Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה היה לנו שם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטטיסטיקות אומרות שהשארנו שם 100 חיילים בערך, המונים נפצעו, 60 שנה לשקם יערות, מליארדים הופסדו ועוד בשורות כאלה אנחנו שומעים ביום-יום.

מה כן הרווחנו מכל המלחמה הזאת ? הייתכן כי שום דבר לא לטובתינו ?

האם החיזבאללה צריך שיקום או שרק גירדנו לו את הגב קצת ?

חטופים ?

שטחים ?

רצועת ביטחון ?

שלום ?

שליטה ?

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגובה מפורום אחר, שאומרת בערך מה שאני חושב (כן שמר, חושב!)

באופן מפתיע ולא פופולרי אני טוען שהמלחמה הנוכחית מהווה הישג יוצא דופן, כאשר צה"ל נלחם בו זמנית בשתיים מחזיתות הגרילה הקשות בעולם (סמטאות עזה ודרום לבנון). בשתי החזיתות ההשגים משמעותיים, הן מבחינת ההרתעה והן מבחינת פגיעה בתשתיות טרור.

אילו היינו מחליפים לחודש בין מערכות העיתונות בישראל ובלבנון, נותנים להם את העיתונים והערוצים שלנו, ולוקחים מהם את אל-מנארה, זה היה נראה ככה:

ערוץ 2 של החיזבאלה: "האם נסראלה נכשל? כבר עתה ברור כי בתום הלחימה יישלפו הסכינים בחיזבאללה. פרשנים טוענים כי נסראלה איבד את כושר ההרתעה והאמינות, לאחר שהיה פזיז בהבטחתו לתקוף את תל-אביב בתגובה להפצצות ביירות. חוסר ההצלחה להגיע לתל-אביב, וההסכם המביש שנחתם ע"י ממשלת לבנון בשיתוף חיזבאללה, מהווים למעשה נצחון של היישות הציונית וחזרתנו 20 שנה לאחור"

ערוץ אל מנארה של ישראל: "החיילים הישראלים מכים בכל החזיתות. מאות מחבלים ניגפו שוק על ירך בעזה, בצור, ובקיני הטרור של דרום לבנון. ניסיונם של המחבלים לפגוע בצה"ל מעורר גיחוך - לאחר שנים רבות של כוננות, ולאחר שהצבא הישראלי הגיע ללבנון בכוחות מילואים לא מאומנים, עדיין לא הצליחו המחבלים לפגוע בכל החודש בהקף החיילים הישראלים שנפגעו בשבוע אחד של מלחמת שלום הגליל. בתסכולם, הפנו המחבלים אש לעבר העורף הישראלי, אך במחצית המקרים פגעו באחיהם בכפרים הערביים"

למרבה הצער, העיתונות פה היא לא סתם "כלב נובח", ההשפעה שלה על דעת הקהל וכתוצאה גם על המנהיגות הינה משמעותית. בעוד התקשורת "שלהם" מחזקת אותם, התקשורת שלנו מחלישה אותנו (ושוב מחזקת אותם, כתוצאה). זו החזית העיקרית שבה צה"ל כרגיל נכשל - אך לא באשמתו, שכן התקשורת בארץ עצמאית. פה אולי הכשלון העיקרי של הממשלה, שלא הצליחה לשדר "ווינריות" אלא יותר תחושה של "יש לנו מזל של מתחילים, בוא נסיים מהר לפני שנקלקל".

פורסם

מה קיבלנו מזה? אני ואתה? זרגים!!! חלק גדול מהחיילים שנהרגו היו מילואימניקים בעלי מישפחות... תחשוב על זה... המצב יהיה רק יותר גרוע כי יצאנו אפסים. מעכשיו יוכלו לירוק עלינו שוב ושוב... וכמו שאמרתי כבר פעמים קודמות, מדינת ישראל אלופת העולם בלמוסס דברים בין האצבעות עד שהם מאבדים את הצורה... כך קרה גם כאן! מוססו את זה עד שזה איבד את הצורה. ובימים האחרונים לפני הפסקת האש דרך היתנהלות של הדברים היתה כמו שאומרים לילד "עוד 10 דקות והולכים לישון" ואז אתה רואה את הילד מנסה לשחק עם כל הצעצועים שלו בבת אחת כדי לא להפסיד כלום...

אגב, "אבו-שפם" וחבריו קיבלו טפיחה ענקית על האגו... כנ"ל גם הטייס המעופף...

עוד משהו, המנצחים האמיתיים כאן הם החיזבלה... בכל מובן וצורה... כל מה שהם הציבו הם קיבלו והשיגו...

ככה בונים חומה!!!

לא למדנו כלום מאז סברה ושתילה... כלום!!!

