Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר ההרכבה הפעלתי את המזגן לזמן קצר עד לכניסת המדחס לפעולה בכדי לראות שהכל תקין והוא עבד לגמרי כרגיל ללא כל בעיה, כך שלא נראה לי שישנה בעיה במזגן, או לפחות אני מקווה שלא. ואני עדיין לא מבין למה הפקק הישן לא קפץ קודם והעדיף לפייח את עצמו באיזור החיבור של החוט חשמל

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק בגלל זה אני נגד נתינת עצות גם בפורום הטכני כאשר ממול יש רצון ,אך חוסר הבנה.

הבעייה במזגן הינה (כנראה) הקבל. הקבל מיועד להקטין את "מכת" הזרם בהתנעה (כאשר המדחס נכנס לפעולה).

עם השנים , הקבל מתבלה (אלקטרוליט מתייבש וכו') , ואז צריכת הזרם של המזגן עולה פלאים. הבעייה העיקרית היא ,כפי שציינתי - במכת הזרם הראשונית של המדחס. עומס כזה ואפשרות לחיבור לא תקין במאה אחוז בלוח (קורה, גם לחשמלאים מוסמכים ומנוסים) - התפייחות של המגעים ששורפת את המגע יותר ויותר.

עשה לעצמך טובה -תפסיק להיות מבין בחשמל , וגם במזגן. אני כמעט שרפתי פעם להוריי את הבית בגלל חיבור לא מחוזק כהלכה. זו סכנה אמיתית - למרות שנדמה לך שהכל בסדר.

הזמן טכנאי שיבדוק את המזגן וחשמלאי שיבדוק את הלוח (אם אתה הולך על בעל מקצוע אחד לשני הדברים, וודא שהוא חשמלאי. באותו בית הותקן אחרי כמה שנים מזגן 2.5 כ"ס על כבל מזין של 1.5 ממ"ר ומאמ"ת של 20A. מזגניסט חאפר מדופלם.)

למותר לציין שהחוט פשוט התפחם , ושוב במזל הבית לא נשרף.

לא לדאוג, העברתי את ההורים לגור ליד מכבי האש עכשיו.

ברצינות - זה לא משחק - הזמן בעל מקצוע.

פורסם
ל"פקק" ישנה משמעות כלשהי, לא מחליפים סתם ככה "פקק". הפקק הנ"ל מיועד לעומס כלשהו ולכמות של זרם כלשהי, אם החוטים אצלך בקיר בעובי כלשהו שמתאימים עד ל 16 אמפר, אל תשים מפסק של 40 אמפר. מה שעשית כעת בהמחשה במכוניות, זה שבמקום פיוז שמת נייר אלומיניום, וכעת במקרה של קצר יישרף לך כל הבית. אל תיגע במה שאתה לא יודע. זה בפירוש סכנת נפשות. תשאיר את העבודה למישהו שמבין ולא אחד שחושב שהוא מבין ועושה שטויות.

זה דווקא מגניב...אני עשיתי את זה פעם בטרקטורון כיסוח כשלא היתה ברירה - נשרף לי פיוז, הייתי תקוע רחוק מהבית וללא רכב, חתכתי חוט ברזל מגדר סמוכה וחיברתי אותו. התוצאה - מחבר פיוז נמס ללא היכר, חוטים מחברים (שהיו עבים למדי..) נמסו והפכו לעיסה נוזלית ורק במזל לא נשרף לי הטרקטור.

אח"כ התברר לי שהיה חוט שהשתחרר ונגע בגוף המנוע מה שגרם לקצר עצבני.

בריאות לכולם!

פורסם

לא ברור אם השרשור הזה מצחיק או מפחיד...:|

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

• תוכן חדש...