Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל מוסך לחשמל רככ ליפני חודש התקנתי אלטרנטור משופצ ליונדאי אכסנט 2001 האלטרנטור ניקנה מימפעל שמשפץ לפני יומים הרכב ניתקה וניגרר למוסך מרכזי שם היבכנו מחשב מנוע שרוף עקב טעינת יתר בעל הרכב דורש מימני לשלם עבור המחשב והעבודה שבוצע במוסך המרכזי פניתי למיפעל השיפוצ והוא מתנער מהנזק אבקש את חוות דעתכם

פורסם

אתה צריך לפנות לייעוץ משפטי.

עליך לברר מה האחריות של משפץ האלטרנטור כלפיך.

האם אתה אחראי רק להתקנה, או גם לתקינות המוצר ?

האם אתה ספקת ללקוח את האלטרנטור המשופץ, או שהוא בחר את המשפץ ?

האם ספק האלטרנטור בודק אותו לפני ההתקנה ? האם הוא נותן אחריות ?

האם אתה בדקת מתח לאחר ההתקנה ?

יכול להיות מצב בו בעל הרכב יתבע אותך, ואתה תתבע את ספק האלטרנטור.

פנה לעו"ד, או לסוכן הביטוח שלך, אם יש לך ביטוח מקצועי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

על פי מיטב זיכרוני כאשר אדם ניגש לבעל מלאכה לביצוע תיקון והתיקון כשל חייב, הלקוח לחזור פעם נוספת כדי לתת לבעל המקצוע לתקן את הרכב במסגרת האחריות לתיקון

עליך לעיין בצו הפיקוח למפעלים ומוסכים התייעץ עם איגוד המוסכים הם יתנו לפתרון כנראה בוררות או השתתפות בעלות התיקון או זכוי עבור התיקון בכל מצב תשלם משהו השאלה כמה

פורסם

השאלה המתבקשת , ואני חוזר על דברי רז, האם בדקת מתח טעינה מיד לאחר ההרכבה?!

אם התשובה חיובית ותוכל להוכיח זאת, אני בטוח שכל בורר יפסוק לטובתך, אם כי יש לך אחריות מסוימת, משום שהלקוח לא מכיר את ספק האלטרנטור, והעיסקה לא בוצעה עם צד שלישי היא בוצעה איתך, ובמקרה כזה , אם יתגלה שעקב תקלה בלתי נמנעת האלטרנטור נבדק מיד לאחר ההרכבה, ועקב פגם ביצור ובשיפוץ,

נוצר טעינת יתר שנהג ממוצע לא יכול להבחין זאת בזמן , כדי למנוע נזק בלתי הפיך, מחובתו לגרור את הרכב אליך, ואתה היית בודק האם אכן האלטרנטור מיצר מתח גבוה,שהוא בוודאי לא אשמתו של בעל הרכב, מחובתך להחליף את האלטרנטור לאחר, ולדרוש את הנזק מהספק, ובמקרה סרוב, לגשת לבית משפט, העובדה שהלקוח פנה למוסך מרכזי ולא אליך, מעוררת תמיהות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

1. תחילה תבדוק האם האלטרנטור שהתקנת אכן מתאים לרכב.

2. איך בדיוק במוסך קבעו שמחשב המנוע נשרף עקב טעינת יתר ??

נשמע מוזר.

מצבר יכול להטען טעינת יתר.

3. אולי לא נשרף המחשב.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראשית בקש שהרכב יגיע אליך, או לחילופין תגיע אתה למוסך המרכזי ותבקש שיסבירו לך אישית מה בדקו ומה המסקנות, כדאי שתבצע בדיקה בעצמך.

במידה והרכב תוקן ושוחרר מהמוסך, אין כל עילה לתבוע אותך כוון שאין לך אפשרות להתגונן, לבדוק בעצמך את פרטי המקרה ואף אולי להוכיח אחרת.

רק לאחר הבירור הנ"ל, תוכל להבין את מידת האחריות שעליך לקחת, אם בכלל.

פורסם

כל עוד לא הייתה לך את האפשרות לבדוק את הרכב ומה שנקרא "הראו לך רק חשבונית".

אין ממש עילה לתבוע אותך, כי מצידך יכול להיות שלא נשרף מחשב ולא נעליים וסתם "דחפו" לו מחשב חדש.

תפנה לאיגוד המוסכים.

תפנה לייעוץ משפטי בהתאם.

