Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מסתכל על נתונים של רמקול (במקרה זה וופר) שכתובים ככה:

SPL: 90 dB 1W/1m, 93.4 dB @ 2.83V/1m

מה בעצם אני אמור להסיק, הנתונים תקפים לאותו הרמקול, כאשר נצילות הרי בדר"כ נמדדת בוואט אחד במרחק של מטר, ואם וואט אחד זהה ל 2.83 וולט, אז מדוע בעצם נתון אחד גבוה מהשני?

פורסם

וואט לא שווה ל2.83V.

וואט הוא הספק.

P=E^2 / R

P=הספק (כח)

E=מתח

R= התנגדות

תכניס את הערכים עם רמקול בהתנגדות של 4 אוהם ותקבל 2 וואט ולא 1. עם רמקול 8 אוהם תקבל וואט אחד.

מדידת נצילות בוולט היא מדידה מדוייקת יותר ממדידה בוואט משום שכשמדובר ברמקול לא מדובר בהתנגדות קבועה, לכן נתון הוואט (ההספק) משתנה ותלוי בהתנגדות שמשתנה בכל תדר.

הנצילות של רמקול היא נצילות ממוצעת בטווח התדרים אותו הוא אמור להפיק.

כשמודדים בעזרת וולט הנתון לא תלוי בהתנגדות של הרמקול והוא נשאר קבוע לכן הוא מאפשר מדידה מדוייקת יותר מאשר מדידה באמצעות וואט שדורשת חישובים רבים על מנת להגיע שבאמת וואט אחד סופק בכל תדר.

פורסם

כעקרון אם אתה יכול להשוות בין שני רמקולים שנמדדו עם הוולט אז עדיף שתשווה לפיו כי זוהי שיטה מדוייקת יותר.

אבל ממדידות שערכו אנשי מקצוע של כל מיני רמקולים שונים שלהן מוצהרת נצילות מסויימת ראו שההצהרות בהרבה מקרים לא היו מדוייקות ככה שלפעמים קשה באמת לדעת מהי הנצילות אז צריך לקחת אותם בערבון מוגבל (נאמר פלוס מינוס דציבל).

בכל מקרה אלא אם כן אתה מנסה להתאים דרייברים יחד זה לא ממש צריך לעניין אותך.

פורסם

SPL: 90 dB 1W/1m, 93.4 dB @ 2.83V/1m

מישהו מוכן להסביר מ-א' עד ת' מה אומר כל דבר ודבר ? ויש לי קצת מושג בחשמל, למדתי פיזיקה 5 יחידות...

• תוכן חדש...