Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה המערכת השלמה??

איזה מכשיר?

איזה מגברים?

איזה סאבים? איזה תיבות לסאבים?

איזה רכב.?

מי כיוון?

באיזה רמה האיטום? ואיפה?

ואיזה קופמוננט עם יש מאחורה?

המעכרת השלמה-

HU אלפיין 9855

מיד K2P-נבנה לו פוד

טוויטר MT22-נבנו להם פודים והם ON AXIS בגובה האוזניים

2 מגברים 301X בגישור בבי אמפ לסט ועוד אחד 301M לסאבים

2 סאבים P2 בתיבה אטומה בנפח 1.7CUF כולל.

אני כיוונתי אבל זה לא גמור עדיין.איטום ברובו אקסטרים שתי הדפנות של הדלתות ובקרוב מגש אחורי,ברמה גבוהה.

אין כלום מאחורה כי פשוט לא צריך.

פורסם

IDMAX הוא סאב טוב מאוד לSQ וזה בהשוואה גם לג'נסיס אודיופיל. הבעיה בסאבים עם מהלך גבוה היא לשמור על כך שהוא יהיה לינארי אבל יש סאבים שעושים זאת טוב כמו למשל הIDMAX והW7. כמו כן אם אתה משתמש בו לSQ הוא לא יזוז את כל המהלך מה שיתרום לדיוק (אם כמובן נניח ויש בעיה בדיוק כשהוא מגיע לXMAX גבוה).

סאבים גדולים אינם פחות מדוייקם מסאבים קטנים. סאב של 8" או 10" לא יכול להפיק בצורה טובה תדרים נמוכים כמו סאב של 12" אז אפשר דווקא להגיד שסאבים של 8" ו10" אינם מדוייקים.

האנשים שאני מכיר שטוענים שסאב קטן הוא יותר מדוייק הם אנשים שאוהבים (גם אם אינם מודעים לכך) לשמוע אותו מפיק תדרים שנכנסים יותר לתחום המידבאס ובתדרים האלו יתכן ויש לסאבים קטנים יתרון (למרות שכל מקרה לגופו).

מי שמעוניין שיקרא את הדיון הבא בנושא:

http://www.carsound.com/forum/showthread.php?p=29044#post29044

ריצ'ארד קלארק כותב:

there are lots of fast woofers---------but we call them "tweeters"---------since thats what it takes to respond to high frequencies---------the easiest way to evaluate the "speed" of a woofer is its upper frequency response-------the higher it can reproduce the faster it is--------if it can't reproduce high frequencies it ain't fast-----------fortunately to reproduce good bass, woofers don't have to be fast...........RC

דן וויגינס שכתב את המאמר שנתתם פה כתב:

So technically, to the physicist, the fastest woofer would be the one that can play the lowest the loudest. Speed - velocity - increases for all drivers as you drop in frequency and maintain the same SPL.

ברדק :)

פורסם

לגבי מהירות של וופרים -

באירוע באשדוד יצא לי לראות את הW7 - נדמה לי שזה היה של סאונדמן באמת - רינו קליאו? נכון?

הסאב קיבל גל קבוע והוא זז כל כך מהר שאי אפשר היה להגיד מתי הוא בתחילת המהלך ומתי הוא בסוף המהלך - הוא היה כל כך מהיר שזה היה נראה שהוא בשני המקומות כל הזמן ברצף.

וזה סאב 12 אינטש...

שתי השמיניות שלי של אינוקס לא מסוגלים לנוע כ"כ מהר מה שהוכיח לי שבכדי לחפש סאב מדוייק אני ממש לא צריך להתפשר על הקוטר של הסאב.

הסאב שלי הוא אינפיניטי קאפה - יותר מדוייק מהשמיניות של אינוקס.

