Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות שעוד לא ראיתי ב MDC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו ברור שהכי קל, חלאס נמאס לי מהויכוח האין סופי. כולם מומחים וכולם צודקים.

אין לי מה לענות ומה אני מבין בכלל.

מכיר את הפתגם: אם כולם אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון ...

אז לך לישון :-P

• תגובות 149
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה רוצה שאני יעשה? שאני לא תוקף את הסיבובים על 120 אלא 110? מה יש לענות פה

אני אמרתי את דעתי אמרתי ב20 גרסאות אתה לא מסכים? זכותך המלאה מדינה דמוקרטית.

דעתי נאמרה.

ניב הרוב לא תמיד צודק אל תקח את זה כמובן מאליו.

מכיר את אם כולם היו קופצים מהגג?

קליאו ספורט :roll:

פורסם

קודה , אני כן עושה ג'ימקאנות במסלולים. עשיתי גם במגרשים יותר קטנים ועשתי במסלולי נחיתה ענקיים. נהגתי על מסלולי ראלי אפר. נהגתי במסלולי מירוצים ראלי קרוס וגם במסלול על פורשה GT3 ב250 קמ"ש שזה עדיין רחוק רחוק ממגבלת המהירות שלה. עשיתי DRAG ואני נוהג מדי פעם על קארט.

אבל אני לא מנסה לכפות עליך את דעתי... אני רק שאלתי:

Z3, Z4 ובכלל אמ למיניהם (חוץ מדודי) גולף או פולו GTI, מיני מיינור S או אחר, MR2, קורבט או איזהשהו USA אחר, מרצדסי ספורט (רק עודד) , פורשה בוקסטר ..... וזה רק כאלה שעלו לי בראש תוך כדי ההקלדה

השאלה שלי למה? האם אלו מכוניות עם handling חרא, או שכל המכוניות האלו נמצאים בידי בעלים לצורכי פוזה בלבד??

כי אלו מכוניות שכן רואים אותם ב SCCA מתחרים בכל רחבי צפון אמריקה ועניין אותי למה לא פה. הבנו כי חלק גדול מהם פשוט לא יודעים על זה. האם זה יעניין אותם בכלל - זה כבר סיפור אחר. סביר להניח שאת רובם לא.

אבל על מנת לפתח משהו צריך לנסות לפחות לידע אותם על קיומינו.

אתה כבר יודע ומעדיף משהו אחר - זה סבבה. זכותך. לא כל אחד אוהב גלידה פיסטוק ... (על טעם וריח)... אבל לא צריך לנסות להוריד לי את הכיף ולזלזל כי אתה לא בעניין.

אנחנו מנסים לבנות את הספורט שאנו אוהבים. רוצה לעזור , נשמח. ביקורת בונה, זוג ידיים לעשייה, רעיונות לפיתוח - יתקבלו בברכה.

זלזול וציניות ... שמור לעצמך בבקשה.

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

מסכים עם מקס.

הרבה אנשים אמרו שהם לא אוהבים גימקנות וזה הגיוני ונורמלי. רק אתה ניסיתי להקטין את הענף ולזלזל ...

כל אחד שידבוק בדברים שמתאימים לו וייתן כבוד לשאר התחומים ...

פורסם

בקצרה ולאחר קריאה חלקית בלבד של השרשור -

מי שטען שג'ימקאנה היא פשרה שמתאימה לישראל ממש לא מכיר את מימדי ליגת הג'ימקאנה האמריקאית, לדוגמא.

ליגת ה-SOLO2 של ה-SCCA מאכלסת כמות עצומה של מתחרים בהרבה (יותר מדי) קטגוריות.

לעומת זאת, טענתו המקורית של אריק לגבי אנשי המרצדסים ושאר המכוניות שלא מגיעות ל-MDC היא לדעתי האישית התגרות זולה שבאמת לא אומרת כלום, ודווקא אריק עצמו אמור לדעת יותר טוב מהרבה אנשים אחרים.. אריק, אתה יודע טוב מאוד מה מייצגת הבעלות על מרצדס בישראל ומה היא מייצגת בארה"ב (שוב, דוגמא).. באחת זה סמל סטאטוס מקודש כמעט, ופה היא ממש לא פרה קדושה.. כמה אנשים משפרים מרצדסים בארץ?

לגבי ציוד מדידה -

אכן, ציוד ייעודי לג'ימקאנות כמו זה שה-SCCA משתמשים בו אכן עולה המון כסף אבל מדידה בסטופר זו באמת חאפריות.

