Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום יצא לי להחליף את הזטק המקרטעים שלי בזוג MT11 (הטוויטרים של הדוטק MKII) בני כמה חודשים שקיבלתי מליאור (POHIST או איך שהוא קורא לעצמו...) אחרי שהוא שידרג ל MT-22 של ההייבריד (ושוב תודה ליאור!).

ה X-25 הם בעצם הטוויטרים מהסט קומפוננט של זטק Xircuit X-5.2.

ההחלפה התבצעה היום משתי סיבות:

1. אחד הזטקים מקרטע, יש איזה נתק פנימי בטוויטר והוא עובד לפי קריזות.

2. יש תחרות בסוף השבוע, וכידוע אין מה ללכת לתחרות כאשר סעיף 1 חי ובועט.

אתמול קפצתי לליאור לקחת את הטוויטרים והיום הרכבתי אותם.

בחיים לא רשמתי כתבה השוואתית, אבל אני אנסה לעשות אותה כמה שיותר נוחה לקריאה ולא פלצנית יותר מדי.

מאפיינים טכניים חשובים:

Morel MT-11

4 אוהם, 80 RMS, רגישות 91DB, תדר הדהוד עצמי 950, קוטר ווייס-קוייל 28 מ"מ, כיפה רכה.

Xetec X-25

4 אוהם, 40 RMS, רגישות לא ידועה, תדר הדהוד עצמי 2200, קוטר ווייס-קוייל 25 מ"מ, כיפה רכה.

הנתון הבולט של שני הטוויטרים ששניהם עשויים מ SILK - משי בשפת העם. שני הטוויטרים לא צווחניים ועדינים יותר בהשוואה לטוויטרים "אלומיניום".

על פניו למורל יש יתרונות ברורים על פני הזטק כמו יכולת להתמודד בווליום גבוה יותר, FS נמוך יותר משמעותית וקוטר הווייס-קוייל גדול יותר. גם נתון הרגישות (שבזטק נעלם מעיני הצרכן משום מה) מבטיח טוויטר נציל וקל להפעלה.

עם זאת כולנו יודעים שבעולם האודיו ההבדל בין דף נייר לשמע בפועל זה כמו ההבדל בין מרכבה סימן 4 למיני-מיינור. בהמשך נראה אם זה המצב כאן.

אסטטיקה:

ה MT11 מגיע בתוך תושבת פלסטיק מפוארת המאדירה את גודלו (משהו בסגנון חתול בעת מפגש עם לברדור). כאשר שולפים אותו מהתושבת הוא מתברר כטוויטר קטן וחמוד למדי, בעל שני גרילים להגנה: הראשון בצורת רשת המעניקה הגנה טובה מפגיעת חפצים קטנים ומקרני השמש, והגריל השני הוא בעצם חלק אינטגרלי של הטוויטר בצורת משולש. מי שאוהב את המראה הגיאומטרי יכול לוותר על כיסוי הרשת (שנצמדת באמצעות מגנט, אגב). חיבורי הפלוס והמינוס אינטגרליים ונכנסים לטוויטר. זה מהווה בעייה בעת קריעת אחד מהחוטים, ולצורך תיקון יש לפנות למתקן רמקולים (אני לא מציע לאף אחד לנסות לתקן טוויטרים בעצמו).

ה X-25 קטן משמעותית מהמורל. גם הוא בא בתושבת פלסטיק, אך קטנה וצנועה בהרבה. החיסרון הבולט של התושבת שלו הוא שהיא כמעט ולא נותנת זווית, בניגוד למורל שנותן זווית של כמעט 45 מעלות.

הטוויטר עצמו דק בערך בחצי מהמורל ועושה רושם צעצועי למדי. עם זאת הכיתוב made in germany גורם לך להסתכל עליו אחרת. חוטי הפלוס והמינוס מהווים גם כאן חלק בלתי נפרד מהטוויטר, אך כאן נראה שהם עלולים להיתלש ביתר קלות והלחמות חשופות, ובכלל הטוויטר עושה רושם שברירי משהו.