אבל חייבים לקחת בחשבון שאופן פעולת הסאב גם תלויה במגבר שהוא יושב עליו - הצלחתי להשיג תוצאה מאוד יפה עם הסאב הזה אבל הוא יושב לי על B52 ואני יודע בוודעות מישיבה ברכבים אחרים שהסאב הזה תמיד היה מותקן על מגבר ראוי - שאפשר להגיע לתוצאה יותר טובה ממנו.

תיקחו גם את זה בחשבון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ככל שהממברנה גדולה יותר גדל ה MOVING MASS בהתאם. וזאת עוד סיבה למה סאבים גדולים (בהכללה - 12" ומעלה) הם פחות מדוייקים מ 8" או 10".

איתמר.

איפה היית כשדיברנו על הנושא...

אתה ציינת פה .. ש 8 אינץ או 10 אינץ הם יותר מדוייקים מ12 ומעלה נכון ??

אז למה soundman אמר לי שה12 יותר מדוייק מה10 ...

ולמה אמר לי שזה לא קשור לגודל הסאב ?

עכשיו אתה יכול להסביר לי למה אני טועה..

ו SOUNDMAN...

פעם הבאה שתגיד לי לסתום ולהפסיק לדבר שטויות כאליו תמים ולא הבנתי מה ..תחשוב על זה פעמיים לפני שתדבר..

פורסם

שתי הסיבות ששמתי במקור שתי שמיניות על המגש האחורי ברכב שלי היה בגלל שהייתי נחוש בדעתי ששתי שמיניות יהיו עוד יותר מדוייקים מעשיריה אחת ויתנו את אותו הSPL אמנם מראש ידעתי שעשירייה אחת תרד יותר נמוך משתי שמיניות...

נוכחתי לדעת עד כמה טעיתי.

השיקול היחידי שכן היה נכון - זה שעם שתי שמיניות על המגש האחורי יש לי תא מטען ריק לחלוטין - אבל אני עוד לא אבא לתינוק קטן שצריך לסחוב לו את העגלה ולטיולים עם החברה שלי כל הציוד שלנו נכנס לתא המטען עם הסאב 12 אינטש והתיבה הקטנה שלו (יחסית) ולטיולים משפחתיים אני בכלל יכול לקחת את הטויוטה או את האיגניס של ההורים...

בקיצור נשארתי אם שתי שמיניות תקועות על המגש האחורי ואין לי כוח להתחיל לרפד את המגש מחדש או להשיג מכסה מקורי של טויוטה למנורת הרברס כיוון שניסרתי אותו והתאמתי אותו לפוד פיבר שבניתי לשמיניות...

כל זה היה נמנע אם מראש היה לי את הידיעה שסאב 12 אינטש כן יכול להיות מדוייק!

אאאאאאאהההההההההההההההההההההההההההההה :evil::screwy::snipersmi:silly::loco::mm_cry::bad-word::bigcry::confused:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Starlet16v כתב:

ככל שהממברנה גדולה יותר גדל ה MOVING MASS בהתאם. וזאת עוד סיבה למה סאבים גדולים (בהכללה - 12" ומעלה) הם פחות מדוייקים מ 8" או 10".

איתמר.

איפה היית כשדיברנו על הנושא...

אתה ציינת פה .. ש 8 אינץ או 10 אינץ הם יותר מדוייקים מ12 ומעלה נכון ?? לאיזה אלמנט.?

אז למה soundman אמר לי שה12 יותר מדוייק מה10 ...

ולמה אמר לי שזה לא קשור לגודל הסאב ?

עכשיו אתה יכול להסביר לי למה אני טועה..

ו SOUNDMAN...

פעם הבאה שתגיד לי לסתום ולהפסיק לדבר שטויות כאליו תמים (לא לא היה בתמימות. זה היה ברצינות לגמרי) ולא הבנתי מה ..תחשוב על זה פעמיים לפני שתדבר.. אני אומר את זה (ולא רק אני כבר) שאתה טועה. וגורם לאחרים לטעות.