אין צורך לקחת משכנתא על מערכת שלמה לארבע מכוניות, אפשר לקנות מערכת AMB אחת עם זוג Transponders אלחוטיים ולהחליף אותם ממכונית למכונית לפני תחילת כל מקצה (אולי שלוש חתיכות יעשו עבודה יותר טובה..).

העלות נמוכה בהרבה מהעלות של מערכת ייעודית ומלבד העובדה שהיא מצריכה מעט יותר טירחה המערכת עושה עבודה מצוינת.

יותר מזה - מערכת HOT LAP של Longacre עלולה להיות אפילו יותר זולה ונותנת תוצאות כמעט באותו הדיוק של ה-AMB וכוללת את היתרון של תצוגת זמנים בזמן אמת על מסך בתוך הרכב.

ניב מעדיף ג'ימקאנה על מסלול?!

יום מסלול אחד עם מיאטה ותדבר לגמרי אחרת.

אל תצחיק אותי :-P!

מילה אחרונה למקס הזועם - נא לצמצם בפונט ולהרגיע את הצבע, זה משגע את העיניים לגמרי והשרשור נראה כמו סיוויק של ערסים.

מי שרוצה לקרוא את ההודעות שלך יקרא אותן גם בלי שתעקור לו את העיניים מהמקום.

מוטי

פורסם

תראה אין לי עדיין ניסיון על מסלול וזה בהחלט בעיה שאני מתכוון לתקן בקרוב. מה שניסיתי לומר זה שבגימקנה אני מגיע לגבולות הרכב בשל המהירות הנמוכה. מסלול קצת מפחיד אותי למען האמת. ואין לי ספק שאני אשיג תוצאות רחוקות בהרבה מאשר אנשים שבאמת יודעים מה הם עושים. דוגמה טובה היא הנורברג רינג - שם עיתונאי רכב מהארץ והעולם נהגו ונהנו ועשו זמנים נחותים מאוד מאנשים שמיומנים יותר במסלול עם רכבים זהים או נחותים (ראה הפרק של טופ גיר).

אני מאוד רוצה לנסות קצת נהיגת מסלול ואני מקווה שבספטמבר הקרוב אני אוכל להגשים את החלום ןלנסוע (ביחד עם אילן פייביש) לנורברגרינג, להתנסות ללמוד ולנצח כמובן את תום ;-)

שאהיה לי ניסיון אז אוכל באמת לומר מה עדיף מבחינתי...

פורסם

לנהוג מהר ברינג לפני שעלית אי פעם על מסלול זה קצת כמו שתינוק יעבור מזחילה ישר לריצת 400 מ' משוכות... יש עוד כמה צעדים באמצע, ואם מעניינים אותך הזמנים שתעשה מסביב למסלול לפני שיש לך כמה ימים טובים לפחות של ניסיון מאחריך המצב לא טוב.

מוטי

פורסם
לעומת זאת, טענתו המקורית של אריק לגבי אנשי המרצדסים ושאר המכוניות שלא מגיעות ל-MDC היא לדעתי האישית התגרות זולה שבאמת לא אומרת כלום, ודווקא אריק עצמו אמור לדעת יותר טוב מהרבה אנשים אחרים.. אריק, אתה יודע טוב מאוד מה מייצגת הבעלות על מרצדס בישראל ומה היא מייצגת בארה"ב (שוב, דוגמא).. באחת זה סמל סטאטוס מקודש כמעט, ופה היא ממש לא פרה קדושה.. כמה אנשים משפרים מרצדסים בארץ?

התגרות אולי....(זה פשוט הסגנון שלי) אבל הייתי בלא מעט ימי הדרכה לג'ימקאנה במסלולים, כאשר התאמנו איתי בוקסטרים, Z3 , 55 AMG , אודי TT ואחרים שמאוד התלהבו אבל נעלמו כשהגיע ה MDC... ואני שאלתי למה. אולי מסלולים שכחו לשלוח להם הזמנה?

מילה אחרונה למקס הזועם - נא לצמצם בפונט ולהרגיע את הצבע, זה משגע את העיניים לגמרי והשרשור נראה כמו סיוויק של ערסים.

מי שרוצה לקרוא את ההודעות שלך יקרא אותן גם בלי שתעקור לו את העיניים מהמקום.