לטוויטר יש רק הגנת רשת הניתנת לשליפה באמצעות מברג.

סיכום אסטטיקה: מורל לוקח.

נוחות התקנה:

כמו שציינתי מקודם, התושבת המפוארת של המורל מאפשרת למקם אותו בזווית טובה יותר ברוב המכוניות והוא נראה הרבה יותר אסטטי, יוקרתי ואלגנטי. הזטק קטן ונוח יותר למיקום (מעולה למי שרוצה לבנות במה נכונה או לדחוף אותו במקום ייעודי לטוויטר ברכב), אך מסובך הרבה יותר להתקנה קבועה חיצונית ויצריך שימוש בדבקים חזקים \ קדיחת ברגים.

סיכום נוחות התקנה: מורל לוקח.

ביצועים:

פה אנחנו נכנסים לביג אישיו.

מורל ידועה כיצרנית רמקולים מעולה, והטוויטרים שלהם בפרט חביבים מאוד על חובבי סאונד בכל העולם (אפילו יש מושג כזה "מורלי", הנאמר כאשר רוצים לתאר רכות.).

מאידך גיסא, זטק הגרמנית רכשה לעצמה מוניטין מפואר מאחר והיא לא מתפשרת. כל הרמקולים שלה מתבססים על דרייברים של ויפא וסקאן-ספיק מדנמרק, מה שמבטיח תוצאות סאונד מצויינות. ה X-25 מבוסס על וויס-קוייל בקוטר 25 מ"מ ו"כיפה" (דום) של ויפא, מה שאמור להישמע די טוב.

למבחן...

המבחן התבצע על-ידי בלבד, ברכב עם חלונות סגורים ומזגן פועל בעוצמה נמוכה. לא שיחקתי עם כיווני הזמן או הגיינים כי לא היה צורך לדעתי. השירים ששמעתי הם שירים מוכרים שאני יודע בדיוק איך הם אמורים להתנגן ואדע לזהות בקלות הבדלים.

Dire Strairs - Money for Nothing

שיר של אחת מהלהקות הכי טובות שאי פעם היו.

ב Money for Nothing ניתן לבחון פריטת גיטרה, מידבאס ובאס טוב.

בשיר הזה הזטק נשמעו מאוד כוחניים. הגיטרה החשמלית נשמעה מאוד אמיתית וחדה. מכות המתופף ננשמעו בבירור. עיצורי הזמר נשמעו מצויין ולא מרוחים.

כבר בשנייה הראושנה הבנתי שעם המורל זה לא יהיה אותו דבר. המורל "בלעו" חלק מהפריטות ונשמעו הרבה פחות כוחניים וחנוקים. בשיר הבא זה רק התחזק.

Dire Straits - Private Investigation

שיר מאוד ישן שהוקלט דיגיטלית מצויינת. בשיר יש הרבה כלים, מה שמאפשר למדוד ביצועי טוויטרים בהרחבה.

גם כאן הזטק הצליחו לסחוט כל טיפת מיץ שהיתה בשיר הזה. הם הרבה יותר חדים ומדוייקים, ונותנים תחושה מאוד אוורירית. כמו בשיר הקודם המורל איכזבו ונשמעו הרבה יותר עמומים וחנוקים.

Carla & Akio - Save The Best For Last (אל תחפשו באי-מיול, לא תמצאו)

שיר שמצאתי על "דיסק בדיקה לאודיופילים". הדיסק עצמו מוקלט באיכות גבוהה ביותר עם כל מיני סגנונות מוזיקה.

בשיר יש זמרת מאוד דומיננטית וממורכזת. בזטק הזמרת נשמעה בבירור מוחלט, כאשר אפילו ניתן היה לשמוע מתי היא פותחת את הפה. גם כאן המורל איכזבו ונשמעו חנוקים. עם זאת, בווליום גבוה יותר, במקום שהזטק כבר מתחילים קצת לצווח - מורל נשארו ב"פאנן" שלהם ונשמעו טוב יותר מהזטק. באופן כללי קיבלתי את הרושם שמורל אוהבים קצת יותר "וואטים". גם בשאר השירים זה הורגש, אך בשיר הזה במיוחד.