ו8 אינטש! לא יכולת לתת תדרים נמוכים! בצורה טובה. וחזקה. ולכן להגיד שהוא מדוייק יותר בגלל שהוא קטן.. אז למה לא 6.5 אינטש סאב?? מאותה סיבה.

הסאב הכי דויק מבחינת שילוב של גודל תדרים הוא בסביבות 12-15. ויש סאבים של 10. שכן יודעים לרדת נמוך טוב. אבל הם בודדים.

זה השילוב שיכול תת הכי הרבה דיוק, ולרדת הכי נמוך ביחס למהירות תנועה. ולאיכות. .

אתה אוהב ציטוטים.

לגבי מהירות של וופרים -

באירוע באשדוד יצא לי לראות את הW7 - נדמה לי שזה היה של סאונדמן באמת - רינו קליאו? נכון?

הסאב קיבל גל קבוע והוא זז כל כך מהר שאי אפשר היה להגיד מתי הוא בתחילת המהלך ומתי הוא בסוף המהלך - הוא היה כל כך מהיר שזה היה נראה שהוא בשני המקומות כל הזמן ברצף.

וזה סאב 12 אינטש...

שתי השמיניות שלי של אינוקס לא מסוגלים לנוע כ"כ מהר מה שהוכיח לי שבכדי לחפש סאב מדוייק אני ממש לא צריך להתפשר על הקוטר של הסאב.

הסאב שלי הוא אינפיניטי קאפה - יותר מדוייק מהשמיניות של אינוקס. (הסאב הוא 12 אינטש)

IDMAX הוא סאב טוב מאוד לSQ וזה בהשוואה גם לג'נסיס אודיופיל. הבעיה בסאבים עם מהלך גבוה היא לשמור על כך שהוא יהיה לינארי אבל יש סאבים שעושים זאת טוב כמו למשל הIDMAX והW7. כמו כן אם אתה משתמש בו לSQ הוא לא יזוז את כל המהלך מה שיתרום לדיוק (אם כמובן נניח ויש בעיה בדיוק כשהוא מגיע לXMAX גבוה).

סאבים גדולים אינם פחות מדוייקם מסאבים קטנים. סאב של 8" או 10" לא יכול להפיק בצורה טובה תדרים נמוכים כמו סאב של 12" אז אפשר דווקא להגיד שסאבים של 8" ו10" אינם מדוייקים.

האנשים שאני מכיר שטוענים שסאב קטן הוא יותר מדוייק הם אנשים שאוהבים (גם אם אינם מודעים לכך) לשמוע אותו מפיק תדרים שנכנסים יותר לתחום המידבאס ובתדרים האלו יתכן ויש לסאבים קטנים יתרון (למרות שכל מקרה לגופו).

מה שמדובר. על תדרים של באס אמיתי. !!

מתחת ל 50HZ. יתרון לאלמנטים גדלים יחסית. הם יגיעו נמוך וינגנו אותו טוב ומדוייק וחזק. (כמובן אלמנט טוב) ולא זבל, (וגם עם זה פירמה נחשבת).

מעל ל 50HZ. יהיה יתרון לאלמנט קטן! אבל זה כבר לא תדר של באס. זה תדרים מיד באס.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

רוצה לשמוע תדרים נמוכים באמת ?

ומדאבל 6 אינץ ...

שיצאו יותר נמוכים מסאב 10?

בוא תעבור אצלי .... רק תגיד כן ואשלח לך הודעה פרטית איפה אני גר.ץ

פורסם
רוצה לשמוע תדרים נמוכים באמת ?

ומדאבל 6 אינץ ...

שיצאו יותר נמוכים מסאב 10?

בוא תעבור אצלי .... רק תגיד כן ואשלח לך הודעה פרטית איפה אני גר.ץ

עם אתה רוצה. אתה מוזמן למפגש שיתקים ברמת גן. ב 1 לחודש.

אני יהיה שם.

ואני יביא איתי דיסק לבדוק עד כמה האלמנטים שלך יורדים נמוך.!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...