע לאט יותר במאזדה 3 חדשה, אז אתה פשוט צר עין עם דעות מיושנות, או במקרה הרע - אידיוט.

הדבר היחיד שלנהג ותיק בגיל, נניח 45, יש בו יתרון על הנהג הצעיר הוא ניסיון במקרים מסויימים. לדוגמא, אתה פחות מופתע כשהרכב בנתיב ליד חותך אותך, או פחות מופתע כשמישהו פונה בלי לאותת.

נהג חדש (ולדעתי זה תקף יותר לשנה הראשונה או לאלה שלא נוסעים הרבה) אינו מכיר את כל המצבים ובשבילו זה יהיה מצב חדש שהוא יצטרך ללמוד להתמודד איתו. אחרי כמה פעמים הוא ילמד בדיוק מה איך להגיב.

כשאתם אומרים נהג חדש אתם חושבים צעיר עם רכב של ההורים, האם כל מה שאתם אומרים תקף גם לנהג חדש בן 30?

הנוער ברובו נוהג בצורה הרבה יותר טובה ומתחשבת מאשר רוב הנהגים ה"מנוסים" בני ה40-50 +. חלק מזה הוא שהדור ההוא מלא בנאדים נפוחים באגו.

הדור הצעיר, ואני מוציא את הערסים למינהם מהמשוואה כי אלה חיות ולא אנשים, אינו כזה.

תעמוד ליד מעבר חציה עם מצלמה תראה שנהגים צעירים עוצרים הרבה יותר למי שחוצה את הכביש, בפקקים, נהגים צעירים מאפשרים למי שמגיע לו (ולא אלא שעוקפים כי זין על כולם) להיכנס לטור באדיבות והדוגמאות עוד רבות.

חיים, איני יודע בן כמה אתה אבל, אם נניח אתה בן כ40+ - אז הדור שלך הוא לא משהו שהייתי מתגאה בו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
חיים, כרגע הסברת יפה מאוד למה המהירות בכבישים שלנו מוגבלת ל90 קמ"ש, הרי הצגת סיטואציה מאוד הגיונית שיכולה לקרות לכל לאנטיס\3\6\גטס\גולף\פאסאט\פוקוס\סיוויק\אימפרזה\לאנסר\יונדאי..............

אתה מדבר על דברים שלא יכולים לקרות ברכב מודרני, פשוט כי הוא רכב מודרני.

אם בגלל זה אתה נוסע לאט יותר במאזדה 3 חדשה, אז אתה פשוט צר עין עם דעות מיושנות, או במקרה הרע - אידיוט.

הדבר היחיד שלנהג ותיק בגיל, נניח 45, יש בו יתרון על הנהג הצעיר הוא ניסיון במקרים מסויימים. לדוגמא, אתה פחות מופתע כשהרכב בנתיב ליד חותך אותך, או פחות מופתע כשמישהו פונה בלי לאותת.

נהג חדש (ולדעתי זה תקף יותר לשנה הראשונה או לאלה שלא נוסעים הרבה) אינו מכיר את כל המצבים ובשבילו זה יהיה מצב חדש שהוא יצטרך ללמוד להתמודד איתו. אחרי כמה פעמים הוא ילמד בדיוק מה איך להגיב.

כשאתם אומרים נהג חדש אתם חושבים צעיר עם רכב של ההורים, האם כל מה שאתם אומרים תקף גם לנהג חדש בן 30?

הנוער ברובו נוהג בצורה הרבה יותר טובה ומתחשבת מאשר רוב הנהגים ה"מנוסים" בני ה40-50 +. חלק מזה הוא שהדור ההוא מלא בנאדים נפוחים באגו.

הדור הצעיר, ואני מוציא את הערסים למינהם מהמשוואה כי אלה חיות ולא אנשים, אינו כזה.

תעמוד ליד מעבר חציה עם מצלמה תראה שנהגים צעירים עוצרים הרבה יותר למי שחוצה את הכביש, בפקקים, נהגים צעירים מאפשרים למי שמגיע לו (ולא אלא שעוקפים כי זין על כולם) להיכנס לטור באדיבות והדוגמאות עוד רבות.