לי זה נשמע מאוד מוזר שעקב טיענת יתר נשרף מחשב, בד"כ אמורים להיות מנגנוני הגנה, ופרט לכך איך בדיוק אבחנו זאת?

under construction..

פורסם

אם האלטרנטור שהרכבת (המשופץ) עדיין ברכב כי אז קל לבדוק את מתח הטעינה שלו ולדעת אם אכן הוא גבוה מדי. גם אם הוא הוחלף במוסך יונדאי אז ניתן לבודקו על שולחן ניסויים.

כלומר שעליך קודם כל לבדוק ולראות אם אכן יש טעינת יתר באלטרנטור המשופץ.

נא עדכן אותנו בהמשך הספור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

היי

לא נעים, אך בעלי מוסכים נתקלים גם בדברים כאלה,

ראשית עליך לדאוג שיעבירו אליך את האלטרנטור ואת המחשב ה"שרוף" לבדיקה.

את האלטרנטור בדוק בעצמך, אם הוא תקין, העבר אותו למכון שיפוץ אלטרנטורים נייטרלי לבדיקתו ואישור בכתב שלהם שהוא תקין.

את המחשב יש להעביר למעבדת שיפוץ - תיקון מחשבים מוכרת ומוכחת, לבדיקת אי תקינותו ואם הוא אכן אינו תקין, יש לבדוק מדוע, והאם נגרם לו נזק מטעינת יתר של האלטרנטור הנ"ל.

כל זאת כדי שלא "יפילו" /"ילבישו" עליך תקלה/בעיה/הוצאה לא לך.

בכל מקרה וגם אם (ולדעתי אתה אכן אחראי) יוכרע שאתה נושא באחריות, עליך לדעת שבאחריותך "להשיב את הרכב למצבו שהיה טרם הנזק ולא יותר מכך"

מכאן, לבעל הרכב מגיע אלטרנטור תקין (לא חדש) , ומחשב מפירוקיה- מרכב בעל נתונים דומים מבחינת שנתון ודגם.

לגבי העניין המשפטי, אני מביע אותה כאן, אך דע כי אינני עורך דין, ועליך לפנות לייעוץ משפטי,

לדעתי האישית, אתה ו/או משפץ האלטרנטור חייבים בפיצוי מלא (לחלקים תקינים אך לא חדשים) לבעל הרכב, כמו גם שעות העבודה, גרירה , והוצאות סבירות אחרות.

יתכן ואם תתבע , תוכל להעביר את התביעה (ובית המשפט יצטרך לאשר זאת) לצד "ג"

היינו משפץ האלטרנטור.

מצד שני, ידוע שכשאתה נכנס לבית משפט , אתה לא יודע איך אתה יוצא ממנו, עובדה, שופט א' מחליט דבר מסויים, ולעיתים שופט ב' (בהליך עירעור) מחליט ההפך הגמור.

בכל מקרה, עליך לבדוק את החוקיות שבאופן התנהלותו של בעל הרכב , שכן בו ברגע שנודע לו כי הבעיה כביכול נוצרה עקב אחריות שלך, היה לדעתי מקום לעצור את העבודה, ליידע אותך, ולתת לך אפשרות לתקן את הרכב, ו/או לפחות לספק את החלקים הדרושים (אלטרנטור אחר ומחשב) , או לאפשר לך להביא שמאי/ ו/או מומחה שיקבע את מידת אחריותך לנזק,

במילים קצרות, היו לדעתי חייבים לאפשר לך בדיקת ווידוי נזק לפני תיקונו, האם הוא באחריותך או לא , וגם צימצום הנזק שלך בהוצאות, כלומר שאתה תספק את התיקון הכללי, או חלק ממנו, למשל אספקת החלקים כמשומשים תקינים באותו מצב שהיה ברכבו טרם הנזק (משמע משומשים תקינים ולא חדשים)

אם המוסך ידע שהרכב לאחר הח' אלטרנטור , מה שידע בעל הרכב , ויתכן שגם הם (עובדה, פנו אליך שאתה אחראי לנזק כביכול) , ולא פנו אליך טרם ביצוע התיקון המושלם, אלא לאחר ביצועו ויתכן ואף בעלויות גבוהות מהאפשרויות שהיו קיימות, הרי לפחות לא תיהיה אחראי לכל הנזק אם בכלל.

כאמור, אם הגישו תביעה , פנה לעורך דין.