מוטי

סורי, זה הטריידמרק שלי בכל הפורומים שאני כותב בהם, בארץ ובחו"ל ... אתה הראשון שמתלונן, ולא אשתנה בשבילך, לא נוח למישהו לקרוא את דבריי - שידלגו לפוסט הבא.

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

זו מדיניות של הפורום, לא הפרעה אישית של מוטי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לנהוג מהר ברינג לפני שעלית אי פעם על מסלול זה קצת כמו שתינוק יעבור מזחילה ישר לריצת 400 מ' משוכות... יש עוד כמה צעדים באמצע, ואם מעניינים אותך הזמנים שתעשה מסביב למסלול לפני שיש לך כמה ימים טובים לפחות של ניסיון מאחריך המצב לא טוב.

מוטי

אני ממש לא מצפה לנהוג מהר ברינג, אני יודע את גבולותיי (יותר נכון אני יודע שאני לא יודע את גבולותי :-) ) ואני מגיע לשם בשביל הפאן. בשביל הניסיון של לנהוג על מסלול (Z4 בתקווה) והחוויה.

אני רק עונה לקודה שטוען שבמסלול אתה "מנצל" את הרכב הרבה יותר. אני טוען שבגימקנה אני יכול לנצל את הרכב מעל 90% לאחר שלושה סיבובים. נכון עוד ניתן לשפר אבל בקטנות. במסלול נהג נורמלי (כמוני) יהיה הרבה יותר רחוק מהגבולות שלו בשל סיגנון הנהיגה.

מבחינתי לסיים את הרינג ושישאר לי האומץ והרצון לעשות עוד סיבוב זה כבר סימן טוב :-) . אני חייב לומר שמסרטים שראיתי זה די מפחיד אותי. אני כבר רואה את האופנועים שעוקפים אותי מצד אחד, פורשה מצד שני ואת אוטובוסים הסיורים שמאותתים לי מאחור שאזוז כבר הצידה ;-)

פורסם

בקצרה ולאחר קריאה חלקית בלבד של השרשור -

מי שטען שג'ימקאנה היא פשרה שמתאימה לישראל ממש לא מכיר את מימדי ליגת הג'ימקאנה האמריקאית, לדוגמא.

ליגת ה-SOLO2 של ה-SCCA מאכלסת כמות עצומה של מתחרים בהרבה (יותר מדי) קטגוריות.

ניב מעדיף ג'ימקאנה על מסלול?!

יום מסלול אחד עם מיאטה ותדבר לגמרי אחרת.

אל תצחיק אותי :razz:!

מוטי
אני אתייחס לשתי נקודות האלה.

מוטי ועכשיו בכנות, מה יחס המשתתפים בדראג לסוגיו לעומת ג'ימקאנות בארה"ב?

חוץ מזה אולי אתה אוהב להתעלם או לא קרוא רק חצי אבל כתבתי עוד כמה דברים באמצע כולל תמונות מדוגמא לג'ימקאנה בארה"ב לעומת בארץ אתה בכלל יכול להשוות?! אם כן אתה לא אובייקטיבי כי אין קשר בין מסלול שנבנה במאות או יותר קונוסים לדמות מסלול כמעט אמיתי אך טכני לבין מה שאנחנו רואים בארץ. ושוב זה לא זילזול במה שיש בארץ אלא קצת פרופרציה ואובייקטיביות שחסרה פה להרבה אנשים.

הטענה של מוטי לגבי המסלול כל כך נכונה שמזל שמוטי אומר אותה כדי שניב יאמין.

אני מתקשה להבין למה בן אדם שמעולם לא עלה על מסלול רוצה שהמסלול הראשון שלו יהיה הרינג שהוא אחד המסלולים היותר קשים בעולם? למה שלא קודם תסע למסלול באנגליה או בסגנון תעלה למסלול עם מדריך מקצועי שיראה לך את הקווים הנכונים ואיך בדיוק לנהוג ואני מבטיח לך שתהנה לא פחות. אתה מפחד לעלות על מסלול מהר אבל אתה נוסע לרינג... תאמין לי...

דור

קליאו ספורט :roll:

פורסם

קודם כך דווקא אתה, אם אפס ניסיון במסלול, ומעט מאוד ניסיון בגימקנות יכול לומר לי על הנאה מנהיגת מסלול מול גימקנה...

אני פשוט אמרתי נקודה שבגימקנה אני מנצל את האוטו יותר. וזה ישאר עד שאהיה נהג מרוצים מקצועי (אל דאגה שומאכר) או שעד שאתמקצע מאוד (2015 בערך).