אשף תיכננו וקיוו לטבח וקיבלו אותו ובכך קיבלו הכרה עולמית. חיזבלה גם. ואנחנו יצאנו המפגרים מכל העניין!!! אנחנו, אילו שניסו להגן על עצמם, אילו שניסו לא ליפגוע במטרות אזרחיות, ולא אילו שפתחו באש ראשוניו והתקיפו!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

על מה יצא לנו מזה הדיעות חלוקות ויש המון פרשנויות,אבל מה שכן הרוב בטוחים,זה שאם היינו מבליגים על ההצגה האחרונה של החיזבאללה,התוצאות לטווח הארוך היו יותר גרועות.

אנשים לא מבינים שחיזבאללה זה צבא גרילה ולא צבא סדיר,צבא גרילה עד שלא תהרוג את הבנאדם האחרון הוא לא יפסיק,מה שכן אתה יכול להנחית לו מכות שיגבילו את היכולות שלו,לדעתי חיזבאללה קיבל מכה רצינית,הציבור הלבנוני יעשה חשבון נפש אם הוא רוצה כזו ישות בקרבו,זה הדבר החשוב.

כל עוד חיזבאללה יהווה גורם מרכזי בלבנון,לא יהיה לעולם שלום עם הלבנונים.

פורסם

אני חותם על הציטוט שאופיר הביא במסר שלו.

לא יכולתי לבטא את דעתי יותר טוב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הבעייה לא בצבא, יש לנו צבע מעולה וחיילים מעולים והצבא הטוב ביותר במזה"ת אם לא בעולם (מבחינת מקצועיות, תראו את ארה"ב עם כל הנשק שלה לא פוגעים ממטר במטרות, היה גם פעם "משחק מלחמה" בין טייסים אמריקאים מקצועיים לבין טייסים ישראלים והישראלים הביסו את האמריקאים).

הבעייה היא במדיניות ובזה שקיצצו בתקציב הביטחון המון וגם לא במקומות הנכונים.

פרויקטים של פיתוח נשק הושלכו לפח, כמו שמילואימניקים וחיילים (חלק מהם חברים שלי) שבצפון אמרו, אוכל לא היה להם תמיד, הפקודות לא ברורות, ועוד.

הצבא שלנו מעולה, חבל לי על כל חייל וחיל שנהרג, אני מרגיש כאב לב כאילו חלילה איבדתי חלק מעצמי על כל חייל וחייל שנהרג/נפצע.

תנחומים למשפחות, והחלמה מהירה לפצועים.

איתמר

פורסם
שמילואימניקים וחיילים (חלק מהם חברים שלי) שבצפון אמרו, אוכל לא היה להם תמיד

זה מכוון, החיילים ביחידות הקרביות נלחמו 3 ימים ברציפות, לתת להם אוכל זה כמו לנדנד אותם בתוך עגלה ולשיר נומי נומי,ולכן הארוחות שלהן היו בנויות מטונה ומים.

לדעתי ההתקפה האידיאלית הייתה אווירית בלבד, אבל ישנן מספר בעיות: דיוק בעייתי מאוד ראה מקרה "הטבח" בכפר כנא, בעייתי משני סיבות גם בגלל פגיעה בחפים מפשע וגם קושי בפגיעה בחיזבלונים.

לכן אל לנו לשפוט שום החלטה של הממשלה ושל הצבא מכוון שאין אנו מעורבים בכל הפריטים למרות שהתקשורת נותנת לנו הרגשה שכן, וכאן אני מתחבר לציטוט שאופיר נתן.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

השארנו בלבון גם את הכבוד שלנו לממשלה ולדרג המפקד.

עצם העובדה שתוך כדי המלחמה התנהלו משחקי כבוד בין אגפי הצבא והממשלה השונים, אשר בתורם גרמו לרצח חיילים.

עצם העובדה שהמלחמה התחילה בתור מבצע ושהרמטכ"ל המעופף שלנו חשב שיוכל לסיים את אותו המבצע בעזרת הפצצות, מהאויר, שחוץ מדעת קהל עולמית לא עשו כלום.

עצם העובדה שהממשלה לא בדיוק היתה סגורה על עצמה והעדיף לחסוך מהתקציב (כי גם בשנה הבאה צריך להחליף את הוולו) ולא לגייס כוחות בקנה מידה נרחב ולפטור את מדינת ישראל מעול החיזבאלה.

במלחמה יש הרוגים (ואני מצטער על כל אחד ואחד מהם), פצועים(לא רק פיזית אלה גם כאלה שעיבדו חברים, שהרי מישהו שחוטף בשבילך כדור נהפך לקרוב כמו אח ואהוב לא פחות) ונזק. זהו טיבע אחרת לא היתה נקראת כך.