עורך דין ומשפטים זה הוצאות, עדיף להתפשר אם מדובר על סכום סביר, ומהו סכום סביר? תלוי במה שדורשים ממך אל מול העלויות האמיתיות של הנזק, וזאת בתנאי שהאלטרנטור שהחלפת אכן גרם לנזק המתואר, ושזה לא "הלבשה"

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ועוד דבר:

לגבי העברת האחריות לזה שמכר לך את האלטרנטור ככל שיש בגינו חובה כזו אם האלטרנטור היה אכן תקול ומוציא טעינת יתר, הדבר נקרא "הודעת צד ג" כלומר, עליך לתבוע אותו באיזשהוא אופן על הנזק שהוא גרם לך כתוצאה מזה שהתקנת מוצר שלו שלא היה תקין , גם אם היה תקין בעת ההרכבה והבדיקה שלאחריה, אך לאחר תקופה X קצרה, התברר כתקול ומזיק.

בכל אופן, צריך עו"ד או להתפשר, כאמור לעיתים עדיף להתפשר לפני הליך משפטי, ויתכן וזה שמכר לך את האלטרנטור יהיה מוכן להשתתף בסכום שיש לשלם.

אם תרשום איזה סכומים מדובר (ואתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית או להתקשר אלי ל 054-4299999 אוכל לייעץ לך, לפי דעתי וידיעותי בנושא) .

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מחזק את דיברי דני ומוסיף כמה הערות משלי. א. דרוש אלטרנטור תקול חזרה לבדיקה, ב. דרוש מחשב תקול לבדיקה , ג . את הרכיבים יש להעביר לשמאי מבין - דבר או בעל מקצוע מקובל על'י בית המשפט (למקרא של עדות מומחה)שיבדוק את סיבת התקלות. את הבקשות מהלקוח בצע בכתב ובדואר רשום. לאחר שיש לך את כל הנתונים בכתב ביד תודיע ללקוח שאתה מסרב לשלם את התיקון שבוצע במוסך המרכזי כי לא ניתנה לך אפשרות לתקן לבד את הנזק , ותן ללקוח לתבוע אותך, ועם קבלת כתב התביעה עליך לגלגל את התביעה על צד ג' שאחראי לשיפוץ. בבית המשפט כל שעליך להוכיח שאתה מתקין את הרכיב ואתה מעביר את אחריות הרכיב שניתן לך על-ידי השפץ. במיקרה הכי גרוע בית המשפט יחייב אותך רק בחלק קטן (רשלנות תורמת)של הנזק אך רוב הנזק הוא של השפץ. במקרה והלקוח מסרב לשתף פעולה אין לו עילה לתביעה (לכן דואר רשום) . האחריות היא רק במקרה שהתיקון מבוצע אצלך (אדם שקונה אצלך חלק מגיע לו לקבל אחריות לפי תקנון משרד התחבורה 90 יום או כ 6200 ק''מ הקרוב שבהם , אך אין הלקוח יכול או רשאי לגרור את האחריות שלך למוסך אחר או לחברה רק במקרה ואתה מסרב להכיר באחריות שלך.

בהצלחה בתביעה, ועדכן על התפתחויות. יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
לשמאי מבין - דבר או בעל מקצוע מקובל על'י בית המשפט (למקרא של עדות מומחה)שיבדוק את סיבת התקלות.

רק לחדד , כל שמאי רכב מקובל כעדות מומחה בבית משפט, רק מעצם היותו שמאי.

פורסם

נכון, מהיכרותי המוגבלת עם סיפורים של אחרים, מכל מיני סוגים, היום נהוג בענייני אלקטרוניקה ומערכות ממוחשבות, להביא מומחים בתחום, שמאי בצורך העניין, עלול להתגלות כבחירה לא נכונה.

נראה שבעל המוסך ששאל את השאלה "נעלם" מהפורום ומשאלתו.

אם ירצה עזרה, אוכל לעזור לו במידה כזו או אחרת.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מבקש חוות דעת על נזק לרכב עקב התקנת אלטרנטור מקולל היתי מעותקן בכול השלבים עם המוסך ועם הלקוח אכן האלטרנטור סיפק מתח גבוה .שילמתי את עלות התיקון מחשב משומש 1200 אלטרנטור משופץ 850 עבודה 350 ליפני מעמ המיפעל המשפץ מסרב להשתתף כרגע אני יקזז מחשבונו סכום שאני חיב לו

פורסם

אם הוא מסרב להשתתף, אתה לא יכול על דעת עצמך לקזז ממנו סכומים אחרים שאתה חייב לו.

האם אתה בדקת מתח לאחר ההתקנה ?

האם האלטרנטור היה תקין לאחר ההתקנה ורק אח"כ התקלקל ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...