הגיטרה האקוסטית בשיר, נשמעת מאוד אמיתית בזטק ולכל פריטה יש גם "גימור" = המשכיות קצרה. במורל שומעים כל פריטה אך אין את הגימור שהיה לזטק. זה מאבד קצת מהחוויה.

העיצורים של הזמרת מאוד חדים בזטק, ובמורל הרבה פחות.

סיכום:

שמעתי עוד כמה שירים במהלך המבחן הזה, אבל הבנתם את המגמה. הזטק הרבה יותר חיים ואמיתיים, אך כאשר הם מגיעים לסף העוצמה הקטנטונת שלהם המורל נכנסים לתמונה ונותנים ביצוע יוצא מן הכלל.

סה"כ המורל כנראה מתוכננים לעבודה בהספקים יותר חזקים, בעוד הזטק מכוון לעוצמות "נורמליות" יותר, אך הוא מחפה באיכות ופירוט על חשבון העוצמה.

המסקנה שלי מהניסוי הזה הוא שהזטק הרבה יותר מוצלחים מהמורל. על אף נתונים טכניים ירודים מהמורל הם נשמעו הרבה יותר טוב וחיים. המורל מתחילים להישמע טוב כאשר הווליום עולה. עם זאת, גם אז אין להם את רמת הפירוט והדיוק של הזטק.

אני חושב שהזטק מתאמים הרבה יותר למי שאוהב מוזיקה שקטה יחסית, כמו ג'אז, רוק קל, מוזיקה אירית או קלאסית ולא אוהב "להפגיז" בווליום. המורל יתאימו לכל השאר.

לשימושכם...

איתמר.

components_tweeters_mt11_1.jpg

Picture 021 (Large).jpg

Picture 020 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

בשניה שישבתי אצלך אתמול באוטו הירגשתי שיהיה הבדל כי הטווטירים האלה מנגנים שונה לחלוטין,

המורל הוא מאוד עדיש ומנגן בכיף שלו(אבל כמו שאמרתה בווליום גבוה המורל נישמע די טוב כי הוא לא מאבד מהאיכות שלו).

הטווטיר שלך הרבה יותר מפורט (אבל כמו שאמרתה הם מתאימים יותר למוזיקה שקטה, כשה אתה מגביר אז כול היופי שלהם נהרס)

ביגלל זה קניתי את mt-22 הם שונים לגמרי.

ליאור

פורסם

איתמר,

אתה מגביר הרי בי-אמפינג...

האם לקחת בחשבון את העובדה שחיברת טוויטר שדורש פי שתיים יותר הספק הגברה מהטוויטר הקודם?

כך בחשבון שירדת בעוצמה ב3 DB - אולי בגלל זה המוראל נשמעו לך חנוקים?

אני מאמין שאם תנסה את הMT22 למשל הסיפור יהיה שונה מבחינת הפירוט שלהם - הMT11 ידועים כחסרי "פירוט" ביחס לMT22.

וכן, האופי של הטוויטרים של מורל הוא רך ואפילו קצת מרוח בסדרות הפשוטות שלהם - הMT22 ומעלה קצת יותר טובים.

תנסה לחזור על הניסוי - כאשר אתה מגביר את ההספק שאתה נותן לMT11 (יחסית לאוזן) בפי 2 - האם גם עכשיו הם ישמעו לך חנוקים?

אני בטוח שהזטק בכל מקרה ינצחו - כי אתה אוהב את החדות ואת הפירוט - אז אולי אם תגביר את ההספק לטוויטרים אתה תשיג את החדות - אבל עדיין יהיה חסר לך פירוט...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהבתי את המבחן שערכת, נהנתי לקרוא.