חיים, איני יודע בן כמה אתה אבל, אם נניח אתה בן כ40+ - אז הדור שלך הוא לא משהו שהייתי מתגאה בו.

בדור שלך דווקא יש כמה שמביאים גאווה . כשאני חושב על דוגמאות לא מצטייר לי אחד שכותב כמוך.

פורסם

נכון מאד

פורסם

דני,מה שאתה אומר הוא בערבון מאוד מוגבל.

אני באופן אישי מופתע שכל פעם שאני נותן להולך רגל לעבור מעבר חצייה -הוא אומר תודה?!

הם פשוט כבר לא רגילים לזה שנותנים להם לעבור.

אני גם תמיד דואג במידה ויש אוטובוס בתחנה שרוצה להשתלב בתנועה במידה ואפשר לעבור לשמאלי ולתת לו להשתלב כדי שלא יתקע הרבה זמן בתחנה.

לעומת נהגים אחרים שלא מפעילים את הראש וככה על כביש ראשי באשדוד "בני-ברית" אתה יכול לראות אוטובוס שעומד בתחנה ורוצה להשתלב בתנועה במשך כרבע שעה והלאה.

לדעתי נהג חדש חייב בשלט- למרות שהיו מקרים שנסעתי בלי שלט.

אני מודה,כשנסעתי ברכב ליסינג מהעבודה של אמא לא שמתי שלט כי לא היה לי פשוט.

במידה והיה לא הייתי מתעצל לשים.

זה גונב לי בדיוק 30 שניות מהחיים.

פורסם

מקסים, מסכים איתך ב100% לגבי השלט.

לא מוצא סיבה הגיונית לא לשים אותו - כל מי שמתלונן שמצפצפים לו - שיבדוק האם הוא נוהג בצורה נורמאלית.

כל מי שמתלונן על שוטרים - שוטר שעוצר אותך רואה את קדמת הרכב, כמו שנאמר פה. חוץ מזה - אז שוטר עוצר אותך, אז מה? יש לך סמים ברכב?

בקשר לתודה במעבר חציה, אני מאז שאני זוכר את עצמי עושה את זה, הבנאדם עצר בשבילך, תודה לו. ככה חונכתי.

חיים, לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.

אם צורת הכתיבה שלי היא הבעיה, אז אני מצטער - לא נולדתי כאן ויש לי הפרעת ריכוז מסויימת שלעיטים מקשה עליי להתבטא כמו שהייתי רוצה, אבל אני משתדל. אם זאת דרך המחשבה שלי - זה מה יש, מצטער.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דני,חיים התכוון שיש לך צורת כתיבה והתבטאות יפה.

גם אני חושב ככה.

דני,יש דרך להגיד תודה ויש דרך להגיד תודה.

יש כאלה שמנסים לחצות כביש ופשוט לא מצליחים,במיוחד בחורף -תנו לאנשים לעבור את המעבר חצייה הזה מהר.

אתם באוטו והם בחוץ קצת בתחשבות.

פורסם

מסכים עם מה שנאמר פה בקשר להתנהגות של נהגים חדשים - הרבה יותר אדיבה וסלחנית מאשר ההתנהגות של רוב המבוגרים על הכביש.

אני אישית חונכתי לתרבות כביש טובה, אבא שלי נהג אוטובוס במקצועו כבר 28 שנים, לפני כן היה אופנוען - אפילו שלא חוייבתי במלווה (היה לי רשיון לאופנוע) הוא דאג להיות איתי בהרבה מהנסיעות הראשונות שלי גם בעיר וגם מחוצה לה, ע"מ להקנות לי את הערכים הבסיסיים בנהיגה ברכב שלא לומדים בשיעורי הנהיגה.