בעזרת הכוח הצבאי העומד לרשות מדינת ישראל ניתן היה להפוך את נסראללה ותומכיו למאוד מתים ואת לבנון למגרש חניה עצום. במקום זאת חיפה עיר מהגדולות בארץ הופצצה, כ100 חיילים נהרגו, המורל בצבא (שלא נתנו לו להילחם) ירד.

ומכל זאת לא הושג שום הישג חוץ מחיסול כמה מאות חיילים מקרב צבא החמס (זה מפסיק להיות מחתרת ונהפך לצבא, בעל חימוש מתקדם, אימון טוב ומדים) שאותם ניתן להחליף תוך חודשים מספר.

רק רוחו של העם לא נשברה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הציבור באמת לא יודע את כל הפרטים, ואתם ממהרים לשפוט.

התקשורת יכולה להמשיך לברבר וללבות את האש הפנימית, אני מאמין ויודע שעם הזמן יפורסמו ההישגים.

בלי קשר, אני חושב שהפסקת האש הזאת היא פחדנית ולא באה בזמן ובמקום הנכון , ושאולמרט ופרץ צריכים להחזיר את המפתחות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לעניות דעתי, יצאנו מהממלחמה הזאת מופסדים, ובגדול.

דבר ראשון כל העולם הערבי וחיזבאללה ראו שהאויב הציוני לא כזה גדול ואין תאכלס ממי לפחד, עם כל הטנקים מרכבה שמרכבה ומסוקים ומטוסים חיזבאלה תאכלס נתנו לנו דיי בראש. מצבור הנשק שלהם לא הושמד מספיק, הרגנו אולי 500-700 חיילים של חיזבאללה, כשנשארו עוד בערך 7000, חטפנו טילים וקטיושות על ימין ועל שמאל וחיזבאללה שיתק לנו בערך חצי מדינה (כל אזור הצפון).

המלחמה הייתה מוצדקת במאה אחוז, רק כל ההתנהלות שלנו וכל השיטות לחימה שלנו כנראה שוות לתחת. אם חיילי מילואים שנכנסו ללבנון מודים שהפעם האחרונה שהם התאמנו הייתה לפני כמה שנים טובות ושביום אחד לוקחים אותם לצו 8 ויום אחרי הם כבר בלבנון, אז ככה לא מנצחים מלחמה. אם טנק המרכבה שלפי טענות בצבא הינו הטנק הטוב בעולם מתפוצץ מטיל נ"ט מסכן של חיזבאללה אז משהו כאן לא בסדר.

לטעמי היינו צריכים להישאר בלבנון עוד לפחות חודש ולחסל עוד מחבלים ולנסות לפגוע בבכירים בחיזבאללה ולהרוס את מצבורי הנשק שלהם, ועוד דבר להיות הרבה הרבה פחות הומאניים, מהתחלה היינו צריכים להתחיל פשוט למחוק כפרים שלמים מהאווויר, ואז להיכנס לשם ולטהר את המחבלים שנותרו.למה צה"ל לא הצניח חיילים בליטני והתחיל להתקדם לכיוון ישראל, כלומר לתקוף את המחבלים משני כיוונים, הן מכיוון ישראל והן מכיוון דרום לבנון לכיוון ישראל? ויש עוד כל כך הרבה דברים שחשבתי עליהם ולא צריך להיות גאון גדול בשביל לחשוב עליהם שצה"ל לא ביצע.

תאכלס עברנו חודש+, פחות 120 חיילים שלנו + 40-50 אזרחים. שלא נדבר על כמות החיילים והאזרחים שפצועים קשה, בינוני וכ"ו ואני לא מרגיש שהשגנו שום דבר. חיזבאללה לא מפחד מאתנו, אנחנו לעומת זאת מפחדים מכל טיל שלהם, לא הרגנו מספיק מחבלים, לא השמדנו מספיק מצבורי נשק שלהם למעשה לא השגנו שום הישג כלשהו משמעותי.

נו טוב לפחות אולי דבר טוב אחד יצא מזה, אנשים לפחות מתחילים להבין ששמאלמרט ופרץ הדבר היחידי שהם צריכים להנהיג זה את וועד הבית שלהם.

ROOONEEYY

פורסם

"500-700 חיילים של חיזבאללה",תגיד יש לך מושג מה זה להרוג 500-700 לוחמי גרילה?

אתה חושב שזה צבא סדיר מול צבא סדיר?

אני גם תומך בדיעה שלא היינו צריכים לקבל את הפסקת האש.

הרסנו להם את המדינה,הרגנו 500-700 לוחמי גרילה שזה פי כמה וכמה יותר מסובך מלהרוג חיילים בצבא סדיר,הרסנו להם 75 אחוז מיכולת שיגור הטילים,אנשים שלהם יצאו זועקים לעזרה,גרמנו לראש הממשלה שלהם לבכות כמו ילד,אתה אומר שהפסדנו?