למרות שאני לא מכיר את החברה זטק (והייתי מעוניין לשמוע בכמה מילים איפה בסולם הרמה הם עומדים)

באותה הזדמנות הייתי רוצה לשאול שאלה בנוגע לMT22, הם מתאימים לפולס חמש ורבע? ואם כן בכמה בערך זוג טוויטרים נמכר?

תודה

E46 330CI

פורסם

מאוד יפה, אהבתי את הכתיבה...השוואה מעולה....

אני אומנם עובד עם הMT22 ואני חייב לציין שWOW ....אני שומע בדיוק את השירים שאתה מדבר עליהם...(דייר האגדיים!!!!) ואני חייב להגיד שאני הכנסתי את הדיסק לאוטו גיליתי קולות (במיוחד ב"חקירה אישית") שלא שמעתי עליהם בחיים....פשוט מדהים...לשמוע את הכיבוי של הסיגריה, הפתיחה של הדלת, הכוס הנשברת....

לא יודע כמה הMT22 שונים מהMT11 אבל אני יודע שאצלי פשוט כלום לא מת!!! ממש נהנה...

בכל אופן...אחלה השוואה...כל הכבוד

מתי תבוא הVTS?

פורסם

באותה הזדמנות הייתי רוצה לשאול שאלה בנוגע לMT22, הם מתאימים לפולס חמש ורבע? ואם כן בכמה בערך זוג טוויטרים נמכר?

תודההם יכולים להתאים לפולס, העלות שלהם כ 400 ש''ח.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

המבחן התבצע על-ידי בלבד, ברכב עם חלונות סגורים ומזגן פועל בעוצמה נמוכה. לא שיחקתי עם כיווני הזמן או הגיינים כי לא היה צורך לדעתי. השירים ששמעתי הם שירים מוכרים שאני יודע בדיוק איך הם אמורים להתנגן ואדע לזהות בקלות הבדלים.

איתמר.

איתמר, אם לא עשית כיוון גיין בהתאם את לא ממש יכול לעשות השוואה.

אתה לא יכול לקחת טוויטר של 40 וואט RMS שמקבל את ההגברה הראויה לו, ואז לשים עליו טוויטר עם פי 2 דרישת הספק עבודה ולדבר איתי על פירוט.

וזה יהיה נובע מ2 סיבות עיקריות:

1. את המורל צריך לספק מבחינת צריכת הספק וכך הם יפיקו את המירב.

2.כיוון!, תראה את ההבדלים בין FS של 950 של המורל , מול 2200 של הזטק, יש לך פה טוויטר 28 מ"מ מול 25 מ"מ.

מדובר על טוויטרים שונים לגמרי, מורל זה טוויטרים שמתחילים לנגן מאוד נמוך (באיזור ה1800).

ולכן הם נדרשים להתכוונן בהתאם.

אתה עובד בבי-אמפ, אתה חייב לכוון את המגברים ואת הקרוס האקטיבי, בהתאם לאלמנטים החדשים.

פרט לכך, סקירה די משעשעת, אהבתי:).

under construction..

פורסם

זה שעל טוויטר או על כל רמקול אחר מצויין ההספק שבו הוא יכול לעמוד זה לא אומר שהוא זקוק להספק זה על מנת שתנצל את כל הפוטנציאל. 40W זה די והותר.

לגבי החיתוך בקרוס, גם אם ניתן לחתוך את המורל נמוך יותר זה לא ישנה את אופי הצליל אך זה יכול להשפיע על דברים שונים. ההימור שלי הוא שגם אחרי שתחתוך אותם לפי ההמלצות של מורל עדיין לא תאהב אותם.

פורסם

זה נכון שטוויטרים בניגוד לאלמנטים אחרים לא תמיד זקוק ל100 אחוז מהעוצמה המוצהרת שלו על מנת לקבל מושג כללי על אופי הסאונד.