כמו כן אני חושב שהרבה מהנהיגה שלי משקפת את השנתיים שבהם היה לי אופנוע - אני לא חושב שמישהו יחלוק על דעתי כשאומר, שבנהיגה על אופנוע לומדים "לחיות" בכביש בצורה הרבה יותר חכמה, טובה וזהירה מאשר ברכב - אתה לומד לשים לב להכל, לצפות מראש סכנות אפשריות וכו' וכשמכרתי את האופנוע ועברתי לרכב, הנהיגה שלי נשארה זהירה ומתחשבת כפי שהייתה לפני.

לכן, מאוד הגיוני שיש לכלי הרכב הראשון שלך השפעה על צורת הנהיגה שלך.

מן הסתם כמו שאמרו גם לפני, אם תוציא רשיון ויתנו לך ישר לנהוג על האמר באופן יום יומי - כל החיים אתה תנהג בזלזול ותצפצף על אנשים בין אם אתה שם לב לכך או לא, כשאתה נוהג ברכב מאסיבי אתה צריך לדאוג גם לשאר הסביבה, לשים לב שאתה לא מפריע לאף אחד ולא דוחק אף אחד לפינה - ומישהו שכרגע הוציא רשיון לא ידע לשים לב לדברים האלו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
דני,חיים התכוון שיש לך צורת כתיבה והתבטאות יפה.

גם אני חושב ככה.

אם כך אני מצטער ותודה רבה. :):oops:

תשמע, יצא לי כבר לראות קבוצת נשים בנות גיל הזהב - שכאשר צעיר (בן כ20) עצר להן במעבר חצייה הן פשוט אמרו לו "כל הכבוד לך, תודה רבה!" פשוט הרעיפו עליו שבחים. אם אני הייתי במקומו הייתי מתחיל לעצור אפילו לחיפושיות זבל אחרי דבר כזה.

הכל פונקציה של חינוך - היום עצרתי לאישה בת כ50 במעבר חציה והיא ממש רצה, לפני שבוע עצרתי לערס.. איך שהוא לקח את הזמן, כאילו עשה לי טובה שעבר. בראש שלי כבר התחלתי לחשב כמה יעלה לי עורך-דין במידה והרגל שלי תחליק (בטעות:roll:) לדוושה הימנית.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא רואה גורם מפריע בזה ששמים שלט.

אגב,לכל אלה שאמרו שהנהגים הצעירים יותר זהירים וכל זה,אני לא חושב ככה בכלל.

למשל: בימי שישי, בראשון באזור התעשיה יש מלא ערסים שנוסעים בכביש של 50 בלחץ ,נוסעים שם על 140 ושלא לדבר על זה שעוברים באדום חופשי חופשי כאילו הכביש של אבא שלהם.

למשפחה עם ילדים אני לא בטוח שהאבא לא יהיה זהיר שהוא מסיע את המשפחה שלו ויעשה שטויות,כי בכל זאת הוא בן אדם מבוגר ובעל שיקול דעת.

פורסם

שיהיה להם לבריאות.

בשכבה שלי 4 אנשים כבר הספיקו להשבית רכב (בצורה כזו או אחרת).

אני בנתיים פגעתי במדרכה עם הגלגל (כחלק מתהליך החינוך כנגד השתוללות), זה עלה לי 100 שקל (המחיר כלל ישור ג'אנט ברזל, איזון זוג גלגלים קדמיים(שהיו צריכים איזון גם ככה) ותיקון פנצ'ר - בגלל שבאותו הגלגל גם נכנס מסמר באותו יום - ממש מרפי).

וככה גם שאר החברה, בנתיים הם כולם בסדר, ואני לא מאמין בגורלות אז אני לא דופק על שום עצים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אחרי שבעה עמודים (שהיו כבר שמונה עד שנמחק תת-דיון שלם על תורת הגזע) השורה התחתונה היא עדיין:

נהג חדש - שילוט

בשנתיים הראשונות, רשיון הנהיגה הוא על תנאי. ועל כן חייבים לנהוג בהקפדה יתרה, על פי כללי התנועה ובהתאם לחוקים.

* חובה להצמיד שלט ``נהג חדש`` בשולי השמשה האחורית של הרכב

המשך הודעות שלא לעניין יגרום לנעילת השרשור המיותר הזה.

• תוכן חדש...