תבין משהו על העולם הערבי,באף מלחמה הם לא אומרים שהם מפסידים,זה שנסראללה לא מודה שהוא קיבל על הראש זה לא אומר שהפסדנו.

ד"א הערבים עדיין טוענים שהם ניצחו ביום כיפור,האם אתה חושב שהפסדנו ביום כיפור?

פורסם

איבדתי חבר במלחמה הזו, ואני יכול לומר שההרגשה היתה שונה אילו, בדומה לשאר מלחמות ישראל, הצבא היה חוזר עם הישג כלשהו, במקום הרגשת ההחמצה שמלווה את המלחמה הזו.

אוי כמה שזה כואב.

פורסם

נכנסו פנימה באותו יום רבעי כדי להחזיר את שני החיילים. לאחר שביום ההוא התחילו הרוגים נוספים. הוחלט להיכנס חזק ולא להבליג, כולנו היינובעד. אז התחילו ההפצצות בצפון והכניסה של חיל הרגלים ללבנון. הרוגים מדי יום מעל 100 הפצצות בצפון.

לאחר חודש ימים. נחתם הסכם מפוקפק עם ממשלת פרו חיזבאללה להפסקת אש.

את שני החיילים אף לא הזכירו בהסכם.

פירוק חיזבללה מנשקו לא הופיע בהסכם.

איום ממשי על הצפון לא הופסק רק עוקב לעוד כמה שנים.

חוץ להראות לאיראן שארגון טרור כן יכול לשתק את ישראל לא הראנו כלום.

אני מחפש כל פיסת אינפורמציה אפילו קטנה בעיתונים באינטרנט ובטלוויזיה מה כן עשינו שם ש כן יועיל לישראל ואני לא מצליח למצוא.

חוץ מלשמוע את התגאותו של רוה"מ שחוסל מאגר טילים לטווחארוך תוך 39 דקות אני לא מצליח למצוא משהו חיוב בחודש האחרון.

אולי אני עיוור או אטום אולי בכלל פסימי אבל אני לא מצליחלהבין, האם המצב שהיה חודש לפני לא היה דומה לעכשיו?

פורסם

מובן שזה צבא גרילה על כך אין וויכוח. 500 חיילים זה לא מעט אבל גם לא מספיק. היינו צריכים לאחר חודש מלחמה להגיע ללפחות 1500 מחבלים הרוגים, ולא לבחול בשום אמצעים גם אם זה כולל הרג אזרחים "חפים מפשע".

מהיכן הנתון שהרסנו להם 75 אחוז מיכולת שיגור הטילים? אנשים שלנו לא צועקים לעזרה? שמאלמרט לא בוכה בטלוויזיה ונראה כמי שלא יודע מה לעשות? ודבר חשוב נוסף ששכחתי החיילים החטופים, הם הוחזרו לביתם?

ROOONEEYY

פורסם

במקום צמד המילים "עליית מדרגה" אליה הורגלנו בשנים האחרונות, שהחליפה את "לא יעלה על הדעת", לדעתי אנו צפויים לשמוע שוב ושוב את הביטוי "הכתובת היתה על הקיר".

גאוני התקשורת הטלביזיונית הישראלית, שניצלו את המלחמה, ואת טכנולוגיית הדור השלישי בסלולרי לצלם את כל שלביה מכל נקודה אפשרית, לצורך מכירת זמן אויר לפרסומות בין הצילומים מזירות הקרב, יפמפמו לנו בשבועות הקרובים את המשפט שוב ושוב.

כיצד לא ידענו שיש להם טילי קרקע-ים, ולא הפעלנו את מערכות ההגנה הקיימות אך כבויות בסטי"ל ?

כיצד לא שיערנו שמתחת לכל דגל חיזבאלה מצידו השני של הגבול יש טרוריסטים עם בונקר ?

כיצד לא שיערנו שפאנאט במימון אירן וסוריה מהווה איום ?

כיצד לא שיערנו שהם יעדיפו טילי נ"ט מתקדמים על פני זריקת אבנים ?

אולי טעינו שלקחנו חבר הסתדרות עם נסיון בשביתות במשק, לצורך השגת שביתת נשק ?

המלחמה ארכה קצת מעל 30 יום בהן נמכרו פרסומות בערוצים המסחריים.

אני מעריך שלפחות ב-30 יום הבאים נשמע כל פרשן מומחה שמסביר "שהכתובת היתה על הקיר".

עם כל הצער על אובדנן הכבד של המשפחות, ועם ידיעה שקיימים סיפורי הצלחה ומעשי גבורה, התקשורת תמשיך למלא את ייעודה החדש - לשדר בין הפרסומות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...