אבל נקודות חיתוך הם חשובות מאוד, באופן יחסי, הגדולה של הטוויטרים שלי מורל זה היכולת שלהם לנגן גם תדרים נמוכים ללא עיוות ובכך הם מונעים "נפילות" או "חורים" בספקטרום, גם כאשר מדובר על סט 2WAY.

והסט לא "מאבד גובה".

אומנם הMT11 הוא לא בדיוק המדד המוחץ בנושא הזה , אבל הייתרון שלו הוא עדיין עבודה בתחום נמוך מאוד יחסית לשאר המתחרים באותה רמת מחיר.

בנוגע להספקי עבודה של אלמנטים, אז אני חולק עלייך אייל, על מנת לנצל את מלוא הפוטנציאל של אלמנט הוא דורש את מלוא ההגברה שלו ואף טיפה יותר.

אני תמיד מחשב את זה באופן של 120 אחוז מההספק המוצהר, גם ניצול במלוא היכולת של האלמנט וגם שמירה על עבודה תקינה של המגבר, שגם בכל פיק שיש דרישה מצד הרמקול לצריכה גבוהה יותר (הרי מדובר על הספק עבודה ובפיקים הדרישה היא גבוהה יותר) עדיין יהיה למגבר את היכולת לתת את העוד טיפה לאלמנט.

שוב בטוויטרים אפשר להגיע לניצול כמעט מלא גם ללא שימוש ב100 אחוז מהעוצמה בגלל הספק עבודה יחסית נמוך ונצילויות גבוהות.

מה שכן אפשר להגיד ואני מסכים איתך על זה, שאם שמעת טוויטר של דוטק על הגברה אקטיבית בהספק של 60 וואט RMS ולא אהבת, כנראה שגם בחיבור על מגבר של 80-90 וואט RMS עדיין לא תאהב את אופי הצליל שלו.

אבל באלמנטים כמו מידים,וופרים,סאבים יהיו הבדלים משמעותיים בשינוי העוצמות.

זה הכי ניכר בסאבים או באלמנטים כמו מיד-וופרים,וופרים בעלי נצילויות נמוכות.

under construction..

פורסם

הסט יאבד גובה בכל מקרה כי נקודת החיתוך היא לא נמוכה בצורה מספקת.

חברות מציינות הספק שבו הרמקול יכול לעמוד מבלי שינזק. זה לא אומר שהרמקול זקוק להספק שכזה ולכן לקבוע כלל של 120% זה כללי מדי (זה תלוי בסוג האלמנט וביישום).

תעשה חישוב מהיר לאיזה SPL אמור להגיע טוויטר בנצילות של 91DB כאשר מסופקים לו 40W. אחר כך תקח בחשבון את העובדה שהנצילות שלו נמדדה ממרחק של 1 מטר בחדר בלי הד ובחדר עם הד העוצמה תעלה בעוד כמה דציבלים טובים. זה עוצמה מחרישת אוזניים (במיוחד כשמדובר בתדרים גבוהים - דיברנו על טוויטרים ולא על אלמנטים אחרים).

כמו כן גם אם נכפיל את ההספק ל80W עדיין מדובר בתוספת של 3DB שהיא אומנם איננה זניחה, אך לא תעשה הבדל של שמיים וארץ.

למי שמאזין למוסיקה ולא רוצה לגרום נזק לאוזניו, 40W לטוויטרים יספקו בהחלט ובחלק גדול מהמקרים גם יוציא מהם את מלוא הפוטנציאל (מבחינת עוצמה) וכל הספק עודף פשוט יבוזבז כחום.

כבר קראתי מאמרים רבים על כך שבשמיעה רגילה לא דרושים להם יותר ממספר וואטים בודדים, זה לא בוסס על דעה אישית אלא על חישובים.

טוויטר הוא לא סאב :)

פורסם
איתמר, אם לא עשית כיוון גיין בהתאם את לא ממש יכול לעשות השוואה.