הרינג טוב בעניי כמו מסלול אחר. לתפוס ניסיון ולהנות קצת. אני מניח שגם על מסלולים אחרים אני אנהג ברצון ביום המתאים. אחת הסיבות שהרינג נבחר זה שילוב בין היותו חלום וביקור אפשרי בגרמניה .

אחרי הניסיון הראשון אני אוכל באמת לדבר יותר מהניסיון. בינתיים אני מאוד שמח על מה שיש היום. הייתי רוצה כמובן ליגה מפותחת יותר, תחרויות כל חודש (רצוי פעמיים בחודש) של קטגוריה שתכיל אך ורק מיאטות דור שני. בעוד על מגרש ענקי יקויימו עוד המוני תחרויות מקבילות לפי קטגוריות מפולחות היטב.

הייתי רוצה שכל שבת אחרי תחרות יפורסם בעיתון מאמרים על התחרויות. ספונסרים יריבו בשביל להדביק מדבקה על הרכב ואני אתאמן כל יום לפרנסתי.

הייתי רוצה שתי נערות מטריה שישמשו אותי לפני המרוץ שאני בלי מזגן (בגלל שהורדתי את ההגה כוח ...) ורצוי גם אחרי המרוץ.

אבל פה זה ישראל. הענף רק מתחיל. וטרוניות כמו שלך לא עוזרות בכלום :!:

זוכר את זה:

אני חושב שעד שלא יהיה מסלול אמיתי ציוד מדידה מקצועי מיותר לגמרה.

אריק הבעיה שאתה מנסה לעשות מג'ימקאנות טראק דיי וזה לא. ג'ימקאנה זה איזה פשרה ארץ ישראלית לצערנו שאנחנו נאלצים לבחור בלת ברירה בג'ימקאנה באין מסלול.

כאשר יהיה מסלול אמיתי בסדר גודל של המסלולים בחו"ל אז יהיה מהנה לעלות עם כל סוג של מכונית.

כאשר אתה מתחרה עם במגרש חניה הפוטנציאל של גם הנהיגה וגם המכונית לא ממומש.

ואני לא בא להיות שלילי אלא פשוט להחזיר למציאות כרגע התחרויות זה לחובבים בעיקר זה לא עדיין הגיע לשלב של שיווק לקהל הרחב.

גימקנה זו לא פשרה, זה מה שיש לנו ואני נורא נורא נהנה ממנו. נקודה.

הפוטנציאל שלי ממומש בו, גם של הרכב שלי. נקודה

ובלי עין הרע כרגע מתחרים בגימקנות חלק מהנהגים הטובים בארץ. כאלו שמתחרים בראלי, כאלו שהיו במרוצי אשקלון, עיתונאי רכב ונהגים חדשים שאוהבים ונהנים.

אז בלי כל הרעש, לא רוצה סבבה. רק אל תזלזל ...

פורסם

דור (CUDA), בתור אחד שנמצא בתחילת עקומת הלמידה שלו (מבחינת נהיגה ספורטיבית), לא ממש ברור לי מאיפה אתה מביא את הדברים שלך. אפשר לחשוב שמה שקורה בארץ לא ברמה שלך או שכבר מיצית את יכולות הנהיגה שלך בג'ימקאנות.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אתה רואה, מקס?

מה יצא מכל השרשור? - רוצים צל, רוצים אוכל ושתיה בסבסוד, רוצים מערכות מדידה מקצועיות, רוצים מסלול ליד הבית, רוצים ספונסרים, רוצים show, ומה בסוף? אתה ואני מחלקים פליירים... :(

יודע מה? - לא נורא. במילא אנחנו עושים את זה בגלל שאנחנו אוהבים את זה ולא בגלל ה"מה יגידו".

וחוץ מזה קיבלתי הודעות פרטיות, מיילים וטלפונים מאנשים שתומכים, מציעים עזרה ונותנים רעיונות (שוב תודה!). קיבלנו הרבה אהבה ועידוד ואנחנו נמשיך לקדם את הליגה הזו ובכלל את תרבות הנהיגה בישראל.

אשמח אם יהיו עוד רעיונות כי הכל נרשם ונשתדל ליישם מה שאפשר.

גור, מסלולים - נהיגה מצילת חיים

WWW.MASLULIM.CO.IL

• תוכן חדש...