אתה לא יכול לקחת טוויטר של 40 וואט RMS שמקבל את ההגברה הראויה לו, ואז לשים עליו טוויטר עם פי 2 דרישת הספק עבודה ולדבר איתי על פירוט.

וזה יהיה נובע מ2 סיבות עיקריות:

1. את המורל צריך לספק מבחינת צריכת הספק וכך הם יפיקו את המירב.

2.כיוון!, תראה את ההבדלים בין FS של 950 של המורל , מול 2200 של הזטק, יש לך פה טוויטר 28 מ"מ מול 25 מ"מ.

מדובר על טוויטרים שונים לגמרי, מורל זה טוויטרים שמתחילים לנגן מאוד נמוך (באיזור ה1800).

ולכן הם נדרשים להתכוונן בהתאם.

אתה עובד בבי-אמפ, אתה חייב לכוון את המגברים ואת הקרוס האקטיבי, בהתאם לאלמנטים החדשים.

פרט לכך, סקירה די משעשעת, אהבתי:).

ניר,

את הגיין קצת קשה לכוון במערכת הזאת מכיוון שהמגבר מסוגל לקבל פרה-אווט של עד 1.5 וולט (!). כנראה שבתחילת שנות ה 90 לא האמינו שיגיעו ל 6.5 וולט פרה-אווט. יוצא שהטוויטרים מונחתים ע"י ההד-יוניט ב 20 DB, אבל עדיין כל הרכיבים משתלבים בהרמוניות יפה מאוד.

הטוויטרים מתחילים לנגן מ 2000HZ ובסלופ של 12DB. לא שיניתי את נקודת החיתוך. בזמנו הזטק גם נגנו יפה מאוד מ 1600, על אף נתון FS אסטרונומי.

אייל צודק. גם אם הטוויטרים לא מכוונים בדיוק לפי הגיין - אתה מסוגל להתרשם מהם ו"לראות מה הם שווים". אין להם את הפירוט והעדינות שיש לזטק. מה שאתה כן מרגיש זה שיש להם עוצמה ודומיננטיות בווליום גבוה יותר, במקום שהזטק כבר מתחיל להזכיר לך שהוא רק 40 וואט (וגם זה עם הקרוס הייעודי).

לגבי מה שציינת על הספק מגברים ואלמנטים, זה נכון לגבי סאבים, מידבאסים ומידים, אך לגבי טוויטרים החוקים קצת שונים, ובדיוק בגלל זה גם פתחתי אתמול את הת'רד בנושא כמה כוח בעצם צריך לתת לטוויטרים. אני לא רואה שום סיבה לחבר לטוויטרים הנ"ל מגבר של 100 RMS...

יהיה מעניין לעשות את ההשוואה בין הזטק ל MT22. מבחינת פירוט הצליל הם צריכים להיות דומים למדי, רק שכאן ה MT22 אמור להתעלות בגלל ההספק היותר גבוה.

איתמר.

עריכה: אייל אתה זריז.. התגובה נרשמה לפני שראיתי את הודעתך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם לאמר את האמת - 40 וואט לטוויטר גם נשמע לי קצת "כואב"...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ניר,

את הגיין קצת קשה לכוון במערכת הזאת מכיוון שהמגבר מסוגל לקבל פרה-אווט של עד 1.5 וולט (!). כנראה שבתחילת שנות ה 90 לא האמינו שיגיעו ל 6.5 וולט פרה-אווט. יוצא שהטוויטרים מונחתים ע"י ההד-יוניט ב 20 DB, אבל עדיין כל הרכיבים משתלבים בהרמוניות יפה מאוד.

הטוויטרים מתחילים לנגן מ 2000HZ ובסלופ של 12DB. לא שיניתי את נקודת החיתוך. בזמנו הזטק גם נגנו יפה מאוד מ 1600, על אף נתון FS אסטרונומי.

אייל צודק. גם אם הטוויטרים לא מכוונים בדיוק לפי הגיין - אתה מסוגל להתרשם מהם ו"לראות מה הם שווים". אין להם את הפירוט והעדינות שיש לזטק. מה שאתה כן מרגיש זה שיש להם עוצמה ודומיננטיות בווליום גבוה יותר, במקום שהזטק כבר מתחיל להזכיר לך שהוא רק 40 וואט (וגם זה עם הקרוס הייעודי).

לגבי מה שציינת על הספק מגברים ואלמנטים, זה נכון לגבי סאבים, מידבאסים ומידים, אך לגבי טוויטרים החוקים קצת שונים, ובדיוק בגלל זה גם פתחתי אתמול את הת'רד בנושא כמה כוח בעצם צריך לתת לטוויטרים. אני לא רואה שום סיבה לחבר לטוויטרים הנ"ל מגבר של 100 RMS...

יהיה מעניין לעשות את ההשוואה בין הזטק ל MT22. מבחינת פירוט הצליל הם צריכים להיות דומים למדי, רק שכאן ה MT22 אמור להתעלות בגלל ההספק היותר גבוה.

איתמר.

עריכה: אייל אתה זריז.. התגובה נרשמה לפני שראיתי את הודעתך.

איתמר, קודם כל, אם אתה מנחית את הערוץ לטוויטרים ב-20DB, כל טוויטר ישמע לך זוועה.

הנחתה כזאתי מוציאה את כל הקרוס משימוש יעיל...ודי מוציאה את כל מה שיכול להיות טוב בטוויטר.

דבר שני, זה לא 6.5V פריאווט, תבדוק אם רב מודד ותגלה את ההפתעה הרבה.

גם הP8MP שהיה מוצהר 6.5V, גילוי מקדים בקריאה מעמיקה של הMANUAL מגלה שמדובר על 4V פריאווט לפרונט ולרייר(בבדיקה עם רב מודד הגיע ל3.8V), ורק לסאב זה 6.5V (בבדיקה עם רב מודד הגיע ל4.8V).

בכל אופן, מה אתה חושב שקורה שאתה מחבר מגבר של 140וואט RMS על קרוס של דוטק? כמה נראה לך שהטוויטר מקבל וכמה הוופר?

ואם אני יגיד לך שחיברתי מגבר 4 ערוצים בחיבור בי-וורינג (בי-אמפינג להמונים) על קרוסים פסיביים של הייבריד אוביישן שכל ערוץ מספק 90 וואט RMS וכל זה ע"י פריאווט סופי של 7V.

והטוויטרים לא צווחו,לא צרמו ולהיפך ניגנו במיטבם...

אותו דבר קרה גם עם אלייט 3 חלקים,אלייט 2 חלקים, ואפילו על סט כמו הפייז אודיופיל(יש לו קרוס בנפרד לטוויטר וקרוס נוסף למידבאס)...

ומה יקרה אם תיקחו טוויטר כמו לדוגמא הסופרימו? הוא מוצהר 220 וואט RMS ב6 אוהם, ומה בדיוק נראה לכם? להזיז טוויטר כזה עם מגבר שנותן 35 וואט RMS ב4 אוהם????...תחשבו שוב.

under construction..

פורסם

בפועל ההנחתה הזאת שאני עושה לטוויטרים בעצם משנה את עוצמת הפרה-אווט שההד-יוניט מוציא, זה הכל. את זה אני עושה כדי להתאים את ההד-יוניט למגבר. הטוויטרים רחוקים מההגדרה "נשמעים זוועתי". רחוקים מאוד.

רב מודד ו"נתונים יבשים" לא מעניינים אף אחד. אין כמו חוש השמיעה בכדי לגלות עיוות, במיוחד בטוויטרים.

אני יכול להבטיח לך שסופרימו יישמע טוב ממגבר של 40 RMS ב 4 אוהם. 30 RMS~ ב 6 אוהם יזיזו אותו יפה מאוד. עם זאת במקרה שלו יכול להיות שעוד קצת כוח יגרם לו להישמע יותר טוב, אבל גם 30 RMS יעבידו אותו היטב.

איתמר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...